- Konu Sahibi mutluolmak
-
insan buları sürekli mi der.Bir de öyle konuşuyor ki sanki çalışmamışım iş buşamamışım gibi suçlayıcı tarzda.Beni yanlış anlamayın ama çok takıtılı birisiniz
Baban ing.hakkında konuştuğunda ing. cevap ver olsun bitsin
insan buları sürekli mi der.Bir de öyle konuşuyor ki sanki çalışmamışım iş buşamamışım gibi suçlayıcı tarzda.
herkese merhaba;
Hacettepe uluslararası ilişkiler 3. sınıfım.Babam arada arada sürekli iş meselesini açıyor.İşte dilinin iyi olması lazım,diplomatik ingilizce artı kpssden şu kadar puan alman lazım.Sanki her yerde diplomatik ingilizce öğretiyolar.Duruyo duruyo adam bunu söylüyor.İngilizce problemin olmaması lazım diye.Ben uğraşıyorum.Zaten ders kitaplarımız hep ingilizce istesem de istemesem de ingilizce okumak zorundayım.Beni de bunaltıyor.İçimde kötü his oluyor.Sanki iş bulamadım dünyanın sonu geldi gibi konuşuyor.Kızıyor.ne yapabilirm de babam bi daha bu konuyu açmasın.ben bişey demiyorum.Aklına geliyor boyuna didikliyor.Rahatsız oluyorum.
Hayır ama eve her geldiğimde aynı muhabbet.Benim de bu sene haftada bi günüm boş çoğu hoca da yoklam almıyor zaten sınavlarım bitti bi eve geleyim dedim şu boşlukta.yakıntılısn demişsin ama benim babam takıntılı ven liseye başlayaldır beri hep okudan konuşur işte şu şurayı kazanmış bu burayı kazanmış buradakiler yetmez kendi memlketinde sülasesinde tanıdığı tanımadığı kim varsa kim nereyi kazanmış hepsini öğrenmeye çalışır.Bir de bize söyler.Hep böyleo kul hep böyle işten bahsedince insana gına geliyor.Ailenle aynı şehirde mi okuyorsun ?
Hayır ama eve her geldiğimde aynı muhabbet.Benim de bu sene haftada bi günüm boş çoğu hoca da yoklam almıyor zaten sınavlarım bitti bi eve geleyim dedim şu boşlukta.yakıntılısn demişsin ama benim babam takıntılı ven liseye başlayaldır beri hep okudan konuşur işte şu şurayı kazanmış bu burayı kazanmış buradakiler yetmez kendi memlketinde sülasesinde tanıdığı tanımadığı kim varsa kim nereyi kazanmış hepsini öğrenmeye çalışır.Bir de bize söyler.Hep böyleo kul hep böyle işten bahsedince insana gına geliyor.
yok bir buçuk sene de.Asıl dırdır ondan sonra babam hemen atanmamı ister.Şimdi bile ümüğüme yapışacak.O zaman nolur bilmem.Benim babamda çok sever başkalarının çocuklarını övmeyi
Bi kulaktan giriyo öbüründen çıkıyo
Takma bunları kafaya
Okulunu bitir,işe gir baban susacaktır son 1 senen sabret biraz
LadyEvil işte iniglizce konusunda enim uğraşmadığımı düşünüyor.internetten kursları araştırdım gidenlerle konuştum hepsi diyor ki boşu boşuna para verme.oraya gidince de yine bir kitap alıyorsun ondan takip ediyorsun.belli bi seviyeye geldikten sonra iş zaten sana kalıyor.Benim belli bir seviyem var,söylenenlerni hepsini anlamamn ne anlatmak istediğini anlarım ama,konuşamam şu ana kadar hiçbir hocam konuşma provası yaptrımadı bize.Ben ingilizce kimseyle konuşmadım.İşte gel de bunu babama anlat.senin bölümün ne ladyevilciğim.O zaman seni bir ingilizce kursuna göndersin
Akademik ingilizce kendi kendine kolayca öğrenilecek bir şey değil
Üds'ye girmeyi düşünüyorsan mutlaka gitmelisin bir kursa zaten
Bu arada aynı okuldayız
evet ama iibflerin girdiği bazı erlere biz giremiyormuşuz biz de iifliyiz ama niye giremiyorsak.Uluslararası okuyanlarda mı kpss giriyor ?
LadyEvil işte iniglizce konusunda enim uğraşmadığımı düşünüyor.internetten kursları araştırdım gidenlerle konuştum hepsi diyor ki boşu boşuna para verme.oraya gidince de yine bir kitap alıyorsun ondan takip ediyorsun.belli bi seviyeye geldikten sonra iş zaten sana kalıyor.Benim belli bir seviyem var,söylenenlerni hepsini anlamamn ne anlatmak istediğini anlarım ama,konuşamam şu ana kadar hiçbir hocam konuşma provası yaptrımadı bize.Ben ingilizce kimseyle konuşmadım.İşte gel de bunu babama anlat.senin bölümün ne ladyevilciğim.
ladyevil kaçıncı sınıfsın?Sen ne olmayı düşünüyorsun bitirince?Aynı sorun bende de var
Pratik eksikliği
Okullarda öğretilen ingilizce hep teoride kalıyor
İmkanınız varsa birkaç aylığına yurtdışına çıkabilirsin
Ben düşünüyorum bunu bakalım
Belli bir seviyen varsa zaten sen kendini gösterirsin şimdilik sabret
Elinden geleni yaptığını söylersin ki zaten yapıyorsun sanırım
Bir de bilimsel akademik ingilizce sözlükleri alıp okumakta fayda var
Sen mezun olana kadar iyice oturur dilin
Benim bölümüm sosyoloji
ladyevil kaçıncı sınıfsın?Sen ne olmayı düşünüyorsun bitirince?
1.sınıfım
Akademik ya da lise fel.grubu öğretmenliği
Benim de dile ihtiyacım var yani
Üniversiteye yeterli seviyede ingilizceyle geldim sıra akademikte
Şimdiden çalışmak gerek
Siz şimdi yabancı dilim var dedikçe ben kötü oldum
Bizde tarzanca ing. var
Ünide üvey evlat muamelesi görmeyelim sakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?