Babama Gitmeyecek Mektup

İnanin çok araştırdım babam dediğimi anlıyordu gözüyle işaret ediyor ağlıyordu hatta midesine giden boruyu işaret edip ağzını açtı çıkar diyordu heyet bile hipoksik beyin olduğu tanısına varamadı belki süre yanlış belirtildi bilmiyorum ama babaminda asıl mesleği doktorluktu kendinde sıkıntıyi farketmis olmalı ki doktora görünüyordu

Babaciginiza Allah Rahmet eylesin. Nurlarda uyusun. Aklıma yıllar öncesi bir anı geldi. Kalp hastanesinde yaşanmış bir olay bu anlatacağım. Ameliyat öncesi gözetim altında olan hastaların katı diyeyim. Ben arada nefes almak için koridorda gezerdim. Bilenler bilir hemşireler sürekli tansiyon ölçme, ilaç varsa verme, ateş ölçme için saat başı odaları gezerler. Gece de bu böyle. Hiç unutmam yine hemşire odaları dolaşıyor. Hastanın tansiyonunu ölçtü. Arkasını dondu hemşire başka odaya geçti. Daha 1 dakika geçmedi. Adam telefonla konuşuyordu, adam kut diye yere düştü. Öyle gözlerimizin önünde. Ben koridordan gordum. Nasıl düştü bilmem ama o sesi duymam ile adam yerde.. Adamcağız hayata ceviremediler. Aklımda hep o hemşirenin ağlaması vardır. Kızcağız 1 dk önce tansiyonunu ölçtüğü adam yerdeydi. Ameliyat olacak bir başka hasta da eşini eve göndermişti geek yok ben tek kalırım diye. Sonrasın da hemen eşini aradı ağlaya ağlaya hemen gelmişti eşi. Adam korkmuştu. Ben de çok korkmuştum eşim ameliyat olacaktı. Bir de hatırladığım, doktorlar sıkı sıkı uyarıyorlardı. Ameliyat kolay zoru sonrası. Enfeksiyon riski. Çok ziyaretçi almayın diye. Gerçekten de zor olan oymuş. Öyle bir hasta ne acılar çekmişti. Allahım hastalara tez zamanda şifa versin.

Cok zor yillar geciyor ama acisi dinmiyor. Paylasiyorum acinizi. Bazen gece herkes uyurken simdi oldugu gibi aglarim. Ne kadar zor insan kac yasinda olursa olsun cok zor. Rabbim sabir versin.

Hocam, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin ama muhtaçta etmesin derler, geçen soramazsın programında acil servis doktorunu dinledim '' deneyin, 350kişi ile bayramlaşamazsınız ama biz günde en az okadar hasta bakıyoruz''demişti. Sistemde sıkıntı çok evet fakat her hekimin de mesleğine aşık olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibinde Dr masaj yapmış sağolsun. Ama benim bizzat yakınım ağır derece grip geçirirken büyük bir devlet hastanesi aciline gitti evinden yürüyerek çıktı. Orda hekim iğne yapılmasını uygun görüyor, yakınım abla adını o an anlamıyor hemşire yapacakken benim penisiline alerjim var diyor ailesi de yanında yani.. Sen benden iyi mi biliyorsun diyor abla izin vermiyor hekime gidip penisiline alerjim var diyor, hekim hadi hanım hadi hep olmaz o diyor ablam da hekimden iyi bilecek değilimya diyip izin veriyor hastaneden çıkamadı. 10gün içinde cenazesini aldık. Yazılan raporda hiç o iğneden bahsedilmediğini gördük benden daha yakın olan avukat akrabası peşini kovaladı ve gerçekten penisiline içerikli ilaç verildiği tespit edildi. Vsvs.. Tabii ölüm gelince bunlar vesile ama böyle yaşanılanları yok saymam ak lazım

Peki sonra ne oldu o doktora ?

Rabbim sabırlar versin sizlere

Babanıza Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun.

Acınız tarifsiz.

kabullenmek zor ama öyle yaşamak da çok zor belki acı çekmeden gitmek en iyisi
allah rahmet etsin mekanı cennet olsun rabbim bize de hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip etsin
inşallah ele ayağa düşüp kimseye muhtaç etmeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…