Babama miras kaldi akrabalari senin hakkin yok diyor

handeac123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2018
169
93
103
31
Merhaba babamin dedesi vefat ediyor ve 10 yil sonra bir arsa satisa cikariliyor akrabalar tarafindan ve dedemin ortak oldugu ortaya cikiyor arsaya. Arsa degeri yaklasik 3 milyon tl ancak kardesler vesayre derken 10a bolunecek o arsayi onceden almistik biz diyorlar orda dedenin hakki yok diyorlar, ama resmi olarak ortak ve bizden imza atmamizi istyolar ve samimi oldugumuz akrabalar babamda babasinin boyle bir tarlasinin oldugunu hic bilmiyormus soylememis siz olsaniz naparsiniz ya akrabalar yalan soyluyorsa

Ellerinde belge yoksa hiç itibar etmezdim. Tapuda bellidir zaten dedenizinde hakkı olduğu sağlığında beden üstlerine almamışlar. Bu devirde hakkınızı kimseye yedirmeyin.

Ellerinde belge yoksa hiç itibar etmezdim. Tapuda bellidir zaten dedenizinde hakkı olduğu sağlığında beden üstlerine almamışlar. Bu devirde hakkınızı kimseye yedirmeyin.
Elerinde belge yok dedeme onceden oranin parasini odemisler sozde ama herkese sorusturduk oyle biseyden haberi yok kimsenin

Eskilerde bazen borç karşılığı bazen de mirasta farklı yerden verilen pay nedeniyle böyle şeyler oluyordu. Birbirlerini tanıyıp güvendikleri için de tapu masrafıyla uğraşmıyorlardı. Tabi işin içine çocuklar girince verilen sözler de unutuluyor ya da gündeme gelmiyor. Böyle birşey yoktur da diyemedim vardır da diyemedim. Çevreden ya da diğer akrabalardan durumu bilen vardır. Hakka girmekse bu da hakka girmek olur. Ancak bu şekilde sözle alım satım paylaşım vs olayını bilen duyan kimsecikler yoksa payınızı alın.

Bizde kimsenim hakina girmemek icin cok arastirdik akrabalari buyuklerimze sorduk kimsenin haberi yok boyle birseyden tarlaya satigina dair

Elerinde belge yok dedeme onceden oranin parasini odemisler sozde ama herkese sorusturduk oyle biseyden haberi yok kimsenin
Mantıklı olun kim şu dünyada tapusunu almadan, hadi onu geçtim en azından arsa için para verdiğine dair belge almadan ödeme yapar; hadi onuda yapmışlar diyelim neden deden ölene kadar tapuyu üstüne almamışlar. Size mantıklı geliyor mu? Ben size olanı söyleyeyim bu mal çok büyük ihtimal dedeizin ailesinden miras bunlarda dedenizin zamanında arazinin üstüne çökmüşler, dedenizin haberi bile olmamıştır büyük ihtimalle araziden, şimdi de iyice değerlendirince satarken sizin payınız dert olmuştur. Yedirmeyin kimseye hakkınızı

Akrabalara büyüklere sormuşsunuz zaten böyle birşey yok.

Bu tip sözel satışlarda mutlaka sözle duyurulur, burasını şu kişi şu kadara almış diye hatırlatılır ki alan kişi mahçup olmasın. Öyle iki kişi arasında kalmaz.

Akrabaları dediğiniz bütün akrabalar değil, eşinizi mirastan atmak isteyen uyanık azınlık.

Alıma dair kanıt gösterin ona göre imza atalım, elbette belgesi vardır tabi değil mi diyin, bırakın kıvransınlar. Belge çıkmayınca tüh yazık olmuş vah vah o zaman normal dağıtım olacak diyin, sizi kandıramayınca geri çekilirler.

Eşiniz tarladan uzak kaldığı için numara çekmek istemişler tongaya düşmeyin.

Tesekurler iste 30yil gorustugmz samimi akraba bide iyi niyet oldumu 40 kere dusunduk kararsiz kaldi babamda napcagimiz sasirdik bir anda ama bizde oyle dusunuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…