Canım sana biraz daha sabırlı olmaktan başka pek bir şey düşmüyor.Yanlış anlama ama keşke özel bir üni. yi % kaç olursa olsun burslu değil de, bir başka şehirde devlet ünv. falan kazanıp azıcık ortamdan uzaklaşabilseymişsin.Çünkü bu bile bir adım olurdu.Üzücü ama ailenle bu kadar ters isen ve mutsuzsan ufaktan ayrı düzenler kurmaya başlar insan.İlerde zaten iş olur evlilik olur herkes kendi düzenini kurar. Baban evet ters bir adama benziyor ben olsam ne yapardım bilemiyorum ama sonuçta baban.Önünde , babandan bağımısz güzel ve uzun bir hayat var.Sen bu kötü şeylerin içini karartmasına ya da sende kalıcı hasarlar bırakmasına izin verme, umutlu ol.Eminim burda baban ile ilgili kötü kelimeler falan kullanılsa için cız eder, baban o senin.Ama maalesef böyle biraz farklı aile yapıları olabiliyor sen kendi geleceğin için bu durumu hafif hafif idare etmeye çalış, gelecekte kendi düzenini kurarsın, kendi ayaklarının üstünde durursun...merhabalar. çok mu kafaya takıyorum bilmiyorum ama bende bir baba var düşman başına. küçüklüğümden beri böyle. en ufak şeyler için bağırıp çağırıyor. mutfakta yıkanmamış bir tabak görsün onun için bile bağırıyor. küçükken ders çalışmıyorum diye vurup ezerdi beni. şimdi üniversiteyi kazandım o derdim de bitti allaha şükür.üniversiteyi %25 bursla kazandım tebrik bile etmedi %100 bursla kazanabilirdin diyor.köyünde üniversiteyi kazanan kızları bana örnek gösteriyor. kardeşime de aynı şeyleri yapıyor. bazen yediğimiz yemeğin bile hesabını yapıp yemeğe gelince çok heycanlısınız ama derse gelince tık yok diyor. bağırıp çağırınca bizde karşılık verince vuruyor tekme atıyor yumrukluyor. sonra hiç birşey olmamış gibi kızım diyip sarılıyor. bende bırak ya baba diyince bana saygı göstericeksin kemiklerini kırarım senin diyip tekrar vuruyor. evi topla bulaşıkları yıka diye emir veriyor. annemede yıllarca aynı şeyleri yaptı ama annem artık kendi işini kurdu para kazanıyor biraz daha yumuşadı ona karşı. hatta anneme yalakalık bile yapıyor. annem bizi en iyi yerlere getirmek için uğraşıyor ama kılını kıpırdatmıyor.nankörlük etmekte istemiyorum bugüne kadar karnımızı o doyurdu ama bu hareketleri beni çileden çıkartıyor. baba tatile gidelim diyorum tatili hak etmek için ne yaptınız diyor. gitsek bile orda burnumuzdan getiriyor. evde yaptığı hareketleri oralarda da yapıyor. annem ondan daha iyidir ama annem hayatımda bana sarılıp öpmedi bile. onun için sadece maddiyat.tartışınca özel okul paralarını ben veriyorum senin diyip başıma kalkıyor. babanda siz de geberin diyor. sinirinden diyor biliyorum ama annemi daha çok seviyorum ondan. yardım edin arkadaşlar dayanamıyorum artık bu adama.
merhabalar. çok mu kafaya takıyorum bilmiyorum ama bende bir baba var düşman başına. küçüklüğümden beri böyle. en ufak şeyler için bağırıp çağırıyor. mutfakta yıkanmamış bir tabak görsün onun için bile bağırıyor. küçükken ders çalışmıyorum diye vurup ezerdi beni. şimdi üniversiteyi kazandım o derdim de bitti allaha şükür.üniversiteyi %25 bursla kazandım tebrik bile etmedi %100 bursla kazanabilirdin diyor.köyünde üniversiteyi kazanan kızları bana örnek gösteriyor. kardeşime de aynı şeyleri yapıyor. bazen yediğimiz yemeğin bile hesabını yapıp yemeğe gelince çok heycanlısınız ama derse gelince tık yok diyor. bağırıp çağırınca bizde karşılık verince vuruyor tekme atıyor yumrukluyor. sonra hiç birşey olmamış gibi kızım diyip sarılıyor. bende bırak ya baba diyince bana saygı göstericeksin kemiklerini kırarım senin diyip tekrar vuruyor. evi topla bulaşıkları yıka diye emir veriyor. annemede yıllarca aynı şeyleri yaptı ama annem artık kendi işini kurdu para kazanıyor biraz daha yumuşadı ona karşı. hatta anneme yalakalık bile yapıyor. annem bizi en iyi yerlere getirmek için uğraşıyor ama kılını kıpırdatmıyor.nankörlük etmekte istemiyorum bugüne kadar karnımızı o doyurdu ama bu hareketleri beni çileden çıkartıyor. baba tatile gidelim diyorum tatili hak etmek için ne yaptınız diyor. gitsek bile orda burnumuzdan getiriyor. evde yaptığı hareketleri oralarda da yapıyor. annem ondan daha iyidir ama annem hayatımda bana sarılıp öpmedi bile. onun için sadece maddiyat.tartışınca özel okul paralarını ben veriyorum senin diyip başıma kalkıyor. babanda siz de geberin diyor. sinirinden diyor biliyorum ama annemi daha çok seviyorum ondan. yardım edin arkadaşlar dayanamıyorum artık bu adama.
merhabalar. çok mu kafaya takıyorum bilmiyorum ama bende bir baba var düşman başına. küçüklüğümden beri böyle. en ufak şeyler için bağırıp çağırıyor. mutfakta yıkanmamış bir tabak görsün onun için bile bağırıyor. küçükken ders çalışmıyorum diye vurup ezerdi beni. şimdi üniversiteyi kazandım o derdim de bitti allaha şükür.üniversiteyi %25 bursla kazandım tebrik bile etmedi %100 bursla kazanabilirdin diyor.köyünde üniversiteyi kazanan kızları bana örnek gösteriyor. kardeşime de aynı şeyleri yapıyor. bazen yediğimiz yemeğin bile hesabını yapıp yemeğe gelince çok heycanlısınız ama derse gelince tık yok diyor. bağırıp çağırınca bizde karşılık verince vuruyor tekme atıyor yumrukluyor. sonra hiç birşey olmamış gibi kızım diyip sarılıyor. bende bırak ya baba diyince bana saygı göstericeksin kemiklerini kırarım senin diyip tekrar vuruyor. evi topla bulaşıkları yıka diye emir veriyor. annemede yıllarca aynı şeyleri yaptı ama annem artık kendi işini kurdu para kazanıyor biraz daha yumuşadı ona karşı. hatta anneme yalakalık bile yapıyor. annem bizi en iyi yerlere getirmek için uğraşıyor ama kılını kıpırdatmıyor.nankörlük etmekte istemiyorum bugüne kadar karnımızı o doyurdu ama bu hareketleri beni çileden çıkartıyor. baba tatile gidelim diyorum tatili hak etmek için ne yaptınız diyor. gitsek bile orda burnumuzdan getiriyor. evde yaptığı hareketleri oralarda da yapıyor. annem ondan daha iyidir ama annem hayatımda bana sarılıp öpmedi bile. onun için sadece maddiyat.tartışınca özel okul paralarını ben veriyorum senin diyip başıma kalkıyor. babanda siz de geberin diyor. sinirinden diyor biliyorum ama annemi daha çok seviyorum ondan. yardım edin arkadaşlar dayanamıyorum artık bu adama.
bu arada yanlış düşünülmesin. bizimkiler eğitimim için hiç harcama yapmadılar. seneler boyu dersane paramı bile kendim çalışarak çıkarttım. onu bile biz gönderdik ettik dediler. günümüzde dersaneye giden öğrenciler gibi dersaneye gidiyorum ayağına kafelerde gezmedim 1 yıl evden dışarı çıkmadım bu arada yediğim dayaklar da cabası. sınavdan 1 gün önce yine şiddet ama buna rağmen devlet üniversitesini kazandım. artık bazı insanların şanslı doğduğunu düşünüyorum. anlayışlı sevecen ve her zaman yanında olan aileleriyle... napalım kader..
Kesinlikle bazı insanlar şanslı doğuyor. Bizim gibi insanlarda kendi şansını kendi yaratmaya çalışıyor. Haksızlık diye düşünürdüm küçükken fakat Allah'ım beni bunla sınıyor diye düşünüyorum ve kötü düşünmemeye çalışıyorum. En azından elimden geleni yaptığımı bilerek yaşıyorum.
Babanızın iyi kalpli normal biri gibi davrandığı söylenemez annenizde hayat telaşına düşmüş ve yorulmuş gibi görünüyor. Ancak bu durumu senelerdir yaşamış olan sizsiniz kurtulmak için gerçekten çalışıp kimseye muhtaç olmadan okuyabilirdiniz bu lafları duymamak için bile yapabilirdiniz eğer durumunuz böyle yapmanızı gerektiriyorsa ki üzülerek özelde okuyan biri olarak söylüyorum %25 burs kazanılan bir burs olmasına bile gerek yok özel okullar ilk 3tercihe hangisini yazarsanız yazın veriyor bu bursu tercih bursu olarak hatta isim vermiyim birkaç taneside %30 veriyor:/ ailenizin suçu büyük evlatlarına kötü davranmak ama sizde suçlusunuz gerçekten çalışmamış yani başlığınız gibi kendi şansınızı kendiniz yaratmamışsınız :/
%25 burs zaten bildiğim kadarıyla tercih bursu olarak otomatikman veriliyor, puanınız hiç bir devlet üniversitesine yetmedi mi ?
Benim babamda buna benzer takintilari vardi hep isyan ettim hep agladim sizladim elinzden kurtuldgm ilk anda istemedgnz ne varsa yapacgm dedim yillarcabyuzumu goremckler dedim ama cok gecmeden hastalandm benmnickn cabalarni gordm uzuntusnu gordm keske daha sabrlinolsaydm dedim evet bazen tahammul edemior insan bende katiliorm ama ciddi bi hastalga tutuldgnzda kendinizi yprtmnin ne kadar faydsz oldgnu ne bos seyler oldgnu gorcksnz ne derse dsn naparsa yapsn huyuna gdn biraz o devam etsn huyszlklarna sz huyuna gdn inatla :) snra takdr duygusu gelisek gorcksnz omrnuzun sonuna kadar evde babanzla kalamyacksnz sabredn biraz gecicek bugnler insallah
Kesinlikle biz elimizden geleni yapalım ki rahatlığı güzel günleri gördüğümüzde daha mutlu olalım mücadeleye devam yılmak yok
Şu saatten sonra babanızı değiştiremezsiniz.
Ne güzel üniversiteyi kazanmışsınız. İnşallah mezun olup iyi bir işte çalışırsınız. Ve kendi hayatınızı kurar unutursunuz bu yaşadıklarınızı.
Neyse ki annenizle olan sorun hallolmuş.
En azından evden ayrıldığınızda onu düşünüp üzülmeyeceksiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?