- 11 Mart 2017
- 64
- 28
- 3
- 32
- Konu Sahibi prensesinannesiii
-
Esinin gorumceni dovmesi kadar sacma bir davranış olamaz.Hanımlar merhaba,
Bu aralar kendimi çok duygusal hissediyorum. Ben evleneli 1 sene oldu. Eşim çocukluk arkadaşım anaokulundan itibaren beraber büyüdük. Eşim hep ailemin içindeydi. Annem babam ayrı. Annem evli. Babam evli değil. Genel olarak yurt dışında ama sık sık Türkiye'ye gelip gidiyor. Bir tanede kız kardeşim var. 8 aylık evli oda şuan hamile doğumumuzda aramızda 1 hafta var. Biz eşimle evlenirken babam hiç birşeyle ilgilenmedi düğünümde misafir gibiydi. Maddi olarakta destekte bulunmadı. Herseyi eşimle beraber yaptık. Hatta biraz sıkıntıya girmiştik fotoğraf çekimi için destek istedik durumum uygun değil yardım edemem demişti. Ve eşimi çok sever. Bir tane oğlum oldu der. Ama hep uzak durdu. Kardeşim evlenirken babam 30 bin kredi çekmişti kızıma herşeyin en iyisini yapacağım diyerek herseyini yaptı. Kardeşimin eşi ev aldı büyük kısmında babam kredi çekip destek olmuş. Kardeşimin mutfak masrafları hep babama aittir o karşılar. Kardeşimin bebeği için herseyi ben alacağım diyerek herseyiyle ilgilenir. Beni kolay kolay arayıp nasılsın diye sormaz bile. Etraftan babama çok söylerler ikiside senin kızın diye babamda benim için o doğduğunda ben yanında yoktum yurt dışında çalışıyordum 3 yaşında gördüm arada soğukluk oldu sonra ısınamadım ama küçük kızım kucağıma doğdu o farklı der. Eşim tüm bunlara şahit olduğu içinde babama çok tepkili. Ve ben çok üzülüyorum özellikle bu son zamanlarda. Annemde var ama oda evli sonuçta. En son babamın yanına gittiğimde yine kardeşimden konu açtı benim kızım şöyle iyi böyle farklı diye bende üzüldüm ağladım yılların birikimi sinir krizi geçirdim eşim babamın üstüne yürüdü sen ne biçim babasın gün gelecek bu kıza muhtaç olacaksın ama kapımıza dahi yanaştırmayacağım seni dedi. Eşim kendi ailesine karşıda böyle görümcem bana sesini yükseltti diye sen benim karıma laf edemezsin diye ablasını dövmüştü. Ve babamla öyle oluncada çok üzüldüm. Aynı zamanda çok zoruma gidiyor. Bende onun evladıyım ve eşime karşı çok mahçup oluyorum. Neden böyle
Hanımlar merhaba,
Bu aralar kendimi çok duygusal hissediyorum. Ben evleneli 1 sene oldu. Eşim çocukluk arkadaşım anaokulundan itibaren beraber büyüdük. Eşim hep ailemin içindeydi. Annem babam ayrı. Annem evli. Babam evli değil. Genel olarak yurt dışında ama sık sık Türkiye'ye gelip gidiyor. Bir tanede kız kardeşim var. 8 aylık evli oda şuan hamile doğumumuzda aramızda 1 hafta var. Biz eşimle evlenirken babam hiç birşeyle ilgilenmedi düğünümde misafir gibiydi. Maddi olarakta destekte bulunmadı. Herseyi eşimle beraber yaptık. Hatta biraz sıkıntıya girmiştik fotoğraf çekimi için destek istedik durumum uygun değil yardım edemem demişti. Ve eşimi çok sever. Bir tane oğlum oldu der. Ama hep uzak durdu. Kardeşim evlenirken babam 30 bin kredi çekmişti kızıma herşeyin en iyisini yapacağım diyerek herseyini yaptı. Kardeşimin eşi ev aldı büyük kısmında babam kredi çekip destek olmuş. Kardeşimin mutfak masrafları hep babama aittir o karşılar. Kardeşimin bebeği için herseyi ben alacağım diyerek herseyiyle ilgilenir. Beni kolay kolay arayıp nasılsın diye sormaz bile. Etraftan babama çok söylerler ikiside senin kızın diye babamda benim için o doğduğunda ben yanında yoktum yurt dışında çalışıyordum 3 yaşında gördüm arada soğukluk oldu sonra ısınamadım ama küçük kızım kucağıma doğdu o farklı der. Eşim tüm bunlara şahit olduğu içinde babama çok tepkili. Ve ben çok üzülüyorum özellikle bu son zamanlarda. Annemde var ama oda evli sonuçta. En son babamın yanına gittiğimde yine kardeşimden konu açtı benim kızım şöyle iyi böyle farklı diye bende üzüldüm ağladım yılların birikimi sinir krizi geçirdim eşim babamın üstüne yürüdü sen ne biçim babasın gün gelecek bu kıza muhtaç olacaksın ama kapımıza dahi yanaştırmayacağım seni dedi. Eşim kendi ailesine karşıda böyle görümcem bana sesini yükseltti diye sen benim karıma laf edemezsin diye ablasını dövmüştü. Ve babamla öyle oluncada çok üzüldüm. Aynı zamanda çok zoruma gidiyor. Bende onun evladıyım ve eşime karşı çok mahçup oluyorum. Neden böyle
annem babam ben 3 yasindayken bosandilar. annemin butun hayati ben oldum beni buyuttu. babamin bir dilim ekmegini yemedim, neticede 15 yildir da ne sesini duydum, ne yuzunu gordum. agir mi agir, olmus bir babayi anlamlandiriyor insan da, bir yerde nefes alan babanin yokluguna bahane bulamiyor... fakat unutmayin ki insanlara etiketler "duygular"la verilmiyor. bir yandan baba olmak icin bir sprem yeterli, diger yandan baba olmak icin bir omurluk yurek gerekti.
esinize tutunun, iliskinizi koruyun. hem es, hem baba, hem can, hem canan o olsun size. gerisini yok sayin.
Eşiniz haklı bir tepki göstermiş ama davranışı yanlış . Ve eşinizi takdir ettim demek ki yeri geldiğinde eşine sahip çıkmasını bilen biri .Hanımlar merhaba,
Komando yareni:) :) çok aklı başında bir kızsın maşallah,komando kadir gecesinde doğmuş bence,inşallah kıymetini bilirTamam babanız haksızlık etmiş, ediyor, etmekte. Ancak sinir krizi geçirmeniz biraz abartı mı diye düşündüm? Yani öyle bir anlatmışsınız ki sürekli ağlayan, eşi de o ağladığında insanlara saldıran birisi oldu gözümde bu da bana itici geldi. Kendinizi farklı şekilde savunmayı öğrenseniz mi acaba? Yarın öbür gün çocuğunuz sizi
kırsa eşiniz çocuğunuzun üstüne mü yürüyecek?
Anlattıklarınızdan bunları çıkardım, böyle değilseniz yazınızı biraz düzenleyin.
Bir de babanız ne kadar kötü olursa olsun, eşiniz ile bu kadar yüz göz etmeseydiniz keşke. Öyle insanlar var ki kötü düşüldüğünde bu şekilde koz bulunca "senin baban sana daha böyle yapıyor" diye yüzünüze vuracak hale geliyor. Ayrıca söyleyin, bir abi ya da erkek kardeş karısı için kızkardeşini dövmez/dövmemeli. Küser, konuşmaz, kızar, bağırır çok üst seviyede saygısızlığı olduysa ama dövmek nedir??
Komando yareni:) :) çok aklı başında bir kızsın maşallah,komando kadir gecesinde doğmuş bence,inşallah kıymetini bilir
Tamam babanız haksızlık etmiş, ediyor, etmekte. Ancak sinir krizi geçirmeniz biraz abartı mı diye düşündüm? Yani öyle bir anlatmışsınız ki sürekli ağlayan, eşi de o ağladığında insanlara saldıran birisi oldu gözümde bu da bana itici geldi. Kendinizi farklı şekilde savunmayı öğrenseniz mi acaba? Yarın öbür gün çocuğunuz sizi
kırsa eşiniz çocuğunuzun üstüne mü yürüyecek?
Anlattıklarınızdan bunları çıkardım, böyle değilseniz yazınızı biraz düzenleyin.
Bir de babanız ne kadar kötü olursa olsun, eşiniz ile bu kadar yüz göz etmeseydiniz keşke. Öyle insanlar var ki kötü düşüldüğünde bu şekilde koz bulunca "senin baban sana daha böyle yapıyor" diye yüzünüze vuracak hale geliyor. Ayrıca söyleyin, bir abi ya da erkek kardeş karısı için kızkardeşini dövmez/dövmemeli. Küser, konuşmaz, kızar, bağırır çok üst seviyede saygısızlığı olduysa ama dövmek nedir??
Ben size neden bu kadar katılıyorum? Çok mantıklı olduğunuz için bence
Yazıda ben de bu noktalara takıldım. Hakkını kendisi savunsun bence, her tartıştığına ya da sorun yaşadığına kocası yükselecekse ohooo...
Ayrıca, ben kayınvalidenin yerinde olsam bir daha ne seni ne de oğlumu eve sokmazdım mesela. Sana saygısızlık yaptıysa özür diletir bunu da konuşarak yapar biter gider. Sizin için kızkardeşini dövmesi bile nasıl biri olduğunu belli ediyor bence. Yarın öbür gün "kocam bana vurdu" konusu açmazsınız inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?