- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.753
- 548
- 38
- Konu Sahibi handeac123
-
Bizim ailede de benim babama kalmış o ihaleBen olsam imza filan atmam. Buarada her ailede mirasi vermedikleri bir gariban kardes illa bulunuyo
Eğer dedeniz kendi hissesini satıp parasını almış olsa köy yerinde bunu mutlaka insanlar bilirdi. Iyice sorup soruşturun akrabaların yalan söyleme ihtimali yüksek.
Resmi kayıtlar ne derse o. Akrabalar üzerine yatmaya çalışmasınIncelettik tapuya dedemde ortak
Kesinlikle. Hele böyle bir konuyu özellikle duyururlar sonradan hak iddia edilmesin diye.Evet köy yerinde işler şehirdeki gibi yürümez, her kişi bırakın akrabasını her komşusunun nereyi ekip biçiyor bilir.
Satış varsa sohbeti geçer ki köydeki ahali ona göre davransın, tarlalara su verilecek diyelim sırasını kiminle görüşecekler? Alt komşusu hasta olsa vefat haberini apartman kapısındaki duyurudan öğrenen şehir kültürü gibi değil ki?
Dedeniz o sırada acil paraya filan ihtiyacı varsa hakkından sözle feragat etmiş olabilir kardeşlerine. Size arkadan bahsetmemesi de bunu destekliyor bence. Ama bilemezsiniz. Biraz daha soruşturun bence. İki taraftan birine yazık olmasın.Merhaba babamin dedesi vefat ediyor ve 10 yil sonra bir arsa satisa cikariliyor akrabalar tarafindan ve dedemin ortak oldugu ortaya cikiyor arsaya. Arsa degeri yaklasik 3 milyon tl ancak kardesler vesayre derken 10a bolunecek o arsayi onceden almistik biz diyorlar orda dedenin hakki yok diyorlar, ama resmi olarak ortak ve bizden imza atmamizi istyolar ve samimi oldugumuz akrabalar babamda babasinin boyle bir tarlasinin oldugunu hic bilmiyormus soylememis siz olsaniz naparsiniz ya akrabalar yalan soyluyorsa
Kız gidip alsana daha geç değil üstüne al kardeşin o kadar arsa araba yemiş bile bile lades denirmi yahuMesela babam iki yıl önce arsasını kardeşimin kredi borcu nedeniyle satılığa çıkardı. Daha önce yine bir ev ve arsa satmıştı kardeşim için güya kalan son arsa benimdi. O halde kardeşimin daha önceden aldığı hazır düşük faizli krediyi ben kapatayım üzerine de para vereyim ben alayım dedim. Örneğin arsayı satıla çıkardıkları değer 250 bin ise, 175 bin teklif ettim. Onların da işine geldi. Satılsa para zaten bana gelmeyecekti. Bari mal edineyim dedim.
Hah linç burada başlıyor. Ancak arsayı üzerime almadım. Kendimce böyle uygun gördüm. Anne babam ve kardeşim çevremize oranın benim olduğunu söylediler. Kredi ödemelerini kendi hesabımdan otomatik ödeme yapıp açıklama şekline dönüştürdüm. 70li yaşlarındaki anne babama prefabrik ev yaptım. Takılıyorlar haftasonları. Yan arsam 1.7 milyona satılmış geçen hafta. Azıcık hopladı kalbim. Güya okumuş etmiş insanım aha bunu yaptım. Kardeşim ilerde pay isterse veririm ihtiyacım yok ama bir kardeşim kalmaz.
Köy ahalisi bunca yıldır orası kimindir biliyorur. 3 milyon eden arsaya da değerlenme döneminde köy içinden biri talip olmuştur. Kimin olduğu biliniyordur yani. Köye girsem kaydırak betonarme ev yaptıracak mısın? Kamelya yap bak şöyle diyorlar bana. Ha kanun önünde uğraştıran bir pozisyonda mıyım evet. Eminseniz alın payınızı.
Hiç Akrabalarla ugraşmayın, dişli bir avukat tutun... Sakın imza atmayınn.. Sizi oyuna getirmeye çalışıyorlar anlamıyorsunuz... Bırakın kanunlar konuşsun n... Muhatap bile olmayın...Merhaba babamin dedesi vefat ediyor ve 10 yil sonra bir arsa satisa cikariliyor akrabalar tarafindan ve dedemin ortak oldugu ortaya cikiyor arsaya. Arsa degeri yaklasik 3 milyon tl ancak kardesler vesayre derken 10a bolunecek o arsayi onceden almistik biz diyorlar orda dedenin hakki yok diyorlar, ama resmi olarak ortak ve bizden imza atmamizi istyolar ve samimi oldugumuz akrabalar babamda babasinin boyle bir tarlasinin oldugunu hic bilmiyormus soylememis siz olsaniz naparsiniz ya akrabalar yalan soyluyorsa
Babanız imza atmasın, resmî olarak dedeniz hissedarsa babanız hakkına düşeni alsın.Elerinde belge yok dedeme onceden oranin parasini odemisler sozde ama herkese sorusturduk oyle biseyden haberi yok kimsenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?