• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı sevmiyorum

Ölüm acı verici bişeydir, başınız sağ olsun. Fakat ne zaman böyle bi konu açılsa herkes babanın kıymetini bil , o öyle söylemek istememiştir, seviyordur vssss modunda geçiyor, nasıl herkes anne gibi anne olamıyorsa bu baba içinde geçerli ve bi baba her zaman sevecek diye bişey yok, sevmiyor işte biz yanlış aklamıyoruz sevmiyor, aşağılıyor kötü hissettiriyor kırıyor dövüyor bunu yaşadığım insanı nasıl sevebilirim nasıl saygı duyabilirim o yüzden kimsenin hayatını bilmeden işte kıymetini bil bizim babamız yok düşüncesini kabullenemiyorum , çocuğunu öldüren baba da var o yüzden kıymet sevgi hak edene verilmeli bazı insanların yokluğu koymaz
elbette çocuğunu öldüren baba için geçerli değil bu dediğim. Bunu sağlıklı her insan ayırt edebilir. Konu sahininn babası o şekilde büyümüş, ailesi süreli eleştirmiş, o yüzden elinde olmadan ailesinden izler taşıyor.Ama bizler öyle miyiz internet var sosyal etkileşim var. Ailemizden aksettirdiğimiz yanlışları görme fırsatımız var. Babasının maddi durumu var mı bakalım. Konu sahibi bir alevle yazmış buraya. Madem konu acitasyona dayandı, babayı dinlemeden babayı haksız bulmuş oluyoruz.

Hayat sadece iş bulunca deil iş bulmadan da zor herkesin derdi kendine ağırdır iş yoğunluğu derdini işsizliğe yeğlerim

ben artık size yazmak istemiyorum
beni de alıntılamayın
ölen babalarına "ajitasyon yapmayın" diyen biriyle konuşmak istemiyorum.
ben de babamı kaybettim ama sizin gibi "siz de aynı şeyi yaşayın görün" diyecek kadar merhametsizleşmedim.
5 bin mesajda banlanmadım daha da banlanmak istemiyorum ve kimsenin kalbini kırmak da istemiyorum.

Merhaba

Babam çok eleştirel bir insandır. Motive ederken bile karşısındaki kişi kendini eksik hisseder. “Sen şöylesin,sen böylesin, şöyle yapman lazım kendine gelmen lazım…”

Bugün yine başlayacağım bir enstrüman kursu yüzünden babamdan soğudum. Hala ekonomik özgürlüğüm olmadığı için maalesef.

Maddi olarak rahat karşılayacağı bir meblağ idi. Ama pahalı yine de. Gerçekten farklı bir ortama ihtiyacım var çünkü şu an bir uğraşım yok kendimi de pek iyi hissetmiyorum bu yüzden.

Fakat sorar sormaz direk şunu dedi:
“Sende öyle bir idealistlik yok sırf hobi olsun diye de gidilmez kendi mesleğinle ilgili hiçbir şey yapmıyorsun, gidiyorsun böyle işlerle uğraşıyorsun. Senin gideceğin 1-2 ay, sonra sıkılıp bırakırsın kesin. Ben sende öyle bir ışık görmüyorum” dedi
Mesleğimle ilgili olarak ta iş bulamadığım için başka şeylerle uğraşmak istedim. Sırf bu yüzden bu cümleleri sarfetti.
Arkadaşlar ağladım sonra. Gerçekten babam tam olarak böyle insanın içini karartan motive, yaşama sevinci bırakmayan bir insan. O kadar kırıcı ki gerçekten dayanamıyorum. Sağlıklı bir insanın özgüvenini yerle bir eder.

. Önceden Psikoloğa gitmiştim babanla aran nasıl deyince direk ağlamaya başlamıştım ondan sonra babamla aramda bir sorun olduğunu farketmiştim.
25 yaşındayım hala direk böyle olaylarda gözlerim doluyor.
Hayal ederek, çalacağım diye sevindiğim müzik aletiyle ilgili tüm hevesim gitti şu an.
Babamdan her olayda böyle soğuyorum sonra da normale dönüyoruz. Aynı odada yalnız oturmak bile istemiyorum.

Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum keşke iş bulsam da ayrılsam
Benim babamda aynıydı hayatım böyle burnumdan gelerek geçti bı dönem.

Ama yine de babama karşı derin bı sevgi duyarim
Babamı sevmiyorum demeniz bana çok adölesandan kalma geldi

ben artık size yazmak istemiyorum
beni de alıntılamayın
ölen babalarına "ajitasyon yapmayın" diyen biriyle konuşmak istemiyorum.
ben de babamı kaybettim ama sizin gibi "siz de aynı şeyi yaşayın görün" diyecek kadar merhametsizleşmedim.
5 bin mesajda banlanmadım daha da banlanmak istemiyorum ve kimsenin kalbini kırmak da istemiyorum.
Benim orda ne demek istediğimi gayet açıkça ifade ettim , kalbiniz kötüyse anlamamanız normal olabilir , siz de kimsenin derdini hafife almayın , sizede allahtan merhamet dilerim , çünkü anne olunca anlarsınız demişsiniz yA ben 27 yaşındayım işsiz olduğum için yuva bile kuramıyorum evlenmiyorum biraz düşünüp yazın o zaman

Son düzenleme:
elbette çocuğunu öldüren baba için geçerli değil bu dediğim. Bunu sağlıklı her insan ayırt edebilir. Konu sahininn babası o şekilde büyümüş, ailesi süreli eleştirmiş, o yüzden elinde olmadan ailesinden izler taşıyor.Ama bizler öyle miyiz internet var sosyal etkileşim var. Ailemizden aksettirdiğimiz yanlışları görme fırsatımız var. Babasının maddi durumu var mı bakalım. Konu sahibi bir alevle yazmış buraya. Madem konu acitasyona dayandı, babayı dinlemeden babayı haksız bulmuş oluyoruz.
Siz beni anladınız , bende ifade ettiğimi düşünüyorum , baba gibi baba olan herkesin elini öperiz . Allah rahmet eylesin. Acıtasyondanb kastım karşı tarafın babasının nasıl biri olduğunu bilemeden Kıymet bil demenin yanlışlığıydı

Çok acımasızca olmazsa b
Siz beni anladınız , bende ifade ettiğimi düşünüyorum , baba gibi baba olan herkesin elini öperiz . Allah rahmet eylesin. Acıtasyondanb kastım karşı tarafın babasının nasıl biri olduğunu bilemeden Kıymet bil demenin yanlışlığıydı
belki konu sahibi K-pop tarzındadır. Madem itimal üstüne; babasının her yaptığı, her dediği batıyordur belki...bir de babasını dinlemek lazım o halde. biz genel yorum yapıyoruz.

Çok acımasızca olmazsa b

belki konu sahibi K-pop tarzındadır. Madem itimal üstüne; babasının her yaptığı, her dediği batıyordur belki...bir de babasını dinlemek lazım o halde. biz genel yorum yapıyoruz.
Tabi oda bi seçenek

Grafik tasarım bos bırakmaya gelmez, tecrübem var demeyle olmuyor. Hobi edinmeniz güzel hobinizin yanına meslegi gelistirecek aktivitelerede katılmalısınız. Ne kadar program bilirseniz o kadar iyi ve cv kabarır. Benim alam resim olmasına ragmen grafik, heykel, temel sanat, dijital ve sanat teknolojileri, fotoğraf gibi bir cok egitim aldım. Ve aynı zamanda ic mimarlık okudum. Hobilerim var mı? Var.
Babanız belki sizi gazlamak icin söylüyor olabilir gelismeniz acısından. Siz daha iyi bilirsiniz tabi bazı eleştirilerde pek kaldırılacak gibi değil.

Parası olmasa da göndermek istemese de herşeyin bi yolu yordamı vardır. Kimse kimseyi kan bagi var diye sevmek zorunda degil. Bi insani motive etmek icin "sen soylesin sen boylesin" denmez. Issizlik psikolojisini anlamasi gerekir, sefkat gosterebilir. Konu sahibinin hassasligiyla alakasi yok. Zaten "param yok dese" anlar.

Son düzenleme:
yani bugüne kadar başlayıp devamını getirdiğiniz herhangi bir argüman sunamıyorsanız babanız da böyle eleştirebilir.
Kaldı ki hepimiz anne ya da babamız tarafından eleştiriliyoruz illaki.
25 yaşına kadar nasıl hiç iş bulunamaz inanın aklım almıyor.
Ben de 25 yaşında ilk kez kemanımı aldığımda tüm aile çok gülmüştü ben de çok gülmüştüm çünkü başladığım 3. enstrümandı. İnsan kendini bilir, biraz da bilmeli yani.
Tabi kendi paramla aldığım ve kurslarına da kendi paramla devam ettiğim için bir süre gittim ve tabi ki yarıda bıraktım.
Bunun için de "tüm sülale bana güldü, beni pohpohlamadılar her şey onların suçu" diye de suçu başkasına atmadım çünkü maymun iştahlılığım yüzünden devamını getiremedim.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz? En son ne zaman iş aradınız? İşsizlik gerçeği özellikle yeni mezunlar için bu kadar belirginken nasıl böyle bir şey söyleyebilirsiniz aklım almıyor. Bunu ancak durumlar farklı iken işe girip tecrübe kazanabilmiş ve şimdiyi de kendi zamanları gibi zanneden orta yaşlı - yaşlı insanlar söyler. Bu kadar insan keyfinden işsiz oturmuyor hanımefendi. O kadar yukarıdan o kadar bilgisiz bir çıkış ki hayret ettim size.

Hangi ülkede yaşıyorsunuz? En son ne zaman iş aradınız? İşsizlik gerçeği özellikle yeni mezunlar için bu kadar belirginken nasıl böyle bir şey söyleyebilirsiniz aklım almıyor. Bunu ancak durumlar farklı iken işe girip tecrübe kazanabilmiş ve şimdiyi de kendi zamanları gibi zanneden orta yaşlı - yaşlı insanlar söyler. Bu kadar insan keyfinden işsiz oturmuyor hanımefendi. O kadar yukarıdan o kadar bilgisiz bir çıkış ki hayret ettim size.

şimdi konu babam beni sevmiyor işsizlik değil
size şunu soruyorum, iş bulamayan yavrunuza vereceğiniz tavsiye, iş alanında kendini geliştirebilecek bir kursa gitmesi mi olurdu yoksa hobisi için bir kursa gitmesi mi?
bunu belirten baba kötü bir baba mı sizce yoksa realist bir baba mı?
siz işsizken sevmediğiniz babanızdan bir de kurs için ekstradan para ister miydiniz?
25 yaşındaki bir insanın "babam beni istediğim kursa göndermedi" diye ağlanması normal mi?

size şunu soruyorum, iş bulamayan yavrunuza vereceğiniz tavsiye, iş alanında kendini geliştirebilecek bir kursa gitmesi mi olurdu yoksa hobisi için bir kursa gitmesi mi?
siz işsizken sevmediğiniz babanızdan bir de kurs için ekstradan para ister miydiniz?
25 yaşındaki bir insanın "babam beni istediğim kursa göndermedi" diye ağlanması normal mi?
Kendini geliştirmek için çaba göstermesi gerek fakat eğer ailesi karşılayabilecek bir durumdaysa bir enstrüman kursuna da gidebilir bence çünkü işsizlik psikolojisi gerçekten çok yıpratıcı ve insanların nefes alabileceği aktivitelere ihtiyacı var. Ama ben sizin bu fikirlerinize yorum yapmadım ki? Ben 25 yaşında bir insanın iş bulamamasına şaşırmanıza, bunu onun eksikliğinden kaynaklıymış gibi yansıtmanıza yorum yaptım. Çünkü öyle değil.

Sizi yargılamak haddime değil ama şunu demek istiyorum sadece, ben de sizinle aynı yaştayım, 17 yaşında hemşirelik yapmaya başladım. Devlete atanamadım özel hastanelerdeyim. Bu 8 sene içinde kimi zaman hastanede iş bulamayıp kasiyerlik, satış danışmanlığı da yaptım. Sebebi ise sırf sizin gibi baba lafı çekmemek içindi, istediğim şeyleri yapmak için ona muhtaç olmamaktı.
O yuzden boyle laflar duymak istemiyorsanız okuduğunuz bölüm dışında da iş imkanlarını düşünebilirsiniz, en azından kısa süre de olsa size özgürlük ve özgüven sağlar babanızın karşısında

İnsanlar 30 yaşında çocuklarını yurtdışına y.lisansa yolluyor. Aİlesi tabii ki elinden geldiğince çocuklarına yardım etmeli. Bu kız intihar etse bunalımdan babası mutlu mu olacak? Ya da siz mutlu olacak mısınız? Yaşadığı sıkıntıyı küçümsüyorsunuz. Arkadaşımın kardeşi iş bulamadığı için köprüden atladı.
Yanlış anlamayın ama 25 yaşında kendi paranızı bir şekilde kazanmanız lazim illa mezun olduğunuz branştan değil ne olursa olsun ekonomik bagizsizloginizo kazanmanız lazim bence ağlamak yerine iş bulmaya çalışin
Yukarıdaki sizin için de geçerli. Yargıladığınız konu başınıza gelir umarım.
Sizi yargılamak haddime değil ama şunu demek istiyorum sadece, ben de sizinle aynı yaştayım, 17 yaşında hemşirelik yapmaya başladım. Devlete atanamadım özel hastanelerdeyim. Bu 8 sene içinde kimi zaman hastanede iş bulamayıp kasiyerlik, satış danışmanlığı da yaptım. Sebebi ise sırf sizin gibi baba lafı çekmemek içindi, istediğim şeyleri yapmak için ona muhtaç olmamaktı.
O yuzden boyle laflar duymak istemiyorsanız okuduğunuz bölüm dışında da iş imkanlarını düşünebilirsiniz, en azından kısa süre de olsa size özgürlük ve özgüven sağlar babanızın karşısında
Konu sahibinin başvurmadığını nereden biliyorsunuz? Ben başvurdum çağırılmadım mesela.

İnsanlar 30 yaşında çocuklarını yurtdışına y.lisansa yolluyor. Aİlesi tabii ki elinden geldiğince çocuklarına yardım etmeli. Bu kız intihar etse bunalımdan babası mutlu mu olacak? Ya da siz mutlu olacak mısınız? Yaşadığı sıkıntıyı küçümsüyorsunuz. Arkadaşımın kardeşi iş bulamadığı için köprüden atladı.

Yukarıdaki sizin için de geçerli. Yargıladığınız konu başınıza gelir umarım.

Konu sahibinin başvurmadığını nereden biliyorsunuz? Ben başvurdum çağırılmadım mesela.
Başıma geldi 20 yaşından beri simitcilik peynir satıcılığı garsonluk evde boncuk dizme vb.tum işlerde çalıştım iş yok biliyorum ama çalışmak zorunda hobi çok güzel ama boş zamanlarını değerlendirecek bişey ilerde maaşını alır birikimini yapar istediği alanda kendini mutlu eder ama şu anda ya kendini mesleğine katkı sağlayacak şekilde kendini geliştirmeli yada çalışıp para kazanmali ben ayaklarının yere basmasindan yanayim

Back
X