• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam..

bende üni.yi ailemin yanında okudum ve aynen bnde 50 alıyodum. yol parası haftada 10 lira ama bazen geçiyodu bile. genede arttırıyodum ayrıca o 50 liranın içinde benim kişisel ihtiyaçlarım yani ped,iç çamaşırı ektra bluz istersem alıyodumda ama genede yetiyodu. birikim bile oluyodu :26:

Bazi şeyleri degistiremeyecegini kabul etmek en buyuk adim bana göre.
Baban değişecek mi? Hayır. Defalarca konusmussun. Zaten kendinden düşünmesi lazim kız çocuğu bu, masrafli olur, ona buna muhtac olmasin
diye düşünmeli. Düşünmüyor cunku varlık icinde yokluk yaşatıyor sana.
en iyisi okulunu bitireceksin, bunlar sana gaz verecek, kendi parani kazanacaksin ancak öyle son bulur bu olay.
anneni olaya katma. Zaten kadinin derdi büyük. Idare edeceksin.
Ben de üni okuyorum. Az cok anlayabiliyorum. Yemekhane den yemeye çalış, biraz olsun rahat edersin.
Para işlerinden nefret ediyorum. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. :50:

ben ailemden ayrı bir şehir okuyorum ve haftada 50 tl ona rağmen çoğu zaman yeterli geliyor. bazı zamanlar tabi fazladan harcamalarım oluyor ama ayağını yorganına göre uzatmak lazım :34: bence bunun cimrilikle alakası yok har vurup harman savurmanı istememesinden kaynaklanıyordur, elindekiyle idare etmeyi öğren diye. şehir dışında okusaydın bunları çok daha iyi görebilirdin. bence ailene haksızlık yapma. eminim gelecekte babana hak vereceksin :34:

varlık içinde yokluk diyorsun sen yani.kendince haklısın da belki de oralara gelene kadar çok sıkıntı çekti bilmiyoruz.
ama yine de tavrı ,tutumu hoş değil.böyle bir babaya da asla minnet etmezdim.yani elimde olmazdı.gerekirse çalışırdım.
az para alırdım.zaman sonra çünkü her şeyi maddiyata bağlar,ben yaptım oldu.( Ağaoğlu gibi tıpkı:27: )

Bişey sormak istiyorum.Bekar ve okuyan arkadaşlarım hafatada ne kadar harçlık alıyorsunuz acaba ? Ben üni okuyorum durumumuzda iyi ve haftada 50tl zor alıyorum.Babam o kadar cimri bir insan oldu ki şaşırıyorum.Bana aylardır laptop sözü var ama hala almadı.Ben okulda öğlenciyim dolayısıyla çıkışta birşeyler yemeye gidersem gelmem en az saat 8i buluyor.Geldiğimde babam evde oluyo ve yine mi yemeğe yatırdın paraları bilmem ne başlıyo.Eskiden hiç böyle birisi değildi.Psikolojisi mi bozuk neden böyle oldu bilmiyorum.Bugünde geçen ayki kuaför masraflarımı hesaplamış eve geldim gelmez olaydım.Noluyo bu adama deliricem sinir kriz gçeirmemek için zor tutuyorum üst üste konu açtım bu aralar ama kimseyede anlatamıyorum maddi şeyleri bari sizlere anlatıp rahatlayayım.Durumumuz kötü olsa gerçekten bişey demiycem ama hem babamın maaşı hem 3 tane kira gelirimiz var üstelik ablam çalışıyo tek baktıkları kişi benim.Ünide okuyorum ama okul çıkışı kahve içerken 2 kere düşünüyorum artık resmen nolursunuz yardım edin üvey evlatmıyım neyim:2:
not:Bana haftada 10lira verin onlada idare ederim çalışırım bile kötü olsa durumumuz ama bu tavırlar canımı yakıyo belkide ihanetini örtmeye çalışıyo parasıyla otorite kurarak bilmiyorum ama ne gerek var her akşam konusunu açmaya Allah aşkına ya
Belki çok açıldığınızı düşünüyordur maddi açıdan , yada dışarda çok vakit geçiriyorsanız kısıtlamak istemiştir.

bende üni.yi ailemin yanında okudum ve aynen bnde 50 alıyodum. yol parası haftada 10 lira ama bazen geçiyodu bile. genede arttırıyodum ayrıca o 50 liranın içinde benim kişisel ihtiyaçlarım yani ped,iç çamaşırı ektra bluz istersem alıyodumda ama genede yetiyodu. birikim bile oluyodu :26:

Valla istanbulda yol parası kafadan 20 lira gidiyo. Aylık yaptırıyim desen 70 tl. Ama arada dolmuşa da biniyosan ekstra para gidiyo.

Niye bu kadar yüklenmişler anlamadım ben ,her insanın yaşayış tarzı farklıdır,bizim sadece mutfak masrafımız 1000 tlyi geçiyor,ben 50 tl ile geçinemezdim mesela.
Çünkü yaşayış tarzımız ve gelirimiz farklı,babam da bugüne kadar böyle bir şey demedi,annem de öyle..
Babanızla konuşun bi bence.

50 TL üniversite okuyan bir kişi için bana da az geldi. bir de durumu müsaitse eğer biraz daha düşünceli olunabilir. nasıl düşünceli olunabilir; bu insan sosyalleşecek gereğinde sinemaya gidecek, oraya buraya takılacak. bunları düşünmek lazım. ama dikkatimi çeken bir şey oldu. "babam kuaför masrafımı hesaplamış" diye bir şey okudum. sana verdiği paranın dışındaysa bu kuaför masrafı ve çok fazla ise bu konuda seni dizginlemeye çalışıyor olabilir.

Şimdi babanız var durumunuz iyi ve elinizdekinin kıymetini anlayamayacak durumdasınız..
Yarın bir gün ALLAH korusun ya babanıza ve mevcut iyi durumunuza bir şey olursa?
Belki de babanız yetinmeyi öğrenmeniz için yapıyordur bunu..
Yada sizin bilmediğiniz farklı bir sorun olabilir maddi konuda..
Anlayışlı olmaya ve verilenle yetinmeye çalışın..
Sonuçta evde yemek var, aç ve açıkta bırakılmamışsınız..
Şu an onların himayesinde ve onların eline bakıyorsanız verdiklerine razı olacaksınız..
Ve bunu teessüfle değil müteşekkir olarak yapacaksınız..
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz, yarın bir gün maddi bir sorununuz olduğunu öğrenirseniz babanıza yaptığınız bu haksızlık ve kötü (cimri) yakıştırmalar için deli gibi pişman olabilirsiniz..

Haklısın bence de. Ben de bu sene başladım üni.ye. Ve asla 50tl yetmez kesinlikle. Ben 700 lira falan alıyorum (ögrenci evindeyim yemek masrafı çok oluyor) hepsini de harcamıyorum.Yani tasarruf etmeyi ögretmek falan değil bu. Babamdan da Allah razı olsun okul parasının üstüne bir de bu ses çıkarmıyor. Tek istedigi meslegımı elime almam ondan sonra güzelce kazanacagım inş.

Kuaför masrafını hesaplamış deyince her ay kuaföre saç bakımı, cilt bakımı, manikür pedikür, dip boyası yaptırıyorsun zannettim.
Ki maddi durum iyiyse bunlar bile olağan şeyler, herkesin kesesine göre lüks ihtiyaçları olur çünkü.
Üniversite okuyorsun tabiki gezmekte isteyeceksin bir kahve içmek, sinemaya gitmek, yemek yemek olabilecek şeyler, ki durumunuz da iyimiş. Baba' nın yatırım planları vardır belki, bir anda değişti demişsin çünkü, belki de bazı şeyler yolunda gitmiyordur da söylemiyordur? :44:

Baban bence de cimri sekerim. Benimki de fena cimriydi, bol parasi oldugu halde beni ve annemi surundururdu resmen.

Durumu yoksa verememesini anlarim ama varken sakiniyorsa evladindan , adam cimridir arkadas. Varken sakinmasi cok yanlis bence.

Son düzenleme:
bizim babamız vardı da bırak cimriliği, 5 kuruşunu görmedik...
onun yüzünden hayalimde ki mesleğe kavuşamadım, üstelik çok yakındım ama çalışmak zorunda olduğum için uzaktan el salladım maalesef hayalime..

Durum iyiyse insan evladından neyi niye saklar ki?
Bazı arkadaşlar yatırım demiş adamın zaten 3 evi var ve 3 evden kira alıyor tahminimce halada çalışıyordur...
50 tl varlıklı bir aileyi batırmaz kızının ihtiyaçlarını karşılaması o yatırımın olmasınada engel olmaz....
Bu konuda ki baba tamamen cimri başka seçenek yok...
50 TL BİR GENÇ KIZ İÇİN NEYE YETER Kİ?:19:

Baban bence de cimri sekerim. Benimki de fena cimriydi, bol parasi oldugu halde beni ve annemi surundururdu resmen.

Durumu yoksa verememesini anlarim ama varken sakiniyorsa evladindan , adam cimridir arkadas. Varken sakinmasi cok yanlis bence.

cimridende öte bişey bu adam ama ben kızdım mı tam kızarım ve 2 gündür yüzüne bakmıyorum artık gördüm gerçek yüzünü

Durum iyiyse insan evladından neyi niye saklar ki?
Bazı arkadaşlar yatırım demiş adamın zaten 3 evi var ve 3 evden kira alıyor tahminimce halada çalışıyordur...
50 tl varlıklı bir aileyi batırmaz kızının ihtiyaçlarını karşılaması o yatırımın olmasınada engel olmaz....
Bu konuda ki baba tamamen cimri başka seçenek yok...
50 TL BİR GENÇ KIZ İÇİN NEYE YETER Kİ?:19:

Allah biliyo bize çektirdiklerini zaten gün gelir öder hesabını

Zamaninda sizde babanizdan ARABA istemissiniz. Kiza niye bu kadar yukleniyorsunuz oyleyse.

Sonucta kotu bir sey demiyor, durumumuz iyi olmasina ragmen neden boyle yapiyor demis sadece, kotu soz soylememis, hakaret etmemis.

Sizin tepkiniz ( siz babanizdan alasini istediginiz halde) cok asiri ve cok gereksiz.

3 tane daireleri var,ve baba kızına yedirmek zorunda değil öyle mi?
Eğer maddi durumları el veriyorsa,neden okuyan bir kız evladı zorluk çeksin ki?
Neredeyse 'aç gez,sefillik çek' falan diye saldıracaksınız kıza.
Durumu iyi olan bir anne baba,ilk önce çocuklarını okutup büyütmekle yükümlü.
Varlığa darlık olmaz,eğer oluyorsa evladın rızkını kesmektir bu.
Maddi durumları kötü olsa anlayacağım,şımarıklık yapma falan diyeceğim hatta.. ama neden durduk yere kız sefillik çeksin ya?
Herkes kendi hayat standartlarını yaşamak ile yükümlü..Varlıkta darlık çekmek enayiliktir..

daha sonra aciklamasini yaptigim gibi babanin konu sahibinin tum ihtiyaclari karsilandiktan sonra sadece okula gidip gelirken harcamasi icin o parayi verdigini düusunmustum.daha sonraki sayfalari okursaniz duzelttim..
ona istinaden duzeltme oncesi benim de babamdan araba istedigimden bahsettim zamanla anlarsin tutumlu olmayi ogrenmen icin yapiyordur demek icin. daha sonra duzeltme yaptim

Kuaför masrafını hesaplamış deyince her ay kuaföre saç bakımı, cilt bakımı, manikür pedikür, dip boyası yaptırıyorsun zannettim.
Ki maddi durum iyiyse bunlar bile olağan şeyler, herkesin kesesine göre lüks ihtiyaçları olur çünkü.
Üniversite okuyorsun tabiki gezmekte isteyeceksin bir kahve içmek, sinemaya gitmek, yemek yemek olabilecek şeyler, ki durumunuz da iyimiş. Baba' nın yatırım planları vardır belki, bir anda değişti demişsin çünkü, belki de bazı şeyler yolunda gitmiyordur da söylemiyordur? :44:
hayır canım Allah şahidim 5 ayda bir gidiyorum kuaföre kaş falan dışında onuda yüzüme vurmasın bi zahmet
yatırımı falan olsa bile yüzüme böyle vurmasına lüzum yok ki

Haline şükret bizim durum iyi ablanla üniversite okuyoruz haftalık 25 tl ye yol yemek herşey dahil bu fiyat......

1970 yada 1980 lerde falan mı yaşadınız bu söylediklerinizi?
Bu devirde hem geçinip,hemde birikim yapmak rüyada görsek belki o zaman inanacağımız birşey.

Back
X