Israrcı ol,yine de kötü olup evlenme,ilişkini koparma..adı olsa da sadece,baba işte.yani sinirlerine hakim ol,sakin konuşmaya çalış bakalım nasıl tepki verecek.
bu arada ben de Balıkesirliyim ayrıca meslektaşız
konuşmaya da gelmiyoki , köpükler saça saça bağırıyo valla. sanki hapisten çıkmış , içen , kumarbaz ,3 çocuklu dul bi adam seçmişim evlenmek için. inan tek sorun lise mezunu ve pazarlamacı olması yoksa ailesinin, kendisinin ne kadar iyi insanlar olduğunu biliyolar .(amcam da dolduruyo da babamı ) .
ben gelicem balıkesir e seneye inş , senin de niyetin var mı :)
canım benim ben seni çok iyi anlıyorum durumun çok zor çok sıkıntılı bunun farkındayım inşallah bir an önce çözersin ama her durumda oldugu gıbı suanda da en onemlı sey sakin omak. sakin olup stratejik davrancaksın işi çözceksin. sevgilin maşallah seni çok seviyor belli. ailelerin saçma sapan egoları yüzünden bu kadar mükemmel bir ilişkiyi de, böyle güzel bir insanı da harcama. asla vazgeçme aşkından. senin adına çok ama çok sevindim yaşadığın sıkıntılardan sonra böyle bir insan hayatının hayatına girmesine. çok şanslısın
hani demişssin ya babamın birileri aklına girmiş birden böyle demeye başladı diye. bence babanın sözüne güvendiği birine git sen durumu anlat. o kişi de hiçbirşey olmamıs senle hıc konusmamıs gıbı babanla konussun ve babanın aklına olumlu sekılde gırsın. belkı dusuncelerını degıstırebılırsın bu sekılde. yada annen de yardım edebılır. annen anlatsa ne bılım etrafınızda sıze yakın olan, babanın sozune guvendıgı kım varsa bu durumu destekler nıtelıkte konusursa bence asabılırsınız bu engelı.
dualarım senınle canım benım ınsallah bır an ınce cozulur mukemmel bır hayat yasarsınız sevgılınle
ya insanlar niye karışıyo anlamıyorum ki , niye hangi maksatla o fotoyu gösterirsin be gerizekalı ??
evet balıkesirliyiz cnm . o para meselesini söylediğim kavgada evden kovdu beni zaten , gitçeksen hiç durma dedi. gitseydim keşke o zaman.... en azından dese ki 'tamam evlen ama yarın bi gün ayrılmaya kalkarsan ben arkanda olmucam' tamam onu da anlarım. ama tutturmuş o ELALEME ne cvp vericekmiş . bunun yüzünen terör esiyo işte evde. elaleme ne diyeceğini düşündüğü için.....
biz meslekten değil de memleketten dolayı sorun yaşıyoruz..etrafa doğulu damadının olduğunu söyleyemezmiş babam, hiçbir arkadaşı onay vermemiş, birileri bir şeyler demiş..
benim babam " kaç, evlen, ben vermiyorum" dedi..
sabrettim uzun süre bekledim, ikna olmadı, ben hazırlıklarımı yaptım evimi kurdum 2 hafta sonra düğünüm var, babamın haberi var.. düğüne çağırıcam, gelirse buyursun gelsin ..
Allah hakkında hayırlısı ne ise onu versin..
aa cnm aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki. etrafı düşündükleri kadar bizi düşünseler keşke , doğulu olması , pazarlamacı olması çok mu önemli sanki. kızının mutluluğuna baksana sen , kimi düşünüyosun bu kadar ,kime hesap vermek zorundasın yani ....
peki çok tepki verdi mi baban , düğünü duyunca . biz de eşya almaya başladık işte eve kurucaz yavaş yavaş bu kış , okullar açılmadan önce de nikahı yapalım diyoruz. ama ne tepki verir , anneme yüklenirse çok diye korkuyorum ben ...
ilk duyduğunda "intihar ederim" dedi.. en büyük tepkisi bu oldu..gülsem mi ağlasam mı bilemedim.. sanki babamı zorla istemediği biriyle evlendiriyormuşum gibi adam canına kıyacağını söyledi.. şimdi "ne yaparsan yap" havasında ama..
fakat benim en büyük kolaylığım şu oldu; annemle babam ayrı yaşıyor ben annemle yaşıyorum yani sürekli babamla burun buruna olmak durumunda kalmadım..
söylediğin gibi anneme çok yüklendi, ben de en çok bu konuda üzüldüm..annem arkamda oldu hep..
tek yolu böyle olması, kendi başının çaresine bakacaksın, ve sen de ben de zaten buna alışkınız..
hayırlısı olsun ikimiz için de..
sana birsey diyeyim...evlensen sevgilinle bir muddet sonra babanla cok iyi gecineceklerine eminim.
baban gecimsiz biri belli, yazik olan analarimiza oluyor...ahhh imkan olacak alacaksin annelerimizi ellerinden, ama iste..Rabbim kimseyi gecimsiz hayirsiz vefasiz insanlarla karsilastirmasin. olan hep kadinlara oluyor...evlatta olsan boyle evli olsanda oyle...
aklım almıyor ınsan nasıl babasına lanet adam dıyebılır ya ???? LANET???
SEVDİĞİNİ SAKIN BIRAKMA CNM SENIN BABAN ONAY ALINICAK BABA DEĞİL 'ne verdin o paranın karşılığında' bu sözden sonra onaya hiç ama hiç gerek yok ama bedduasınıda almamaya dıkkat et cnm işini sessiz ve derinden yap kırmadan dökmeden nişanlının lise mezunu olması hiç sorun değil bir işi olduktan sonra evlendikten sonra üniv sınavına girer okur sanki nolcak boşver sen atalarımız ne demiş iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş4 yıllık çok güzel bi ilişkim var. bana abilik ,babalık , arkadaşlık ,dostluk hepsini yaptı 4 yıldır. maddi- manevi elinden geldiğince destek oldu. hep yanımdaydı. birazcık kıskançlık dışında hiç kırmadı kalbimi...
bu yaz sözlenicektik , ne umutlarla geldim eve. öğretmenim ben ,şubatta atandım .. neyse babama söyledik. baştan tamam dedi , ramzanda bigün iftara gelsinler ,bayramda söz olur diye karar verdik. ama 2-3 gün sonra babam başladı kudurmaya. nedeni de ne ; sevgilim lise mezunu. pazarlamacılık yapıyo ... insanları bilirsiniz birileri demiş buna hiç olur mu senin kız öğretmen ne işi var onla gibilerinden... benim bütün hayallerim yıkıldı , en güzel geçirceğim yaz , hergün ağlamakla geçiyo.. erkek arakadaşımla memleketimiz aynı , onlar ilde biz ilçedeyiz. ailesi çok iyi , kendisi çok iyi , kazancı da iyi çok şükür , evi de var . ama babam damadının işi sorulunca ne dicekmiş onu düşünüyo. her gün bağırıp çağırıyo anneme , bana. olucak iş değilmiş bizimkisi...
bu baba da senelerce çalışmamış , çoluğunun çocuğunun parasını almış biri. (45 yaşından sonra çalışmaya başladı , annem çalışıp okuttu bizi. ) kızı atanıp doğuya giderken , 10 lira çıkarıp vermemiş ,hadi güle güle deyivermiş bi baba!!!! erkek arkadaşımın verdiği parayla ev tuttum eşya aldım ben. bunu da babama söyledim ,yine bi bağırışı sırasında . bana ne dese beğenirsiniz 'ne verdin o paranın karşılığında' .... siz olsanız böyle bi baba! nın isteği doğrultusunda mı hareket ederdiniz , yoksa sizi canından çok sevdiğini bildiğiniz adamla mı olurdunuz ???
SEVDİĞİNİ SAKIN BIRAKMA CNM SENIN BABAN ONAY ALINICAK BABA DEĞİL 'ne verdin o paranın karşılığında' bu sözden sonra onaya hiç ama hiç gerek yok ama bedduasınıda almamaya dıkkat et cnm işini sessiz ve derinden yap kırmadan dökmeden nişanlının lise mezunu olması hiç sorun değil bir işi olduktan sonra evlendikten sonra üniv sınavına girer okur sanki nolcak boşver sen atalarımız ne demiş iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş
cnm öncelikle kimin ne dediğini boşver biz başkaları için yaşamıyoruzki kim nederse desin sevgili baban herkes neder diye damadını istememiş fakat şimdi kendisi damadı hakkında yalan yanlış konuşarak seni daha kötü bir duruma düşürüyor milletin ağzına sakız ediyor insanlar gerçekten busefer yanlış düşünürler valla çok sinirlendim şuan ben senin babanın ne yapmaya çalıştığını cidden anlaamadım alllah sabır versin cnm inş evlenir mutlu olursuncanım çok sağol. erkek arkadaşımın işinin adı yok sadece , yoksa kazancı güzel . hele de yaz döneminde ayda benim maaşımın 4-5 katını kazanıyo ama gel gör anlat işte. ayrıca başka planları da var iş konusunda, ben hiç zannetmiyorum ki o beni maddi açıdan zor durumda bıraksın , ama anlamıyo babam , tutturmuş sen 'adam mı bakçan' diyo bana. anlatmaya çalışıyorum kendi sesinden beni duymuyo ki... en kötüsü de herkese yaydı herkese... bütün akrabalar , bütün tanıdıklar ... herkes diyoki aaa petunia işsiz birini bulmuş ,onla evlencekmiş... ilkokuldan bi öğretmenim geçen haber yolluyomuş bana sakın öyle bi hata yapmasın diye... 50 yaşında bi adam sadece ailesini ilgililendiren böyle bi konuyu nasıl yayar herkese , hem de yalan yanlış şekilde ??
sanırım haftaya nikah için gün alıcaz , bana başka seçenek bırakmadı ki babam... hiç istemezdim ne sevdiğimin böyle bi duruma düşmesini , ne de hiçbi zaman zaten arkamda olmayan babamın bu konuda da beni yalnız bırakmasını...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?