ben onu nankörlüğünü , insan olamamışlığını anlatmak için yazdım sıfat olarak . yoksa tabiki beddua etmem ,lanet etmem , belki ben zerre üzülmem başına bi şey gelse ama annem var arada nihanetinde ...
aklım almıyor ınsan nasıl babasına lanet adam dıyebılır ya ???? LANET???
aklım almıyor ınsan nasıl babasına lanet adam dıyebılır ya ???? LANET???
4 yıllık çok güzel bi ilişkim var. bana abilik ,babalık , arkadaşlık ,dostluk hepsini yaptı 4 yıldır. maddi- manevi elinden geldiğince destek oldu. hep yanımdaydı. birazcık kıskançlık dışında hiç kırmadı kalbimi...
bu yaz sözlenicektik , ne umutlarla geldim eve. öğretmenim ben ,şubatta atandım .. neyse babama söyledik. baştan tamam dedi , ramzanda bigün iftara gelsinler ,bayramda söz olur diye karar verdik. ama 2-3 gün sonra babam başladı kudurmaya. nedeni de ne ; sevgilim lise mezunu. pazarlamacılık yapıyo ... insanları bilirsiniz birileri demiş buna hiç olur mu senin kız öğretmen ne işi var onla gibilerinden... benim bütün hayallerim yıkıldı , en güzel geçirceğim yaz , hergün ağlamakla geçiyo.. erkek arakadaşımla memleketimiz aynı , onlar ilde biz ilçedeyiz. ailesi çok iyi , kendisi çok iyi , kazancı da iyi çok şükür , evi de var . ama babam damadının işi sorulunca ne dicekmiş onu düşünüyo. her gün bağırıp çağırıyo anneme , bana. olucak iş değilmiş bizimkisi...
bu baba da senelerce çalışmamış , çoluğunun çocuğunun parasını almış biri. (45 yaşından sonra çalışmaya başladı , annem çalışıp okuttu bizi. ) kızı atanıp doğuya giderken , 10 lira çıkarıp vermemiş ,hadi güle güle deyivermiş bi baba!!!! erkek arkadaşımın verdiği parayla ev tuttum eşya aldım ben. bunu da babama söyledim ,yine bi bağırışı sırasında . bana ne dese beğenirsiniz 'ne verdin o paranın karşılığında' .... siz olsanız böyle bi baba! nın isteği doğrultusunda mı hareket ederdiniz , yoksa sizi canından çok sevdiğini bildiğiniz adamla mı olurdunuz ???
Abarttığınızı düşünüyorum, tabi bu benim şahsi fikrim..
Ben anlıyorum konu sahibinin nasıl duygular içerisinde olduğunu.
Hiç kimse mükemmel değil ama baba olamayan birine evlat olmaya çalışmak zorunda kalmamız haksızlık diye düşünüyorum.
Hatalarını telafi etmeye çalışırsa bir insan elbette affetmek büyüklüktür ama hala bu yaşında kızının hayatını mahvetmeye çalışıyor, hakaretler ediyorsa iyi niyetli davranmak aptallıktır.
sevdiğini sec ve mutlu ol baktı olmuyo babanda zamanla kabullenecektir durumu
kusura bakma okumussun ama adam olmamıssın..!! ınsan nasıl babasına lanet der?? ne kadar kötüde olsa o senın baban!!
Umarim sevdiginiz adamla bir yolunu bulur, evlenir ve mutlu olursunuz. Yukarida bir arkadas baba olmayan adama evlat olmak zor demis ki cok iyi soylemis.
Aldiginiz karardan siz eminseniz babanizin soylediklerini duymayin ki nihayetinde babaniz yasamayacak mustakbel esinizle. Babanizla hic tartismayin hatta nederse tamam deyin cunku inanin sizinki gibi bir baba fabrikatorde bulsaniz mutlu olmazdi. Onu kizdiran kisim onun degilde sizin damat adayina karar vermis olmaniz.
ne kadar doğru demişsiniz . anneme diyomuş ki onu bıraksın da başka iş yapan birini bulalım . böyle biri işte... ben zaten hiç tepki vermiyorum o bağırıp çağırıp gidiyo.
para karşılığında ne verdin?derse der canım[ı]aklım almıyor ınsan nasıl babasına lanet adam dıyebılır ya ???? Lanet???[/ı]
Hayatını mahvetmesine izin verme petunia. Ben şahsen babama son dakikaya kadar haber vermemeyi düşünüyorum. Benim de uzun bir ilişkim var ciddiyiz. Annem biliyor durumu. Babama istemeye geliyorlar derim. Sorun çıkarırsa kendi bilir.
Bizi böyle üzüp sonra hiçbir şey yokmuş gibi hayatımıza müdahale edemezler. Buna hakları yok. Senelerce ilgilenmeyip, umursamayıp, hatta sevmeyip, hayatımızın en özel günlerini berbat edemezler. Sen buna izin vermezsen, ancak bağırır ama sonunda susar. Sallama ve hayatına bak. Ben evleniyorum işine gelirse de çık işin içinden. Beğenmiyorsa gelmesin düğününe. Çok sert yazdım ama deli oluyorum bu olayları duydukça. Nedir bu böyle ya
eğer böyle bi durumun varsa önceden al tedbirini cnm. senelrdir ne maddi ne manevi yanımda olmamış , hiçbi sıkııntımı derdimi bilmemiş bi adam , birdenbire baba kesildi başıma...emrivaki yapıcaksın en iyisi , geliyolar yarın diceksin , ben hatayı orda yaptım , yok yerlere taş döşetelim önce yok bi iki eşya alalım diye erteledim. eğer deseydim yarın geliyolar diye böyle olmucaktı belki. gerçi bu adam yapıcaını yine yapardı ama en azından resmi bi şeyler yapmış olurduk , vermicem etmicem diyemezdi belki o zman.
Ben normalde ailenin onayını almadan böyle seylerin olmamasının gerektiğine inanırım.
Ama böyle bir baba böyle bir gerekçe ile, bahsettiginiz gibi bir insan bırakılmaz.
Denklik önemlidir belki ama su da var hayatta her sey unv mezunu olmak değildir. İşine sadik, evine ekmek getirmeyi bilen , sorumluluk sahibi bir erkek ideal es olabilir.
Babanızın zaten size bir hayatı dokunmamış nasil olsa başka sehirde gorev yapiyormussunuz gittiğinizde annenize bildirerek nikah işlemlerinizi yaptırın, sevdiğiniz icin de zorluklara katlanın.
erkek arkadaşımın benden eksiği yok fazlası var hep söylerim bunu bilgi ,kültür ,kndini geliştirme konusunda. kpss de 3 güncel soruyu onun sayesinde yaptım , ben takip edemiyodum o haberleri takip edip bana notlar alıyodu.
ne sevgisi , ne sadakati konusunda da en ufak bi şüphem yok. sanırım dediğin gibi nikahımızı yapıcaz aileden habersiz. şubatta eş durumu olursa gelirim onun yanına , daha kolay olur o zaman bi şeyler.
evi var demiştim ya eşya aldı içine bir sürü , ben senden de bi şey istemiyorum , ben yapıcam her şeyi diyo .
düğünden sonra sana araba alırız diyo. benim öyle eşyada ,arabada , gezmede falan da gözüm yok ama öyle demesi bile yetiyo bana .
babam da bana diyo ki o senin paranı yer , kendisi senelerce annemin parasını yediği için heralde....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?