Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar, bir derdim var ve öyle sıkıntıdayım ki.
21 yaşındayım, babam oldukça saygın bir akademisyen. Bunu paylaşabilecegim kimsem yok. 4 yıl önce babamın bilgisayarında açık olan bir arkadaşlık sitesi gördüm ama henüz kimseyle konuşmamıştı, yanlışlıkla üye olmuş olabileceğini düşündüm çünkü akademisyenlere özel bi yer falan yazıyor. Gizlice babamın mesaj almasını, arkadaş eklemesini, maillerini engelledim, yani bisey gelse bile haberi olmayacaktı. Konu böyle kapandı. Ama bi kere şüphelenince artık sürekli adreslerine bakmaya başladım. O da ne! O kadar çok ahlaksız siteye girilmiş ki. Sürekli kontrol ettim, sıklıkla uygunsuz videolar izlediğini farkettim ama çaresiz kaldım. Elimden bir şey gelmeyince görmezden gelmeye çalıştım, babamın bilgisayarına bakmaya korkar oldum.. ama bu durum düzelmedi, geçenlerde küçük kardeşim böyle şeylere rastladığını söyledi, hesabı hacklenmistir o değildir falan diye geçiştirdim. Ama artık anneme karşı kendimi çok sorumlu hissediyorum. Bunu kaldıramayacagını düşünüyorum ama koskoca adama ben kızı olarak ne diyebilirim? Isin kötü yanı, artık ona saygı duymuyorum çünkü bana sapık gibi geliyor. Yaptığı her hareketten irite oluyorum, sık sık kongrelere gitmesinden bile rahatsız oluyorum, altından bişey çıkacak diye. Fazla mı tepki veriyorum? Anneme söylemeli miyim? Bu yaştan sonra boşansalar ne olur, ki boşanmazlar ama annemin bunu kaldırabilecegini de sanmıyorum. Evdeki internete ebeveyn kontrolü koyup engellesem diye düşündüm, bu şekilde belki bildigimizi farkeder ve bizi aptal yerine koymaz. Ne yapmalıyım?