Babam siddet uyguladi

Pamuk senin taaaa yeni dogum yaptigindaki, kocanla ayrilik surecindeki konularini hatirliyorum. Fil hafizamda kayitli olan iki cumlen:
'Ben calismak istemiyorum, sosyal fobiliyim, kiz cocuguyum gerekirse babam bana ben sana sonuna kadar bakarim demeliydi demedigi icin babam kotu bir insan'

Digeri de esinle ayrilmaya karar verip, baba evine donup, esinle tekrar baristiginda:
'Kizlar yaaa babamin evi rahatti ama KOCA BASKA BIR SEY' 🤣

Simdi baksan 80li 90li yillarda Turkiye'de cocuk ve ergen olup travmasi olmayan kac kisi vardir? 10kisiden 8inin agir travmalari var, valla benim tanidigim butun psikologlarin seanslari full bu yuzden. Cunku kendi yasadiklarini cocuklarina yasatmamak icin cirpinan arada kalmis bir nesiliz biz.

Ailen elbetteki seni mutsuz etmistir, bir sey diyemem. Bak ben cok iyi bir ailede yetistim. Mukemmelliyetci olmalari harici bir istismar durumu yasamadim. Ama inanki gelin cocuguma bakin desem benim icin sehir degistirmezler. Degil ki sehir sehir Turkiye turu gibi her tasindigim sehre ev tasisinlar...Mumkun degil. Bunu yapan aileler bir elin parmaginin sayisini gecmez.

O yuzden ya ailen senin gordugun kadar kotu bir aile degil, ya da baban senin dusunce patternlerinin islevsizliginin farkinda en azindan torunu kurtaralim diye mumkun oldugunca olaya el atmaya calisiyor.

Bu arada sen sosyal fobili degilsin, sosyal fobili insanlar girdigi her ortamda birileriyle kavga cikartip surekli goz onunde olmazlar, tam tersi gorunmez olmak icin hicbir seye ses cikarmazlar.

Senin antisosyal kisilik ozelliklerin var, gecimsizsin, saglikli iliskiler kuramiyorsun kaldi ki bunu duzeltmek icin cabalamiyorsun da. Cunku sende hicbir sekilde hata olamaz, bu davranislarin hep baskalarinin sonucudur, bknz.antisosyal kisilik ozellikleri...

o zaman bir zahmet bakıcı tut pamuk.
madem baban şiddete meyilli bir adam oğlunu nasıl o evde bırakıyorsun her gün?
üstelik nasıl bir yüzsüzlük ki babamla konuşmuyorum yıllardır deyip adamın evine çocuk bırakıyorsun?
babanın sana uyguladığını iddia ettiğin şiddetide babandan duymadan inanmam kusura bakma.

Şiddeti savunmuyorum .
Fakat oturmayan şeyler var , börek istedin diye adam neden saldırsın ki sana?
Sebep bu olamaz, gerçi şiddetin bahanesi de olmaz.

Bir şey sormak istiyorum, eski eşiniz zamanında babanıza saldırırken de polis çağırdınız mı ?
Çağırmadığı gibi kocasını da haklı gördü üstelik.

"Kocamdan başka erkek yalan"a getirmeye çalışıyor yine. Bence çocuğu için yapabileceği en büyük iyilik babasında bırakması.
Şaka maka Pamuk'a en uzun süre katlanan adam, hoş adam için de durum aynı. Birbirlerinden başkasını da bulamıyorlar ki. Az tanıyan son sürat topuk yapıyor. Eninde sonunda birbirlerine kalıyorlar.

Çocuk benden değil diyen, hamileyken üzerine çıkıp sana şiddet uygulayan, yüzüne tüküren eski kocan hakkında babana ettiğin lafların çeyreğini söylemiyorsun. Hâlâ evinde kalayım diye peşinde dolanıyorsun.

Baban geçimsizmiş, senin yeryüzünde oturup hoş sohbet edebildiğin bir tane insan var mı? 40 yaşındasın arayıp nasılsın diye seni merak edecek bir arkadaşın var mı? Bunları geçtim, komşu, iş arkadaşı bulunduğun ortamlarda kavga etmediğin kimse yok. Şehir şehir senin pesinden gelip torun bakan annen baban olmasa kendi çocuğunu rezil edecek düzeydesin. Babana da kim bilir nasıl davranıyorsun, seni dövdüğü kısmına da gayet rahat yalan söylediğin için asla inanamıyorum.

Babana laf edeceğine otur bir kendine bak bayan mükemmel.

Son düzenleme:
Çocuk benden değil diyen, hamileyken üzerine çıkıp sana şiddet uygulayan, yüzüne tüküren eski kocan hakkında babana ettiğin lafların çeyreğini söylemiyorsun. Hâlâ evinde kalayım diye peşinde dolanıyorsun.

Baban geçimsizmiş, senin yeryüzünde oturup hoş bir sohbet edebildiğin bir tane insan var mı? 40 yaşındasın arayıp nasılsın diye seni merak edecek bir arkadaşın var mı? Bunları geçtim, komşu, iş arkadaşı bulunduğun ortamlarda kavga etmediğin kimse yok. Şehir şehir senin pesinden gelip torun bakan annen baban olmasa kendi çocuğunu rezil edecek düzeydesin. Babana da kim bilir nasıl davranıyorsun, seni dövdüğü kısmına da gayet rahat yalan söylediğin için asla inanamıyorum.

Babana laf edeceğine otur bir kendine bak bayan mükemmel.
Bunlar hep 2000 TL kira ödemenin acısı Tahin. Zaten çocukla iki başına, çocuk da yılın yarısı ailesinde, evde nerdeyse bedava fiyata oturuyordu, bedavadan biraz pahalı oldu diye kendini nereye vuracağını şaştı en sonunda. Asgari ücret alsa biraz anlayacağım, asgarinin 2 katı maaş alıp 2000 tl kiraya ağlamak şu ekonomide bile ilginç. İnternetteki adam olmadı bi de, dönüp dolaşıp eski kapıya çıkıyor yolu. Tabi eski kocayı b.klamaz.

Hayatım hep babamın aşağılamalariyla geçti.durup dururken bu istedigimiz gibi olmadi.uzme kendini karicim. Demesini mi istersin.durup dururken üzerime saldırmasını mi.bir dönem aynı evde yaşadım.ictigim suya kadar karışmıştı.
Bugün işten çocuğumu almaya gittim.ispanakli bobrek pişirmişlerdi.ben de alayım dememle babam üzerime saldırdı.eliyle yüzümü yumurdu.ben 40 yasindayim."Ne o suratın.kapidan girerken merhaba diyeceksin"dedi.konussam konuşmuyor.tek sebebi börekleri almam.bir elinde telefon git burdan polisi aricam dedi.ben bisi yapmıyordum.ben polis gelsin.sikayetciyim deyince aramadı
Seni yalnız bırakıcam diye bağırdı.agliyorum ve utanıyorum.ben siddete uğradım.gidip şikayetçi olmak istiyorum ama burası küçük yer babası geçinmedi derler.e çocuğa kim bakacak.caresizce ağlıyorum.ne zaman evine gitsem bunu yapıyor kızlar.ve babam olduğu için veb72 yasinda olduğu için el kaldıramıyorum.ne yapacam ben
Ne rahat insnsınız. O eve nasıl çocuk bırakıyorsunuz pes

Bunlar hep 2000 TL kira ödemenin acısı Tahin. Zaten çocukla iki başına, çocuk da yılın yarısı ailesinde, evde nerdeyse bedava fiyata oturuyordu, bedavadan biraz pahalı oldu diye kendini nereye vuracağını şaştı en sonunda. Asgari ücret alsa biraz anlayacağım, asgarinin 2 katı maaş alıp 2000 tl kiraya ağlamak şu ekonomide bile ilginç. İnternetteki adam olmadı bi de, dönüp dolaşıp eski kapıya çıkıyor yolu. Tabi eski kocayı b.klamaz.
Babasına laf ediyor ama kendisi, ihtiyacı olmasına rağmen oğlunu, çocuk rahatsız olana kadar zahmet edip dil terapistine götürmemişti. Hâlâ götürdüğünü sanmıyorum. Yeter ki parası gitmesin dediğin gibi.
Babası ancak sınırsız maddi yardımda bulunursa iyi olabilir. Onlar olmasa nakıcı yani da tam gün okul parasını vermesi gerektiğini hiç hesaba katmaz tabi.
Önceki konuların bilmesek neyse, kendini kandırıp dursun.

Babasına laf ediyor ama kendisi, ihtiyacı olmasına rağmen oğlunu, çocuk rahatsız olana kadar zahmet edip dil terapistine götürmemişti. Hâlâ götürdüğünü sanmıyorum. Yeter ki parası gitmesin dediğin gibi.
Babası ancak sınırsız maddi yardımda bulunursa iyi olabilir. Onlar olmasa nakıcı yani da tam gün okul parasını vermesi gerektiğini hiç hesaba katmaz tabi.
Önceki konuların bilmesek neyse, kendini kandırıp dursun.
Babası sınırsız para yardımı edecek, bi de üstüne dilediği zaman eski koca ile irtibata geçmesine bişey demeyecek, herşeyi unutup yutacak, ömrünü Pamuk'a adayacak, Pamuk belllki o zaman babasını kötülemez. Ben ne yapıyorum hak edecek diye kendine sormak yok. Boşuna demiyoruz ayynı eski kocansın, o yüzden kopamıyorsunuz diye.

Babası sınırsız para yardımı edecek, bi de üstüne dilediği zaman eski koca ile irtibata geçmesine bişey demeyecek, herşeyi unutup yutacak, ömrünü Pamuk'a adayacak, Pamuk belllki o zaman babasını kötülemez. Ben ne yapıyorum hak edecek diye kendine sormak yok.

Pamuk'un tek tutarlı konuştuğu şey babasını kötülemek. gerisi hep yalan dolan

Aynı şeyleri eşime de yapıyordu.mesela şemsiyeyle kovalamak yakasına yapışmak bunları ona da yapiyordu
neden yapıyordu peki
hadi pamuk hadi bilmeyenler seni de tamamem masum sanacak

selamsız sabahsız lank diye girip bide börek alıyorsun sabrı taşmıştır
dayağın tabiki bahanesi olmaz

o adamla görüştüğünü duymuştur eski olayların da var artık tahammülü kalmamıştır

sen görüşmüyordun onlarla size mi geldiler kalmaya

Back
X