Babamdan nefret ediyorum yardım edin arkadaşlar

senile

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
15
0
6
Balıkesir
merhabalar. çok mu kafaya takıyorum bilmiyorum ama bende bir baba var düşman başına. küçüklüğümden beri böyle. en ufak şeyler için bağırıp çağırıyor. mutfakta yıkanmamış bir tabak görsün onun için bile bağırıyor. küçükken ders çalışmıyorum diye vurup ezerdi beni. şimdi üniversiteyi kazandım o derdim de bitti allaha şükür.üniversiteyi %25 bursla kazandım tebrik bile etmedi %100 bursla kazanabilirdin diyor.köyünde üniversiteyi kazanan kızları bana örnek gösteriyor. kardeşime de aynı şeyleri yapıyor. bazen yediğimiz yemeğin bile hesabını yapıp yemeğe gelince çok heycanlısınız ama derse gelince tık yok diyor. bağırıp çağırınca bizde karşılık verince vuruyor tekme atıyor yumrukluyor. sonra hiç birşey olmamış gibi kızım diyip sarılıyor. bende bırak ya baba diyince bana saygı göstericeksin kemiklerini kırarım senin diyip tekrar vuruyor. evi topla bulaşıkları yıka diye emir veriyor. annemede yıllarca aynı şeyleri yaptı ama annem artık kendi işini kurdu para kazanıyor biraz daha yumuşadı ona karşı. hatta anneme yalakalık bile yapıyor. annem bizi en iyi yerlere getirmek için uğraşıyor ama kılını kıpırdatmıyor.nankörlük etmekte istemiyorum bugüne kadar karnımızı o doyurdu ama bu hareketleri beni çileden çıkartıyor. baba tatile gidelim diyorum tatili hak etmek için ne yaptınız diyor. gitsek bile orda burnumuzdan getiriyor. evde yaptığı hareketleri oralarda da yapıyor. annem ondan daha iyidir ama annem hayatımda bana sarılıp öpmedi bile. onun için sadece maddiyat.tartışınca özel okul paralarını ben veriyorum senin diyip başıma kalkıyor. babanda siz de geberin diyor. sinirinden diyor biliyorum ama annemi daha çok seviyorum ondan. yardım edin arkadaşlar dayanamıyorum artık bu adama.

Şu saatten sonra babanızı değiştiremezsiniz.
Ne güzel üniversiteyi kazanmışsınız. İnşallah mezun olup iyi bir işte çalışırsınız. Ve kendi hayatınızı kurar unutursunuz bu yaşadıklarınızı.
Neyse ki annenizle olan sorun hallolmuş.
En azından evden ayrıldığınızda onu düşünüp üzülmeyeceksiniz..

merhabalar. çok mu kafaya takıyorum bilmiyorum ama bende bir baba var düşman başına. küçüklüğümden beri böyle. en ufak şeyler için bağırıp çağırıyor. mutfakta yıkanmamış bir tabak görsün onun için bile bağırıyor. küçükken ders çalışmıyorum diye vurup ezerdi beni. şimdi üniversiteyi kazandım o derdim de bitti allaha şükür.üniversiteyi %25 bursla kazandım tebrik bile etmedi %100 bursla kazanabilirdin diyor.köyünde üniversiteyi kazanan kızları bana örnek gösteriyor. kardeşime de aynı şeyleri yapıyor. bazen yediğimiz yemeğin bile hesabını yapıp yemeğe gelince çok heycanlısınız ama derse gelince tık yok diyor. bağırıp çağırınca bizde karşılık verince vuruyor tekme atıyor yumrukluyor. sonra hiç birşey olmamış gibi kızım diyip sarılıyor. bende bırak ya baba diyince bana saygı göstericeksin kemiklerini kırarım senin diyip tekrar vuruyor. evi topla bulaşıkları yıka diye emir veriyor. annemede yıllarca aynı şeyleri yaptı ama annem artık kendi işini kurdu para kazanıyor biraz daha yumuşadı ona karşı. hatta anneme yalakalık bile yapıyor. annem bizi en iyi yerlere getirmek için uğraşıyor ama kılını kıpırdatmıyor.nankörlük etmekte istemiyorum bugüne kadar karnımızı o doyurdu ama bu hareketleri beni çileden çıkartıyor. baba tatile gidelim diyorum tatili hak etmek için ne yaptınız diyor. gitsek bile orda burnumuzdan getiriyor. evde yaptığı hareketleri oralarda da yapıyor. annem ondan daha iyidir ama annem hayatımda bana sarılıp öpmedi bile. onun için sadece maddiyat.tartışınca özel okul paralarını ben veriyorum senin diyip başıma kalkıyor. babanda siz de geberin diyor. sinirinden diyor biliyorum ama annemi daha çok seviyorum ondan. yardım edin arkadaşlar dayanamıyorum artık bu adama.
Canım sana biraz daha sabırlı olmaktan başka pek bir şey düşmüyor.Yanlış anlama ama keşke özel bir üni. yi % kaç olursa olsun burslu değil de, bir başka şehirde devlet ünv. falan kazanıp azıcık ortamdan uzaklaşabilseymişsin.Çünkü bu bile bir adım olurdu.Üzücü ama ailenle bu kadar ters isen ve mutsuzsan ufaktan ayrı düzenler kurmaya başlar insan.İlerde zaten iş olur evlilik olur herkes kendi düzenini kurar. Baban evet ters bir adama benziyor ben olsam ne yapardım bilemiyorum ama sonuçta baban.Önünde , babandan bağımısz güzel ve uzun bir hayat var.Sen bu kötü şeylerin içini karartmasına ya da sende kalıcı hasarlar bırakmasına izin verme, umutlu ol.Eminim burda baban ile ilgili kötü kelimeler falan kullanılsa için cız eder, baban o senin.Ama maalesef böyle biraz farklı aile yapıları olabiliyor sen kendi geleceğin için bu durumu hafif hafif idare etmeye çalış, gelecekte kendi düzenini kurarsın, kendi ayaklarının üstünde durursun...

yazdıklarınızı iyice okudum. ben de aynı şeyleri hissetmiştim zamanında :9: yaşınız 30'un yeterince altındaysa, anne-babanız dahil insanlardan çok kolay nefret edersiniz... çok kolay seversiniz aynı zamanda... yaşınız ilerledikçe dahazor öfkelenir daha zor güvenirsiniz. insan harcamada cimrileşirsiniz...

size şu kadarını söyleyeyim, yaşıtınız öyle insanlar var ki, anne babalarından yedikleri dayakları bir bilen olsa, çocuklar devlet korumasına verilir. anneniz size hiç sarılmamış olabilir ama 2-3 yaşındayken sırf gürültü yaptı diye ellerinizden masaya bağlayıp komşuya gittiğini sanmıyorum... yada babanızın sizi bahçe hortumuyla dövdüğünü... %25 burs hiç de çok değil, kabul edin. onlar da bir şekilde maddi olarak ayakta durmak zorundalar. be de anneyim ve çocuğum %25 burslu bir yeri kazansa kesinlikle göndermem, iyi bir üniversite okumak istiyorsa, çalışmasını öneririm.

sadece anne-baba oldukları, sizi doğurup büyüttükleri için bile başınızın üzerinde yerleri var. konu her ne olursa olsun, size ne yaparlarsa yapsınlar, annenizin sizi doğurmuş olması bile büyük nimet...

çokça dua edin ve sabredin. yıllar sonra şu yazdıklarınızdan üzülecek ve "ne çabuk nefret ediyormuşum meğer" diyeceksiniz...

O babadan nefret etme bence şükret ben babamdan kaç kez şiddet gördüm bi keresinde rapor almaya gittik orda çok sinirlendi uğrastık diye eve gelince raporun üzerine doktor 2 sayısı yazmamı söylemişti bede yazarken biraz kötü oldug diye bildiğim ölümden döndürdü ve ben 18 yaşında koca kızdım gören herkes sadaka ver sen ölümden dönmüşssün dedi işin kötü kızmı en 20 kişiye banyodan düştüm diye yalan söyledim.. işte geçmişte de karşimle kavga ederdik ezilmdik yer bırakmazdı 2 ay öncede tekma attı karnıma doğru ama babamı seviyorum tamam bütün sinirini beden aldı ama bizi okutmak için ek işte çalıyor beddua ettiim ölümden döndüm diye sende böyle bi ölüm öl diye ama çok pişman oldum tövbe ettim tüm beddular için hatta şimdi hayrılı ölüm olsun Allah ona cenneti nasip etsin diyorum. bakın anne baba hakkı ödenemz yememiş içmemiş bize çalışmıslar napalım kadar de geç en derin yaralar bile kapnıyor babanın gölgesi yeter yeri gelir keske olsada dövse deriz..

Kelin ilacı olsa başına sürer ;( düşman gibiyiz bizde. insanlar 7 sinde neyse 70 inde odur değişmiyorlar değişmezler. bende konuşmaya düzeltmeye anlamaya çalıştım ama faydasız. sonuç olarak uzaklaştım bir babadan derken tüm aileden uzaklaştım. üzülme canım bir çaresini bulursun.. bak ben üniversitedeyken hem çalıştım hem okudum ve bunlar bana deneyim oldu üniversite bitince rahat iş buldum o anki durumlar zordu fakat zorluk bana bir yönde fayda sağladı.. şu an değiştiler mi diye sorarsn hayır hala aynı ama bağımsız ve onlarsız ayakta kalmaya çalışıyorum bence sende öyle yapmalısın..

böyle bir konu açılmıştı daha önceden. senin adına gerçekten çok üzüldüm ama oradaki arkadaş en son üniversiteyi şehir dışında okumakla bulmuştu çözümü tabi şehir dışında bir işte buna dahildi. yapacak başka bir şey yok sanırım sabretmek dışında.sorunları olan bir adamla yaşamak çok zordur ama en mantıklı yol bu gibi geldi bana:31:

bu arada yanlış düşünülmesin. bizimkiler eğitimim için hiç harcama yapmadılar. seneler boyu dersane paramı bile kendim çalışarak çıkarttım. onu bile biz gönderdik ettik dediler. günümüzde dersaneye giden öğrenciler gibi dersaneye gidiyorum ayağına kafelerde gezmedim 1 yıl evden dışarı çıkmadım bu arada yediğim dayaklar da cabası. sınavdan 1 gün önce yine şiddet ama buna rağmen devlet üniversitesini kazandım. artık bazı insanların şanslı doğduğunu düşünüyorum. anlayışlı sevecen ve her zaman yanında olan aileleriyle... napalım kader..

Öncelikle durumun için sabretmeni kavga sürtüşme yaşamamak adına daha uzak durmanı tavsiye ederim. Çünkü bunun çaresi yok. Ayrıca sen yine şanslısın. Benim babam senin anlattığının % 100 kat beteriydi. Okutmadı,dövdü,insan gibi yaşamama izin vermedi. Hakaretler küfürler vs katlanılamayacak derecedeydi. Çünkü çaresi yok maalesef. Annem babam ayrılsın diye dua ettim maalesef olmadı. Şimdi o zamanlar geçti çünkü karşı koydum. Açıktan kendi imkanlarımla okudum. Şimdi yüksek lisans için para biriktiriyorum. 6 senedir çalışıyorum. İş sahibiyim. % 25 burs hiç bir şey değil. Dershane, özel okul vs bu tarz imkanlarımda yoktu. Çünkü babam “ot” olmamızı istiyordu. Össye ilk sene girdiğimde şehir dışında üniversite kazandım ama gidemedim. İstanbulda kazanabilirdim fakat ders çalışmama izin yoktu fırsat yoktu. Şimdi herşeyimi kendim karşılıyorum. Para kazanınca evden ayrılmayı düşünmüştüm fakat para kazanmaya başlayınca kendi ayaklarımın üzerinde bir erkek gibi durunca bana karşı tavrı değişti. Artık karışmıyor. Bazen yine çığırınca çıksada tepkiyi görünce kendine geliyor. Yapabileceğin bir şey yok. Ben babama bir kez olsun tatile gidelim diyemedim. Çünkü tatile gitmeyi hayal bile edemiyorsun. Senin baban yemek yerkenki heyecanına laf etmiş. Benim babam sofrada dizlerimizin üzerine oturamadığımız için kızıp bacağımıza çatal saplamış bir insan. Tavsiyem sabretmen elindekiler ile yetinmen. Ailen okutuyor vs elinden geleni yapıyor en azından daha sağlam bir geleceğe sahip olabilirsin. Umarım benim kadar ağır yara almadan atlatabilirsin.. Çünkü aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz. Allah yokluğunuda göstermesin. Yokluğu da zor...

bu arada yanlış düşünülmesin. bizimkiler eğitimim için hiç harcama yapmadılar. seneler boyu dersane paramı bile kendim çalışarak çıkarttım. onu bile biz gönderdik ettik dediler. günümüzde dersaneye giden öğrenciler gibi dersaneye gidiyorum ayağına kafelerde gezmedim 1 yıl evden dışarı çıkmadım bu arada yediğim dayaklar da cabası. sınavdan 1 gün önce yine şiddet ama buna rağmen devlet üniversitesini kazandım. artık bazı insanların şanslı doğduğunu düşünüyorum. anlayışlı sevecen ve her zaman yanında olan aileleriyle... napalım kader..

Kesinlikle bazı insanlar şanslı doğuyor. Bizim gibi insanlarda kendi şansını kendi yaratmaya çalışıyor. Haksızlık diye düşünürdüm küçükken fakat Allah'ım beni bunla sınıyor diye düşünüyorum ve kötü düşünmemeye çalışıyorum. En azından elimden geleni yaptığımı bilerek yaşıyorum.

Babanızın iyi kalpli normal biri gibi davrandığı söylenemez annenizde hayat telaşına düşmüş ve yorulmuş gibi görünüyor. Ancak bu durumu senelerdir yaşamış olan sizsiniz kurtulmak için gerçekten çalışıp kimseye muhtaç olmadan okuyabilirdiniz bu lafları duymamak için bile yapabilirdiniz eğer durumunuz böyle yapmanızı gerektiriyorsa ki üzülerek özelde okuyan biri olarak söylüyorum %25 burs kazanılan bir burs olmasına bile gerek yok özel okullar ilk 3tercihe hangisini yazarsanız yazın veriyor bu bursu tercih bursu olarak hatta isim vermiyim birkaç taneside %30 veriyor:/ ailenizin suçu büyük evlatlarına kötü davranmak ama sizde suçlusunuz gerçekten çalışmamış yani başlığınız gibi kendi şansınızı kendiniz yaratmamışsınız :/

Kesinlikle bazı insanlar şanslı doğuyor. Bizim gibi insanlarda kendi şansını kendi yaratmaya çalışıyor. Haksızlık diye düşünürdüm küçükken fakat Allah'ım beni bunla sınıyor diye düşünüyorum ve kötü düşünmemeye çalışıyorum. En azından elimden geleni yaptığımı bilerek yaşıyorum.

Kesinlikle biz elimizden geleni yapalım ki rahatlığı güzel günleri gördüğümüzde daha mutlu olalım mücadeleye devam yılmak yok ;)

Babanızın iyi kalpli normal biri gibi davrandığı söylenemez annenizde hayat telaşına düşmüş ve yorulmuş gibi görünüyor. Ancak bu durumu senelerdir yaşamış olan sizsiniz kurtulmak için gerçekten çalışıp kimseye muhtaç olmadan okuyabilirdiniz bu lafları duymamak için bile yapabilirdiniz eğer durumunuz böyle yapmanızı gerektiriyorsa ki üzülerek özelde okuyan biri olarak söylüyorum %25 burs kazanılan bir burs olmasına bile gerek yok özel okullar ilk 3tercihe hangisini yazarsanız yazın veriyor bu bursu tercih bursu olarak hatta isim vermiyim birkaç taneside %30 veriyor:/ ailenizin suçu büyük evlatlarına kötü davranmak ama sizde suçlusunuz gerçekten çalışmamış yani başlığınız gibi kendi şansınızı kendiniz yaratmamışsınız :/

ben son sene bölüm değiştirdim ve bütün öğretmenlerim buna rağmen büyük başarı diyor . çalışmamaşınız derseniz haksızlık edersiniz çalıştım gerçekten bunu bana öğretmenlerim söylüyor ama babama anlatamıyorum ben sonuca bakarım diyor

Benim babamda buna benzer takintilari vardi hep isyan ettim hep agladim sizladim elinzden kurtuldgm ilk anda istemedgnz ne varsa yapacgm dedim yillarcabyuzumu goremckler dedim ama cok gecmeden hastalandm benmnickn cabalarni gordm uzuntusnu gordm keske daha sabrlinolsaydm dedim evet bazen tahammul edemior insan bende katiliorm ama ciddi bi hastalga tutuldgnzda kendinizi yprtmnin ne kadar faydsz oldgnu ne bos seyler oldgnu gorcksnz ne derse dsn naparsa yapsn huyuna gdn biraz o devam etsn huyszlklarna sz huyuna gdn inatla :) snra takdr duygusu gelisek gorcksnz omrnuzun sonuna kadar evde babanzla kalamyacksnz sabredn biraz gecicek bugnler insallah

%25 burs zaten bildiğim kadarıyla tercih bursu olarak otomatikman veriliyor, puanınız hiç bir devlet üniversitesine yetmedi mi ?

Benim babamda buna benzer takintilari vardi hep isyan ettim hep agladim sizladim elinzden kurtuldgm ilk anda istemedgnz ne varsa yapacgm dedim yillarcabyuzumu goremckler dedim ama cok gecmeden hastalandm benmnickn cabalarni gordm uzuntusnu gordm keske daha sabrlinolsaydm dedim evet bazen tahammul edemior insan bende katiliorm ama ciddi bi hastalga tutuldgnzda kendinizi yprtmnin ne kadar faydsz oldgnu ne bos seyler oldgnu gorcksnz ne derse dsn naparsa yapsn huyuna gdn biraz o devam etsn huyszlklarna sz huyuna gdn inatla :) snra takdr duygusu gelisek gorcksnz omrnuzun sonuna kadar evde babanzla kalamyacksnz sabredn biraz gecicek bugnler insallah

çok geçmiş olsun inşallah şimdi iyisinizdir :) işte ben huyuna gitmeyi deniyorum ama o zamanda yapmacık olduğumu düşünüyorum ne düşünüyorsam öyle davranıyorum

Şu saatten sonra babanızı değiştiremezsiniz.
Ne güzel üniversiteyi kazanmışsınız. İnşallah mezun olup iyi bir işte çalışırsınız. Ve kendi hayatınızı kurar unutursunuz bu yaşadıklarınızı.
Neyse ki annenizle olan sorun hallolmuş.
En azından evden ayrıldığınızda onu düşünüp üzülmeyeceksiniz..

yok annem melek gibidir zaten ne kadar belli etmese de ama kalbi güzeldir bilirim. babam kötü biri değil ama bizi azarlamaktan zevk alıyor gıcık etmekten zevk alıyor bunu görebiliyorum. aynen öyle :)

Tesekkur ederim canim daha teshis asamasindayim suan arkadaslarimda bana oyle soyluyor ama soyle bi durum var ki huyuna gidince hem onun kafasi rahat oluyor hem benim kalp kirilmamis gerginlik cikmamis oluyor :) yapmacik olmaya deger mi sanki bu :P

Back
X