babama kredi çekmelimiyim

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar babam işe girdi 4 gün oldu önceki konuma bakarsanız neden sorduğumu anlayabilirsiniz. bugün aradı bana borçlarımı toplamam için kredi çekermisin ben burdan aldığım maaşla ödicem dedi bi bakıyım dedim zaten bende işe gireli 2 ay oldu çıkarmı bilmiyorum sizce napmalıyım kredi tutarı 10 bin olck zaten çok sıkışmasa istemez babama yardım etmelimiyiz ya ödeyemezse çıkarsa işten düşünmeden edemiyorum

Yerinizde olsam kredi çekmem babama.
Bunu bize sorduğunuza göre kendisine güvenmiyorsunuz demek.
Evet guvenemiyorum malesef ama ihtiyacida var 3 kardesiz onlar cekme taraftari odeyemezse beraber oderiz diyolar oderlerde ama babamin odeyebilmesi lazim emekli olmasi icin 16 aya ihtiyaci var sadece onun icin ise girdi zaten

Evet guvenemiyorum malesef ama ihtiyacida var 3 kardesiz onlar cekme taraftari odeyemezse beraber oderiz diyolar oderlerde ama babamin odeyebilmesi lazim emekli olmasi icin 16 aya ihtiyaci var sadece onun icin ise girdi zaten
Bilmiyorum arkadaşım,aile huzursuzluğu zor.
O yüzden yanlış bir yorum yapmak istemem.

Eski konunu biliyorum işe girmesini istiyordun bu senin icin iyi bir gelisme.emekli olmasi icin bi firsat .borclarida temizlerse annen rahat eder sende vicdanen rahat olursun cunku durumlarina uzuluyordun

Kimsenin yerine kredi çekme. Asla çekme. Kesinlikle çekme. Babama da mı? Evet babana da. Burada milyon konu açıldı. Al onları oku.
Babama ne demeliyim peki nasil olcak o iss bikmiyorum gercekten bende istemiyorum aslinda farkindayim cekmemek gerek ama nasil ortada birakcaz babami

kızlar babam işe girdi 4 gün oldu önceki konuma bakarsanız neden sorduğumu anlayabilirsiniz. bugün aradı bana borçlarımı toplamam için kredi çekermisin ben burdan aldığım maaşla ödicem dedi bi bakıyım dedim zaten bende işe gireli 2 ay oldu çıkarmı bilmiyorum sizce napmalıyım kredi tutarı 10 bin olck zaten çok sıkışmasa istemez babama yardım etmelimiyiz ya ödeyemezse çıkarsa işten düşünmeden edemiyorum

Bu sektörden biri olarak söylüyorum,sigortanız olsa dahi en az 6 aylık sigorta istenir siz daha 2.aydasınız kredi çıkmaz
Bunu babanıza söyleyin

Önceki konularınızı okumadım ama oğlundan kızından babasından borç batağında olup avukatlık bi sürü müşteri var.Aman uzak durun.Batak kredilerin çoğu "kendim için değil falanca için kredi çekmiştim" diyenlerin kredileridir.36 ay yada 24 ay uzun bi süre kimin ne olacağını bilemezsiniz kredi bitimine kadar.

Bence kredi çekmemelisin. Önceki konunda babanın sorumsuzluğundan ve çalışmadığından bahsetmissin. k
Kırmamak adına kredi başvurum olumsuzmuş. diyebilirsin.
İlla ki kredi çekecekseniz, çekilen kredinin ödenmeme riskini göze alarak çekin. ve sizin krediyi ödeme gücünüz var mı?
Bu konu eşler açısından sıkıntı yaratabilecek bir konu. yani babanın krediyi ödememe durumunda sen gizli saklı kredi ödeme derdine düşersin. Ödeyemediğini farzedelim. bankada sicilin mimlenir.

Ben olsam çekmem. Kardeşlerin çeksin o zaman yine birlikte ödeyin? Üzgünüm ama Aile içi birbirine kredi çekme olaylarında sonuç genelde hüsran oluyor... babanın borcunu ödemeyeceğinin bilincinde olarak çek çekeceksen de. Sonra hayırsız evlat üç kuruşun lafını etti bilmem ne muhabbetlerini çekersin

Babamıza da kredi çekemeyeceksek yazık... çekin bence.

Evet aslında mantıken durum böyle. Fakat malesef bazı insanlar sorumluluk sahibi değil. Ben bankacıyım. O 10 bin TL ödenmezse gecikir ise ne kadar kolay 20bin oluyor bilemezsin. Bir çırpıda avukat masrafıyla, Noter ihtarnamesi masraflarıyla 30bin oluveriyor.

Maaşınıza ve geçim şartlarınıza bağlı...
Ben olsam çekerim. Ödemezse de sarsılmam zaten..
sarsacak bir meblağ isterse de bir kısmını vermeyi teklif ederim.
Ne kadarı bana yük olmaz hesabımı yapar ona göre davranırım.
Baba sonuçta...

çekemem de. illa çek derse kıramıyosan isteedim banka vermedi de.

Şahsen ben kendi babama çekerim. Çünkü hayatında işsiz kaldığı bir gün yok. Emekli olduğu halde hala çalışıyor ve artı ek iş yapıyor. Ama sizin babanız gibi olsaydı hayatta çekmezdim. Hiç güven vermedi maalesef.

Back
X