• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam yüzünden canımdan beziyorum bazen...

canim kontrol hicbir zaman bitmez anca dedigin gibi azalir oda senin ailenle karsi yaklasimina bagli olur kanimca isyankar olursan kisitlama cogalir bunun bilincinde olursan daha rahat olursun yoksa kendi kendini yersin.Büyükler hosgörülü olsada illa Kusakcatismasi oluyor bosuna dememisler :)

Kısa ve net yazayım.mesela şunları söyleyebilirsin canım.

Hiç kimseyle görüşmeme, hiçbir yere gitmeme izin vermezseniz hayatı ve insanları tanıyayam.
ılk bulduğum hödükle gerçekten iyi bir insan olduğunu düşünüp , evlenir ömür boyu mutsuz olurum. Böyle el bebek gül bebek büyütüldüğüm için hem kocam hem de ailesi vur ensesine al lokmasını yapar, ağzımı açıp hiçbirşey diyemem.
ış bulsam işyerindeki cadalozların elinde oyuncak olurum.
Patronum inceden taciz etse bile salak ve saf olduğum için anlamam, ne babacan adam derim.

Kısacası özgür bırakmazsanız öğrenemem, öğrenemezsem kurtlar sofrasında kuzu olurum. Siz de sonsuza kadar yaşamayacağınıza göre gelip beni kurtaracak kimse olmaz.

Beni sonsuza kadar koruyacağınıza ve hiç kimsenin beni üzemeyeceğine garanti verebiliyorsanız dünyayı tanımamaya razıyım diyebilirsin.

Nereye, kimle, saat kaçta gidip kaçta döneceğimi söyleyeceğim, cep telefonum hep açık olacak, ailesiyle ilgili sorunu olan,bunalım takılan tiplerden uzak duracağım vs gibi garantiler verirsin.

Bir abla ve öğretmen tavsiyesi; yukarıda bahsi geçen, bunalım takılan, asi , umursamaz ve cool takılan tiplerden uzak dur. Onlar hiçbir zaman bir baltaya sap olamazlar. Zekalarındaki ve duygularındaki eksiklikleri böyle kapatmaya çalışırlar.

ben zaten beni oyle bos biraksinlar demiyorum.anne baba olarak benimle ilgilensinler tamam da bu kadarda degil yani.ayrica hala babamla konusamadim mezuniyeti.arkadaslarda kafamin etini yiyor sende gel diye.bir turlu babam izin vermiyor diyemiyorum.onun yuzunden butun hayatim mahvoluyor.kendisinin yasayamadigi seyleri simdi de bana yasatmiyor.ona gore babalik sadece yedirtmek,icirtmek birde giydirmek.hic bir zaman tam anlaminda sevgi gostermiyor en azindan bana karsi. dogum gunumun ne zaman oldugunu,kac yasinda oldugumu,kacinci siniftayim hic birini bilmiyor.ama bana ben senin her istedigini yapiyorum o yuzden sen bana birsey diyemezsin diyor.yani o ne derse desin ben itiraz edemem cunki butun yemek,icmek,giyinemek meselelerini ona bakiyor.simdi siz benim yerimde olsaniz benim gibi dusunmezmiydiniz.bana resmen ben senin butun ihtiyaclarini karsiliyorum o yuzden birsey soyleyemezsin diyor.simdi ben ne yapiyim benim psikolojim bozulmasinda ne yapsin peki.ben geceleri bir basima aglamiyimda ne yapiyim peki.sinirlerim cok bozuk agliyorum su an.konusmaga kalksam anlamicak,yazmaya kalksam bu seferde dalga gecicek.delirmek uzereyim:((((

Kısa ve net yazayım.mesela şunları söyleyebilirsin canım.

Hiç kimseyle görüşmeme, hiçbir yere gitmeme izin vermezseniz hayatı ve insanları tanıyayam.
İlk bulduğum hödükle gerçekten iyi bir insan olduğunu düşünüp , evlenir ömür boyu mutsuz olurum. Böyle el bebek gül bebek büyütüldüğüm için hem kocam hem de ailesi vur ensesine al lokmasını yapar, ağzımı açıp hiçbirşey diyemem.
İş bulsam işyerindeki cadalozların elinde oyuncak olurum.
Patronum inceden taciz etse bile salak ve saf olduğum için anlamam, ne babacan adam derim.

Kısacası özgür bırakmazsanız öğrenemem, öğrenemezsem kurtlar sofrasında kuzu olurum. Siz de sonsuza kadar yaşamayacağınıza göre gelip beni kurtaracak kimse olmaz.

Beni sonsuza kadar koruyacağınıza ve hiç kimsenin beni üzemeyeceğine garanti verebiliyorsanız dünyayı tanımamaya razıyım diyebilirsin.

Nereye, kimle, saat kaçta gidip kaçta döneceğimi söyleyeceğim, cep telefonum hep açık olacak, ailesiyle ilgili sorunu olan,bunalım takılan tiplerden uzak duracağım vs gibi garantiler verirsin.

Bir abla ve öğretmen tavsiyesi; yukarıda bahsi geçen, bunalım takılan, asi , umursamaz ve cool takılan tiplerden uzak dur. Onlar hiçbir zaman bir baltaya sap olamazlar. Zekalarındaki ve duygularındaki eksiklikleri böyle kapatmaya çalışırlar.

erkekler benim bu dunyada en son dusunecegim sey yemin ederim babam yuzunden hepsinden sogudum zaten.çook tesekkur ederim tavsiyeleriniz için.bir gun eger dayanamayip patlarsam aynen bunlari soyeleyecegim.simdilik sabrediyorum

karar verdim intihar ediyorum.hatta nasil yapiyim planlarina bile basladimmafoldumben
dediginiz gibi babamla konustum mezuniyeti sakin karsiladi tamam git dedi.ben tam havalara uçmusken gelen lafa bakin ''bir sartla bende seninle geliyorum''mafoldumben
Allahim o an elimden kaza cikicak sandim yaa.misafirler vardi sesimi cikartamadim ama artik dayanamiyorum.sunu anladim ki benim babam adam olmayacak.baba hakkinda boyle konusmak gunah,ayip belki ama biktim artik.mezuniyete de gitmeyecegim ayrica.niye gitmiyorsun falan diye sorarsa iste o zaman kiyameti koparticam soz verdim kendime.bir yanda da bir arkadas mesaj cekmisti geliyor musun diye.o kadar kizgindim ki o an ''sana ne.rahat birak beni''yazdimmafoldumben
o kadar kotuyum ki anlatamam.cok agresifim son zamanlar.psikolojimin yavas yavas bozuldugunu hissediyorum artik.asla affetmeyecegim babami okul yillarimin en guzel anlari mahvettigi icin asla!yuregimde bir yerlede ona karsi kinim hep kalicak biliyorum
lutfen hiç olmassa teselli edici birseyler yazin nolur.o kadar ihtiyacim var kimafoldumben

canım ben senden kaç yaş büyüğüm ama beni de çok kısıtlıyolar
ben ölmüşümde ağlayanım yok o zaman

karar verdim intihar ediyorum.hatta nasil yapiyim planlarina bile basladimmafoldumben
dediginiz gibi babamla konustum mezuniyeti sakin karsiladi tamam git dedi.ben tam havalara uçmusken gelen lafa bakin ''bir sartla bende seninle geliyorum''mafoldumben
Allahim o an elimden kaza cikicak sandim yaa.misafirler vardi sesimi cikartamadim ama artik dayanamiyorum.sunu anladim ki benim babam adam olmayacak.baba hakkinda boyle konusmak gunah,ayip belki ama biktim artik.mezuniyete de gitmeyecegim ayrica.niye gitmiyorsun falan diye sorarsa iste o zaman kiyameti koparticam soz verdim kendime.bir yanda da bir arkadas mesaj cekmisti geliyor musun diye.o kadar kizgindim ki o an ''sana ne.rahat birak beni''yazdimmafoldumben
o kadar kotuyum ki anlatamam.cok agresifim son zamanlar.psikolojimin yavas yavas bozuldugunu hissediyorum artik.asla affetmeyecegim babami okul yillarimin en guzel anlari mahvettigi icin asla!yuregimde bir yerlede ona karsi kinim hep kalicak biliyorum
lutfen hiç olmassa teselli edici birseyler yazin nolur.o kadar ihtiyacim var kimafoldumben

Senin yaşında bir oğlum var. Babanı çok ama çok iyi anlıyorum. Seni korumak istiyor. Belki biraz aşırıya kaçıyor ama inan daha sonradan pişman olacağın şeyleri yaşayacağına bugünleri yaşaman daha iyi.
Baban hakkında şimdi hissettiklerini (kiii asla tasvip etmemekle birlikte yaşın icabı içinde kopan fırtınalar nedeniyle normal karşılıyorum) bundan 5-10 yıl sonra tekrar aklına geldiğinde utanacaksın belki de.
İnan seni babandan, annenden daha çok kimse düşünemez. Ne en yakın arkadaşın nede başkaları seni düşünmezler.
Bak mezuniyet için sana bir öneri, babana de ki; "baba tamam sende benimle gel ama dışarıda dur ben içeride arkadaşlarımla eğleneyim. Zaten senin yaşında kimse olmayacak sende sıkılırsın" de.
Eminim seni anlayacaktır.

uzun zamandir buraya yazmiyordum.balonun gelip gecmesini bekliyordum cunki.acikcasi babam beni cok sasirtdi bu sefer.birincisi uzerimdekiler acik sayilabilecek turdendi bir sey demedi.ikincisi saat 4 de beni birakti restorana saat 10 da benim aramamla geldi aldi.6 saat boyunca bir kere aradi cikmak istedigin zaman ara gelip alayim seni dedi.yani anlayacaginiz ben 12 ye kadar kalsaydim ve aramasaydim gelmicekti.ama bana bende seninle gelip otururum baska bir masada demisti ne gelmedi ne de oyle iki dakikadan bir aramadi.cok saskinim acikcasi.hep boyle olsa benden mutlusu olmaz herhalde

canım bak babam hala bi yere gitmeme izin verirken defalarca adresi sorar, ulaşabileceği telefon numaraları ister saat sınırı koyar, izin almak için afedersin bi tarafımı yırtarım, gittiğim yerde de elli kere arar napıyosun ne ediyosun diye, huzur vermez en sonunda artık gel diye telefon açar, hele de senin yaşındayken hiç izin vermezdi bana, okul gezilerine hiç gidemedim, bütün okul giderdi benim babam izin vermezdi... ama zaman geçince değişiyolar gerçekten, eskisi gibi deil şimdi izin alma konusunda problemim yok hatta ben gidiyorum diye çıktığım bile olur ama gittiğim yerde huzur vermezler o ayrı; onları anlayabiliyorum, hergün televizyonda neler neler izliyoruz, bizi korumaya çalışıyo onlarda; sadece biraz zaman... bak görceksin biraz büyüyünce daha rahat olcaksın;)

Merhaba arkadaslar.Ben 15 yasindayim o kadar da kucuk sayilmam yani.Sorunum babamla ilgili.Çok ama çok garip huyu olan bir insan.Simdi tipik ergenlik problemi diyeceksiniz belki ama degil.Dedigim gibi 15 yasindayim.Arkadaslarim gayet ozgurler yani onlara oraya gitme buraya gelme,yalniz basina gidemezsin izin vermiyorum diyen yok.yani en azindan ben arkadaslarimla bir yerlere gitmek istiyorum dedikleri zaman ''hayir ben izin vermiyorum gidemezsin''demiyor.oysa benim babam. Allahim aglamak istiyorum.hic bir yere gitmeme izin vermiyor.okula bile bu gun kendisi goturdu ya.evden okula kadar mesafe 2 dakikalik.evimizin tam onu.baska bir okulda deneme sinavim vardi butun arkadaslarim bulusup otobusle geldiler ama bir tek beni babam goturdu ustelik o kadarda uzak bir yer bile degil.hatta bir arkadasim ''babam otobusle arkadaslarinla git canim ne olucak''demis.benim babam ise hayir ben goturucem kesinlikle yalniz gidemezsin dedi.birde o okul anneannemin evlerine cok yakin cikip oraya giderim dedigimde hayir bir basina gidemezsin dedi.bunaliyorum artik.bende digerleri gibi sinemaya falan gitmek,arkadaslarimla bir yerde bulusmak,ne biliyim azicikda olsa ozgur olmak istiyorum.ustelik ben oyle akli havada olan biri de degilim.hep akilli kizim falan diyor birde.madem akilliysam niye boyle sikistiriyorsun beni o zaman demek istiyorum ama sonra vazgeciyorum.oysa ben hic de oyle sabirli,sakin biri degilimdir.yani korkmadan,cekinmeden onunla bu konuda kavga bile edebilirim.hatta bicagi elime alip kendimi oldururum diye tehdit bile edebilirim.ama deli damgasi yememek icin susuyorum.ama artik bunaldim dayanamiyorum,benim gibi ozgurlugune cok duskun olan birinin bunlari yasamasi haksizlik.daha burda anlatamadigim o kadar cok sey varki.giyim yasaklarini soylemek bile istemiyorum.evden okula okuldan eve.ders calismaktan biktim artik kafam sisti artik hic bir aktivitem yok olmek istiyorum.3 gun sonra yine deneme sinavim var simdi arkadaslarim hepsi gayet neseli bir sekilde toplanip gidecekler ben ise yine babamla sinav bittigi anda hemen alip goturucek.simdi baban seni korumak istiyor,basina birsey gelmesini istemiyor diye diyeceksiniz.ama tam olarak boyle degil.babam hep her seyin en kotusunu dusunuyor birde benim dedigim olucak diye bir inadi var.ama bende ne zamanda kadar dayanirim bilmiyorum.kavga cikarticam artik.lutfen bir akil verin bana.babama karsi olan bu kizginligimin nefrete donusmesini istemiyorum.ama boyle zindan hayati da yasamak istemiyorum.lutfen yardim edin
Sen çok iyi anlıyorum çünkü bende 16 yasindayim ve ailem kesinlikle dışarı bırakmıyor okula bile servisle gidip geliyorum beni De senin kadar sıkıyorlar inan ki arkadaslarim bi buluşma ayarladiklarinda ben her seferinde gelmek istemiyorum fln diye atıyorum. Ve beni o kadar bunalttilar ki artık evde tıkılı kalmaktan bıktım bende aklı başında biriyim kiminle nasıl konuşacağımı nasıl davranacagimi biliyorum ve en kötüsü de ne biliyor musun babam ben sana güveniyorum diyip sürekli guvenmedigini belli ediyor ve bana bu konuda yalan söylüyor belki aramızdaki tek fark bu ama sanırım beni bu yüzden dışarı cikartmiyor ama sana tavsiyem bencede konusmalisin yoksa bu konu sen 30 yaşında gelsen aynen böyle devam edicek aslında itiraf etmek gerekirse ben sana bu öneriyi veriyorum ama bende babamla konusmadim ve açıkçası çok cekiniyorum belki de yazarak deneyebiliriz ne dersin 😉

Merhaba arkadaslar.Ben 15 yasindayim o kadar da kucuk sayilmam yani.Sorunum babamla ilgili.Çok ama çok garip huyu olan bir insan.Simdi tipik ergenlik problemi diyeceksiniz belki ama degil.Dedigim gibi 15 yasindayim.Arkadaslarim gayet ozgurler yani onlara oraya gitme buraya gelme,yalniz basina gidemezsin izin vermiyorum diyen yok.yani en azindan ben arkadaslarimla bir yerlere gitmek istiyorum dedikleri zaman ''hayir ben izin vermiyorum gidemezsin''demiyor.oysa benim babam. Allahim aglamak istiyorum.hic bir yere gitmeme izin vermiyor.okula bile bu gun kendisi goturdu ya.evden okula kadar mesafe 2 dakikalik.evimizin tam onu.baska bir okulda deneme sinavim vardi butun arkadaslarim bulusup otobusle geldiler ama bir tek beni babam goturdu ustelik o kadarda uzak bir yer bile degil.hatta bir arkadasim ''babam otobusle arkadaslarinla git canim ne olucak''demis.benim babam ise hayir ben goturucem kesinlikle yalniz gidemezsin dedi.birde o okul anneannemin evlerine cok yakin cikip oraya giderim dedigimde hayir bir basina gidemezsin dedi.bunaliyorum artik.bende digerleri gibi sinemaya falan gitmek,arkadaslarimla bir yerde bulusmak,ne biliyim azicikda olsa ozgur olmak istiyorum.ustelik ben oyle akli havada olan biri de degilim.hep akilli kizim falan diyor birde.madem akilliysam niye boyle sikistiriyorsun beni o zaman demek istiyorum ama sonra vazgeciyorum.oysa ben hic de oyle sabirli,sakin biri degilimdir.yani korkmadan,cekinmeden onunla bu konuda kavga bile edebilirim.hatta bicagi elime alip kendimi oldururum diye tehdit bile edebilirim.ama deli damgasi yememek icin susuyorum.ama artik bunaldim dayanamiyorum,benim gibi ozgurlugune cok duskun olan birinin bunlari yasamasi haksizlik.daha burda anlatamadigim o kadar cok sey varki.giyim yasaklarini soylemek bile istemiyorum.evden okula okuldan eve.ders calismaktan biktim artik kafam sisti artik hic bir aktivitem yok olmek istiyorum.3 gun sonra yine deneme sinavim var simdi arkadaslarim hepsi gayet neseli bir sekilde toplanip gidecekler ben ise yine babamla sinav bittigi anda hemen alip goturucek.simdi baban seni korumak istiyor,basina birsey gelmesini istemiyor diye diyeceksiniz.ama tam olarak boyle degil.babam hep her seyin en kotusunu dusunuyor birde benim dedigim olucak diye bir inadi var.ama bende ne zamanda kadar dayanirim bilmiyorum.kavga cikarticam artik.lutfen bir akil verin bana.babama karsi olan bu kizginli
Merhaba arkadaslar.Ben 15 yasindayim o kadar da kucuk sayilmam yani.Sorunum babamla ilgili.Çok ama çok garip huyu olan bir insan.Simdi tipik ergenlik problemi diyeceksiniz belki ama degil.Dedigim gibi 15 yasindayim.Arkadaslarim gayet ozgurler yani onlara oraya gitme buraya gelme,yalniz basina gidemezsin izin vermiyorum diyen yok.yani en azindan ben arkadaslarimla bir yerlere gitmek istiyorum dedikleri zaman ''hayir ben izin vermiyorum gidemezsin''demiyor.oysa benim babam. Allahim aglamak istiyorum.hic bir yere gitmeme izin vermiyor.okula bile bu gun kendisi goturdu ya.evden okula kadar mesafe 2 dakikalik.evimizin tam onu.baska bir okulda deneme sinavim vardi butun arkadaslarim bulusup otobusle geldiler ama bir tek beni babam goturdu ustelik o kadarda uzak bir yer bile degil.hatta bir arkadasim ''babam otobusle arkadaslarinla git canim ne olucak''demis.benim babam ise hayir ben goturucem kesinlikle yalniz gidemezsin dedi.birde o okul anneannemin evlerine cok yakin cikip oraya giderim dedigimde hayir bir basina gidemezsin dedi.bunaliyorum artik.bende digerleri gibi sinemaya falan gitmek,arkadaslarimla bir yerde bulusmak,ne biliyim azicikda olsa ozgur olmak istiyorum.ustelik ben oyle akli havada olan biri de degilim.hep akilli kizim falan diyor birde.madem akilliysam niye boyle sikistiriyorsun beni o zaman demek istiyorum ama sonra vazgeciyorum.oysa ben hic de oyle sabirli,sakin biri degilimdir.yani korkmadan,cekinmeden onunla bu konuda kavga bile edebilirim.hatta bicagi elime alip kendimi oldururum diye tehdit bile edebilirim.ama deli damgasi yememek icin susuyorum.ama artik bunaldim dayanamiyorum,benim gibi ozgurlugune cok duskun olan birinin bunlari yasamasi haksizlik.daha burda anlatamadigim o kadar cok sey varki.giyim yasaklarini soylemek bile istemiyorum.evden okula okuldan eve.ders calismaktan biktim artik kafam sisti artik hic bir aktivitem yok olmek istiyorum.3 gun sonra yine deneme sinavim var simdi arkadaslarim hepsi gayet neseli bir sekilde toplanip gidecekler ben ise yine babamla sinav bittigi anda hemen alip goturucek.simdi baban seni korumak istiyor,basina birsey gelmesini istemiyor diye diyeceksiniz.ama tam olarak boyle degil.babam hep her seyin en kotusunu dusunuyor birde benim dedigim olucak diye bir inadi var.ama bende ne zamanda kadar dayanirim bilmiyorum.kavga cikarticam artik.lutfen bir akil verin bana.babama karsi olan bu kizginligimin nefrete donusmesini istemiyorum.ama boyle zindan hayati da yasamak istemiyorum.lutfen yardim edin
Canim seni o kadar iyi anlıyorum ki bende de aynı sorun var ve ailem de beni bu konuda çok sıkıyor arkadaslarim ne zaman bi bulusma ayarlasa ben hep gelmek istemiyorum diye yalan soyluyorum ve bu çök kötü bi durum inan neler yasadigini anlayabiliyorum bence sesini şekilde düşüncelerini ifade etmen daha etkili olur eğer yuzlesmekten cekiniyorsan ya yazarak derdini anlatır bi yol bulmaya calisirsin ya da bu durum sen 30 yaşına da gelsen devam eder😉

Canim seni o kadar iyi anlıyorum ki bende de aynı sorun var ve ailem de beni bu konuda çok sıkıyor arkadaslarim ne zaman bi bulusma ayarlasa ben hep gelmek istemiyorum diye yalan soyluyorum ve bu çök kötü bi durum inan neler yasadigini anlayabiliyorum bence sesini şekilde düşüncelerini ifade etmen daha etkili olur eğer yuzlesmekten cekiniyorsan ya yazarak derdini anlatır bi yol bulmaya calisirsin ya da bu durum sen 30 yaşına da gelsen devam eder😉
Konuyu açan kişi suan 25 26 yaşlarında ve en son 2013 de girmiş nereden bulup hortlattin konuyu 😄

Yine bir 10 yıllık konu dürtüklemesi

sahi ne oldu konu sahibi acaba
Yıllar ne de çabuk geçiyor :KK49:

Iyi yapıyor baban. Ileride teşekkür edersin. Onun evinde onun çocuğu olarak da senin ona uyman gerekir.
**konu eskiymis şimdi tesekkur ediyorsundur

30 a az kalmış zaten konu 2010 konusu yıl 2020 zaman makinesi gibi konu😄

Back
X