- 28 Mart 2018
- 169
- 93
- 103
- 31
- Konu Sahibi handeac123
-
Ellerinde belge yoksa hiç itibar etmezdim. Tapuda bellidir zaten dedenizinde hakkı olduğu sağlığında beden üstlerine almamışlar. Bu devirde hakkınızı kimseye yedirmeyin.Merhaba babamin dedesi vefat ediyor ve 10 yil sonra bir arsa satisa cikariliyor akrabalar tarafindan ve dedemin ortak oldugu ortaya cikiyor arsaya. Arsa degeri yaklasik 3 milyon tl ancak kardesler vesayre derken 10a bolunecek o arsayi onceden almistik biz diyorlar orda dedenin hakki yok diyorlar, ama resmi olarak ortak ve bizden imza atmamizi istyolar ve samimi oldugumuz akrabalar babamda babasinin boyle bir tarlasinin oldugunu hic bilmiyormus soylememis siz olsaniz naparsiniz ya akrabalar yalan soyluyorsa
Incelettik tapuya dedemde ortakTapu yalan söyler mi? Söylemez. Arsanın olduğu yerdeki tapu kaydını inceleyin veya inceletin.
Elerinde belge yok dedeme onceden oranin parasini odemisler sozde ama herkese sorusturduk oyle biseyden haberi yok kimseninEllerinde belge yoksa hiç itibar etmezdim. Tapuda bellidir zaten dedenizinde hakkı olduğu sağlığında beden üstlerine almamışlar. Bu devirde hakkınızı kimseye yedirmeyin.
E öyleyse baban mirasçı.Incelettik tapuya dedemde ortak
E devlette çıkar zaten. Hisseli tapu düşmüştür babanıza da.Incelettik tapuya dedemde ortak
Bizde kimsenim hakina girmemek icin cok arastirdik akrabalari buyuklerimze sorduk kimsenin haberi yok boyle birseyden tarlaya satigina dairEskilerde bazen borç karşılığı bazen de mirasta farklı yerden verilen pay nedeniyle böyle şeyler oluyordu. Birbirlerini tanıyıp güvendikleri için de tapu masrafıyla uğraşmıyorlardı. Tabi işin içine çocuklar girince verilen sözler de unutuluyor ya da gündeme gelmiyor. Böyle birşey yoktur da diyemedim vardır da diyemedim. Çevreden ya da diğer akrabalardan durumu bilen vardır. Hakka girmekse bu da hakka girmek olur. Ancak bu şekilde sözle alım satım paylaşım vs olayını bilen duyan kimsecikler yoksa payınızı alın.
Mantıklı olun kim şu dünyada tapusunu almadan, hadi onu geçtim en azından arsa için para verdiğine dair belge almadan ödeme yapar; hadi onuda yapmışlar diyelim neden deden ölene kadar tapuyu üstüne almamışlar. Size mantıklı geliyor mu? Ben size olanı söyleyeyim bu mal çok büyük ihtimal dedeizin ailesinden miras bunlarda dedenizin zamanında arazinin üstüne çökmüşler, dedenizin haberi bile olmamıştır büyük ihtimalle araziden, şimdi de iyice değerlendirince satarken sizin payınız dert olmuştur. Yedirmeyin kimseye hakkınızıElerinde belge yok dedeme onceden oranin parasini odemisler sozde ama herkese sorusturduk oyle biseyden haberi yok kimsenin
Eskiler bir şey anlatmıyordu ki. Onlar ölüp gidince çıkıyor her şeyleri. İmza atmayın aman. Hakkınız neyse alınBizde kimsenim hakina girmemek icin cok arastirdik akrabalari buyuklerimze sorduk kimsenin haberi yok boyle birseyden tarlaya satigina dair
Tesekurler iste 30yil gorustugmz samimi akraba bide iyi niyet oldumu 40 kere dusunduk kararsiz kaldi babamda napcagimiz sasirdik bir anda ama bizde oyle dusunuyoruz.Mantıklı olun kim şu dünyada tapusunu almadan, hadi onu geçtim en azından arsa için para verdiğine dair belge almadan ödeme yapar; hadi onuda yapmışlar diyelim neden deden ölene kadar tapuyu üstüne almamışlar. Size mantıklı geliyor mu? Ben size olanı söyleyeyim bu mal çok büyük ihtimal dedeizin ailesinden miras bunlarda dedenizin zamanında arazinin üstüne çökmüşler, dedenizin haberi bile olmamıştır büyük ihtimalle araziden, şimdi de iyice değerlendirince satarken sizin payınız dert olmuştur. Yedirmeyin kimseye hakkınızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?