• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam olacak şahıs beni kapanmaya zorluyor.

Benden sana bir abla tavsiyesi, 1 sene sik disini. Cokca ders calis.. universitede iyi bir bolum kazan. Burs al cesitli yerlerden, part time bir ise gir hem oku hem calis. Kendi ayaklarinin uzerinde dur ki kendi hayatini yasayabil. Asla karamsarliga kapilma, ailesinden siddet goren yalnizca sen degilsin unutma. Sebebi ne olursa olsun siddeti mesru gostermeye calisan zihniyetten uzak dur ve kendi yolunu ciz. Kendi aklinla mantiginla ve kalbinle dogrunun ne oldugunu zaten bulacaksindir. Su anda en onemli sey iyi bir bolum kazanip universiteye girebilmek.. onun disinda hicbir seye kafani takma bu donemde. Sorun yaratabilecek seyler yapma ki senin de canin sikilmasin. 1 sene sik disini ablacim.. umarim her sey yolunda gider de cok mutlu olursun..

ne kadar aciz kadınlar var şu kkda... canım role devam etmek zorundasın, 1 yıl dayancaksın yapaacak bir şey yok.. laftan anlamayan tipler bunlar, başımda var, biliyorum... herkes tek bir bireydir özgürdür. üni hayatında istediğin ölçüde takılabilirsin.. baskıyla olcak iş değil bunlar....

bu arada ateist olmak ''eıhh kaka'' bişey değildir. sakin olun. birine ateist demek hakaret etmek demek değildir.

Konunun gercek oldugunu dusunuyorum,ayrica gerceklikten uzak degil,cogu insanin bende dahil yasadigi bir durum ne yazik ki... kendini dine nispet edipte bizleri dinden sogutan yobaz,bagnaz,egoistlerin Allah bin belasni versin kendi babamda dahil.... buraya gelipte bu pislikleri savunanlarada Allah akil fikir versin.... hadi konu sahibi ergen,ben 27 yasindayim Allahin huzuruna cikip namaz kilamiyorum 2 gun devam ediyorum bitiyor.. bahane diyenler olacaktir, asla degil!!!! Sen bu din yuzunden hep zorlamaya dayatmaya maruz kalirsan,bu din yuzunden hersey icinde ukte kalirs ku ukte dedigim seyler acik giyinmek falan degil,en basiti bi basketbol takimuna girmek,halk oyunlari ekibibe katilmak,okulbandosuna katilmak,19 mayis gosterilerine katilmak gibi.... cocuklugun basi kapali arkadaslarim gorecek diye sokaklara cikamadan gecerse,spor kiyafetle gidilmesi gereken piknige etekle gitmen sart kosulur ve gidemezsen ne o dine saygin kalir,ne sevgin kalir.. cocuk aklimla aglayarak dua ettigimi bilirim Allahim neden beni hristiyan bi ailenin evladi yapmadin benim ne sucum vardi diye.. dusunebiliyomusunuz hamdetmem gereken muslumanliktan beni daha cocuklugumda tiksindirdiler ... Allah secdeyi nasip etmiyormus,yok yaaa? Bos konusmak ne kadar kolayiniza geliyo... ben simdi simdi kendimi tedavi etmeye calisiyorum yavas yavas... ama bugune kadar yapmadiklarimdan ve yapiyor gorunduklerimden ailem sorumlu,hakkimida helal etmiyorum... aile Allahi sevdirir,dinini sevdirir uzaklastirmaz..

neffset,bütün düşüncelerimi yıktın yemin ediyorum:)
Ben konuyu inandırıcı bulmamıştım.Şöyle ki,mutaassıp bir ailenin çocuğu dine yakın olur.Çocukluktan itibaren kapanmaya yönelik giyinir.Namazı göre göre kılmaya alışır.Yani açık,serbest ve namazdan-duadan uzak büyüyüp günün birinde "hop hadi bakalım,sen de yapacaksın" denmiyor.Yetişme süreci zaten bu hayat tarzına yönelik oluyor.
En azından ben böyle düşünürdüm.Şimdi seni okuyunca şaşırdım.Demek zorlama kaç yaşında olursa olsun ters etki yapabiliyor.
Ben bu tarz zorlamalara karşıyım,keşke herkes dinimizin güzel taraflarını uygulayabilse.

Önceden üye olmuş ama şimdi ilk mesajını yaziyormus. Tabi inanmamiz için önceden üye olmuşsun. Ya bi insana nasıl zorla oruç tutturulur ya? Şaka mi yapıyorsun? Resmen fake konu başka hiçbir şey değil. .. daha da cevap yazmam...

Meleknaz düşündüğün sey yanlis degil,mutaassib bir ailenin cocugu dine yakin olur,ama ailenin dini nasil yansittigi cok önemli.. bana ailem anlatsaydi,kapanirsan namaz kilarsan cok mutluoluruz deseydi,daha cocukkenki hveslerimin o une gecmeselerdi ben uana kadar kendi istegimle kapanacagimdan adim gibi eminim yatkin bir insanim cunki... ama ne yazikki oyle yapmadilar... iyi tarafindan bakacak olyrsam en azindan tecrube kazandim rabbim bana bi evlat verirse bunlarin zerresini ona yapmam..

Konunun gercek oldugunu dusunuyorum,ayrica gerceklikten uzak degil,cogu insanin bende dahil yasadigi bir durum ne yazik ki... kendini dine nispet edipte bizleri dinden sogutan yobaz,bagnaz,egoistlerin Allah bin belasni versin kendi babamda dahil.... buraya gelipte bu pislikleri savunanlarada Allah akil fikir versin.... hadi konu sahibi ergen,ben 27 yasindayim Allahin huzuruna cikip namaz kilamiyorum 2 gun devam ediyorum bitiyor.. bahane diyenler olacaktir, asla degil!!!! Sen bu din yuzunden hep zorlamaya dayatmaya maruz kalirsan,bu din yuzunden hersey icinde ukte kalirs ku ukte dedigim seyler acik giyinmek falan degil,en basiti bi basketbol takimuna girmek,halk oyunlari ekibibe katilmak,okulbandosuna katilmak,19 mayis gosterilerine katilmak gibi.... cocuklugun basi kapali arkadaslarim gorecek diye sokaklara cikamadan gecerse,spor kiyafetle gidilmesi gereken piknige etekle gitmen sart kosulur ve gidemezsen ne o dine saygin kalir,ne sevgin kalir.. cocuk aklimla aglayarak dua ettigimi bilirim Allahim neden beni hristiyan bi ailenin evladi yapmadin benim ne sucum vardi diye.. dusunebiliyomusunuz hamdetmem gereken muslumanliktan beni daha cocuklugumda tiksindirdiler ... Allah secdeyi nasip etmiyormus,yok yaaa? Bos konusmak ne kadar kolayiniza geliyo... ben simdi simdi kendimi tedavi etmeye calisiyorum yavas yavas... ama bugune kadar yapmadiklarimdan ve yapiyor gorunduklerimden ailem sorumlu,hakkimida helal etmiyorum... aile Allahi sevdirir,dinini sevdirir uzaklastirmaz..

Seni cok iyi anliyorum cünkü bende cocuk yasta annemin israyiyla kapandim.. Istemiyodum, arkadaslarimin hepsi acikti cünkü. Annemde alismam icin tam kapanma ozaman arkadan bagla demisti. Artik o kadar isrardan sonra icime sinmeyerek kabul ettim.. Bi gün arkadasin biri basin acikken daha güzelsin demisti bana, bende onun etkisinde kalip anne ben acilmak istiyorum dedim. Annemin gözleri öyle dolduki, iyi acil dedi baskada bisey demedi.... Sonra ben kendi kendime ne yapiyorum ben dedim ve basladim aglamaya. Iki güzel söze kandim resmen ama rabbime sükürler olsun acilmadim. O günden bu güne serefle tasidim basimdaki örtüyü. Ters konusanlarada gerekli cevabi vererek susturdum hep. Ben adim gibi eminim basimi acsaydim yanlis yola bile giderdim cünkü arkadaslarimin cogu icki icer... Herzaman ters etki olacak diye bi durum yok. Kapali olmama ragmen namaza 18 yasinda umredeye gittigimde basladim ve suan 22 yasindayim.. O bos gecen yillarima cok üzülüyorum.. Ama inan nasip olmayinca olmuyor..

Seni cok iyi anliyorum cünkü bende cocuk yasta annemin israyiyla kapandim.. Istemiyodum, arkadaslarimin hepsi acikti cünkü. Annemde alismam icin tam kapanma ozaman arkadan bagla demisti. Artik o kadar isrardan sonra icime sinmeyerek kabul ettim.. Bi gün arkadasin biri basin acikken daha güzelsin demisti bana, bende onun etkisinde kalip anne ben acilmak istiyorum dedim. Annemin gözleri öyle dolduki, iyi acil dedi baskada bisey demedi.... Sonra ben kendi kendime ne yapiyorum ben dedim ve basladim aglamaya. Iki güzel söze kandim resmen ama rabbime sükürler olsun acilmadim. O günden bu güne serefle tasidim basimdaki örtüyü. Ters konusanlarada gerekli cevabi vererek susturdum hep. Ben adim gibi eminim basimi acsaydim yanlis yola bile giderdim cünkü arkadaslarimin cogu icki icer... Herzaman ters etki olacak diye bi durum yok. Kapali olmama ragmen namaza 18 yasinda umredeye gittigimde basladim ve suan 22 yasindayim.. O bos gecen yillarima cok üzülüyorum.. Ama inan nasip olmayinca olmuyor..

başı açıklar yanlış yola mı düşüyor.
hem ne derler arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliyeyim.
benim başım açık ama hiç bir arkadaşım ne içki ne sigara ne kötü huy hiç birşey yok. benimde olmadı.
iraden o kadar zayıf mı senin başını açarsam yanlış yola sapacaksın..
küçük yaşta aklı ermeyen çocukların başının kapatılmasına çok karşıyım. yaşı büyüsün aklı ersin ondan sonra istiyosa kapanır...
not: ayrıca saçın günah olduğuna asla inanmıyorum. müslümanım bende tabiki ama bana saçma geliyor kur'an da da saçınızı kapatın diye yazmıyor.
niyeyse bizim dinimiz hep kadının saçına başına namusuna yönelik yorumlanıyor..
amannnn bizimkiler saçla başla uğraşırken millet uzaya çıkıyor..

amanaman başörtülerde sen kapan diye ağlıyordu oruçu zorla tutuyomuş oruçda sana bayılıyodu.ne saçma bi dedrin varmış amacın belli zaten senin eminim ne öyle bir baban var nede böyle bi derdin maksadın belli.....kapanmak oruç tutmak namaz kılmak her kula nasip olmaz zaten hele senin gibilere aslaaaaaaaaaa....

kusura bakmayın ama babanız gibi insanlar malesef gençlerimizi dinden soğutuyor...islamiyeti katı hoşgörüsüz bi dinmiş gibi bilinçaltımıza yerleştiriyorlar...oysa kutsal kitabımızı türkçe meali ne güzelde anlatıyor sevgiyi saygıyı.....

Ramazan ayı ile alay etmeye çalışan iki üç ergenin arka arkaya açtığı konular bunlar pirim vermemek lazım inançla ilgili konuları ilgili bölüme yazın tartışın sizin yüzünüzden çok kişi banlanır bu günlerde...bu çocukların oyunlarına alet olmamak lazım.:42:
bana saygisiz demissiniz sizin bu yorumunuz nedir peki? Iki uc ergenmis asil siz saygisizsiniz ayip ya ayrica nereye konu acip açmayacagimizi size soracak değiliz cocuklarin oyunlarina alet olmayinmismis yaziklar olsun

Son düzenleme:
Önceden üye olmuş ama şimdi ilk mesajını yaziyormus. Tabi inanmamiz için önceden üye olmuşsun. Ya bi insana nasıl zorla oruç tutturulur ya? Şaka mi yapıyorsun? Resmen fake konu başka hiçbir şey değil. .. daha da cevap yazmam...
Tutturanlar var canım,benim de bir arkadaşım var kızın ailesinin yanında kapalı,başka bir yere gitti mi açılıyordu olmaz diye birşey yok.

Allah ıslah etsin sizi yardım istedik konu açtık ne dinsizliğimiz kaldı ne yalancılığımız kapatılsın konu lütfen, merak eden olursa özel mesajla anlatabilirim merak ettiklerini

Bildirimler daha sonra değerlendirilecektir.

Hayırlı iftarlar...

Back
X