Babam ve artık onu tanıyamamam

mihrimm

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2018
148
172
23
31
Ilk önce herkese merhaba . Telefonla yazıyorum yazım yanlısı olursa şimdiden özür dilerim.

Çok ama çok sevdiğim babam artık iyice başka biri olmaya başladı . Ben 24 yaşındayım. Okulla ilişkim yeni bitti. Babam beni iki kez dershaneye yolladı . Şehir dışında okuttu orada beni eksik bırakmadı kimseden saolsun AMA evine geri döndükten sonra hep ağzında bir para muhabbeti var.

Ben şimdilik çalışmıyorum bayramdan sonra işe başlayacağım . Daha doğrusu iş arayacağım çünkü bayramda şehir dışına gidip 2 hafta kalacağız ve şimdi ise başlasam kimse yeni ise aldığı bir insana bayram tatilinden hariç tatil için birkaç gün daha izin vermez.

Benim de bir seneye yakın bir ilişkim var. Her hafta bir gün onun izin gününde buluşuyoruz onun dışında ayda bir kez çok yakın bir arkadaşım var onunla bulundurun daha da baban para yok dediği için zorlanmasın diye kimseyle buluşmak.

Bugün de para istedim babamdan. Para dediğim de 20 tl :( Öyle geleceğim diye 50 lira alan biri de değilim yani. Babam da " para yok köye gideceğiz para gerekecek , öyle her istediğinde para olmaz " diye vermedi. Bende bu sefer tepki gösterdim. Çünkü ben hafta da bir gün 20 tl ya alıyorum ya almıyorum ona dediği şeye bak.

Bu arada babam evet bu aralar zorlanıyor farkındayım ama anneme de söyledim köyden gelince çalışıp eve katkı da bulunacağım diye.

Ayrıca babam her gün 20 tl den fazla sigara ve istediği bir atıştırmalik için harcayan birisi. Allah'a bin şükür kıtkanat geçinen birileri değiliz. Bir de ne zaman param yok dese gider bir yerlerden ya ev alır ya araba alır yada saçma sapan şeylere 300 -400 lira harcar o yüzden her param yok deyince ciddiye alamıyorum . Ayrıca 20 tl !!!

Çok kırdı kalbimi çok üzdü beni. Gönül kırgınlığım geçmiyor. Bütün akşam ağladım . Ama bir yandan da empati yapıp ben mi abarttı diyorum .bayram da hiç gidesim yok nolur akıl verin bana. Göremediğini birşey varsa aydınların lütfen

Telefon otomatik çevirme yapıyor . Kusura bakmayın gözümden kaçan yerler için .

Param yok deyip ev araba alıyorsa neden kızıyorsun ki? Ev araba aldığı için eli sıkışıktır o dönemler
Üzüldüm haline. mezuniyetten sonra para istemenin hüznünü iyi bilirim maalesef.
Bence görmezden gelmeye çalış, para lazım olunca da annenden iste. Belki de sen rahata alışma, bir an önce iş bul diye böyle davranıyordur. Ya da bir yere borcu vardır bu aralar.

Tamam çok değil istediğiniz para ama hayat da pahalı. Ev döndürmek zor. Kendine alması sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum.

Okul bittiyse gezmek yerine işe girin. Aramaya bile başlamamışsınız. Yaşınız küçük değil bence biraz sorumluluk alma vakti gelmiş. Çoğu öğrenci okurken bile çalışıyor artık.

Param yok deyip ev araba alıyorsa neden kızıyorsun ki? Ev araba aldığı için eli sıkışıktır o dönemler
Üzüldüm haline. mezuniyetten sonra para istemenin hüznünü iyi bilirim maalesef.
Bence görmezden gelmeye çalış, para lazım olunca da annenden iste. Belki de sen rahata alışma, bir an önce iş bul diye böyle davranıyordur. Ya da bir yere borcu vardır bu aralar.

Ben bazı nedenlerden dolayı okula gidemedim lisede. Üniversite sınavına ilk kez gireceğim sırada babamdan beni dershaneye göndermesini istedim . O yıl kızım elim sıkışık dedi tamam dedim 2.kez sormadım bile ama onu dedikten çok kısa bir süre sonra evi aldı .o yüzden burada yazdım. Hep para vermez diyemem çok arkamda durdu ama bazı şeyler insanın içinde kalıyor. Sonra iki kez göndersede unutamadım ama bir gün bile saygısızlık yapmadım yüzüne vurmadım bu durumu

Tamam çok değil istediğiniz para ama hayat da pahalı. Ev döndürmek zor. Kendine alması sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum.

Okul bittiyse gezmek yerine işe girin. Aramaya bile başlamamışsınız. Yaşınız küçük değil bence biraz sorumluluk alma vakti gelmiş. Çoğu öğrenci okurken bile çalışıyor artık.
Benim okulum geç bitti . Tek ders sınavına kaldım diye. Mezun olalı 1 ay ya oldu ya olmadı.

üniversitede iken babamdan yol parası istemistimde vermemisti.yagmurda sınava gitmiştim.ayaklarim hep su cekmisti.ve degil üniversite tüm okul hayatım boyunca al su parayı simit yersin dememiştir.ama şimdi benden kahvede arkadaşlarına cay ısmarlasın diye para bekliyor.cogu zaman vermediğim icin dusman bana.icime oturdu gene

üniversitede iken babamdan yol parası istemistimde vermemisti.yagmurda sınava gitmiştim.ayaklarim hep su cekmisti.ve degil üniversite tüm okul hayatım boyunca al su parayı simit yersin dememiştir.ama şimdi benden kahvede arkadaşlarına cay ısmarladın diye para bekliyor.cogu zaman vermediğim icin dusman bana

Allah yardımcım olsun. Zaten şükrediyorum halime ama babama bugüne kadar hiçbir şey dememiş biriyken 20 lira istedim diye hat vurup harman savuran biri oldum ya kalbim çok kırıldı ki ben kumbara da para biriktirip dolunca o parayı da evin gıdasına harcayan biriyken.

Baban yanlış yapıyor , sen haklısın üzülüp kırılmakta.Özellikle kız çocuğuna harçlık istemeden verilmeli.Okurken okula gidiyorsun diye veriyormuş demek ki.Ev alabilicek parası varsa 20 lira veremez mi yani? Bence sen bir an önce işe girmeye bak.Paranı da mutlaka biriktir.Kimseye muhtaç olma.

Baban yanlış yapıyor , sen haklısın üzülüp kırılmakta.Özellikle kız çocuğuna harçlık istemeden verilmeli.Okurken okula gidiyorsun diye veriyormuş demek ki.Ev alabilicek parası varsa 20 lira veremez mi yani? Bence sen bir an önce işe girmeye bak.Paranı da mutlaka biriktir.Kimseye muhtaç olma.

Normalde böyle değilken Bu aralar cidden böyle olmaya başladı . Sevgilime de diyemiyorum babam 20 lira vermedi gelemiyorum diye . Gerçekten ihtiyaç halinde olsak utanmam gocunmam söylerim ama bu durum ağırıma gidiyor

Normalde böyle değilken Bu aralar cidden böyle olmaya başladı . Sevgilime de diyemiyorum babam 20 lira vermedi gelemiyorum diye . Gerçekten ihtiyaç halinde olsak utanmam gocunmam söylerim ama bu durum ağırıma gidiyor
Sevgiline zaten söyleme de annenden istesen mesela ya da anneni aracı yapsan şimdilik.Zaten geçici bir dönemmiş.İşe başlarsan bu sorunların da biter.

Sevgiline zaten söyleme de annenden istesen mesela ya da anneni aracı yapsan şimdilik.Zaten geçici bir dönemmiş.İşe başlarsan bu sorunların da biter.
Geçen hafta da annemden aldım . Muhtemelen yarın zor durumda kalmayayım düye verir . Ama olay para değil ki bana yapılan haksızlık . Ayrıca kumbara biriktiren biriyim . Ileride bir evlilik durumu olduğunda ailem zorlanmasın diye biriktirdigim bir kumbaram var onu acar yine giderim. Ama babamı nasıl affedeceğim hiç bilemiyorum. Kalp kırgınlığı farklıymış

Geçen hafta da annemden aldım . Muhtemelen yarın zor durumda kalmayayım düye verir . Ama olay para değil ki bana yapılan haksızlık . Ayrıca kumbara biriktiren biriyim . Ileride bir evlilik durumu olduğunda ailem zorlanmasın diye biriktirdigim bir kumbaram var onu acar yine giderim. Ama babamı nasıl affedeceğim hiç bilemiyorum. Kalp kırgınlığı farklıymış
Büyüyorsun işte.Yeni şeyler öğreniyorsun.Bence bu açıdan bakmalısın.Belki de kendi ayakların üzerinde durman gerektiğinde ilgili bir ders çıkarıcaksın seni üzen bu olaydan.Boşver , kırılma.Aile içinde olur öyle bazen.Normalde kötü değillerse bazı şeyleri de görme duyma.Önüne bak , hayatını kurmaya bak.

Büyüyorsun işte.Yeni şeyler öğreniyorsun.Bence bu açıdan bakmalısın.Belki de kendi ayakların üzerinde durman gerektiğinde ilgili bir ders çıkarıcaksın seni üzen bu olaydan.Boşver , kırılma.Aile içinde olur öyle bazen.Normalde kötü değillerse bazı şeyleri de görme duyma.Önüne bak , hayatını kurmaya bak.

Çok teşekkür ederim gerçekten içimi bir nebze de olsa feraha erdirdin . Sanırım bunu da içime atmalıyım. Babam sonuç da

Yaşın 24 . Küçük değilsin. Boşver üzülme. Her zaman kendi ayakların üstünde dur be annen baban da olsa kimseye muhtaç olma.

empati kurmakta acikcasi zorlaniyorum. kiz erkek fark etmez. 21 yasima kadar okudum zor bölümden mezunum. her yaz tatilinde calistim, hatta son sene tez yazdigim porjeler oldugu sene cuma okuldan sonra cmtesi pazar ful calistim babamdan para istememek icin.

belkide baban senin artik kendi ayaklarinin üzerinde durdugunu görmek istiyor?

bayramdan sonra ararim demekde biraz rahatligini gösteriyor. türkiyede herkez is var mi diye dert yaniyor. hani bayramdan sonra aramaya basladam iki günde is bulcakmisin? simdiden cv lerini yolla onlar dönene kadar zaten zaman gecer. hadi ayarladin diyelim. görüsme cok güzel gectiginde zaten bayramdan sonra baslicam dersen tamam diyenlerde olur.... babaninda ici rahat olur

isterse on tane ev alsin beni ilgilendirmez sag oldukca...

Kriz dönemi bilmem farkında mısınız? Şuanda 20 kuruşun değeri bile 20 tl gibi...

Ben bazı nedenlerden dolayı okula gidemedim lisede. Üniversite sınavına ilk kez gireceğim sırada babamdan beni dershaneye göndermesini istedim . O yıl kızım elim sıkışık dedi tamam dedim 2.kez sormadım bile ama onu dedikten çok kısa bir süre sonra evi aldı .o yüzden burada yazdım. Hep para vermez diyemem çok arkamda durdu ama bazı şeyler insanın içinde kalıyor. Sonra iki kez göndersede unutamadım ama bir gün bile saygısızlık yapmadım yüzüne vurmadım bu durumu
öyle bir gün olur ki senin parana göz koyan yabancılar olur
bir gün gelir, kendi kazandığın parayı harcamana laf eden kocan olur (inşallah öyle olmaz da)
o yüzden seni okutan, büyüten, senden bugüne kadar esirgemeyen aileni o kadar hoş gör

üniversitede iken babamdan yol parası istemistimde vermemisti.yagmurda sınava gitmiştim.ayaklarim hep su cekmisti.ve degil üniversite tüm okul hayatım boyunca al su parayı simit yersin dememiştir.ama şimdi benden kahvede arkadaşlarına cay ısmarlasın diye para bekliyor.cogu zaman vermediğim icin dusman bana.icime oturdu gene
:cry:

Back
X