Teşekkür ederim hepinize.Dediklerinizi anlıyorum çalışmak güzel şey elbette ama böyle olması gerektiğine inanıyorum.para=mutluluk= hayat garantisi demek değil bunu da biliyorum.inancımı yaşayarak ve severek yapmadığım bi mesleğin bana sadece para kazandıracağını düşünüyorum.ve tabi çok şey kaybettireceğini.hele de bu meslek öğretmenlikse.
para harcamak gezmek eğlenmek benim için mutluluk demek değil.ailemle huzurlu olmak herşeyden önde geliyor yani.4 ay öğretmenlik yaptım hala kabuslarını görüyorum.isteyerek okumadım babam illa bu bölüm dedi.daha o gün bu bölümü bitirip çalışmayacağımı söyledim ona.nitekim çalışmayı düşünmüyorum hala.
ayrıca çalışan bi annenin çocuğuydum ve çalışan anne olmak istemedim hiç.yani istediğim bölümü okusaydım bile çocuğum olana kadar çalışırdım heralde.ama elbette hayatın hep böyle gitmeyebileceğinin farkındayım.o zaman da muhakkak bi çaresi bulunur.
zaten toplumda kadının ve erkeğin ayrı rolleri olduğunu birinin para kazanmak diğerinin aile ve ev hayatını düzenlemek için yaratıldığını düşünüyorum.şartlar elverdiği sürece tabi.
Bİliyorum bunlar ilginç geliyo size ama bazı durumlar kişinin yerinde olmayı gerektirir anlaşılmak için.bu öyle bişey belkide.
cnm babalar düşüncesizdir biraz bakma sen ona hiç içinden gelerek insan yavrusuna onu dermi üzülme nolur :1hug: bu arada doğum gününde kutlu olsuna.s.
doğum günümü kutlamadı babam.üzülmedim.zaten hassas bi insan değildir duygularını da pek belli edemez.biz babalar gününü her sene kutlarız ama.daha babalar günü haftası girdiği gün yani babalar günü henüz gelmeden sitem etmeye başlar bak anneler günü hemen hatırlanıyo bizimn babalar günümüz kutlanmıyo diye.e biz düzeltiriz tabi bugün daha değil babalar günü diye.
Herşeye tamam da keşke kendi aldığım doğum günü pastamdan yerken geldiğinde çatal al baba çekmeceden sen de ye diye onu düşünürken iyiki doğdun kızım diyen anneme " keşke doğmaz olsaydı" demeseydi
sebep mi? çalışmıyor olmam.babam istedi huzurumuz kaçmasın diye okuduğum bölümden sonra mesleği yapmayacağımı söyledim.bi de daha önemli başörtüsü meselesi var tabi.babamsa memur olmamı istiyor.ihtiyacımız da yok benim çalışmama.maddi durumumuz da gayet iyi.sinemaya 4-5 yılda bir giderim.şehir dışına gezmeye çıkmam,bişey alırken en ucuzu olsun ya da ona en yakını olsun isterim.yemek masrafım dışında aylık harcamam çok olsa 50 tl dir yani.arabam falan da yok akaryakıt parası da yok yani.anlatmak istediğim öyle ailesinden habire para isteyen bi insan değilim.iç bi zaman ailemin başını yere eğdirmedim.başarılı uslu bir öğrenci oldum.o istemez laf olur üzülür olay çıkar diye 2 yıldır erkek arkadaşımla sadece telefonla görüşüyoruz.memur olmadan ona da vermem dedi memur olmaya çalışıyor o da.
sormak istediğim çalışmak istememem babamın bana keşke doğmasaydın demesini gerektircek kadar büyük bi sorun mu ?bir kız evlat babaya bu kadar yük mü getirir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?