BABAM VE BEBEĞİM ARASINDAYIM

ben kendimi düşünesem evde dururum kocamın durumu çok iyi ve asla çalışmamı istemiyor. ben babam kırılmasın diye şirketteyim. o istediği için yoksa gamsız biri olsam kocamın banka hesapları kredi kartları beni bekliyor evde.
Babanız istiyor mu acaba?
İstese sormazmıydı kızım bebek dogunca ne olacak diye? Ben eşime çocuk baktırmam diyormuş yanlış okumadıysam. Bu da demek oluyor ki,babanız sizin orada çalişıp calişmamanızı sizin kadar umursamıyor.
Eşiniz bakıcı istemiyor.
Kayınvalideniz eltinizin cocuğuna da bakmamış(hakkıdır)sizinkine de bakmayacak.
Bence arada kaldıgıniz bir durum yok. Babanız size yalvarmıyor kızım illaki gel,sensiz işler yürümez demiyor. Bebeğe bakacağım ayrılıyorum deseniz eyvallah diyecek gibi.
Bebeğinize bakın 2 yaşına kadar,sonra kreşe verip devam edersiniz işinize.

ay allah aşkına ortamı germeyin ben kayınvalidemin düşüncesine hak verdim. ama eltim ve benim durumum farklı o başkasının iş yerinde evde canı sıkıldığı için çalışıcaktı. ama benimki farklı firmamız var ve ben oradan sorumluyum.anlamaya çalışın lütfen. ben bakmak zorunda demiyorum. ben onları düşünüyorsam onlarda bana kolaylık sağlasın diyorum.
Eltim evde canı sıkıldığı için çalışacaktı mı?😂😂😂 Sizin de para hiç umurunuzda değildi zaten..
Madem sizin gitmeniz babanız için çok yıkıcı oranın demirbaşısınız😂 o zaman onlara söyleyin halledeceklerdir çocuk meselesini.
Daha neler duyacağım..

Bu da yeni çıktı, işine gelinmeyen yorum yapılınca hemen üyelik iptali.

“Ayyy evet annennnn bakmak zorunda , sen o kadar şirkette çalışıyorsun ama..” diye yazsaydık şahlandırırdı konu sahibi bizi 😒😒
Bence başka üyelikleri var.

Anne değil, kayınvalide bakıcak demeliydiniz🤣

Üzerimde psikolojik baskı hissediyorum. Kızım daha 2 bucuk yaşında, kendi kafamda cümleler tasarlıyorum onu kırmadan torun bakmak istemediğimi nasıl söylerim diye. Eğer Allah izin verirse, sağlık verirse o yaşlarımda rahat etmek istiyorum. İşten öğlen arasına geldim, kızımla boğuşurken yemek mi yedim dayak mı yedim anlayamadım. Bir gün değil her gün böyle. Oturup dinlendiğimi bilmiyorum. Çocuk daha 3 yaşına gelmedi ben kaç sene yaşlandım bilmiyorum. Kaç yaşına gelmiş insanlar çocuk bakmamalı demişsiniz ya cidden öyle. Doldum taştım kusura bakmayın.

benim 1 arkadaşımın kaynanası "ay ben senelerce çocuk baktım yoruldum, artık mayıs başı yazlığa gidip ekim sonu dönmek istiyorum, bakmayı çok isterim ama o zaman yanımda götürmem lazım 4 ay, bırakır mısın?" dedi
tabi ki çocuğu bırakmayacakları için bakmadı :)

Anne baba olmak hiç kolay değil yıllarca iki üç tane çocuğunu büyüteceğim diye uğraş tam rahata ereceğin zamanda hop kucağına torunu versinler buyur bak desinler, valla ben torun bakmak istemeyen nene dedeye çok hak veriyorum mecbur değiller ki böyle bir şeye, zaten yaş ilerlemiş o kafa çocuk sesi kaldırır mı. Siz kendi kendinize millete yaranacağım, elaleme şov yapacağım derdine düşmek yerine oturun bir zahmet kendi çocuğunuza kendiniz bakın ya da bir bakıcı tutun madem şovunuz da yarım kalmasın

o kadar çalışıcaksa konu sahibi uzaktan çalışsın bebeği 1-1.5 yaşına gelene kadar. sonra da kreşe versin.
al sana çözüm .

Anne baba olmak hiç kolay değil yıllarca iki üç tane çocuğunu büyüteceğim diye uğraş tam rahata ereceğin zamanda hop kucağına torunu versinler buyur bak desinler, valla ben torun bakmak istemeyen nene dedeye çok hak veriyorum mecbur değiller ki böyle bir şeye, zaten yaş ilerlemiş o kafa çocuk sesi kaldırır mı. Siz kendi kendinize millete yaranacağım, elaleme şov yapacağım derdine düşmek yerine oturun bir zahmet kendi çocuğunuza kendiniz bakın ya da bir bakıcı tütün madem şovunuz yarım kalmasın

valla evlenip çocuk yapabilen iki kişinin o çocuğa bakma sorununu çözebilmesi lazım.
insanlara bir rahat yok.
ha nine dede torunla vakit geçirmek için gelsin arada, alsın parka götürsün ok. ama sorumluluk alıp her gün bakmak çok yanlış.

Bence başka üyelikleri var.

Anne değil, kayınvalide bakıcak demeliydiniz🤣
Bizim dememizle de kesin bakar kaynana. 😂 Yardımcı tutmuyor daha eve, onun yerine gelin almış. Eltinin neden çalışmak istediği çok bariz, en azından sigortam ödenir, iki insan yüzü görürüm diyor kadın tabi.

Ne yaptınız kadına, üyeliğini iptal ettirip kaçmış 😆😆😆
Tutarsız ve haksızdı.
Adama gücü yetmemiş, torun bakmak istemeyen anne ve babaya yüklenme yolu arıyor.

Bu adam ilk günden senin çalışmana karşıysa ya evlenmeyecektin ya çalışmayacaksın. Gücü yetmeyen adam böyle toplara girmeyecek

Üzerimde psikolojik baskı hissediyorum. Kızım daha 2 bucuk yaşında, kendi kafamda cümleler tasarlıyorum onu kırmadan torun bakmak istemediğimi nasıl söylerim diye. Eğer Allah izin verirse, sağlık verirse o yaşlarımda rahat etmek istiyorum. İşten öğlen arasına geldim, kızımla boğuşurken yemek mi yedim dayak mı yedim anlayamadım. Bir gün değil her gün böyle. Oturup dinlendiğimi bilmiyorum. Çocuk daha 3 yaşına gelmedi ben kaç sene yaşlandım bilmiyorum. Kaç yaşına gelmiş insanlar çocuk bakmamalı demişsiniz ya cidden öyle. Doldum taştım kusura bakmayın.
Bizim nesil emeklilik göremeyecegi için torun bakma gibi bir durum olmayacak bu gidişle 😐

benim 1 arkadaşımın kaynanası "ay ben senelerce çocuk baktım yoruldum, artık mayıs başı yazlığa gidip ekim sonu dönmek istiyorum, bakmayı çok isterim ama o zaman yanımda götürmem lazım 4 ay, bırakır mısın?" dedi
tabi ki çocuğu bırakmayacakları için bakmadı :)
Uuu süpermiş bu taktik😂😂
Ayy ne yalan söyleyeyim oğlan annesi olmanın en iyi yanı gelin kendi annesine baktırmak ister diye seviniyordum ama şimdiden böyle yolları da hafızaya atmak lazım. Ben kendim doğurduğuma zor baktım valla toruna hiiç bakmam

Tutarsız ve haksızdı.
Adama gücü yetmemiş, torun bakmak istemeyen anne ve babaya yüklenme yolu arıyor.

Bu adam ilk günden senin çalışmana karşıysa ya evlenmeyecektin ya çalışmayacaksın. Gücü yetmeyen adam böyle toplara girmeyecek
Derdi kayınvalideye baktirmakti yol yapiyordu 😆😆

Maddi durumun bu kadar iyiyken aile büyüğüne çocuk baktırmaya çalışmak ayrı bir ayıp zaten.
Parası olan evde oturmasına rağmen yatılı bakici alıyor. Hem büyüklerin çocuk bakış şekli beni düşündürüyor. Bakıcı ya da kreş daha iyi bence. Çocuğun eğitimi açısından da. Bir kere çocuk onların yumuşak karnı o ne isterse yapıyorlar, anne baba otoritesi sarsılıyor. Benim kayınvalidem bir dönem baktı çocuğa. Sanırım eşimi kırmamak içindi. Yüzünde hep bir bezmislik vardı eve geldigimde çok yoruldum diyordu hep. Haklıydı ve vicdan azabı çekiyordum. Ertesi yıl ücretsiz izin aldım evde oturdum. İkincide de direkt izin aldım eşimle hiç konusunu bile açmadık. Büyük pişmanlığımdir o dönem.

Uuu süpermiş bu taktik😂😂
Ayy ne yalan söyleyeyim oğlan annesi olmanın en iyi yanı gelin kendi annesine baktırmak ister diye seviniyordum ama şimdiden böyle yolları da hafızaya atmak lazım. Ben kendim doğurduğuma zor baktım valla toruna hiiç bakmam
Kız annesi olarak ben toruna tüm zamanlı bakamam dediğimde gelecek linçleri tüm benliğimle şimdiden hissediyorum :D galiba büyükler de bazen bu mahalle baskısından dolayı sen hele bir doğur ben bakarım falan diye gazlayıp sonradan bebek doğunca vazgeçiyorlar, onların da bu yaptıkları yanlış mesela. Baştan dürüst olmak lazım. Ben ufak ufak "bak çocuk yaparsan bakamam" gibisinden şimdiden kulağına kar suyu kaçırmaya başladım kendisi henüz 28 aylık bir birey :KK45:

Uuu süpermiş bu taktik😂😂

aynen aynen.
ya senelerce çocuk bak, maddi-manevi yorul. neden o yaşta bir daha sorumluluk ?
ben de alır sadece parka götürürüm, 2 mıncıklarım yeter :)

torununa bakan anneanne babaanne çok var . pastam dursun karnım doysun istemiyorum . ben ailemi babamı bu kadar düşünürken onlarda beni düşünsün istiyorum.

kadın bakmak istemiyor demekki zorla mı ?
kadın yaslanmis kendi cicugunu dogurmus buyutmus simdi kucuk vicuk pesinde kismak istemiyor hayatini cocuga gore yasamak istemiyor demekki .
cocuk yapmadan bunlari hic dusunup sormadiniz mi ?
babaniz yaninizda calismanizi bence sizin istediginiz kadar istemiyor , isteseydi destek olurdu .
herseyi isteyen ve yonlendirmeye calisan sizsiniz.
ya bakici tutacaksiniz yada isi birakacaksiniz kimse cocugunuza bakmak zorunda degil

Hayır hem bakıcı olmasın da ne?
Sen bakma kaynana bakmasın bakıcı yok.
Ozaman yurda ver mi diyelim?
Üçlü kombinasyondan biri bakacak.

Gelecekte garanti mirasın var nasipse . Eşininde durumu oldukça iyi ve calismani istemiyormuş. Yani ne kadar şanslısın cocuğunu kendin büyütebilirsin. Açıkçası böyle fırsatı olup cocuğunu bakicida büyütene sinir oluyorum. Cocuğun hakkına girmek bu. Cok daraliyorsanizda haftada 2 gün bir kursa gidersiniz zamanı da kısa olur herkes torununa bakar. Bakma olarak olmaz sevmelik olur.
Belli yaştan sonra insanlar rahat etmek ister . Fakat gelinler bi yerden kızlar bi yerden bu analarını çekiştirip duruyor. Genc halimle bazen zor oluyor. çocuklarımı büyütüp belli yaştan sonra anca arada bir desteklerim. Şimdiki gençler imkanları varkende çocuklarına bakmıyor. O annelerinizin değil sizin çocuğunuz.
İmkanı olanlar için söylüyorum mecburi olanlara Allah yardım etsin .
Cocuğumu okula bırakırken bir çocuğu anneannesi bırakıyor . Cocuk bunu bile takıyor kadına neler ediyor hırs alıyor bazen annem alsın çıkmam sınıftan bile diyor. İncecik giyiniyor kadını bezdirip annesine kavuşacak sanıyor.
Resimlerinde bile oğlum anlatıyor anne evde olsun diye ev yapıp kapısına kilit koyuyormus.
O kadar tramvatik bi durum ki..
Devlet çalışın diyor kadınlara Fakat çalışma saatlerini ayarlamali..çocuklar anneye hasret bir çok anne o sorumluluğu alamadığından annelik yapamıyor. Cocuklar anneanne , babaanne çocuğu olmuş.
Bu arada eltinizin cocuğu da torun sizin kide. İster keyfi ister mecburi çalışır sizi ilgilendirmez. Asil siz şimdi teklif ederseniz kayinvalideniz arada kalır evet dese eltinizle sorun yaşar, hayır derse kadın stres olur . İnsanları zorda birakmayin kendiniz halledin .
Başlık da o kadar saçma ki.. böyle bir tercih olabilir mi?
Sizinkisi kıyamamak değil cikarcilik .

Back
X