Baban işgüç,mevki sahibi bir adam değil tamam.
Ama demek ki bunun acısını çekmiş,zorluğunu görmüş.
O yüzden sizin meslekleriniz konusunda o kadar otoriter davranıyor.
Ve tabii damadın.
Sen babanın karşısına geçip,"bana ne verdin ki,evimi sevgilim tuttu,eşyamı sevgilim aldı" dersen...Baban da ağır konuşur elbet.
Bizde kızlara pahalı hediye kabul etmemek,hesap bile ödetmemek tembihlenir.
Neden çünkü boyun borcu olmasın,karşılık beklenmesin diye...
Babanın da aklına ilk bu gelmiş.
Erkek arkadaşından eminsen,diretebilirsin.Tabii uygun dille,uygun yolla anlatarak.
Eninde sonunda,vazgeçmediğini görüp,ikna olacaktır.
Canım erkek arkadaşın farklı bir şehir de mi? Sen sanırım ailenin olduğu şehirde çalışmıyorsun. Yani evlenirseniz ailenden farklı bir şehirde mi yaşayacaksınız?
cnm ben malatyada çalışıyorum. evlenirsek balıkesirde oturucaz. ailem de ilçesinde balıkesirn. ama erkek arkadaşım işi dolayısıyla ilçeye geliyo haftada 3-4 gün..
cnm ben malatyada çalışıyorum. evlenirsek balıkesirde oturucaz. ailem de ilçesinde balıkesirn. ama erkek arkadaşım işi dolayısıyla ilçeye geliyo haftada 3-4 gün..
Anladım canım.. Ya sen güveniyorsan sevgiline, babanı önemseme. Öyle ben babanım demekle olmuyor bu işler, biraz emek vermek gerekiyor. Böyle bir babaya iyi niyet fazla. Sen kendi hayatına, kendi geleceğine odaklan. Babanı da ciddiye alma.
Bana kızacaklar ama ben de doluyum bu konuda..
Malesef babalar bu konuda pek taviz vermiyorlar arkadaşım ben de bu konuda sıkıntılıyım.Onlar ne zaman isterse o zaman sevgili bulcaz o zaman evlencez hatta sevgilimizin mesleği babamızın dediğinden olacak.Çok şükür ki bana annem destek oluyor bu konuda.Anneler babaları biraz da olsa yatıştırıyor.Sen annenle iyi geçinmeye bak bence.Sen öğretmensin atanmıssın( darısı başıma) sevgilin de işsiz degil memur olmasa da (benim babam bunu da çok önemsiyor) özel sektörde çalışıyor parasını kazanıyor..Kısacası siz aç kalmazsınız sen yeter ki sevginden vazgeçme Moralini de bozma tatlımm
insanları bilirsiniz birileri demiş buna hiç olur mu senin kız öğretmen ne işi var onla gibilerinden...
ben de şu BİRİLERİNDEN nefret ediyorum, ya kimdir şu birileri arkadaş, bulsam sıkıcam gırtlaklarını yahu!
ben de benzer şeyler yaşıyorum 1 yıldır..
bak sonradan gördüm Balıkesirli mi baban? benimki de öyle, boşuna uğraşma nuh der peygamber demez! anca "ne halin varsa gör,ben söyliyeceğimi söyledim" kıvamına gelir..
4 yıllık çok güzel bi ilişkim var. bana abilik ,babalık , arkadaşlık ,dostluk hepsini yaptı 4 yıldır. maddi- manevi elinden geldiğince destek oldu. hep yanımdaydı. birazcık kıskançlık dışında hiç kırmadı kalbimi...
bu yaz sözlenicektik , ne umutlarla geldim eve. öğretmenim ben ,şubatta atandım .. neyse babama söyledik. baştan tamam dedi , ramzanda bigün iftara gelsinler ,bayramda söz olur diye karar verdik. ama 2-3 gün sonra babam başladı kudurmaya. nedeni de ne ; sevgilim lise mezunu. pazarlamacılık yapıyo ... insanları bilirsiniz birileri demiş buna hiç olur mu senin kız öğretmen ne işi var onla gibilerinden... benim bütün hayallerim yıkıldı , en güzel geçirceğim yaz , hergün ağlamakla geçiyo.. erkek arakadaşımla memleketimiz aynı , onlar ilde biz ilçedeyiz. ailesi çok iyi , kendisi çok iyi , kazancı da iyi çok şükür , evi de var . ama babam damadının işi sorulunca ne dicekmiş onu düşünüyo. her gün bağırıp çağırıyo anneme , bana. olucak iş değilmiş bizimkisi...
bu baba da senelerce çalışmamış , çoluğunun çocuğunun parasını almış biri. (45 yaşından sonra çalışmaya başladı , annem çalışıp okuttu bizi. ) kızı atanıp doğuya giderken , 10 lira çıkarıp vermemiş ,hadi güle güle deyivermiş bi baba!!!! erkek arkadaşımın verdiği parayla ev tuttum eşya aldım ben. bunu da babama söyledim ,yine bi bağırışı sırasında . bana ne dese beğenirsiniz 'ne verdin o paranın karşılığında' .... siz olsanız böyle bi baba! nın isteği doğrultusunda mı hareket ederdiniz , yoksa sizi canından çok sevdiğini bildiğiniz adamla mı olurdunuz ???
canım baştan başladım okumaya ama şu işaretlediğim yere gelince gözlerim açıldı
canım babana bakma sen hiç olmadı maddi durumun yerinde aileler tanişır mı yoksa sadece annenle mi tanıştırırsın ne yaparsan artık
düğününe çağırırsın misafir gibi gelirse gelir gelmezse eyvallah der geçersin
rıza alınması gereken bir baban yok...
evlat olmak zor..zor anne babaya evlatlık etmek ayrı zor..üzüldüm senin adına ama yapacak bsey yok.. anlattğn kadaryla doğru insanı bulmussun ellerinden ucup gitmesine izin verme.. kuzenim aynı seyi yasamıstı babası askerdi disiplinli söylediğinin üzerine söz söylenmeyen bi adamdı.. babasını ezip gecemedi su an 37 yasnda hala bekar hala mutsuz.. aynı seyi seninde yasamanı istemem .. babadır tamam karsısına gecip laf edilmezki belki ama su yasında hala on un çizdiği yolu izleme.. zaten kendi hayatnı kurmussun istedğin sdce manevi destek onuda yapmıyorsa yapacak bsey yok.. evlen mutlu ol.. mutlu oldğnu görünce düşündüklerinin hata oldğnu anlayacaktr..
erkek arkadaşımın kuzeni de öyle. vermemişler istediği insana. sonra adam evlenmiş başkasıyla 3 çocuğu olmuş mutlu mesut yaşıyo , kız 35-36 yaşında hala bekar . bi arkadaşım da böyle vemediler diye yaptı nikahını , aradı babasını şu tarihte düğünüm var buyrun gelin dedi. babam da biliyo bu olayı , ama aklına gelmiyo heralde benim öyle bi şey yapıcağım. ama benim de yapıcağım şey aynı olucak ... Allah utandırmasın inş ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?