• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı sevmiyorum

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
Merhaba

Babam çok eleştirel bir insandır. Motive ederken bile karşısındaki kişi kendini eksik hisseder. “Sen şöylesin,sen böylesin, şöyle yapman lazım kendine gelmen lazım…”

Bugün yine başlayacağım bir enstrüman kursu yüzünden babamdan soğudum. Hala ekonomik özgürlüğüm olmadığı için maalesef.

Maddi olarak rahat karşılayacağı bir meblağ idi. Ama pahalı yine de. Gerçekten farklı bir ortama ihtiyacım var çünkü şu an bir uğraşım yok kendimi de pek iyi hissetmiyorum bu yüzden.

Fakat sorar sormaz direk şunu dedi:
“Sende öyle bir idealistlik yok sırf hobi olsun diye de gidilmez kendi mesleğinle ilgili hiçbir şey yapmıyorsun, gidiyorsun böyle işlerle uğraşıyorsun. Senin gideceğin 1-2 ay, sonra sıkılıp bırakırsın kesin. Ben sende öyle bir ışık görmüyorum” dedi
Mesleğimle ilgili olarak ta iş bulamadığım için başka şeylerle uğraşmak istedim. Sırf bu yüzden bu cümleleri sarfetti.
Arkadaşlar ağladım sonra. Gerçekten babam tam olarak böyle insanın içini karartan motive, yaşama sevinci bırakmayan bir insan. O kadar kırıcı ki gerçekten dayanamıyorum. Sağlıklı bir insanın özgüvenini yerle bir eder.

. Önceden Psikoloğa gitmiştim babanla aran nasıl deyince direk ağlamaya başlamıştım ondan sonra babamla aramda bir sorun olduğunu farketmiştim.
25 yaşındayım hala direk böyle olaylarda gözlerim doluyor.
Hayal ederek, çalacağım diye sevindiğim müzik aletiyle ilgili tüm hevesim gitti şu an.
Babamdan her olayda böyle soğuyorum sonra da normale dönüyoruz. Aynı odada yalnız oturmak bile istemiyorum.

Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum keşke iş bulsam da ayrılsam

Babalar genellikle böyledir(istisna olanlar elbette vardır) Kimisi de aynı benim babam gibi senin babanın aksine, fikir belirtmeyi bırak naptığınla ilgilenmez bile. Bu sene üniversite bitti, bana geçen gün telefonda okula ne zaman başlıyorsun açılıyormus dedi :işsiz:
Ben sorunumu hiç çözemedim babamla ilgili, çözen affeden varsa dinlerim sizle beraber.

Babalar sevilir,hem de çok sevilir. Ben de kaybettikten sonra anladım değerini… Evet tarzı yanlış olabilir ama siz olaya bence pozitif tarafından bakmaya çalışın yine! Şimdi kızdığınız ne varsa sonradan hak veriyorsunuz. Babanızın söylediği gibi bir insansınız demiyorum yanlış anlamayın. Sadece demek istediğim,siz onun cümlelerindeki o motivasyon kısmını alın,gerisini duymayın. Benim sizin yaşlarınızdayken babamın bana söyleyip de kızdığım ne varsa şimdi hakkı varmış diyorum. Üslubu yanlışsa konuşun,üzülüyorum deyin,belki de kendince gaza getirmek istiyordur sizi…

ben babanın yerinde olsam valla ben de aynı şeyi söylerdim
hiç de öyle ağlanılacak kelimeler çıkmamış ağzından.
25 yaşındayım neden bi işe girip para kazanıp kendi kursuma kendim gidemiyorum demiyorsunuz da 25 yaşındayım babam beni ağlatıyor diyorsunuz. İnanamıyorum.

25 yaşındayım neden bi işe girip para kazanıp kendi kursuma kendim gidemiyorum demiyorsunuz da 25 yaşındayım babam beni ağlatıyor diyorsunuz. İnanamıyorum.
İş bulamıyorum dedim iyi okumamışsınız
Ayrıca biri size sürekli özgüvensiz olduğunuzu hissettirse nasıl sağlıklı kalırsınız bilmiyorum

Son düzenleme:
İş bulamıyorum dedim iyi okumamışsınız
Ayrıca biri size sürekli özgüvensiz olduğunuzu hissettirse nasıl sağlıklı kalırsınız bilmiyorum

yani bugüne kadar başlayıp devamını getirdiğiniz herhangi bir argüman sunamıyorsanız babanız da böyle eleştirebilir.
Kaldı ki hepimiz anne ya da babamız tarafından eleştiriliyoruz illaki.
25 yaşına kadar nasıl hiç iş bulunamaz inanın aklım almıyor.
Ben de 25 yaşında ilk kez kemanımı aldığımda tüm aile çok gülmüştü ben de çok gülmüştüm çünkü başladığım 3. enstrümandı. İnsan kendini bilir, biraz da bilmeli yani.
Tabi kendi paramla aldığım ve kurslarına da kendi paramla devam ettiğim için bir süre gittim ve tabi ki yarıda bıraktım.
Bunun için de "tüm sülale bana güldü, beni pohpohlamadılar her şey onların suçu" diye de suçu başkasına atmadım çünkü maymun iştahlılığım yüzünden devamını getiremedim.

Biraz fazla hassas davranmamış mısınız?
Anne babaların klasik sözleridir bunlar. Kaç yaşına geldim hala benzer cümleler işitirim ama güler geçerim
Nolcak ya söylesin, sen de bu benim seçimim benim kararım dersin yaparsın. En azından denemiş olayım içimde kalmsın.
Bir heves başlayıp bıraktığım onlarca hobim var daha ziyade annem tam olarak aynı şeyleri söylemiştir, ben de görürsün bu sefer farklı olacak demişimdir, sonra da gülüp geçeriz yani.
Hayattalar sağlıkla yanındalar bence onun için şükret keyfini çıkart

yani bugüne kadar başlayıp devamını getirdiğiniz herhangi bir argüman sunamıyorsanız babanız da böyle eleştirebilir.
Ben de 25 yaşında ilk kez kemanımı aldığımda tüm aile çok gülmüştü ben de çok gülmüştüm çünkü başladığım 3. enstrümandı. İnsan kendini bilir, biraz da bilmeli yani.
Tabi kendi paramla aldığım ve kurslarına da kendi paramla devam ettiğim için bir süre gittim ve tabi ki yarıda bıraktım.
Bunun için de "tüm sülale bana güldü, beni pohpohlamadılar her şey onların suçu" diye de suçu başkasına atmadım çünkü maymun iştahlılığım yüzünden devamını getiremedim.
Grafik tasarımcıyım 1 sene çalıştım sonra bırakmak zorunda kaldım ve bir daha da bulamadım

işsiz geçen sürem 1 buçuk sene

Umarım bulurum ve kendi paramla kimseye sormadan bir şeyler yapabilirim

Biraz fazla hassas davranmamış mısınız?
Anne babaların klasik sözleridir bunlar. Kaç yaşına geldim hala benzer cümleler işitirim ama güler geçerim
Nolcak ya söylesin, sen de bu benim seçimim benim kararım dersin yaparsın. En azından denemiş olayım içimde kalmsın.
Bir heves başlayıp bıraktığım onlarca hobim var daha ziyade annem tam olarak aynı şeyleri söylemiştir, ben de görürsün bu sefer farklı olacak demişimdir, sonra da gülüp geçeriz yani.
Hayattalar sağlıkla yanındalar bence onun için şükret keyfini çıkart
Ya aslında bu tuzu biberi oldu. Sadece bu değil tabii genel olarak davranış şekli beni üzüyor

Grafik tasarımcıyım 1 sene çalıştım sonra bırakmak zorunda kaldım ve bir daha da bulamadım

işsiz geçen sürem 1 buçuk sene

Umarım bulurum ve kendi paramla kimseye sormadan bir şeyler yapabilirim
Grafik tasarım konusunda kendinizi daha da ilerletebilirsiniz.
Mesleğiniz çok yönlü bir meslek.
İşyerimizde grafik mezunu olup güzel maaşlar alan insanlar var.

Aynını yazacaktım çok mu insafsız olur dedim😂 sağ ol benim yerime sen qırdın kalbini konu sahibinin 😂

Bana da biraz alıngan geldiniz.Türk anne babalarının yüzde doksanı böyledir zaten :) Sonsuz tolerans gösterip,her girişime "sana güveniyorum,başaracağina eminim" diyebilen çok azdır.

Ve üzgünüm ki 25 yaşında gideceğimiz kurs için ödeme yapacak olan babamızın, her türlü "gerçekçi" yorum yapma hakkı vardir.

sizinle yasitiz. benim babam da gitmek isteyecegim herhangi bir enstruman kursunu cok rahatlikla karsilayabilir ama ben 25 yasindayken once meslegimi yapmak icin cabalamak yerine enstruman kursuna gitmek istesem kizardi galiba. hayattaki onceligin bu mu diye bir firca yerdim.

kendinizi kendi bolumunuzde gelistirmeye calisin. farkli egitimler alin ne bileyim is bulmak varken enstruman ogrenmek bana mantikli gelmedi. belli bir yastan sonra insanin onceliklerinin degismesi gerekiyor.

Aynını yazacaktım çok mu insafsız olur dedim😂 sağ ol benim yerime sen qırdın kalbini konu sahibinin 😂

ya krımak istemedim aslında ama
şimdi bunu 25 yaşında bir erkek dese düşünsenize, babasına dese off yani
maslovun ihtiyaçlar hiyerarşisini düşünelim, en temel ihtiyaçlara odaklanmaktansa en üstteki lüks beklentilerde olmak bana hep garip geliyor.

Bir de kolay geliyor bence "her şey babam/annem" yüzünden demek... 18 yaşına kadar geçerli bir yakarış olsa da 25 yaş için yanlış.

Ülkede 6 milyondan fazla işsiz ve iş bulamadığı için intihar eden insanlar var. 1 kişilik temizlikçi pozisyonuna 1000 kişi başvuruyor. Hiç mi haber izlemiyorsunuz? 25 yaşında bir insanın işsiz olmasına şaşırmışsınız. Ben de 33 yaşında işsizim.

Ülkede 6 milyondan fazla işsiz ve iş bulamadığı için intihar eden insanlar var. 1 kişilik temizlikçi pozisyonuna 1000 kişi başvuruyor. Hiç mi haber izlemiyorsunuz? 25 yaşında bir insanın işsiz olmasına şaşırmışsınız. Ben de 33 yaşında işsizim.

vallahi şaşırıyorum billahi şaşırıyorum
atamasını bekleyen öğretmenler gibi spesifik alanları hariç tutuyorum, elinde özel sektörde kullanılacak böyle bir mesleği olan birinin iş bulamamasına şaşırıyorum evet.
İş bulamayan bir insanın da nasıl iş bulabilirim şeklinde kendine mesleğinde artı katacak bir şeylere yönelmesindense, lüks sayılabilecek hobilere yönelmesine de şaşırıyorum.
Şimdi düşünün bir steve jobs ya da bill gates kitabı okuyorsunuz size tavsiyelerde bulunuyor ve iş bulamıyorum diyorsunuz, size "bence git bir keman kursuna katıl bu sana çok şey katacaktır" mı der? Demez tabi ki. İnsan rasyonel olmak zorunda. Babası da rasyonel düşünmüş sadece.
Ülkede 6 milyondan fazla işsiz var diyorsunuz, babası ne desin? git kızım gayda kursuna, hayallerinin peşinden koş mu desin?

Seni çok iyi anlıyorum benimki de senin baban gibi, ben kesinlikle baş başa oturmuyorum aynı evin içinde hiç yüz yüze gelmiyoruz , bunu kendisi başardı , kendisi ile kesinlikle iletişim kurmak istemiyorum , benim babam sizinkinden çok daha beter , bağırmadan birşeu söyleyemez sakince insan gibi konuşamaz , hep aşağılayıcı bi üstün tavırlar, asla hatasını kabul etmez , herşeyi en iyi o bilir , sürekli yargılayıcı motivasyon. Kırıcı sözleri vardır , onunla iki dk konuşunca tüm gün kendime gelemiyorum , cimrinin de en önde gidenidir çöpleri bile karıştırır ne atılmış diye

vallahi şaşırıyorum billahi şaşırıyorum
atamasını bekleyen öğretmenler gibi spesifik alanları hariç tutuyorum, elinde özel sektörde kullanılacak böyle bir mesleği olan birinin iş bulamamasına şaşırıyorum evet.
İş bulamayan bir insanın da nasıl iş bulabilirim şeklinde kendine mesleğinde artı katacak bir şeylere yönelmesindense, lüks sayılabilecek hobilere yönelmesine de şaşırıyorum.
Şimdi düşünün bir steve jobs ya da bill gates kitabı okuyorsunuz size tavsiyelerde bulunuyor ve iş bulamıyorum diyorsunuz, size "bence git bir keman kursuna katıl bu sana çok şey katacaktır" mı der? Demez tabi ki. İnsan rasyonel olmak zorunda. Babası da rasyonel düşünmüş sadece.
Ülkede 6 milyondan fazla işsiz var diyorsunuz, babası ne desin? git kızım gayda kursuna, hayallerinin peşinden koş mu desin?
27 yaşında işsizim hayat herkese aynı şekilde gülmüyo büyük konuşmayın derim

İşimi yapamıyorsam, bölümümle alakalı bir işe girene kadar girer bir mağazada satış danışmanlığı yaparım, markette kasiyerlik yaparım, Burger King’e girerim boş durmam yani. Ki üniversite kazandığım yaz, maddi durumumuz olmasına rağmen (o zaman üniversite için harç ödüyorduk) harç paramı kazanmak ve kendi ayaklarımın üstünde durmak için girdim Inditex grubundan bir mağazada çalıştım. Üniversite yazları boş kalan zamanımda çocuklara özel ders verdim, emlakçının yanında ayak işlerine baktım.
25 yaşımda babamdan beni enstrüman için kursuna yazdırmasını beklemem, laf edince de sızlanmam; şımarıkça geldi konu.

Back
X