Babam..

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Merhaba arkadaşlar. İçimi kemiren bu konuyu size açmak istedim. Ben bu sene kpss ye hazirlancam okulda bitiyor ve muhtemelen evliliği bu yaz yapcaz. Ailemin durumu ben lisedeyken biraz kötüydü epey sıkıntılar çektik. Daha sonra üniversite.. liseye kıyasla daha rahat okudum tabi ama ailemin durumu yine çok iyi değildi. Babam tesisatta çalışıyor dönem dönem. Annem ev hanımı. Ama babamın sağlık durumu pek iyi değil böbrekleri bitmeye yakın. Artık bu duruma dayanamiyorum bende gerçekten. Normalde evlilik işi olmasa ataninca kredi çekmek araba almak istiyordum hemen babama. Yapabilir miydim bilmiyorum ama babam çok istiyordu araba sahibi olmayı. Sindi de var böyle bir hayalim. Ama evlilikte nasıl olur bilmiyorum ki ? Ben böyle birşey yapsam hadi nisanlim da sürekli ailesine para göndermek istese sürekli birsey diyemiycem bu durumdan ötürü. Bi de isterler hani onları tanıyorum eminim sürekli para bekleyecekler. Ben kendim göndersem ona birsey diyemiycem ve ister istemez bu evliliğimizi sarsar bence. Nasıl yapıcam bilmiyorum? Bi de ailemin de bu yönde çok büyük beklentisi var 30 bin çek bile dediler. Çekmesem eminim çok laf edecekler arkamdan. Ne yapayım gerçekten bilemedim

Merhaba arkadaşlar. İçimi kemiren bu konuyu size açmak istedim. Ben bu sene kpss ye hazirlancam okulda bitiyor ve muhtemelen evliliği bu yaz yapcaz. Ailemin durumu ben lisedeyken biraz kötüydü epey sıkıntılar çektik. Daha sonra üniversite.. liseye kıyasla daha rahat okudum tabi ama ailemin durumu yine çok iyi değildi. Babam tesisatta çalışıyor dönem dönem. Annem ev hanımı. Ama babamın sağlık durumu pek iyi değil böbrekleri bitmeye yakın. Artık bu duruma dayanamiyorum bende gerçekten. Normalde evlilik işi olmasa ataninca kredi çekmek araba almak istiyordum hemen babama. Yapabilir miydim bilmiyorum ama babam çok istiyordu araba sahibi olmayı. Sindi de var böyle bir hayalim. Ama evlilikte nasıl olur bilmiyorum ki ? Ben böyle birşey yapsam hadi nisanlim da sürekli ailesine para göndermek istese sürekli birsey diyemiycem bu durumdan ötürü. Bi de isterler hani onları tanıyorum eminim sürekli para bekleyecekler. Ben kendim göndersem ona birsey diyemiycem ve ister istemez bu evliliğimizi sarsar bence. Nasıl yapıcam bilmiyorum? Bi de ailemin de bu yönde çok büyük beklentisi var 30 bin çek bile dediler. Çekmesem eminim çok laf edecekler arkamdan. Ne yapayım gerçekten bilemedim
canım benim benide ailem çok zorlukla okuttu ben atandım hemen evlendim o kadar çok pişmanımki babama bi yatırım yapmadığım için yemin ederim köpekler gibi pişmanım keşke bi 20 30 bin çekip verseydim bende hep senin gibi düşündüm yok evlenince ne olur ne der vala kim ne derse desin o da göndersin boşver ama sen ailene bi katkıda bulun ki benim gbi pişmanlık çekme ilerde.şuanda erkek kardeşim çok büyük destek aileme önce babamı emekli etti şimdide ailem hala kirada onları kurtarmak için bi ev almayı düşünüyo ama ben hala vicdanen rahat değilim bi evlat olarak görevimi yapamadım onlara :(

bence küçük yardımlar yapabilirsin ama öyle30 bin çek ver denmesi bana iyi düşündürmüyor
sen onların yatırım aracı mısın? seni okutmaları vs ailenin bir görevi aslına bakarsan
sen de iş sahibi olunca istersen yardımda bulunabilirsin
bunu evleneceğin kişiye sormana gerek yok
daha evlenmeden ipleri neden veresin?

canım benim benide ailem çok zorlukla okuttu ben atandım hemen evlendim o kadar çok pişmanımki babama bi yatırım yapmadığım için yemin ederim köpekler gibi pişmanım keşke bi 20 30 bin çekip verseydim bende hep senin gibi düşündüm yok evlenince ne olur ne der vala kim ne derse desin o da göndersin boşver ama sen ailene bi katkıda bulun ki benim gbi pişmanlık çekme ilerde.şuanda erkek kardeşim çok büyük destek aileme önce babamı emekli etti şimdide ailem hala kirada onları kurtarmak için bi ev almayı düşünüyo ama ben hala vicdanen rahat değilim bi evlat olarak görevimi yapamadım onlara :KK43:
Oyle yapmayı düşünüyorum ama bir yandan da korkuyorum. Düşünsenize sürekli böyle oluyormuş para mevzusu sıkar bi de beni. Belki habire başıma kakilacak

bence küçük yardımlar yapabilirsin ama öyle30 bin çek ver denmesi bana iyi düşündürmüyor
sen onların yatırım aracı mısın? seni okutmaları vs ailenin bir görevi aslına bakarsan
sen de iş sahibi olunca istersen yardımda bulunabilirsin
bunu evleneceğin kişiye sormana gerek yok
daha evlenmeden ipleri neden veresin?
Ailem biraz öyle görüyor gibi. Yoksa sürekli para muhabbeti yapmaları normal mi ? Aslında ona sormak istemem. Ama evli olcaz sonuçta. O da bana sormadan böylr birsey yapsa benim zoruma gider şahsen.

Ailenin direkt istemesi kötü bence keşke olayı sana bıraksalar.Ama şunu unut yani evlenince yardım ederim falan.benim kocam iyi bir insandır mesela ama ben aileme yardım etmek istesem oda derki bende edicem diyelim ki ailesinin ihtiyacı olmasın illaki psikolojik kısasa kısas olur yani.Ama tabiki küçük meblalar zaman zaman alınır verilir o ayrı mevzu.ya evlenmekte acele etmeyeceksin ya yardımdan vazgeçecekler.Ama kişisel tavsiyem hemen evlenme bence

Ailenin direkt istemesi kötü bence keşke olayı sana bıraksalar.Ama şunu unut yani evlenince yardım ederim falan.benim kocam iyi bir insandır mesela ama ben aileme yardım etmek istesem oda derki bende edicem diyelim ki ailesinin ihtiyacı olmasın illaki psikolojik kısasa kısas olur yani.Ama tabiki küçük meblalar zaman zaman alınır verilir o ayrı mevzu.ya evlenmekte acele etmeyeceksin ya yardımdan vazgeçecekler.Ama kişisel tavsiyem hemen evlenme bence
Off vallahi öyle. Ya birde az birsey değil ki. 30 bin fln odemeyemedim fln ne olacak dimi. 3 senedir nisanliyiz malesef ikimizde beklemek istemiyoruz çok bunaldık

Eşimin ailesi ile hiç aram yok. O kadar ki görüşmüyoruz bile ama açıkcası eşim onlara para gönderse (ki sorgulamıyorum) neden gönderiyorsun demem. Aile sonuçta. Benimde ailemle alakalı karışmasından haz etmem.
Ayrıca bence babanıza destek olabilirsiniz evlenmeden önce. Araba hayalini gerçekleştirebilirsiniz gibi geliyor.
Bana garip geliyor, aile ile, evlenilse bile senin paran benim param mevzu. Yada bizde işler böyle yürüyor.

Aileme illaki yardımcı olursun da 30 bin çek ver demeleri saçma biraz.
Yaşınız kaç 1 yıl bekleyip ailenize yardımcı olsanız biraz. 30 bin kadar değil tabii de uygun fiyatlı bi araba alabilirsin içinde kalmaz hem

Ailen hakediyo bence ne güzel okutmuslar seni meslek sahibi olmussun keske diyorum bende okumuş olsaydimda aileme hakettiklerini yasatabilseydim sonradan keske dememek için yap evliliği ileriyi düşünme kredi çekmek için bi an önce çek ve al krediyi ödemeye başka kalan borcunuda eşine izah edersin ve zaten ondan bi beklentin olmadığını olmayacağını bilir çalıştıgin için evliyken yapsan sorun olabilir ama su durumda hic bi sknti görmüyorum yerinde olsam dusunmem bile içinde kalmasın sonra

Aileme illaki yardımcı olursun da 30 bin çek ver demeleri saçma biraz.
Yaşınız kaç 1 yıl bekleyip ailenize yardımcı olsanız biraz. 30 bin kadar değil tabii de uygun fiyatlı bi araba alabilirsin içinde kalmaz hem
Yaşım büyük değil ama 3 yıldır nişanlıyim uzadıkça yıprattı bi süreç beni

Ya belki çok laf edecekler ama bence bir erkek evini geçindirmek zorunda. . Eşi isterse maddi olarak destek olur. Bunu bana düşündüren sebep yine erkekler. . Kadınlar aynı zamanda çalışıp ev işi yaparken erkekler çalışıp ev işlerine az buçuk yardım etseler bile bu işleri kadının işi olarak görüyor madem öyle evide onlar geçindirsin.

Soruna gelecek olursak şimdi ailen destek istemekte haklı ama düğün arifesi.. sizinde hiç bişi olmasa çeyiz masrafınız olcak. Onlara bunu söyleyince ne diyorlar?

Aile için değer.. Lütfen ailenle ilgili hayallerini erteleme biran önce çek parayı ve baban istediği arabayı alsın.Sonra çok geç olmasın .Biraz keyifli bir hayat sürsünler.
..Ve onlar senin ailen..Sana bize para çek diyebilirler kendini hiçbir zaman onlar tarafından kullanılıyormuş gibi düşünme belli ki baban emekçi bir adam ve ailesine kendini adamış.

Aklıma ilk gelen şimdiye kadarki sizin için yaptıkları masrafları sen el adamına gitmeden çıkartmak .Geçmiş olsun babana , lakin ebeveylerin görevi değilmidir evladını büyütmek vs şimdi masrafların karşılığını istiyorlar direk söylemeselerde manası bu , kendini mecbur hissetme zorlanacağın borcun altına girme araba lüx çok acil sağlık için gerekli olsa o başka iyi evladı olun hal hatır sorun vs insan evladını zorluklara sokmamalı diyorum

Yaşınız kaç bilmiyorum ama bence hemen evlenmeyin küçükse. Erken yaşta evlilik pişmanlıktır. Eşiniz ne kadar iyi olursa olsun. Kendimden biliyorum..

İyi hoş okutmuşlar eyvallah sağolsunlar da, düğün arefesindeki insana 30 bin çek demek çok iyi niyetli bir davranış değil.. Resmen gider ayak çıkaralım masrafı demişler.

Back
X