Babama ne cevap vericem ?

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Herkese günaydınlar canlarrr :KK54:
Hemen konuma giriyorum yeni bi işe başladım kızlar 1 hafta oldu daha. Maaşım da asgari ücret.
Ama sorun şu ki ben babama maaşımı 1100 tl dedim. Çünkü ünv. zamanında 2 yıllık 7000 tl kadar geri ödemeli kredi aldım onun için para biriktircem diye evdekilere böyle bişey söyledim ve ailemin haberi yok bu krediden yanlış anlaşılmasın gezeyim tozayım diye almadım o parayı. Babam çok gönderemiyodu bende yetiyo baba sen gönderme diyodum ama yetmiyodu.
Her neyse bizim maaşlarda bankadan yatıyor babamda biliyo. Bana soruyo bankaya mecbur asgari ücret yatırmak zorundalar 200 liraya bide senden geri mi alacaklar diye :KK43::oops:
Ne dceğimi bilemedim

Maaşınızı 1300 bilse kuruş kuruş hesaplayacak mı ki? 1300 bilsin siz yine biriktirin.
Evet aynen öyle yapacak hesaplayacak. Zaten köyden gelip gidiyorum 300 yol param var. Onun dışında kız kardeşim okula gidiyor harclık vermem lazım, babam 5-6 ay sonra bankalar aramaya başlar seni kredi için, 10.000 çekersin diyor ev yapcaz da

Kelebek ya senin babanda benimki kadar varmis nedir bunlardan cektigimiz bende cok korkuyorum ama bos ver hergun korkuyla olecegine bi kere ol

Bu arada senden parani aliyo mu ki niye soruyo

Isinde hayirli ugurlu olsun Allah utandirmasin

Evet aynen öyle yapacak hesaplayacak. Zaten köyden gelip gidiyorum 300 yol param var. Onun dışında kız kardeşim okula gidiyor harclık vermem lazım, babam 5-6 ay sonra bankalar aramaya başlar seni kredi için, 10.000 çekersin diyor ev yapcaz da
O zaman evet geri alıyorlar dersin. Is yeri yol paranı yemeğini falan karşılamıyor mu? Onları vermiyorlar deyip biriktirebilirsin de.

Herkese günaydınlar canlarrr :KK54:
Hemen konuma giriyorum yeni bi işe başladım kızlar 1 hafta oldu daha. Maaşım da asgari ücret.
Ama sorun şu ki ben babama maaşımı 1100 tl dedim. Çünkü ünv. zamanında 2 yıllık 7000 tl kadar geri ödemeli kredi aldım onun için para biriktircem diye evdekilere böyle bişey söyledim ve ailemin haberi yok bu krediden yanlış anlaşılmasın gezeyim tozayım diye almadım o parayı. Babam çok gönderemiyodu bende yetiyo baba sen gönderme diyodum ama yetmiyodu.
Her neyse bizim maaşlarda bankadan yatıyor babamda biliyo. Bana soruyo bankaya mecbur asgari ücret yatırmak zorundalar 200 liraya bide senden geri mi alacaklar diye :KK43::oops:
Ne dceğimi bilemedim
Doğruyu söyleyin. Yok söylemem diyorsanız, 1300 yatıyor baba almadılar de. Sonuçta cebine girecek bir harçlık illaki olacak oradan arttırırsınız.

200 lirayı geri alıyorlar derseniz babanız işyerinizi şikayet edebilir. Olmayan birşey hem işvereni zora sokar bundan dolayı sizde zor durumda kalırsınız. Yukarıda tantanis güzel bir yol göstermiş.

doğruyu söylemek daha iyi fakat bu şekilde uygulamaya yapılıyor keza bende bankaya yatan 1300 tl'yi çekip 100 tlsini ilgililere geri veriyorum oradan biliyorum :skandal: tabi bu saçma duruma yazıklar olsundu ama yapılabilecek bir şey yok tabi

İlginç yani madem babanın huyu bu, ne diye okurken durumu sakladın ki şimdi sen kötü olacaksın. Ben olsam açık açık söylerim. yalan yalanı doğurur çünkü. Ayrıca borcun olmasa da birikim yapmak isteyebilirsin babanın bunu kabullenmesi gerekiyor senden beklenti içine girmesi çok yanlış. Ben işe başladıktan sonra annemin eşyalarının bir kısmını yeniledim arada para da gönderdim ama zor kabul ettiriyordum. Eğer mecburmuşum gibi isteselerdi zırnık koklatmazdım. Şu an kardeşlerim asgari ücretle çalışıyor ve ailemin yanındalar ama beş kuruşlarını bile istemiyor ailem biriktirin kendiniz diyorlar ki ailemin durumu çok iyi değil babam emekli oldu hala asgari ücretle iş bulunca çalılıyor yetirmek için. Aileler çocuk yapıp büyüttüler diye onları bazı şeylere mecbur bırakıyorlar. Senin alacağın zaten 1300 lira, kimsenin buna gözünü dikmeye hakkı yok bence

Babanda bir planlar bir planlar :KK76:

dogruyu soyle.unv aldigin krediyide soyle
yalani baska bi yalanla kapatilmasini ongoren arkadaslarada sasiriyorum.
Kesinlikle yalan yalanla kapatılmaz. Kaldı ki bu kız gidip barda pavyonda yememiş parayı, babasını sıkıntıya sokmamak için okurken harcamış

Yalan yalanı getirir ve eninde sonunda yakalanırırsın
İşte asıl o gün kıyamet kopar
Boşver kızsın söylensin ama sen doğruyu söyle
Aksi takdirde hep diken üstü olacaksın ,kurtul bir an önce
Ayrıca kötü bir şey de yapmamışsın

Back
X