Babama kırıldım.. haksızmıyım?

Hubannn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
3.627
2.143
53
Merhaba
Cok sevdıgı insan söz konusu olunca kırıldıgınada pişman oluyor ınsan ama elindede olmuyor.
Annemı kaybettık 8yıl önce. Senesi vardı. Ben camide okutuyorum. Oyle cok kımsem de yok kımselerı cagırmıyorum babam ben esım.. babamın oturdugu sokagın basında camı. Sekerdi tesbıhtı sevdıgı lokumdu okundu dagıttık dualarımı ettık namazımızı kıldık. Babam gelmedı. Aradım belki hastadır dıye kahvedeymış!!! İnanmayabılırsin bu tarz seylere deger vermeyebılırsın ama bu yok saymak oluyor. Hıcmı saygın yok dıye sıtem ettım. Hastaydım da dıyor babam hasta olacak ben duracagım. Bunu bıldıgı için kullanıyor. Hasta dahı olsa 5 dk ugrayamayacak kadar kötuydude kahvede ne yapıyordu. Nasıl ılgılenıyoruz esımle uzerıne titrıyoruz adeta. Hem utandım esıme karsı hem uzuldum:( coook uzuldum kıyamasamda kırgınım

Merhaba
Cok sevdıgı insan söz konusu olunca kırıldıgınada pişman oluyor ınsan ama elindede olmuyor.
Annemı kaybettık 8yıl önce. Senesi vardı. Ben camide okutuyorum. Oyle cok kımsem de yok kımselerı cagırmıyorum babam ben esım.. babamın oturdugu sokagın basında camı. Sekerdi tesbıhtı sevdıgı lokumdu okundu dagıttık dualarımı ettık namazımızı kıldık. Babam gelmedı. Aradım belki hastadır dıye kahvedeymış!!! İnanmayabılırsin bu tarz seylere deger vermeyebılırsın ama bu yok saymak oluyor. Hıcmı saygın yok dıye sıtem ettım. Hastaydım da dıyor babam hasta olacak ben duracagım. Bunu bıldıgı için kullanıyor. Hasta dahı olsa 5 dk ugrayamayacak kadar kötuydude kahvede ne yapıyordu. Nasıl ılgılenıyoruz esımle uzerıne titrıyoruz adeta. Hem utandım esıme karsı hem uzuldum:KK43: coook uzuldum kıyamasamda kırgınım

belki babanız aynı acıyı her sene tekrar tekrar yaşamak istemiyordur, belki unutup yola devam etmek istiyordur, olabilir mi?

bir de bence kimse, babanız dahi olsa, böyle olaylar için zorlanmamalı

Yani simdi haksizsin diyemem ama hakli da degilsin . uzulmus olabilirsin ama esinden utanacak kadar mahcup olunacak bisey yok. Evet keske gene bir arada olsaydiniz ama demek ki artik babaniz icin bu sene katilmamasi daha uygunmus .Cok takilma ve uzme kendini lutfen. Bu arada Mekani cennet olsun anneciginin...

Haklısın kırılmakta. Ne olursa olsun orda olmalıydı.

Belki bazi seyleri artik geride birakmak istiyordur, bilemeyiz.

Haksız değilsin bence ama çok haklı da olmayabilirsin. Senin mahcubiyetinin sebebi sanırım "Bir organizasyon var ve biz bunu tekrarlıyoruz. Bana, eşime ve annemin hatırasına duyduğu saygı için bir beş dakikasını ayırıp gelemez miydi? Hiç değilse evde olsaydı yada gelmeyeceğini haber verseydi!" düşüncesi olabilir. Bu noktada haklısın. En azından kısa süre için uğrayıp kendini göstermeli yada arayıp gelmek istemediğini söylemeliydi.
Fakat baban açısından düşününce bazı şeyleri geride bırakmak için bile gelmemeyi tercih etmiş olabilir.Bir noktada baktığımda o da haklı...

Ben de babamı 3 sene önce kaybettim etim budum elverdiğince 3 senedir mevlüt okutuyorum, ama benimki evde,anneme kardeşime de haber veriyorum, masraflara ortak olmak istiyorlarsa olurlar olmazlarsa asla sizde şunu alın yapın vs demem, kendi evimde eş dost akraba toplanıyoruz...annemin ya da kardeşimin bulunmaması beni üzer, ben hak veriyorum sana,kahvedeyim demeseydi bari

Anne babanın amel defteri ölse de açık olurmuş, çocuklarının ettiği dua onlar adına yaptıkları hayır deftere yazılmaya devam edermiş, bazı şeyleri madem geride bırakmak istiyo baban ölünce onun için aynı şeyleri yapmazsın öldü bitti kalan sağlar bizimdir der önüne bakarsın Hubannn Hubannn

Babanız evlenmedi mi? Bir de bence aynı acıyı yaşamak istemiyordur. Ben babamı kaybedeli 15 yıl oldu hiç konusunu açmak bile istemiyorum hala kabullenemedim. Belki babanız da öyle düşünüyordur.

Insan yıllandıkça bazı şeylerin acısı daha fazla yara açabilir içinde..
Uzak durmasının,katilmamasının sebebi bu olabilir..
Annenizin boşluğu da yokluğu da büyük bi de bunları düşünüp daha fazla yıpranmayın derim..
Herkesin düşüncesi,tepkisi farklı olabiliyor..

Merhaba
Annemı kaybettık 8yıl önce. Senesi vardı. Ben camide okutuyorum. Oyle cok kımsem de yok kımselerı cagırmıyorum babam ben esım.. babamın oturdugu sokagın basında camı. Sekerdi tesbıhtı sevdıgı lokumdu okundu dagıttık dualarımı ettık namazımızı kıldık. Babam gelmedı. Aradım belki hastadır dıye kahvedeymış!!! İnanmayabılırsin bu tarz seylere deger vermeyebılırsın ama bu yok saymak oluyor. Hıcmı saygın yok dıye sıtem ettım. Hastaydım da dıyor babam hasta olacak ben duracagım. Bunu bıldıgı için kullanıyor. Hasta dahı olsa 5 dk ugrayamayacak kadar kötuydude kahvede ne yapıyordu. Nasıl ılgılenıyoruz esımle uzerıne titrıyoruz adeta. Hem utandım esıme karsı hem uzuldum:KK43: coook uzuldum kıyamasamda kırgınım
Üzülmeyin lütfen!!! Ben 4 yıl önce hiç bir rahatsızlığı olmayan babamı ani bir ölüm ile kaybettim, kolum kanadım kırıldı. Şöyle bir rivayet vardır: Ölen kişi arkasında 40 yanan mum bırakırmış her gün bir mum sönermiş ve son olarak bir tane mum sürekli yanarmış.Yanan o mum bizim içimizdeki kalan acı oluyor. Yıllar geçse de sürekli bir şeyler anımsatıyor , sonsuz yolculuğa uğurladığımız, değerimiz dediğimiz o kişi... Şöyle düşünün: rahmetli olan eş eğer erkek ise, geride kalan bayan eş bütün duygularını aleni bir şekilde ifade edebiliyor,ağlıyor ,feryatlarda bulunuyor,acısını ve o anki derdini ruhsal durumunu bir arkadaşı evladı yada yakını ile rahatlıkla paylaşabiliyor, çekinmiyor bunlardan utanmıyor. Çalan bir şarkıda, sevdiği bir yemekte, yapılan sohbette kadın duygularını açığa vurmaktan kaçınmıyor,ağlayınca yada üzülünce rahatladığını düşünerek o anki ruh halini değiştirebiliyor. Ama ölen kişi bayansa ve geride kalan erkek eş işte bunların iç birini yapamıyor sadece tek başına kaldığında herkesten gizlediği o göz yaşlarını rahatlıkla akıtabiliyor.Belki sitem ediyor neden beni bırakıp gittin,neden yalnız ve sensiz bıraktın diye. Yaradılış özelliği olarak görün yaşadıklarınızı lütfen. Belki sizlerden çok canı acıyor,o gün orada bulunmamasının nedeni tazelenecek acıya engel olamayacağındandır. Yazınızda da belirtmişsiniz fazla kimsenizin olmadığını,iki canınız vardı anneniz şu anda ebedi istirahatinde, babanız ise nefes alıyor onun gölgesi yeter size. Önyargılı düşünmeyin .Dan BROWN'nun bir sözü var "Zihinlerinizi açın, dostlarım. Bizler, hepimiz anlamadıklarımızdan korkarız."Evet karşımızdaki kişi her kim olursa olsun onu, tamamiyle anlamadan kendi düşüncelerimizin kurbanı yapmayalım, hatanın en büyüğünü sergilemeyelim. Sonundaki pişmanlıklar bizi daha da üzebilir. Emin olun ki;babanızın içi hala acıyor. Onun yanında olun tüm sevginizle ve samimiyetinizle. Allah, annenizin mekanını cennet eylesin,babanıza da sağlıklı uzun ömürler nasip etsin... Sevgilerimle...

belki babanız aynı acıyı her sene tekrar tekrar yaşamak istemiyordur, belki unutup yola devam etmek istiyordur, olabilir mi?
İstemesekte hayat sartları yolumuza devam ettırıyor. Bır amın demenın acıyı tekrarlatmasına gerek yok. Annemızdı o bızım.. ama herkes aynı dusunmeyebılıyor babamın artnıyetı asla olamaz işte talihsz bır davranış oldu

Belki bazi seyleri artik geride birakmak istiyordur, bilemeyiz.
20 yılı onca paylasılmışlık koskoca bır ömru anneyı esı gerıde bırakmak:) bu soylemınız realist degıl ruhsuz bır yklasım oluyor

Üzülmeyin lütfen!!! Ben 4 yıl önce hiç bir rahatsızlığı olmayan babamı ani bir ölüm ile kaybettim, kolum kanadım kırıldı. Şöyle bir rivayet vardır: Ölen kişi arkasında 40 yanan mum bırakırmış her gün bir mum sönermiş ve son olarak bir tane mum sürekli yanarmış.Yanan o mum bizim içimizdeki kalan acı oluyor. Yıllar geçse de sürekli bir şeyler anımsatıyor , sonsuz yolculuğa uğurladığımız, değerimiz dediğimiz o kişi... Şöyle düşünün: rahmetli olan eş eğer erkek ise, geride kalan bayan eş bütün duygularını aleni bir şekilde ifade edebiliyor,ağlıyor ,feryatlarda bulunuyor,acısını ve o anki derdini ruhsal durumunu bir arkadaşı evladı yada yakını ile rahatlıkla paylaşabiliyor, çekinmiyor bunlardan utanmıyor. Çalan bir şarkıda, sevdiği bir yemekte, yapılan sohbette kadın duygularını açığa vurmaktan kaçınmıyor,ağlayınca yada üzülünce rahatladığını düşünerek o anki ruh halini değiştirebiliyor. Ama ölen kişi bayansa ve geride kalan erkek eş işte bunların iç birini yapamıyor sadece tek başına kaldığında herkesten gizlediği o göz yaşlarını rahatlıkla akıtabiliyor.Belki sitem ediyor neden beni bırakıp gittin,neden yalnız ve sensiz bıraktın diye. Yaradılış özelliği olarak görün yaşadıklarınızı lütfen. Belki sizlerden çok canı acıyor,o gün orada bulunmamasının nedeni tazelenecek acıya engel olamayacağındandır. Yazınızda da belirtmişsiniz fazla kimsenizin olmadığını,iki canınız vardı anneniz şu anda ebedi istirahatinde, babanız ise nefes alıyor onun gölgesi yeter size. Önyargılı düşünmeyin .Dan BROWN'nun bir sözü var "Zihinlerinizi açın, dostlarım. Bizler, hepimiz anlamadıklarımızdan korkarız."Evet karşımızdaki kişi her kim olursa olsun onu, tamamiyle anlamadan kendi düşüncelerimizin kurbanı yapmayalım, hatanın en büyüğünü sergilemeyelim. Sonundaki pişmanlıklar bizi daha da üzebilir. Emin olun ki;babanızın içi hala acıyor. Onun yanında olun tüm sevginizle ve samimiyetinizle. Allah, annenizin mekanını cennet eylesin,babanıza da sağlıklı uzun ömürler nasip etsin... Sevgilerimle...
Her kelımeye katıldım okurken. Ama ne kardes ne kuzen ben tek cocugum benım için bıtmeyen bu acıyı bır amınle paylasmk hıc zor olmasa gerek

Insan yıllandıkça bazı şeylerin acısı daha fazla yara açabilir içinde..
Uzak durmasının,katilmamasının sebebi bu olabilir..
Annenizin boşluğu da yokluğu da büyük bi de bunları düşünüp daha fazla yıpranmayın derim..
Herkesin düşüncesi,tepkisi farklı olabiliyor..
Haklısınız. Yoksa duyarsız bırı degıldır babam

geride bırakmak namına insan evlenebilir yeni bir düzen yeni bir hayat kurabilir ama vefa da önemli, senede 1 gün 2 saat çok olmamalı

Back
X