babam ve vicdan azabı

Öyle ne bilim çocukluğumda içimde kalan bi yara :110:
Ah nasıl özenırdım ahh :KK42:

ben hiç özenmedim
15'te bir görürdüm
gezdirirdi beni, yedirirdi
ama bi kere hasta olsam görmek istemezdi
çok zengindi 1 lira vermezdi
sonra evlendi, yeni eşi neler yaptı bana
ben de terkettim gitti
inan bana berbat babaların özenilecek bir tarafı yok
hayal etmek daha güzeldir sanırım
ama haklısın tabi, içinde yaradır, ona bir şey diyemem maalesef

Benim babam da cok iletisim kurmaz konusacak konu bulamaz. Ama ben alir sinemaya gotururum. Yemek ismarlar eve doneriz. Babam diyip sarilirim o bana sarilmasa da ne olursa olsun emegi fazla. Goz nuruyduk kucukken. Simdi gidince eşim yalniz birakmiyor sagolsun. O yükü ustumden aldi. Ve ne var biliyor musun esimle cok guzel sohbet ediuor.

Benim babam hiç bir yere gitmez, gitse bile mutlaka huzursuzluk çıkarır. Eşim ailemi yemeğe götürdü kaç kere, hepsinde olay çıkardı, ya annemle kavga eder ya garsona kızar ya başka bir şey. Yani burnundan getirir insanların. Kv babamı zorla doktora götürdü ilgilendi hakkını yiyemem ama ne bir teşekkür etti babam ne bir şey. Şimdi ilgilenmiyor bile kv. tüm akrabalara karşı da böyle. Onu ziyarete gelir insanlar annemle kavga eder misafirlerin önünde.

Acil şifalar dilerim babanıza..lütfen geçmişte yaşanan olumsuzlukları düşünmeyin..insanlar değişmiyor, babanız da değişmeyecek fakat yokluğunda keşke dememek için bir kahve içimlik dahi olsa vakit buldukça uğrayın..babasını kaybetmiş biri olarak, geçmişte sizinle benzer bir hayat yaşamış olsam da babamı çok ama çok özlüyorum..

Tabi ki gidiyorum ama çok sık gidemiyorum. Hani daha sık gitmem için kendimi çok çok zorlamam lazım o zaman da yorgunluktan ben hasta olacağım...

ben hiç özenmedim
15'te bir görürdüm
gezdirirdi beni, yedirirdi
ama bi kere hasta olsam görmek istemezdi
çok zengindi 1 lira vermezdi
sonra evlendi, yeni eşi neler yaptı bana
ben de terkettim gitti
inan bana berbat babaların özenilecek bir tarafı yok
hayal etmek daha güzeldir sanırım
ama haklısın tabi, içinde yaradır, ona bir şey diyemem maalesef
Emınımm bende tanısam , onunla yaşasam aynı senın gibi olucaktım .
Ama işte ınsan yaşayamadıklarına özenıyor .
Ailem anlatıyor şöyle kötu böyl kötu. Diyorum iyi ki ölmüş .
Ama zaman gelıyo diyorum keşke yaşasaydı :110:

Baban kendini dunyaya kapamis
Belki evde kimseyi istemiyor bile
En iyisi sık sık gidip az durup donmek

Hep böyleydi aslında, hastalanınca iyice abarttı. Kardeşim geldi geçen bir canlandı falan o gidince gene aynı oldu. Bana karşı bir heyecanı yok aslında içten içe de bozuluyorum. Ben de son zamanlarda çok olay yaşadım manen en azından bir oturup konuşmasını beklerdim benimle onu bile yapmadı.

Sanki benim yaşadığımı yazıya dökmüşsünüz. Sadece birkaç fark var. Benim babam da şu an hasta ve hiçbirimiz doktora götüremiyoruz. Yalvar yakar yok gelmiyor. Ve bağırsaklarında birşey olduğunu düşünüyoruz. Sadece bir kontrol diyoruz yok gelmem ben diyor.
Ben de düşünüyorum; çocukluğumuzu zehir etti , içki içti, eve gelmedi, anneme şiddet daha neler neler.
Ama çok üzülüyorum yine de , kötü birşeyi varsa diye ödüm kopuyor. Her anımı onunla geçirmek istiyorum ama çok uzaktalar. Biz biraz büyüdükten sonra alkolü bıraktı, bize karşı çok iyi şimdi sohbet muhabbet. Ama şimdi de böyle bir durum var.
Çocukluğumuz öyle zindan oldu , bu günümüz de böyle zindan oluyor.

Sanki benim yaşadığımı yazıya dökmüşsünüz. Sadece birkaç fark var. Benim babam da şu an hasta ve hiçbirimiz doktora götüremiyoruz. Yalvar yakar yok gelmiyor. Ve bağırsaklarında birşey olduğunu düşünüyoruz. Sadece bir kontrol diyoruz yok gelmem ben diyor.
Ben de düşünüyorum; çocukluğumuzu zehir etti , içki içti, eve gelmedi, anneme şiddet daha neler neler.
Ama çok üzülüyorum yine de , kötü birşeyi varsa diye ödüm kopuyor. Her anımı onunla geçirmek istiyorum ama çok uzaktalar. Biz biraz büyüdükten sonra alkolü bıraktı, bize karşı çok iyi şimdi sohbet muhabbet. Ama şimdi de böyle bir durum var.
Çocukluğumuz öyle zindan oldu , bu günümüz de böyle zindan oluyor.

Canım babam kolon kanseri benim bağırsak diyorsan muhtemelen benzer olabilir, ama doktora gitmeme huylarına sinir oluyorum...Ben çok üzüldüm neler çektim ama o bizi üzmeyeyim modunda değil ki.

Yani şöyle söyleyeyim hiç bir zaman huzur olmayan bir evde büyüdüm. Annem babamla aramda sıcak bir ilişki olmadı, genelde birbirlerini yemekle meşguldüler. Annem erkek kardeşime düşkündür babam da öyle aslında. Küçücük çocuğu kavgalarına hakem yaparlardı hangimiz haklı diye, ben kavgalarda ağlayıp odama kapanırdım ben kötü evlat oldum.

Bana verdikleri bir şey yok aslında, sadece aç kalmadım karnım doydu 1 tabak yemekle o kadar.

Ben çok fakiriz sanırdım oysaki babam at yarışı falan oynarmış hep bizi de bir gün zengin olursam size muz alırım diye kandırırdı. Yani aslında hiçbirini hatırlamak istemiyorum ama annemle babamın hayatındaki en önemli şey para.

Yani gitmek çok da istemiyorum işin aslında ama sadece ilerde vicdan azabı duyar mıyım diye düşünüyorum.
Yani ne diyeceğimi bilmiyorum.
Ne kadar bir mesafe? Acabalarınız var sizin. Bu hafta sonu sabahtan bir uğrayın, bir bakın nasıl geçti. Bizimle de tekrar paylaşırsınız.

Ailenizin sizi yoksun bıraktığı sevgi ve huzur, kendi kurduğunuz yuvanızda bolca daim olsun inşallah.

Canım babam kolon kanseri benim bağırsak diyorsan muhtemelen benzer olabilir, ama doktora gitmeme huylarına sinir oluyorum...Ben çok üzüldüm neler çektim ama o bizi üzmeyeyim modunda değil ki.
Benimde ulseratif kolitim var kolonoskopi cekiliyor bagirsaktaki yarayi gormek icin
Belki o zor geliyordur
Ben uyutuldugum halde aglayarak uyanmistim kolonoskopiden
Babanizda yuksek ihtimal kolitti ve tedavi olmadi

Emınımm bende tanısam , onunla yaşasam aynı senın gibi olucaktım .
Ama işte ınsan yaşayamadıklarına özenıyor .
Ailem anlatıyor şöyle kötu böyl kötu. Diyorum iyi ki ölmüş .
Ama zaman gelıyo diyorum keşke yaşasaydı :110:

benimki de öldü
yıllaaaardır görmemiştim, cenazesine gittim mecburen, hiçbir şey hissetmedim
ama baba sevgisini kayınpederimde anladım ben
Allah razı olsun, hasta olsam çorba yapar, yatırır, üstümü örter
arar, sorar, ilgilenir
her ihtiyacıma koşmaya çalışır
bir şey istediğimi duysa hemen alır veya aldırır
dolu dolu baba diyebileceğim bir babam oldu yani Hoppa

G greengirll kusura bakma, konuyu sabote etmiş olduk, üzgünüm

benimki de öldü
arar, sorar, ilgilenir

Be de son halini bilmiyorum
Birlikte 1 resmimiz bile yok

Yani ne diyeceğimi bilmiyorum.
Ne kadar bir mesafe? Acabalarınız var sizin. Bu hafta sonu sabahtan bir uğrayın, bir bakın nasıl geçti. Bizimle de tekrar paylaşırsınız.

Ailenizin sizi yoksun bıraktığı sevgi ve huzur, kendi kurduğunuz yuvanızda bolca daim olsun inşallah.

Geçen halam çocukluk fotoğraflarımı yolladı o kadar hüzünlendim ki hiç huzur mutluluk yok yüzümde. Hani şiddet falan yaşamadım ama duygusal şiddeti dibine kadar yaşadım.

Açıkçası tek düşündüğüm şu an kendi vicdanım ve evlatlık görevimi yerine getirmek, gerisi yok...Acabalarım ondan.

Eşim uğrayalım demişti h. sonu bakalım gidersem yazarım tekrar size.

Yani en son annem babaanneme ölse de maaşını alsam tarzı bir cümle kurmuş düşünün aralarındaki ilişkiyi.

Kızlar günlerdir ikilemdeyim. Fikirlerinizi istiyorum. Babam kanser hastası, ameliyat oldu fakat tedaviyi reddetti, ne kontrole götürebiliyoruz ne ilaç tedavi hiç bir şey...Ameliyat olalı da 3 yıl oluyor tek bir kontrole dahi götüremedik. Ben son zamanlarda epey yoğun çalışıyorum ve sık gidemiyorum aileme, geçenlerde babaannem (şu an babamlarla kalıyor) baban çok hasta dedi içime oturdu. Tekrar başlamış eskiden mevcut olan rahatsızlıkları, fakat dediğim gibi doktora gitmiyor. Hem devlet hem özel hastane yürüyerek 5 dk uzaklıkta.

Sık sık gitsem diyorum söz dinlemez, çekilir odasına tv izler, bir hoş geldin der öper o kadar. Ne nasılsın kızım der ne bir şey. Hayatı boyunca böyle ilgisiz bir babaydı zaten. Annemle araları da hiç bir zaman iyi olmadı yani çok huzursuz bir evde büyüdüm ben. Evde halen o huzursuzluk da devam ediyor. Yani gittiğimde ayrı pişman gitmediğimde ayrı pişmanım. Hani gidince babamla oturup iki kelam edebilsem neyse ama zaten yanımda bile oturmuyor genelde. Beraber oturulursa bile tv sesini açar sonuna kadar maç izler dizi izler. İletişim sıfır.

Siz olsanız vicdan azabı yapar mıydınız sık gidemiyorim diye?
Giderdim.
Çünkü kaybedince yaptığı tüm haksızlıklar önemsiz geliyor.
Keşke yine de daha çok vakit geçirseydim deyip, vicdan yapıyor insan.

Sen ona sırnaşsan iter mi seni?

Benimde ulseratif kolitim var kolonoskopi cekiliyor bagirsaktaki yarayi gormek icin
Belki o zor geliyordur
Ben uyutuldugum halde aglayarak uyanmistim kolonoskopiden
Babanizda yuksek ihtimal kolitti ve tedavi olmadi

Bilemiyorum bize bir şey söylemedi. Sonunda kolon kanseri olduğu ortaya çıktı ameliyat vs derken aradan zaman geçti ne durumda bilmiyorum ama şikayetleri gene artmış.

benimki de öldü
arar, sorar, ilgilenir

Estağfurullah, sizin adınıza sevindim baba sevgisini kp den görmüşsünüz, benim kv kp de hep benden ilgi bekler kv zaten oğluna aşık bir tip.

Kv nin boğazı ağrıyormuş görseniz sanki kanser öyle bir abartı telaş ilgi beklentisi.

Babaların iç dünyası çok değişik.
Anneler kadar ilgi görmedikleri için kırgınlar.
Her ne kadar sarılmaya yaklaştığınızda itseler bile,keşke sürekli sarılsalar derler.

Evet işiniz zor,benim babam da çok soğuktur fakat eşim sayesinde aştık.
Eşim sürekli gitmek ister ve onun sevdiği konuları konuşurlar bir bakmışsın tv kapanmış sohbetin dibine vurmuşlar.
Eskiler yeniler,siyaset,spor derken babam keyf alır hale gelmiş ve tekrar gitmemiz için gün saymış.
Size tavsiyem onu önemseyin sarılın öpün ve ; Baba seni bugün rüyamda gördüm ve çok özledim,canım babacığım iyiki başımızdasın..Diiyin ...İşe yarayacaktır.

Back
X