• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam sevdiğim kişi ile beni evlendirmiyor.

merhabalaaar0123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2021
14
5
1
27
Öncelikle iyi bayramlar arkadaşlar. şu an öğretmen olarak görev yapmaktayım. Evlenmeyi düşündüğüm kişi ise zabıt katibi. Babam sen öğretmensin daha iyilerine layıksın gibi söylemlerle evliliğimize engel oluyor. Sizce bu durumu nasıl alabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle iyi bayramlar arkadaşlar. şu an öğretmen olarak görev yapmaktayım. Evlenmeyi düşündüğüm kişi ise zabıt katibi. Babam sen öğretmensin daha iyilerine layıksın gibi söylemlerle evliliğimize engel oluyor. Sizce bu durumu nasıl alabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Siz öğretmen o memur tek engel bu ise engel değil. İtibarlı bir iş.
Biraz zaman gecsin direkt tanıstırın bakalım ne diyecek

Sadece meslek takıntısı ise ikna edebilirsiniz.

Sadece meslekse sorun ikna olur gibi babanızı kırmayın bence ikna yoluna gidin

Babanızın kişiliğini, karakterini tanımadan önyargı yapması hoş olmamış, sonuçta memur olduğu için babanız ikna olur gibi geliyor.

Zabıt katibinin de memur olduğunu unutmuş sanki babanız. Maaş dengesi, çalışma düzeni, eğitim düzeyi olarak bakmak lazım aslında bunlar denk ya da yakınsa babanız abartıyor. Gerçekten kararlıysanız yaşınız uygunsa ağırlığınızı koyup net olmanız gerekir.

Önemli olan dürüst, iyi niyetli, sizi seven, Allah'tan korkan bir insan olması değil mi? Bazı ebeveynler buna odaklanmak yerine ille de statü, para, bilmem neye odaklanıyor. Ki o da memur siz de memursunuz işte daha ne. İlla doktor, hakim mi olması lazım? İnşaallah babanız tanımak için bir şans verir.

Öğretmenlikle zabıt katipliği arasında pek bir fark yok ki. Üniversite mezunuysa hele ki. Eğitim düzeyi ve maaşlar hemen hemen aynı. Öğretmensiniz diye doktor ya da zengin bir koca mı istiyor babanız? Siz de bulunmaz nimet değilsiniz, bir sürü öğretmen var ortalıkta. 🤷🏻‍♀️

Ben de öğretmenim aynı fakülteden mezun olduğum bir kaç arkadaşım zabıt katibi oldu. 🤷🏼‍♀️
Kırsalda öğretmense her meslek grubu için en cazip eş adayı gözüyle bakılıyor o yüzden de babanız uygun görmüyordur. Bu durumda ikna etme yoluna bakacaksınız.

Öğretmenlikle zabıt katipliği arasında pek bir fark yok ki. Üniversite mezunuysa hele ki. Eğitim düzeyi ve maaşlar hemen hemen aynı. Öğretmensiniz diye doktor ya da zengin bir koca mı istiyor babanız? Siz de bulunmaz nimet değilsiniz, bir sürü öğretmen var ortalıkta. 🤷🏻‍♀️
Haklısınız bende kesinlikle size katılıyorum ama bildiğiniz gibi aileler çocuklarını hep yüksekte görür.

Önemli olan dürüst, iyi niyetli, sizi seven, Allah'tan korkan bir insan olması değil mi? Bazı ebeveynler buna odaklanmak yerine ille de statü, para, bilmem neye odaklanıyor. Ki o da memur siz de memursunuz işte daha ne. İlla doktor, hakim mi olması lazım? İnşaallah babanız tanımak için bir şans verir.
İnşallah

Zabıt katibinin de memur olduğunu unutmuş sanki babanız. Maaş dengesi, çalışma düzeni, eğitim düzeyi olarak bakmak lazım aslında bunlar denk ya da yakınsa babanız abartıyor. Gerçekten kararlıysanız yaşınız uygunsa ağırlığınızı koyup net olmanız gerekir.
Evet ama aileminde gönül koymasını istemiyorum.

Bu iş olmaz Benim de Ailem istemedi evlenmemi ne yaptıysam ikna edemedim, inşlh siz ikna edersiniz ama biraz zor olur

Öğretmen maaslariyla katiplerinki pek farklı değil ki. Kardeşim öğretmen diye beni de memur yapmak istediler ben şuan ondan iki katı yüksek maaş alıyorum. Öğretmen maaşı da çok az bu devirde babanız mantıklı düşünmüyor. İkna etmeye çalışın. Olmuyorsa da yetişkin biri olarak kendi seçtiğiniz kişiyle evlenin sizi baglamaz

Aile durumu falan nasıl? Yani onun ailesinde tek o okumuş diğerleri okumamışsa veya üniversite okumadan zabıt katibi olduysa genel kültür seviyeniz eşit değilse babanız bunları ölçüp tartıp istemiyor olabilir. Ve üzülerek söylüyorum ki anne baba böyle durumlarda hep haklı çıkar.

Bunların dışında herşeyiniz denkse ve yine de istemiyorsa kuru inattır ikna olur eninde sonunda sabredin seviyorsanız ve başka hiç probleminiz yoksa

Back
X