- 30 Ocak 2013
- 29.425
- 43.922
- 798
- Konu Sahibi kafkaninmilenasi
-
Özel hayat diyen arkadaşlar..Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar, bir derdim var ve öyle sıkıntıdayım ki.
21 yaşındayım, babam oldukça saygın bir akademisyen. Bunu paylaşabilecegim kimsem yok. 4 yıl önce babamın bilgisayarında açık olan bir arkadaşlık sitesi gördüm ama henüz kimseyle konuşmamıştı, yanlışlıkla üye olmuş olabileceğini düşündüm çünkü akademisyenlere özel bi yer falan yazıyor. Gizlice babamın mesaj almasını, arkadaş eklemesini, maillerini engelledim, yani bisey gelse bile haberi olmayacaktı. Konu böyle kapandı. Ama bi kere şüphelenince artık sürekli adreslerine bakmaya başladım. O da ne! O kadar çok ahlaksız siteye girilmiş ki. Sürekli kontrol ettim, sıklıkla uygunsuz videolar izlediğini farkettim ama çaresiz kaldım. Elimden bir şey gelmeyince görmezden gelmeye çalıştım, babamın bilgisayarına bakmaya korkar oldum.. ama bu durum düzelmedi, geçenlerde küçük kardeşim böyle şeylere rastladığını söyledi, hesabı hacklenmistir o değildir falan diye geçiştirdim. Ama artık anneme karşı kendimi çok sorumlu hissediyorum. Bunu kaldıramayacagını düşünüyorum ama koskoca adama ben kızı olarak ne diyebilirim? Isin kötü yanı, artık ona saygı duymuyorum çünkü bana sapık gibi geliyor. Yaptığı her hareketten irite oluyorum, sık sık kongrelere gitmesinden bile rahatsız oluyorum, altından bişey çıkacak diye. Fazla mı tepki veriyorum? Anneme söylemeli miyim? Bu yaştan sonra boşansalar ne olur, ki boşanmazlar ama annemin bunu kaldırabilecegini de sanmıyorum. Evdeki internete ebeveyn kontrolü koyup engellesem diye düşündüm, bu şekilde belki bildigimizi farkeder ve bizi aptal yerine koymaz. Ne yapmalıyım?
Laf araşında babana internettki tüm hareketler ve bilgiler depolanıyor de akademisyen ya korkar belki..ama sahiden depolaniyorHepinize iyi akşamlar arkadaşlar, bir derdim var ve öyle sıkıntıdayım ki.
21 yaşındayım, babam oldukça saygın bir akademisyen. Bunu paylaşabilecegim kimsem yok. 4 yıl önce babamın bilgisayarında açık olan bir arkadaşlık sitesi gördüm ama henüz kimseyle konuşmamıştı, yanlışlıkla üye olmuş olabileceğini düşündüm çünkü akademisyenlere özel bi yer falan yazıyor. Gizlice babamın mesaj almasını, arkadaş eklemesini, maillerini engelledim, yani bisey gelse bile haberi olmayacaktı. Konu böyle kapandı. Ama bi kere şüphelenince artık sürekli adreslerine bakmaya başladım. O da ne! O kadar çok ahlaksız siteye girilmiş ki. Sürekli kontrol ettim, sıklıkla uygunsuz videolar izlediğini farkettim ama çaresiz kaldım. Elimden bir şey gelmeyince görmezden gelmeye çalıştım, babamın bilgisayarına bakmaya korkar oldum.. ama bu durum düzelmedi, geçenlerde küçük kardeşim böyle şeylere rastladığını söyledi, hesabı hacklenmistir o değildir falan diye geçiştirdim. Ama artık anneme karşı kendimi çok sorumlu hissediyorum. Bunu kaldıramayacagını düşünüyorum ama koskoca adama ben kızı olarak ne diyebilirim? Isin kötü yanı, artık ona saygı duymuyorum çünkü bana sapık gibi geliyor. Yaptığı her hareketten irite oluyorum, sık sık kongrelere gitmesinden bile rahatsız oluyorum, altından bişey çıkacak diye. Fazla mı tepki veriyorum? Anneme söylemeli miyim? Bu yaştan sonra boşansalar ne olur, ki boşanmazlar ama annemin bunu kaldırabilecegini de sanmıyorum. Evdeki internete ebeveyn kontrolü koyup engellesem diye düşündüm, bu şekilde belki bildigimizi farkeder ve bizi aptal yerine koymaz. Ne yapmalıyım?
Laf araşında babana internettki tüm hareketler ve bilgiler depolanıyor de akademisyen ya korkar belki..ama sahiden depolaniyor
bence çok mantıklıBence bunu babana belli et..yani sen girmişsin tarzında değilde, tatlı bir dille babacım bu tarz seyler gördüm yanlışlıkla girildi herhalde,bu tarz sitelerden virüs bulaşablir bilgisayara format falan mi attirsak tarzinda birsey söyle inceden yüzüne vur yani..Bi de aklıma bişey daha geldi. Abim var. Babama abim girmiş heralde ben eve ebeveyn denetimi koycam desem ne olur?
Ben olsam Anneme soylemezdim.
Ama babama bildigimi bir sekilde hissetirirdim..
Galiba öyle yapıcam, bana dua edinBence bunu babana belli et..yani sen girmişsin tarzında değilde, tatlı bir dille babacım bu tarz seyler gördüm yanlışlıkla girildi herhalde,bu tarz sitelerden virüs bulaşablir bilgisayara format falan mi attirsak tarzinda birsey söyle inceden yüzüne vur yani..Bi de aklıma bişey daha geldi. Abim var. Babama abim girmiş heralde ben eve ebeveyn denetimi koycam desem ne olur?
Ben olsam Anneme soylemezdim.
Ama babama bildigimi bir sekilde hissetirirdim..
Diyebilirsin öyle bence mantıklı
Bence baban boyle seyler yapiyosa annene uygun bir dille soyle, babanin yaptigi bir seyin sorumlulugunu sen neden tasiyorsun, hem sonra annene uzuldugun icin ilerde vicdan azabi falan cekersin belki suan bile cekyosundur, annene soyle derim..Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar, bir derdim var ve öyle sıkıntıdayım ki.
Açıkçası bu konuda tercihleri beni ilgilendirmez diyemiyorum, aldattığını bilsem gene annemden saklayacak mıyım? Olaya bir "akademisyen" mantıksallığıyla bakamıyorum, söz konusu olan sadece kendine ait olan bir özel hayattan çok büyük bir aileyi ilgilendiren bir meseledir. Yani öyle yazmışsınız ki, sanki herhangi birinin herhnagi bir şeyini ansızın kurcalamış ve müdahale ediyormuşum gibi. Çok istiyorsa kendi tercihleriyle boşanabilir, istediği tarzda insanlarla birlikte olabilir, beni ilgilendiren onun ne yaptığından çok anneme olan sorumluluk. Bak canımla başlayıp "cıs dokunma" tarzı 3 yaş öğüdü almak da hoşuma haliyle gitmedi ama saygı duyuyorum. Umarım bu bizden başka kimsenin başına gelmez. Söz konusu olan basit bi sevgili ya da odur budur kıskançlığından öte bir durum, p*rnoyo da bir tercih gözüyle bakamıyorum velhasıl. Teşekkür ediyorum yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?