Babamdan nefret ediyorum normal mş?

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
En son tazminat almak ıcın erken nikah konusu açmıştım. O gun den sonra babamla konusmuyorum. Babam kardesıme benim İcin köpeklik yapmasın kredisini öderim ben demiş. (ünşversite okurken aldıgı kredi). Erkek kardeşim nişanlı. Babam taksitle 35 bine ona eşya aldı. Kız tarafı sadece tabak çanak aldıysa aldı.Ben de nişanlanalı 6 ay falan oldu. Nişanlımın ailesi babamdan maddi birley beklemiyor. Erkek kardeşim 2 ay sonra evlenecek. Babam herkese benim dügünümi geç yapacağını, 2 sene sonra falan, bana da birşeyler yapacağını söylüyor. Ama ben ondan maddi manevi birşey beklemiyorum. Zaten kendşm çalışıyorum. Baya şey aldım. Çeyizim bitti sayılır. Nişanlımın ailesi arada babamı arar kandilde falan.Ailesi bizi iftara çagırdı. Babamı 5 6 kez aramışlar. Babam açmadı. Ben iftara cagırıyorlar dedim.Bana işimiz gücümüz var dedi gitmeyecek yani. Sonra aramış babasını duymadığını söylemiş ama duydu.Yarında erkek kardeşimin tarafının bize iftara gelecegini söylemıs ama yalan tabiki. Erkek kardesım tarafı bize karsı cok soguk. Babam maddi manevi hep onlara kosuyo. Ama neymıs nısanlımın aılesı gelip gıtmıyormus aramıyormuşta. Bugune kadar bana ne derdimi sordu ne bısı. Yoldan gecen insanı bile durdurup gel kızımı vereyim demıs bir insan o. Ben istıyorum dıye suan ısı yokusta sürüyor. Ailesi 2. ci bayram babamla bızım dugun işini konusacak. Babamdan maddi manevi beklentileri yok. Nişanlim 32 33 yasında. Ben 28 oldum. Nişanlım 2 sene beklemek istemez. Bende ıstemıyorum. 2 sene derse artık napayım bana akil verin. Ben maddi bırsey de istemiyorum. Zaten babamla ne konuşuyorum normal aile gibi degıl iz. Dırek nıkah yapsam nısanlımın calistıgu yerı biliyor acaba tatsızlık cıkar mı. Gercı evlenince boynunuza tasma takıp cıkarcam diyordu Babam. Napayım akıl verin bana. Aileden kurtulmak ıcın evleniyorum. Zaten nısanlı olmasam ayrı ev dusunuyorum o derece.

Aileden kurtulmak için evleniyorum demissiniz kararinizda emin misiniz? Babanizi sevmiyorsunuz diye yanlış bir karar vermeyin derim. Nasılsa çalışıyorsunuz ayrı bir eve çıkamaz misiniz?
Yanlıs yazdım evleniyorum yazacaktım. Yani severek evleniyorum

9
O halde bana kalırsa ya evlilik sürecini hizlandiracaksiniz ya da o evden ayrilacasiniz. Bu şekilde aynı evin içinde kendinize eziyet etmekten başka bir şey olmaz.
Evet de babam 2 3 sene sonra evlenin dıyor. Ondan maddi beklentim de yok zaten. Ama babasına diycem yarın dugun tarihi koyalım 2.ci bayram diye. Babamı cıdden sevmiyorum o bizden nefret ediyor. Eve girer girmez serefsızler diye baslıyor konusmaya cok soguttu kendınden

yaşa göre oğlan tabii ki beklemez anneniz falan konuşsa uzarsa sizde evlenmek zorunda kalırsınız bence bu bayram bile olabilir gelsinler konuşsunlar seneye bile geç bu evde durmaktansa kendi eviniz olur düzen oturtursunuz.

9

Evet de babam 2 3 sene sonra evlenin dıyor. Ondan maddi beklentim de yok zaten. Ama babasına diycem yarın dugun tarihi koyalım 2.ci bayram diye. Babamı cıdden sevmiyorum o bizden nefret ediyor. Eve girer girmez serefsızler diye baslıyor konusmaya cok soguttu kendınden
Babaniz Zaten size Maddi yardımda bulunmuyor. Ha bu sene evlenmissiniz ha iki sene sonra. Bence bu konuda babanizin dediğini bir kenara bırakın madem size doğru bir babalık yapmadı. Yaşınızda kendi kararınızı vermeniz için yeterli düzeyde diye düşünüyorum.

yaşa göre oğlan tabii ki beklemez anneniz falan konuşsa uzarsa sizde evlenmek zorunda kalırsınız bence bu bayram bile olabilir gelsinler konuşsunlar seneye bile geç bu evde durmaktansa kendi eviniz olur düzen oturtursunuz.
Babam cok ters Bı insan konusulmuyor. Ama nısanlımın babasının agzı laf yapıyor o guzel konusur

Babaniz Zaten size Maddi yardımda bulunmuyor. Ha bu sene evlenmissiniz ha iki sene sonra. Bence bu konuda babanizin dediğini bir kenara bırakın madem size doğru bir babalık yapmadı. Yaşınızda kendi kararınızı vermeniz için yeterli düzeyde diye düşünüyorum.
Tabıki öyle zaten calısıyorum. Bi yandan kredimi ödüyorum. Kenara para atıyorum çeyiz alıyorum. Allah korusun bosansan da bu eve gelmek istemiyorum.tek yasarım en kotu. Babam 35 ı ödeyip uzerıne bana da yapmak istiyor ama ben ondan bırsey ıstemıyorum. Bize kopek serefsiz bi ton laf saydı. Gecende nısanlımıb yanında bana kanı bozuk bunun falan dedi. Nısanlımda o gun den sonra babamdan sogudu.Yanı ben en kotu direk nikah yapmayı dusunuyorum. Zaten benım ailem dedıgım insan kız kardesım ve annem sadece kimsem yok ki bu evde

9

ya sanırım baban çok masraf etmek istemiyor ama sonra üstüne ihale kalmasın diye ben dedim bekleyin beklemediniz aceleye getirdiniz bende yapamadım dicek.

En son tazminat almak ıcın erken nikah konusu açmıştım. O gun den sonra babamla konusmuyorum. Babam kardesıme benim İcin köpeklik yapmasın kredisini öderim ben demiş. (ünşversite okurken aldıgı kredi). Erkek kardeşim nişanlı. Babam taksitle 35 bine ona eşya aldı. Kız tarafı sadece tabak çanak aldıysa aldı.Ben de nişanlanalı 6 ay falan oldu. Nişanlımın ailesi babamdan maddi birley beklemiyor. Erkek kardeşim 2 ay sonra evlenecek. Babam herkese benim dügünümi geç yapacağını, 2 sene sonra falan, bana da birşeyler yapacağını söylüyor. Ama ben ondan maddi manevi birşey beklemiyorum. Zaten kendşm çalışıyorum. Baya şey aldım. Çeyizim bitti sayılır. Nişanlımın ailesi arada babamı arar kandilde falan.Ailesi bizi iftara çagırdı. Babamı 5 6 kez aramışlar. Babam açmadı. Ben iftara cagırıyorlar dedim.Bana işimiz gücümüz var dedi gitmeyecek yani. Sonra aramış babasını duymadığını söylemiş ama duydu.Yarında erkek kardeşimin tarafının bize iftara gelecegini söylemıs ama yalan tabiki. Erkek kardesım tarafı bize karsı cok soguk. Babam maddi manevi hep onlara kosuyo. Ama neymıs nısanlımın aılesı gelip gıtmıyormus aramıyormuşta. Bugune kadar bana ne derdimi sordu ne bısı. Yoldan gecen insanı bile durdurup gel kızımı vereyim demıs bir insan o. Ben istıyorum dıye suan ısı yokusta sürüyor. Ailesi 2. ci bayram babamla bızım dugun işini konusacak. Babamdan maddi manevi beklentileri yok. Nişanlim 32 33 yasında. Ben 28 oldum. Nişanlım 2 sene beklemek istemez. Bende ıstemıyorum. 2 sene derse artık napayım bana akil verin. Ben maddi bırsey de istemiyorum. Zaten babamla ne konuşuyorum normal aile gibi degıl iz. Dırek nıkah yapsam nısanlımın calistıgu yerı biliyor acaba tatsızlık cıkar mı. Gercı evlenince boynunuza tasma takıp cıkarcam diyordu Babam. Napayım akıl verin bana. Aileden kurtulmak ıcın evleniyorum. Zaten nısanlı olmasam ayrı ev dusunuyorum o derece.

Nianlınızla ne kadar süredir berabersiniz? Babanızın garip ifadeleri var, mükemmel bir baba olmadığı kesin de normalde nasıldır baba kız ilişkiniz? Sever misiniz kendisini?

2 sene siz kafayı yersiniz. Zaten böyle iş uzatılmaya gelmez. Koparsınız o süreçte. Düğün mü nikah mı neyse bütçenize göre yapın. Kurun evinizi oturun. Ben düğün tarihimi kendim seçtim. Bu kararı verecek olan biziz anne, babalar değil.

siz ne zamandır nişanlısınız kardeşiniz ne zamandır nişanlı

nişanlanırken konuşulmadı mı şu zaman evlenilir diye yani aşağı yukarı

ne bileyim bu sene nişan yapılır seneye evlenilir vs

daha bayramda konuşulacak da vs vs

2. bayram dediğiniz kurban ise ağustos ta

o zamana konuşulmaya başlanırsa seneye yaza ancak evlenilir zaten

bunları geçin de babanız kp inize yalan söylediğinde dönüp neden sormadınız bunu neden yaptığını

yani yedi kat el davet etse gidilir

ben bazen çok mu fevriyim diyorum bazen toplumumuzdaki aile yapıları mı çok farklı diyorum

kimseye evlenebilir miyim diye sormak aklıma gelmedi

nikah tarihini alıp düğün organizasyonu nu yapıp davetiyeleri bastırıp ailelere söyledik

madem maddi beklentiniz yok babanız neden bu kadar katı

hepsini geçtim bunları neden kendisine söylemiyorsunuz erkek kardeşinize yaptığı masrafın düğünü vs önemi yok da sizi neden ertelediğini sorun

ha bu arada ben aile büyüğü olsam iki çocuğumum düğününü aynı seneye getirmek istemem

benden bir maddi beklenti olmasa da çevre o düğünlere gelecek hediye alacak vs vs

yani atıyorum amcanız vardır bilezik takacaktır ama 2-3 ay ara ile bu devirde iki bilezik takamaz ikinize toplam bir bilezik değerinde ancak takar vs vs

Ben 27 yaşında evlendim çalışıyodum eşim de zaten çalışıyodu. İkimizin de ailelerden beklentisi yoktu. Onlar istemeye nişan bir yaptık ve bu tarihlere eşimle ben karar verdik her şey biz ne zaman istiyorsak o zaman oldu. Eğer ailemden bir beklentim olsaydı maddi olarak o zaman geçerli bi sebep olabilirdi ama biz tarihleri kendimiz karar verip ailelerimize bilgi verdik. Tabiki önce onlar onayladı evliligimizi sonra hiç şeye karistkrmadik kimseyi sadec davetiyeler basıldı onlar da dağıttı. Artık çocuk değilsiniz aileniz eğer evliliginize onay veriyorsa bundan sonrasını siz halletmelisiniz. Babanız onay vermiş bi kere şimdi istediği kadar diretsin üstelik geçerli bi neden yok anladığım kadarıyla diretmesinin.
Babanızı alın karşınıza konuşun böyle çocuk gibi tavırlar hoş değil . Siz üslubuyla konuşun .

siz ne zamandır nişanlısınız kardeşiniz ne zamandır nişanlı

nişanlanırken konuşulmadı mı şu zaman evlenilir diye yani aşağı yukarı

ne bileyim bu sene nişan yapılır seneye evlenilir vs

daha bayramda konuşulacak da vs vs

2. bayram dediğiniz kurban ise ağustos ta

o zamana konuşulmaya başlanırsa seneye yaza ancak evlenilir zaten

bunları geçin de babanız kp inize yalan söylediğinde dönüp neden sormadınız bunu neden yaptığını

yani yedi kat el davet etse gidilir

ben bazen çok mu fevriyim diyorum bazen toplumumuzdaki aile yapıları mı çok farklı diyorum

kimseye evlenebilir miyim diye sormak aklıma gelmedi

nikah tarihini alıp düğün organizasyonu nu yapıp davetiyeleri bastırıp ailelere söyledik

madem maddi beklentiniz yok babanız neden bu kadar katı

hepsini geçtim bunları neden kendisine söylemiyorsunuz erkek kardeşinize yaptığı masrafın düğünü vs önemi yok da sizi neden ertelediğini sorun

ha bu arada ben aile büyüğü olsam iki çocuğumum düğününü aynı seneye getirmek istemem

benden bir maddi beklenti olmasa da çevre o düğünlere gelecek hediye alacak vs vs

yani atıyorum amcanız vardır bilezik takacaktır ama 2-3 ay ara ile bu devirde iki bilezik takamaz ikinize toplam bir bilezik değerinde ancak takar vs vs
Tamam da babam kardesıme 35 bin esya yaptı. Bugune kadar bana bısı yapmadı. Bana da esya almk ıstuyormıs. Dun ailesine dıyor 1bucuk sene sonra falan olursa. Zaten 6 aydır nısanlıyım.

2 sene siz kafayı yersiniz. Zaten böyle iş uzatılmaya gelmez. Koparsınız o süreçte. Düğün mü nikah mı neyse bütçenize göre yapın. Kurun evinizi oturun. Ben düğün tarihimi kendim seçtim. Bu kararı verecek olan biziz anne, babalar değil.
Bısı diyeyim mi 2 dır kavga ediyoruz ve nısanlım ben engelliyorum. Uzadıkça zaten bitcek o kesın

Back
X