babam..

Okulum bitmek üzere. Dediğiniz gibi biraz daha iyi olur gibi oluyorum sonra yine bir olay patlak veriyor. Zaten gerekmedikçe ben de konuşmuyorum onunla artık. O gördükçe azarlıyor işte kafası kızdıkça.Fark ettim ki insanlarla ilişkilerimde, biri bana suçlayıcı bir şey söylese hemen kendimi suçlu hissediyorum suçlu olmasam da. Psikolojik destek almayı da düşündüm ama zaten eğitimim için para harcıyor bir de onu söylemek istemedim. Yani söylesem annem kesin bulur çabalar biliyorum ama o içten içe kızar iyice onu da biliyorum, yani bunu önemsemez ve çok para harcadığı için üzerine bu da eklensin istemez. Onun için mesleğime başlayınca kendi imkanlarımla gitmeyi istiyorum.

Ne diyecegimi bulamiyorum bazen.
İnsanin hayatindan nasil çalınır en canli ornegi bu olaylar. Bunu yasamayan anlayamaz.
Icimizde neleri oldurduler kim bilir. Sorsak hic bir problemimiz hicbir derdimiz yok gulluk gulistanlik yasadigimizi soylerler.
Bilmiyorlarki en kucuk bir hayat darbesine dahi dayaniksiz hale getirdiklerini.
Ne diyelim Allah bi kapi acar elbet. Karanliktan aydinliga cikmak cok uzak degil.
Benim babamda benim hayata gec kalmama sebep oldu. Hep kendi istedigi gibi yasayalim istedi. Taki ben kendimi bilip ayaklarim uzerinde durma cabalarima kadar. Sonra onun goruslerini yok saydim. Cunku artik onun yonlendirmesinin bana ruhuma zarar verdigini biliyordum. Bu hikayemin iyi kısmı. Ruhsal olarak çöküntü yasatan, ozguvenimi yerlerde surunduren kisimlari anlatmakla bitmez.
Yinede bir umudum. Kucukte olsa.
ama mesleginizi elinize alinca bir an once toparlayin kendinizi. Inanin gecmiyo hayat baskaninsanlarin actigi yaralarin golgesinde.

İnsanin hayatindan nasil çalınır en canli ornegi bu olaylar. Bunu yasamayan anlayamaz.
Icimizde neleri oldurduler kim bilir. Sorsak hic bir problemimiz hicbir derdimiz yok gulluk gulistanlik yasadigimizi soylerler.
Ne diyelim Allah bi kapi acar elbet. Karanliktan aydinliga cikmak cok uzak degil.
Benim babamda benim hayata gec kalmama sebep oldu. Hep kendi istedigi gibi yasayalim istedi. Taki ben kendimi bilip ayaklarim uzerinde durma cabalarima kadar. Sonra onun goruslerini yok saydim. Cunku artik onun yonlendirmesinin bana ruhuma zarar verdigini biliyordum. Bu hikayemin iyi kısmı. Ruhsal olarak çöküntü yasatan, ozguvenimi yerlerde surunduren kisimlari anlatmakla bitmez.
ama mesleginizi elinize alinca bir an once toparlayin kendinizi. Inanin gecmiyo hayat baskaninsanlarin actigi yaralarin golgesinde.
geçen gece uyku tutmadı televizyonu açtım bir dizi başlamış ismi Yeter.. dedim ne için yeter bir bakayım. dışarıda muhteşem görünen bir eş bir baba üstelik çok iyi eğitimli bir cerrah ama evde despot dediğim dedik hep kendi haklı hep en iyi kendisi. çocuğuna davranışları eşine yaptıkları psikolojik şiddet :( işte toplumun içi yüzü... mutsuz çocuklar mutsuz anne baba oldular mutsuz çocuklar yetiştiriyorlar.

Teşekkür ederim. İnşallah aşabilirim. Çok ağrıma gidiyor. Ama sabah konuşmayı düşünüyorum. Ne konuşucam onu da toparlayamıyorum. Allah kimsenin evine böyle bir şey vermesin gerçekten bu çok zor çünkü çok çok zor :KK43:
sevgilinle is ciddiye binerse annen konussun anneler bu konuda daha iyidir

Evet ben çok iyi anlıyorum. İnsanlar hep diyor ki bunu mu takıyorsun buna mı üzülüyorsun.. Halbuki o değil mesele. İnsanın içinde çok büyük şeyler oluyor. Dediniz ya hayatı çalmak. Evet aynen öyle. Benim hayatımın en güzel anlarının çalındığını düşünüyorum. Halbuki zor olmamalıydı kendi çocuklarıyla mutlu olup onları hayata, dışardaki dünyaya hazırlamak. Maalesef sevgi vermeyince olmuyor, baba sevgisi onu hissetmek çok önemli bunu anladım. Bizim gibiler hissedemeden büyüdüğü için bir yanımız eksik olacak ve bu acıtacak biliyorum. Ama inşallah zamanla azalır. Bunu hayatım boyunca asla anlayamıycam. Bir baba neden evinde huzur oluşturmaya çabalamak yerine bunu neden yapar asla anlayamıycam.

sevgilinle is ciddiye binerse annen konussun anneler bu konuda daha iyidir
Şu an için onu konuşmayı düşünmüyorum zaten. Sadece aramızdaki sorunları düşünüyorum. O konuda da inanın çok düşünüyorum inşallah başkalarının yanında da bana kotu davranmaz, ben hiçmişim gibi davranmaz diye.

geçen gece uyku tutmadı televizyonu açtım bir dizi başlamış ismi Yeter.. dedim ne için yeter bir bakayım. dışarıda muhteşem görünen bir eş bir baba üstelik çok iyi eğitimli bir cerrah ama evde despot dediğim dedik hep kendi haklı hep en iyi kendisi. çocuğuna davranışları eşine yaptıkları psikolojik şiddet :KK43: işte toplumun içi yüzü... mutsuz çocuklar mutsuz anne baba oldular mutsuz çocuklar yetiştiriyorlar.
Onu bende izledim dun aksam. Cok anlamli bir dizi olmus.
O yeter dediginiz noktaya kadar zaten butun hersey gidiyor elinizden. Sessiz bi cocuk olmadigim icin bir yerde baskiyi kaldirdim ustumden ama hasarini henuz kaldirabilmis degilim. Benim hic arkamda durmayan bir aile. Hic takdir edilmeyen bir cocuk. Okulda veli toplantima hic gelinmemistir. Buna cok icerlemisimdir mesela. Sadece bir etkinligime gelinmisti. Degersiz bi cocuk gibi hissettim hep kendimi. Erken yasta caliamaya mecbur birakildim kendimi bilip sesimi cikarana kadar param bende degildi. Simdi kendimi biliyorum toparlanmaya calisiyirum. Ne kadar oluyirsa iste.
Annemi anlarim annemde cok zorluklar cekmis babamda evet cok zorluk cekmis. Ama bende zorluk cektim diye cocuguma aynisinimi yapmaliyim. Bunar hep celiski.

Evet ben çok iyi anlıyorum. İnsanlar hep diyor ki bunu mu takıyorsun buna mı üzülüyorsun.. Halbuki o değil mesele. İnsanın içinde çok büyük şeyler oluyor. Dediniz ya hayatı çalmak. Evet aynen öyle. Benim hayatımın en güzel anlarının çalındığını düşünüyorum. Halbuki zor olmamalıydı kendi çocuklarıyla mutlu olup onları hayata, dışardaki dünyaya hazırlamak. Maalesef sevgi vermeyince olmuyor, baba sevgisi onu hissetmek çok önemli bunu anladım. Bizim gibiler hissedemeden büyüdüğü için bir yanımız eksik olacak ve bu acıtacak biliyorum. Ama inşallah zamanla azalır. Bunu hayatım boyunca asla anlayamıycam. Bir baba neden evinde huzur oluşturmaya çabalamak yerine bunu neden yapar asla anlayamıycam.
Bir gun butun bu sikintilarimiza yanit buluruz insallah.
Biz hayata karsi dik durmaya bir yerlere gelmeye cabalayan insanlar olarak bunlari sorguluyiruz. Hayatta bir yer edinme cabamiz olmasaydi bunu sorgulamadan devam ederdik.
Ama zorluklar hep bir tecrube hep bir yuksek basamak cikmis olacagiz. Icimizdeki kirginliklar bizi daha ustlere tasiyacak. Tasimali.
ama iyi bir insan saglikli bir birey olarak.

Sağ olun gerçekten. O konuda ailemi dinlerim kesinlikle. Benim çekincem bu noktaya geldiğimizde, babamın erkek arkadaşımın yanında beni ezmesi kötü davranması. Yani ilerde evlensek bile evine gelsek bana böyle kotu davranırsa. Ya da nişan aşamasına geldik diyelim, beni böyle ezip utandırmasından korkuyorum. Onun ailesi ve ona karşı mahçup olmaktan korkuyorum. Babamla ilişkimizin kopukluğunu zaten görecek. Hiç muhabbet etmeyişimizi.. İşte bunlar beni çok korkutuyor.

Yeri geliyor insanin esi ailesinden daha önde olabiliyor, sonuçta baba evinde 25-30 yıl kalıyorsun ama esinle belki 40 yıl omur geciriyorsun. Bunları takma kafana canım herkesin bir imtihanı var her ailede sıkıntı var. Allah eşinden ailesinden ve evlatlarından yüzünü güldürsün :)

İnşallah çok sağ olun. Bu kadar iyi niyetli olup düşündüğünüz için. Zaten anneme iyi olmasına şükrediyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olsun, sizin için de her şey çok güzel olsun. Teşekkür ederim.
Sağol canım mutlu haberlerini alacağız inşallah ben eminim, ben de hukuk okuyorum senin gibi, okulun zordur bunları kafana takma mezun olmaya bak, son sınıf dersleri de çok ağır çünkü, çok iyi niyetlisin sen de seni sevdim iyi kalpli kız :KK200:

Bunu yapsam da düzelmez ki. Yani hep aynı hep aynı.. Hatta sinirlenir kavga bile çıkarır. Kendinde asla hata görmüyor. Ona göre biz o haksız yere bağırırken bir şey söylerken hakaret ederken asla cevap vermiycez. Verince çok daha büyüyor.
yani biraz suyuna gitsen. ne derse desin tamam babacığım özür dilerim bundan sonra istediğin gibi olacağım desen. inan baban sana daha yakın olur

Yeri geliyor insanin esi ailesinden daha önde olabiliyor, sonuçta baba evinde 25-30 yıl kalıyorsun ama esinle belki 40 yıl omur geciriyorsun. Bunları takma kafana canım herkesin bir imtihanı var her ailede sıkıntı var. Allah eşinden ailesinden ve evlatlarından yüzünü güldürsün :)
Amin. Sizin için de her şey güzel olsun, her şey gönlünüzce olsun inşallah.

Bir gun butun bu sikintilarimiza yanit buluruz insallah.
Biz hayata karsi dik durmaya bir yerlere gelmeye cabalayan insanlar olarak bunlari sorguluyiruz. Hayatta bir yer edinme cabamiz olmasaydi bunu sorgulamadan devam ederdik.
Ama zorluklar hep bir tecrube hep bir yuksek basamak cikmis olacagiz. Icimizdeki kirginliklar bizi daha ustlere tasiyacak. Tasimali.
ama iyi bir insan saglikli bir birey olarak.
Umarım düzelir her şey. Ama bu ara ne derslerime yoğunlaşabiliyorum ne başka bir şey. Arkadaşlarım tarafından da çok boşlanmış hissediyorum. Kimsenin umrunda değil gibi. Sanki kimse yanımda yok, benimle olmaktan kimse mutlu olmuyor gibi. Bir kaç kişiyi ben aradım ama sanki çok da umurlarında değil gibiydi. Yani yakın arkadaşları ben değilim de öylesine sevdikleri uzaktan biri gibi. Telefon konuşmalarını kısa kestiklerini hissettim. Benden sıkılıyorlar mı acaba desem bilmiyorum ne yapıyorum inanın bilmiyorum.

Okuyormuşsun. Okulunu bitirmeden sadece babandan kaçmak için sakın evlilik yapma. İlk önce eline mesleğini al. Sonra..

Bu süre içinde de ayıya dayı de pardon baba de... Huyuna git. Odanda ders çalış. En azından odan var. Orası sana özel orada bul huzuru. Bu başarman için motivasyon kaynağı olsun.

Son düzenleme:
Umarım düzelir her şey. Ama bu ara ne derslerime yoğunlaşabiliyorum ne başka bir şey. Arkadaşlarım tarafından da çok boşlanmış hissediyorum. Kimsenin umrunda değil gibi. Sanki kimse yanımda yok, benimle olmaktan kimse mutlu olmuyor gibi. Bir kaç kişiyi ben aradım ama sanki çok da umurlarında değil gibiydi. Yani yakın arkadaşları ben değilim de öylesine sevdikleri uzaktan biri gibi. Telefon konuşmalarını kısa kestiklerini hissettim. Benden sıkılıyorlar mı acaba desem bilmiyorum ne yapıyorum inanın bilmiyorum.

Sende kendinle mutlu değilsin ki. Haliyle ilişkilerine yansıyor. Enerjin düşük.

Babanın kötü olması senin suçun değil. Kendini suçlama. Ona rağmen mutlu olmaya bak. Sevgilin var, güzel bir bölüm okuyorsun, gelecekte iyi bir mesleğin olacak. Para kazanacaksın. Geleceğe odaklan.

Yedirip iCirmekle baba hakkı olmuyor. Zulm eden dinen gunahkardir her kim olursa olsun. Insanın ana babası da olsa kendisine zulm ettirmemmeli. Bunu bilir bunu söylerim. Dogurmakla bitmiyor bu işler.

merhaba canım nasılsın?arkadaşlarımı aradım hepsi kısa konuştu benden sıkıldılar demişsin , senden neden sıkılsınlar. bence hayat içersinde herkesin az çok sorunu problemi var. bu sebeple de kimse kimseye selam bile vermiyor kendi sorunlarıyla uğraşmaktan. tabiki yanlış hatır sormak selam vermek almak bir enerji alışverişi. iyi bak iyi gör ne düşünürsen o gelir peşinden. önce kendinle barış :( anladığım kadarıyla kendinle iç dünyanla da pek anlaşamıyorsun. sana burada bir sürü güzel temenni yazıldı hepsini de nazikçe kabul ettin onayladın teşekkür ettin bu senin ruhunun inceliğini güzelliğini gösterir. kendini sev kendini çok sev. inan sen kendini sevdikçe başkalarının da seni sevdiğini göreceksin. kendine saygı. babam beni üzüyor diyorsun ya aslında sen kendini üzülmeye meyilli tutuyorsun. merak ediyorum baban annene neden iyi davranıyor araları iyi de çocuklarına böyle despot. yani burada yüz verirsem şımarır düşüncesini biraz abartmış olabiler mi. ve annen neden babana engel olmuyor. kadınların yapamayacağı şey yoktur. neyse sen babamla konuşacağım demiştin konuştu mu? nedir son durum?

Back
X