Babam ve alkol.. :(

defnemahsarglu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2015
372
193
53
Merhaba ablalarım..
babam her allahın günü alkol tüketen bir insan gündüz veya kaşam saat dilimi farketmiyor eve geliyor boş konuşma yapar olmadık yerden bir sorun çıkarmaya çalışır huzursuzluk yapar. Bunu nasıl bırakmasını sağlarız yardımcı olun fikirlerinize ihtiyacım var Doktora gitmeyi kabul etmiyor ki alkolik bir insanın kabul etmemesi çok doğal ? yorumlarınızı bekliyorum.

Tedavi almazsa çok kötü ... İçince değişiyorsa daha çok kötü ... İkna etmekten başka çareniz yok maalesef ...

Kendi istemeden hiçbirşey yapamazsınız maalesef, bağımlıysa bağımlılarda tedavi için ilk kural kendisinin kurtulma isteğidir çünkü.

Bagimliliklarin en zoru alkol bagimliligi, ayni dertten muzdarip bir yakinim var, sabah uyanip icmeye basliyor sizana kadar, isten de ayrildi, arabasini satti onu iciyor tedaviye asla yanasmiyor cunku alkol problemi oldugunu kabul etmiyor, istese icmezmis keyif icin iciyormus ki kulliyen yalan... biz cozum bulamadik konuyu takipteyim.

Annen ayrılmayı düşünüyor mu? Kaç yaşındasın?

Bunları yaşamış biri olarak tek tavsiyem kendi iyiliğin için o evden uzaklaşman olur tabi ki kendi ayakların üstüne basarak.

aynı cevabı veriyor keyfi içiyor istese içmezmiş ama nedesek boş

Annen ayrılmayı düşünüyor mu? Kaç yaşındasın?

Bunları yaşamış biri olarak tek tavsiyem kendi iyiliğin için o evden uzaklaşman olur tabi ki kendi ayakların üstüne basarak.
18 yaşındayım 6 yaşında kardeş 25 yaşında abim var bu durumda ayrılmak çok zor kardeşim büyük sıkıntı yaşar..

nasıl ikna edebiliriz varmıdır bir yolu
Ona alkol almadığı bir zamanda kavga etmeden veya fevri olmadan duygularınızı anlatmayı deneyin, alkol almadığı zamanlarda nasıl biridir babanız? İyi bir dinleyici midir? Konuşmanız halinde parlama, tartışma gibi meyilleri var mıdır?

Siz yapamazsanız ailede sevip saydığı sözlerine önem verdiği birinin konuşmasını sağlayın, alkol almakla alkolik olmak arasında ince bir çizgi vardır, babanız alkoliklik seviyesindeyse kendi sağlığı içinde tedavi olması şart ama önce ikna olması gerekiyor tabii.

aynı cevabı veriyor keyfi içiyor istese içmezmiş ama nedesek boş

Bizimki bazen cok kotu oluyor, o zaman ertesi gun bidaha icmeyecegim diyor ve icmiyor, ama bir sonraki gun yine bir 70 ligi deviriyor. Muhtemelen karacigerleri zarar gördü vucudunda alerjik reaksiyonlar var ama ona gore sicaktan isilik olmus. Hicbir sekilde kabul etmiyor yani... ustelik mesleki olarak cok bilgili oldugu bir konu bu ama nasil bir bagimliliksa gozu hicbir sey gormuyor, gozumuzun onunde kendi hayatini mahvediyor

18 yaşındayım 6 yaşında kardeş 25 yaşında abim var bu durumda ayrılmak çok zor kardeşim büyük sıkıntı yaşar..
Kusura bakma bu konuda çok sertim hiç tahammülüm yok böyle adamlara bizzat yaşadım senelerce. Annen sizin böyle bi ortamda yetismenize müsade etmemesi gerekiyordu en başta.

Babaniza siz bişey yapamazsiniz onun istemesi lazım. Sana tavsiyem kendi ruh sağlığını koru onunla ickiliyken aynı ortamda bulunma kardeşinde bulunmasin mümkünse. Oku mesleğini al ve hala aynı devam ediyorsa ayrı eve çık.

kabullenmyorlar zaten en kötü olanıda bu

okurkende çok sorunlar yaşıyorum derse odaklanamıyorum bu konu hakknda da başlık açmıştım zamanında annemde bişey yapamamış ailesi durmaz arkasında diye ayrılamamış korkmuş hayattan cahillik işte ayrı eve çıkamamki babam çok kuralcı bir insan bende artık kurtulu dışarda arıyorum bir sevilim var nişanlanmak istiyorum hayat benim için takla atıyor resmen hersey kötü gitsin diye

Daha 18 yaşındasın ne nişanı? Yağmurdan kacarken doluya mi tutulacaksin?
Üniversiteye gidiyor musun yoksa hazırlanıyor musun?

siz ne yaşadınız alkolle ilgili ve nasıl çözüme kavuşturdunuz çünkü çekilesi bir çile değil

bu sene başlayacağım ama inanın sabrım kalmadı tükendim çok babamın bu hallerine katlanamıyorum
Biliyorum o hissi. Aynı şehirde mi okuyacaksın? Farklı bi şehir secseydin üniversitede iyi olurdu senin için.

Psikologa git mutlaka destek al. Devlet hastaneleri ücretsiz oluyor hatta üniversitenin kendi psikologu vardır.

Canım benim şu an düşünmen gereken kişi sensin. Kendini düşün geleceğini düşün sağlığı düşün. Babanı görme o halde iken yat uyu, başka odaya geç, dışarı çık. Hatta derslerini evde çalışma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…