babamdan nefret ediyorummm ....

tamam haklsında bak ben balıkesirliyim, malatyaya atandım. hiç bilmediiğim bi yer . gittim tek başıma oraya. baba olrak benim yanımda olması , olamıyosa bile maddi olarak destek olması gerekmiyo muydu sence? erkek arkadaşım olmasaydı , ya da onun parası olmasaydı benim ne durumda olabileceğimi tahmin edebiliyo musun hiç tanımadığım bi yerde ??? bunu baştan düşünmeyen bi insanın ,sonradan başkasından para almam niye zoruna gidiyo bu kadar ? hadi zoruna gitti , ne verdin onun karşılığında mı demek gerekliydi ?

Canım erkek arkadaşın farklı bir şehir de mi? Sen sanırım ailenin olduğu şehirde çalışmıyorsun. Yani evlenirseniz ailenden farklı bir şehirde mi yaşayacaksınız?

cnm ben malatyada çalışıyorum. evlenirsek balıkesirde oturucaz. ailem de ilçesinde balıkesirn. ama erkek arkadaşım işi dolayısıyla ilçeye geliyo haftada 3-4 gün..

cnm ben malatyada çalışıyorum. evlenirsek balıkesirde oturucaz. ailem de ilçesinde balıkesirn. ama erkek arkadaşım işi dolayısıyla ilçeye geliyo haftada 3-4 gün..

Anladım canım.. Ya sen güveniyorsan sevgiline, babanı önemseme. Öyle ben babanım demekle olmuyor bu işler, biraz emek vermek gerekiyor. Böyle bir babaya iyi niyet fazla. Sen kendi hayatına, kendi geleceğine odaklan. Babanı da ciddiye alma.

Bana kızacaklar ama ben de doluyum bu konuda..

Anladım canım.. Ya sen güveniyorsan sevgiline, babanı önemseme. Öyle ben babanım demekle olmuyor bu işler, biraz emek vermek gerekiyor. Böyle bir babaya iyi niyet fazla. Sen kendi hayatına, kendi geleceğine odaklan. Babanı da ciddiye alma.

Bana kızacaklar ama ben de doluyum bu konuda..

Malesef babalar bu konuda pek taviz vermiyorlar arkadaşım ben de bu konuda sıkıntılıyım.Onlar ne zaman isterse o zaman sevgili bulcaz o zaman evlencez hatta sevgilimizin mesleği babamızın dediğinden olacak.Çok şükür ki bana annem destek oluyor bu konuda.Anneler babaları biraz da olsa yatıştırıyor.Sen annenle iyi geçinmeye bak bence.Sen öğretmensin atanmıssın( darısı başıma) sevgilin de işsiz degil memur olmasa da (benim babam bunu da çok önemsiyor) özel sektörde çalışıyor parasını kazanıyor..Kısacası siz aç kalmazsınız sen yeter ki sevginden vazgeçmeMoralini de bozma tatlımm

canım belli dolu olduğun. her gün ağlayıp ağlayıp bunları düşünüyorum ben de .yine de kendimi üzmemeye ,takmamaya çalışıyodum , kabullenir bi şekilde diyodum , bugün en son şu tehdit etme olayı da olunca ipler koptu iyice. ben sevdiğim insana sonuna kadar güveniyorum ve çok seviyorum , ayrılmıycam ondan kesinlikle. istemeyen de silsin beni bundan sonra , zaten babamı hayatım boyunca görmek isteyeceğimi sanmıyorum . ama annem var arada işte ona üzülüyorum...

insanlar da öyle fena ki , biri faceden bizim fotografımızı göstermiş babama , sadece profil resmini görebilen biri Allahtan , ona da kıyamet koptu akşam , nasıl foto koyarmışım ben onla. kapattım ben de face i hmen. insanlar çok kötü ....

aç kalcağmızı falan hiç düşünmüyorum zaten , tamam çok zengin olmayız ama mutlu mesut yaşarız en azından . annem de çok pasif kalıyo , hiç savunmuyo beni bu konuda , babamdan korkuyo , ki senelerdir çalışıyo annem ,babama muhtaç bi insan da değil. öyle işte ..

üzülme arkadaşım insanoğlunun başına her türlü zorluk gelebiliyor.. bence pes etme sevgilin çok iyi birine benziyor. her zaman senin yanında olmuş..sonuna kadar savaşın..babana gelince sonuçta baban yapcak bişey yok. güzel bir dille ancak.. sizin kararlı oldugunuzu görünce zaten daha fazla önünüzde duramayacaktır..

insanları bilirsiniz birileri demiş buna hiç olur mu senin kız öğretmen ne işi var onla gibilerinden...

ben de şu BİRİLERİNDEN nefret ediyorum, ya kimdir şu birileri arkadaş, bulsam sıkıcam gırtlaklarını yahu!
ben de benzer şeyler yaşıyorum 1 yıldır..
bak sonradan gördüm Balıkesirli mi baban? benimki de öyle, boşuna uğraşma nuh der peygamber demez! anca "ne halin varsa gör,ben söyliyeceğimi söyledim" kıvamına gelir..
sen yine de savaş, alma ahını, bir ömür taşırsın arkadaşım..

Son düzenleme:
Herkes ebeveyn olamıyor, bu duyguyu bilirim. Ama en azından annenin hatrına yine de çok sürtüşme babanla. İkinizin arasında kalmasın kadıncağız

Sevdiğinden tabi ki vazgeçme, sana değer veren, seni seven birini bulmuşken sıkıca tut elini.

Böyle insanlara ne desen bir şey buluyorlar öyle çok savunmaları var ki, incittikleri, yıkıp döktükleri şeyleri anlayamıyorlar, benim ki de öyleydi. Dedim ya, annenin hatrına en az hasarla atlatmaya çalış, Allah yardımcın olsun

ya insanlar niye karışıyo anlamıyorum ki , niye hangi maksatla o fotoyu gösterirsin be gerizekalı ??
evet balıkesirliyiz cnm . o para meselesini söylediğim kavgada evden kovdu beni zaten , gitçeksen hiç durma dedi. gitseydim keşke o zaman.... en azından dese ki 'tamam evlen ama yarın bi gün ayrılmaya kalkarsan ben arkanda olmucam' tamam onu da anlarım. ama tutturmuş o ELALEME ne cvp vericekmiş . bunun yüzünen terör esiyo işte evde. elaleme ne diyeceğini düşündüğü için.....

Cocuk yapmak kolay ama baba sifatini tasimak icin o sorumlulugu alamayan "babalara" baba demem.
Senin yasadigini cok iyi anliyorum, ne olursa olsun saygini bozmamaya dikkat et, onun seviyesine dusme.
Evlenmek istedigini soyle, diret, ve sabret.
Hakkinda hayirlisi olsun.

Son düzenleme:

canım baştan başladım okumaya ama şu işaretlediğim yere gelince gözlerim açıldı

canım babana bakma sen hiç olmadı maddi durumun yerinde aileler tanişır mı yoksa sadece annenle mi tanıştırırsın ne yaparsan artık

düğününe çağırırsın misafir gibi gelirse gelir gelmezse eyvallah der geçersin

rıza alınması gereken bir baban yok...

evlat olmak zor..zor anne babaya evlatlık etmek ayrı zor..üzüldüm senin adına ama yapacak bsey yok.. anlattğn kadaryla doğru insanı bulmussun ellerinden ucup gitmesine izin verme.. kuzenim aynı seyi yasamıstı babası askerdi disiplinli söylediğinin üzerine söz söylenmeyen bi adamdı.. babasını ezip gecemedi su an 37 yasnda hala bekar hala mutsuz.. aynı seyi seninde yasamanı istemem .. babadır tamam karsısına gecip laf edilmezki belki ama su yasında hala on un çizdiği yolu izleme.. zaten kendi hayatnı kurmussun istedğin sdce manevi destek onuda yapmıyorsa yapacak bsey yok.. evlen mutlu ol.. mutlu oldğnu görünce düşündüklerinin hata oldğnu anlayacaktr..

evet yapılması gereken bu ... ama babam senelerdir öyle emek vermiş ki bize , öyle yıpranmış bizim yüzümüzden !!!!! onun istediğinin dışına çıkamazmışım ben. ama seneye ben o düğünü yapıcam ,gelmeyen gelmesin . zaten bana bi faydası olmucak ki onay verse de , bunca yaptığından sonra da gözüm görmesin daha iyi.

Israrcı ol,yine de kötü olup evlenme,ilişkini koparma..adı olsa da sadece,baba işte.yani sinirlerine hakim ol,sakin konuşmaya çalış bakalım nasıl tepki verecek.

bu arada ben de Balıkesirliyim ayrıca meslektaşız

erkek arkadaşımın kuzeni de öyle. vermemişler istediği insana. sonra adam evlenmiş başkasıyla 3 çocuğu olmuş mutlu mesut yaşıyo , kız 35-36 yaşında hala bekar . bi arkadaşım da böyle vemediler diye yaptı nikahını , aradı babasını şu tarihte düğünüm var buyrun gelin dedi. babam da biliyo bu olayı , ama aklına gelmiyo heralde benim öyle bi şey yapıcağım. ama benim de yapıcağım şey aynı olucak ... Allah utandırmasın inş ..

Evet herkes baba olamıyor, size benzer durumlar yaşamışlığım var.
O zaman ki erkek arkadaşımın parasıyla üniversiteye devam etmişliğim oldu,
babam başımdayken, bu çok ağır birşey.
Size hem destek çıkmayıp, hem de bu kadar ağır konuşması, çok saçma.
Tabi ki sevdiğinizden vazgeçmeyin, babanız kendisine baksın önce.

canım benim ben seni çok iyi anlıyorum durumun çok zor çok sıkıntılı bunun farkındayım inşallah bir an önce çözersin ama her durumda oldugu gıbı suanda da en onemlı sey sakin omak. sakin olup stratejik davrancaksın işi çözceksin. sevgilin maşallah seni çok seviyor belli. ailelerin saçma sapan egoları yüzünden bu kadar mükemmel bir ilişkiyi de, böyle güzel bir insanı da harcama. asla vazgeçme aşkından. senin adına çok ama çok sevindim yaşadığın sıkıntılardan sonra böyle bir insan hayatının hayatına girmesine. çok şanslısın
hani demişssin ya babamın birileri aklına girmiş birden böyle demeye başladı diye. bence babanın sözüne güvendiği birine git sen durumu anlat. o kişi de hiçbirşey olmamıs senle hıc konusmamıs gıbı babanla konussun ve babanın aklına olumlu sekılde gırsın. belkı dusuncelerını degıstırebılırsın bu sekılde. yada annen de yardım edebılır. annen anlatsa ne bılım etrafınızda sıze yakın olan, babanın sozune guvendıgı kım varsa bu durumu destekler nıtelıkte konusursa bence asabılırsınız bu engelı.
dualarım senınle canım benım ınsallah bır an ınce cozulur mukemmel bır hayat yasarsınız sevgılınle

ya Allah göstermesnde bende senin olayının aynısını yasasam basardım nikahı.. evlenmek kişilerin özgürlüğüne dahildir.. ne evlen die zorlayablrsn..ne de evlenemezsn die karsısına cıkabilirsin.. hayatı paylasıcak olan sensn baban değil.. sende cocuk değilsin.. senin göremeyipte babanın gördüğü bsey oldğnu sanmıyorum.. kaldki baban daha tanısmamıs ble cocukla.. unutmayalım evlilik kararı özneldir.. onun bunun sunun komsunun babanın dediğiyle olmaz.. o kağıda imza atanda o yastığa baş koyanda biz olacağız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…