- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ablacim seninle ne cok ortak yasanmisliklarimiz varmış. Benim babam böyle değildi ama sevgisini hic gostermezdi.
Destek olurdu basimiza bir iş geldiginde ama. Evde korku İmparatorluğu kurmustu. Senelerce annemi dovdu, kufretti. Evde bulamadiklarimi disarda aradim.
Ilk esim yerlerde paspas yapti. Cok cok meseleler...
Ben hayatim boyunca sadece sevilmek istedim, sevmek bile degil.
Şimdi çok mutluyum ama babam kolon kanserinden öldü. Ona kirgin değilim, sadece kizginim. Ne bize ne kendine tat vermedigi icin.
Bence eritin buzları. Siz adim atin, size dogru kosar belki kim bilir..
Ortak yönlerimiz ne çokmuşAmin canım inşallah. Kısmetle bu işler. Eşim çok temiz benden bir kaç yaş küçük ve ilk evliliği yani ideal eş adayı ama aylarca evimize giremedi zaten babası yok ben babamdan bekledim ona babalık yapsın.. Yapmadı.. Eşim hak etmedi bunu.
Cok uzuldum ama en dogru karari verecegini dusunuyorum cocuk dglsn cunku saygi duymak zorundalar Allah yardimcin olsunÇok üzgün , kırgın ve sinirli şekilde yazıyorum size... Aslında buradan alacağım hiçbir tavsiye babamın inadında ve nobranlığında işe yaramaz ama içimi dökmek istiyorum içim acıyor...
Başımdan bir evlilik geçti, aldatıldım, maddi manevi zarara uğratıldım ve boşandım. 7-8 sene önce oldu bu olay, erken evlenmiştim... Tabii ailecek çok yıprandık ama çok zaman geçti...Yaralarımızı sardık, ben ailemle yaşıyorum ayrı eve çıkmadım. 34 yaşımda olmama rağmen eve 10.00 dan geç saatte girmedim, çok dikkat ettim, sevgilim de anlayışlıydı herşeyi ailemi üzmeden yaptım. Babam çok sert bir adamdır, özellikle bana karşı. Ergenliğimde çok kötü davrandı, çok eleştirdi, hiçbirşeyi beğenmedi benim evladım olmaya layık değilsin dedi, bir şey istediğimde git evlen kocan yapsın dedi dedi dedi ben de evlendim....... Sonra da olan oldu....Ve annemle onu terk etmemize rağmen değişmedi bu adam. Ruh hastası gibi şeyler yaptı, servisten inerken şoför yol tarifi sordu onla konuştum diye beni adamla sevgili yaptı filan.... Yaşı da 70 ve senelerdir emekli, eskiden sık alkol alırdı sanırım demans ( bunama ) başladı...
Şimdi hayatımda mükemmel bir insan var, Rabbim nazarlardan saklasın benim başıma onun kadar güzel şey gelmez. Ve ben geçen bayram annesiyle tanıştım, kısa bir görüşmeydi. Doğal olarak da o bize gelmek istiyor tanışmak için..Babam red etti. Ne konuşacakmış ? Direkt gelsin istesinlermiş... Bunu geçtim, dün annemle şiddetli bir kavga çıkartmış. Sen nasıl annesin demiş, bana emrivaki yapıyorsunuz bu adamı demiş, istemiyorum demiş. Sanki o evlenecek.
Kısacası hayatımın aşkın buldum ama babam bunu zehir etmeye hevesli. Şimdi çok iyi biliyorum huyunu küslük çıkartacak konuşmayacak ve ben sevgilime ve ailesine karşı zor durumda kalacağım.
Öte yandan babam bana hayatım boyunca 1 TL vermemiştir, bir eksiğin var mı dememiştir, sevgilimi öğrendi alıp karşısına babacan şekilde konuşmadı kızım anlat diye..
Eğer sabote edici davranışlarına devam ederse sevgilimle aramızda yüzük takıp gün almayı düşünüyorum. Annem de annesiyle tanışır bu şekilde evleniriz....Babam da yüzümü bir daha göremez.
Bu arada al babanı karşına konuş diyecek arkadaşlar olacaktır, babam asla konuşmaz sadece hakaret eder, beğenmez, eleştirir, on sene evel yaptığın hatayı yüzüne vurur. Bu şekilde annemle haber gönderir kadının da içini yer.
Bir turlu kurtulamiyorsun. Vicdan azabi mi cekiyorsun hakli oldugun halde acaba? Sen iyi bir evlatsin bence. Yorumlarina bakinca bile iyi insan oldugun belli oluyor. Affetmek zorunda degilsin, birak affetme. Ama bununla da yasama artik. Kendine zarar.
Ben yillarca babam ve annemle birlikte yasamak istemiyorum ne yaparsan yap yaranamiyorsun duzenli bir is edinince ayri yasamayi dsunuyorum en mantiklisi bu galibaAmin canım inşallah. Kısmetle bu işler. Eşim çok temiz benden bir kaç yaş küçük ve ilk evliliği yani ideal eş adayı ama aylarca evimize giremedi zaten babası yok ben babamdan bekledim ona babalık yapsın.. Yapmadı.. Eşim hak etmedi bunu.
Ortak yönlerimiz ne çokmuş
Benim eşimin de babası var ama ilgisiz biri. Sadece kendi için yaşayan asalakgillerden birisi yani. Daha doğru düzgün iki laf edip derdini anlatamaz. Hep babamdan bekledi babalık ama babam hep onu umursamamayı seçti.
Sen eşinden memnunsan artık senin baban da eşin de arkadaşın da o canım, gerisi hikaye...
Ailenden yana yüzün gülmemiş, eşinden yana hep gülsün inşallah.Kendimi yiyorum bana mı bir şey oldu kötü evlat mıyım diyorum ama yok balayım da dahil beni mutsuz eden bir aile var ortada. Annem bana halamların lafları taşıdı balayımda bile sinirim bozuktu. Anksiyete sahibi oldum evliliğimden tat almadım, dedikodulara üzülmem cabası. Yok, biraz bensiz kalsınlar ben de kendimi bulayım.
Eger annenin icten bir sekilde aglamadigindan gercekten eminsen bosver. Gercekten eminsen ama. Sen ve esin bir ailesiniz. Diger herkes sizin akrabaniz. Yuvana saril. Aileni de hayatindan cikarmadan biraz uzaklastir kendinden.Ne güzel dedin kurtulamıyorum doğru. Ama kurtulmama izin yok ki bir gün aramasam sitem eden bir annem var. Benim bir hayatım olduğu, sıkıntılarımın olacağını düşünmeyen. Dışarı çıktığımızda döndünüz mü diye mesaj atan. Nefes alamıyorum dedim sonunda! Eminim şimdi dramatik şekilde ağlıyordur. Annem çok sever tiyatroyu. Ben bu evlilikte temelde ne hatalar yaptım demekten daha kolay çünkü drama yapmak!
oo evlenmişssin bile hayırlı olsun :)
oo evlenmişssin bile hayırlı olsun :)
Aslında senin vicdan yapıcak bişeyin yok ki...Bu arada 35 inde koca bulmuş anasına sırt çevirmiş buldumcuk gibi görmeyi beni. Evliliği de tecrübe ettim genç yaşımda, daha sonra uzun bir ilişkim de oldu. İstesem ayrılırdım yanlarından ama ben onları kıramadım. Onlar beni kırdı ama hep... Eşim beni üzse ona da tavrımı koyarım. Benimki artık nefes alamama oldu vicdan azabı oldu.
Ailenden yana yüzün gülmemiş, eşinden yana hep gülsün inşallah.
Kendini hiç suçlama, hepimizin sınavı farklı farklı, senin de babandan çekeceğin varmış, kabullenirsen yaşamak daha kolay olur.
Bu arada affet, sil at yani yaşadıklarını, hayalindeki baban varmış gibi kabul et ve ölmüş varsay ne olacak yani. Affettiğini baban bilmesin, kendin için affet ve kendini bu acıdan azad et.
Aslında senin vicdan yapıcak bişeyin yok ki...
Annenin duygu sömürüsü için ağladığını söylüyosan hiç üzülmene değmez.
Babanı da affet dicem ama insan unutmaya çalışırken hiç bişeyi unutamıyor aslında.
allah yardımcın olsun...işin zorÇok üzgün , kırgın ve sinirli şekilde yazıyorum size... Aslında buradan alacağım hiçbir tavsiye babamın inadında ve nobranlığında işe yaramaz ama içimi dökmek istiyorum içim acıyor...
Başımdan bir evlilik geçti, aldatıldım, maddi manevi zarara uğratıldım ve boşandım. 7-8 sene önce oldu bu olay, erken evlenmiştim... Tabii ailecek çok yıprandık ama çok zaman geçti...Yaralarımızı sardık, ben ailemle yaşıyorum ayrı eve çıkmadım. 34 yaşımda olmama rağmen eve 10.00 dan geç saatte girmedim, çok dikkat ettim, sevgilim de anlayışlıydı herşeyi ailemi üzmeden yaptım. Babam çok sert bir adamdır, özellikle bana karşı. Ergenliğimde çok kötü davrandı, çok eleştirdi, hiçbirşeyi beğenmedi benim evladım olmaya layık değilsin dedi, bir şey istediğimde git evlen kocan yapsın dedi dedi dedi ben de evlendim....... Sonra da olan oldu....Ve annemle onu terk etmemize rağmen değişmedi bu adam. Ruh hastası gibi şeyler yaptı, servisten inerken şoför yol tarifi sordu onla konuştum diye beni adamla sevgili yaptı filan.... Yaşı da 70 ve senelerdir emekli, eskiden sık alkol alırdı sanırım demans ( bunama ) başladı...
Şimdi hayatımda mükemmel bir insan var, Rabbim nazarlardan saklasın benim başıma onun kadar güzel şey gelmez. Ve ben geçen bayram annesiyle tanıştım, kısa bir görüşmeydi. Doğal olarak da o bize gelmek istiyor tanışmak için..Babam red etti. Ne konuşacakmış ? Direkt gelsin istesinlermiş... Bunu geçtim, dün annemle şiddetli bir kavga çıkartmış. Sen nasıl annesin demiş, bana emrivaki yapıyorsunuz bu adamı demiş, istemiyorum demiş. Sanki o evlenecek.
Kısacası hayatımın aşkın buldum ama babam bunu zehir etmeye hevesli. Şimdi çok iyi biliyorum huyunu küslük çıkartacak konuşmayacak ve ben sevgilime ve ailesine karşı zor durumda kalacağım.
Öte yandan babam bana hayatım boyunca 1 TL vermemiştir, bir eksiğin var mı dememiştir, sevgilimi öğrendi alıp karşısına babacan şekilde konuşmadı kızım anlat diye..
Eğer sabote edici davranışlarına devam ederse sevgilimle aramızda yüzük takıp gün almayı düşünüyorum. Annem de annesiyle tanışır bu şekilde evleniriz....Babam da yüzümü bir daha göremez.
Bu arada al babanı karşına konuş diyecek arkadaşlar olacaktır, babam asla konuşmaz sadece hakaret eder, beğenmez, eleştirir, on sene evel yaptığın hatayı yüzüne vurur. Bu şekilde annemle haber gönderir kadının da içini yer.
allah yardımcın olsun...işin zor
alınma sakınsösüme ama anca baban ölürse rahat edersin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?