• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı sevmiyorum

İş bulmak çok zor evet ben 26 yaşıma gireceğim 3 senedir çalışıyorum bulunduğum yerde abartmıyorum 20 kişi hepsi erkek dayanamayıp gittiler psikolojik olarak. Staj adı altında 3 ay ücretsiz çalıştım özel sektör tecrübesi olan bilir sigortam bir yıllık bile değildir. Bence 25 yaşındaki bir insan gerekirse bildiğimiz mağazalara gidip elbise katlamalı
Ankee Ankee doğru söylüyor babamı sevmiyorum 18 yaşında ergenken söylenebilir. Bu lafı çoğu baba söylüyordur. Kendi mesleğimde bulunmasa bile hizmet sektörü hep eleman arar çalışan birine (şartlar iyi demiyorum )

vallahi şaşırıyorum billahi şaşırıyorum
atamasını bekleyen öğretmenler gibi spesifik alanları hariç tutuyorum, elinde özel sektörde kullanılacak böyle bir mesleği olan birinin iş bulamamasına şaşırıyorum evet.
İş bulamayan bir insanın da nasıl iş bulabilirim şeklinde kendine mesleğinde artı katacak bir şeylere yönelmesindense, lüks sayılabilecek hobilere yönelmesine de şaşırıyorum.
Şimdi düşünün bir steve jobs ya da bill gates kitabı okuyorsunuz size tavsiyelerde bulunuyor ve iş bulamıyorum diyorsunuz, size "bence git bir keman kursuna katıl bu sana çok şey katacaktır" mı der? Demez tabi ki. İnsan rasyonel olmak zorunda. Babası da rasyonel düşünmüş sadece.
Ülkede 6 milyondan fazla işsiz var diyorsunuz, babası ne desin? git kızım gayda kursuna, hayallerinin peşinden koş mu desin?
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan birinin şaşırmasına, şaşırmadım. Kariyer memurluklarında ve uluslararası firmalar hobilere çok önem verir. Bu birincisi, ikincisi de, kendisini geliştirme amaçlı bir şeyler yapmadığını nereden anladınız?

Hala vasıfsız da olsa istese iş bulur diyenleriniz var, umarım bu kızla ve iş arayıp bulamayan çoğu insanla aynı pozisyona düşersiniz ve bu olayın o kadar kolay olmadığını anlarsınız. Sizin vaktinizde ortam farklıymış şimdi farklı. Ben de on yıl önce, mezun olur olmaz iş buldum. Şu an tecrübem var, iş yok.

Merhaba

Babam çok eleştirel bir insandır. Motive ederken bile karşısındaki kişi kendini eksik hisseder. “Sen şöylesin,sen böylesin, şöyle yapman lazım kendine gelmen lazım…”

Bugün yine başlayacağım bir enstrüman kursu yüzünden babamdan soğudum. Hala ekonomik özgürlüğüm olmadığı için maalesef.

Maddi olarak rahat karşılayacağı bir meblağ idi. Ama pahalı yine de. Gerçekten farklı bir ortama ihtiyacım var çünkü şu an bir uğraşım yok kendimi de pek iyi hissetmiyorum bu yüzden.

Fakat sorar sormaz direk şunu dedi:
“Sende öyle bir idealistlik yok sırf hobi olsun diye de gidilmez kendi mesleğinle ilgili hiçbir şey yapmıyorsun, gidiyorsun böyle işlerle uğraşıyorsun. Senin gideceğin 1-2 ay, sonra sıkılıp bırakırsın kesin. Ben sende öyle bir ışık görmüyorum” dedi
Mesleğimle ilgili olarak ta iş bulamadığım için başka şeylerle uğraşmak istedim. Sırf bu yüzden bu cümleleri sarfetti.
Arkadaşlar ağladım sonra. Gerçekten babam tam olarak böyle insanın içini karartan motive, yaşama sevinci bırakmayan bir insan. O kadar kırıcı ki gerçekten dayanamıyorum. Sağlıklı bir insanın özgüvenini yerle bir eder.

. Önceden Psikoloğa gitmiştim babanla aran nasıl deyince direk ağlamaya başlamıştım ondan sonra babamla aramda bir sorun olduğunu farketmiştim.
25 yaşındayım hala direk böyle olaylarda gözlerim doluyor.
Hayal ederek, çalacağım diye sevindiğim müzik aletiyle ilgili tüm hevesim gitti şu an.
Babamdan her olayda böyle soğuyorum sonra da normale dönüyoruz. Aynı odada yalnız oturmak bile istemiyorum.

Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum keşke iş bulsam da ayrılsam
Babası ile arasında iyi bağ bulunan kızların öz güven duygusunun yüksek olduğu ve başarılı olduklarını düşünüyorum. Ancak şöyle düşün, babanı yetiştiren insanlar yani ailesi onu hep eleştirmiş, şimdi sana davrandığı gibi davranmış maalesef. O yüzden elinde olmayarak sana bu şekilde davranıyor. Ya da başka bakış açısı anne baba arası eski kuşak bir ilişkiymiş. Ama bizim çağımızda internet var, sosyal medya var. Bir sürü etkileşim yapıyoruz. Biz de anne babalarımızdan izler taşıyoruz ama bulunduğumuz devirden dolayı değişime daha çok açığız. Ama babanın böyle bir şansı olmadı. O seni seviyor ve sen de onu olduğu gibi kabul et. Babasız olan ve telefonunda "babam" diye arandığnı görmek isteyen milyonlar var. Ben de onlardan biriyim. Yakınma, anı yaşa.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan birinin şaşırmasına, şaşırmadım. Kariyer memurluklarında ve uluslararası firmalar hobilere çok önem verir. Bu birincisi, ikincisi de, kendisini geliştirme amaçlı bir şeyler yapmadığını nereden anladınız?

siz konu sahibini çok iyi tanıyorsunuz sanırım bu kadar kendinizden emin konuştuğunuza göre?
Konu sahibinin kendisini geliştirici şeyler yaptığına kesin eminsiniz yani.

siz konu sahibini çok iyi tanıyorsunuz sanırım bu kadar kendinizden emin konuştuğunuza göre?
Konu sahibinin kendisini geliştirici şeyler yaptığına kesin eminsiniz yani.
Tanımıyorum ama gitar çalmak senin neyine, git başka şeylerle ilgilen diyecek kadar başkalarına yukarıdan bakmıyorum. Umarım bu kızla aynı pozisyondan olursun Maya! O yaşta kimse ailesiyle yaşamak istemez. Elinde olsa zaten giderdi.

Şimdi yazılan yorumlardan sonra bir şey daha söylemek istiyorum. Konu sahibi üni mezunu, iş bulma aşamasında olan biri muhtemelen. Anne babalar maalesef çocuklardan daha panik oluyorlar. Ben de mezun olduğum zaman annem sürekli "iş bul, boş duracağına nete bak" gibi yıpratıcı şeyler söyledi. Ben ne yaptık bulduğum orta kademeli bir işten başladım. Başlamaz olaydım nasıl doğduğun ev kaderinse başladığın yer de kaderin olur. Bunu mezun olanlar iyi bilir. AMa ben bekleseydim kendimi geliştirici şeyler yapsaydım ne bileyim çeşitli kurslar, ek yabancı dil iyi bir yerde yüksek...Ama aile için eski kuşak aile için tek önemli şey var "boşuna mı okudu?" babasında da o hararet var maalesef. Belki de haklı. Çünkü artık okul bitirmek yetmiyor bölümler tonlarca mezun veriyor. Kişinin farklılaşması lazım, şart bu.Belki mesleki alanda kursa giderse iş bulabileceğini düşündü. belki konu sahibi gevşek biri bu konuda. Babaya yorum yapıyoruz ama konu sahibi bakalım nasıl biri?

Babasız olan ve telefonunda "babam" diye arandığnı görmek isteyen milyonlar var. Ben de onlardan biriyim. Yakınma, anı yaşa.
Bu düşünceyi de anlamıyorum bi insan gayet de babasını sevmeyebilir , acıtasyona gerek yok ölen geçmiş insanların hepsine Allahtan rahmet diliyorum fakat bazı babaların yokluğu ve varlığı birdir ben babam ölse üzülmem

İş bulamıyorum dedim iyi okumamışsınız
Ayrıca biri size sürekli özgüvensiz olduğunuzu hissettirse nasıl sağlıklı kalırsınız bilmiyorum
şimdi şöyle de bir durum var
daha önce de başka şeylere başlayıp para verdirip yarım bıraktığınız olduysa bıkmıştır babanız
bide sizden büyük abla abi var onlara yapamadıysa size de yapmak istemiyor
ayrıyetten 25 yaşında bir insan işini bulup hobi olarak düşündüğü şeyleri kendi parasıyla yapmalı bence

Bazı insanlar çok havadan sallıyor , eşekten düşenin halini, sadece düşen anlarmış empati yapacak durumlara düşerseniz görürsünüz üstten konuşmayı . Bide bu türedi işsiz insanlara , yok şu yaşta hala işsiz mi bilmem ne psikolojik şiddetiniz yetti artık

Bazı insanlar çok havadan sallıyor , eşekten düşenin halini, sadece düşen anlarmış empati yapacak durumlara düşerseniz görürsünüz üstten konuşmayı . Bide bu türedi işsiz insanlara , yok şu yaşta hala işsiz mi bilmem ne psikolojik şiddetiniz yetti artık
Size özelden yazacaktım ama özel mesajınız kapalı. Dertleşmek isterdim aslında.

Fazla alıngan ve hassas olduğunuzu düşünüyorum.
Hatta psikolog karşısında ağlamanız vs, babanızla çözemediğiniz ve belki çocukluğa dayanan travmalar olduğunu düşündürdü bana. Bu duruma böyle bir tepki vermeniz de bu travmalardan kaynaklıdır.
Evet iş bulamıyor diye hayattan kopmayın tabi ki, ama pahalı olduğunu kendizin de belirttiği bir hobi için size laf söyleyeceğinden emin olduğunuz babanızdan para istemek de "bile bile lades" demek ki ben olsam bunu yapmazdım.
Evet hobi edinin, evet sürekli evde durmayın işsizsiniz diye hayata küsmeyin. Ama kendinizi yaralayacak sözlerden uzak durmak da sizin göreviniz sonuçta.
Evet iş bulmak zor, ama sektörünüz geniş ve gelişime açık bir sektör. Bu konuda adımlar atarsanız hem kırılmaz, hem de iş bulmanızı hızlandırabilirsiniz.

Bu düşünceyi de anlamıyorum bi insan gayet de babasını sevmeyebilir , acıtasyona gerek yok ölen geçmiş insanların hepsine Allahtan rahmet diliyorum fakat bazı babaların yokluğu ve varlığı birdir ben babam ölse üzülmem
acitasyon olarak yorumlaman ne kadar acı ve bencilse. Belki de acitasyon yapmıyorumdur. Bunun ihtimali %50 ve hiç azımsanacak bir ihtimal değil. Ve bu ihtimal üstüne bile olsa normal bir yprum senin dediğin ifadeyi içermemesi lazım. Normalde insanlar babalarını severler, sevmeyenler geçmişlerinde bir travma yaşamış olanlar ya da anne baba boşanmasında babayı sürekli kötüleyen bir annenin yanında kalma bir sebeptir. tabi kötü babalar da vardır o da bir neden ama ne beni ne başkasını tanımadan acitasyon demen doğru değil kanımca.

Tanımıyorum ama gitar çalmak senin neyine, git başka şeylerle ilgilen diyecek kadar başkalarına yukarıdan bakmıyorum. Umarım bu kızla aynı pozisyondan olursun Maya! O yaşta kimse ailesiyle yaşamak istemez. Elinde olsa zaten giderdi.

ay aynı pozisyondan olmama gerek yok vallahi daha kötü pozisyondayım başımda bin tane sorumluluk.
Şöyle diyeyim asla yüksekten bakma değil, hayat inanın çok zor çok.
Hele aile olup çoluk çocuğa karışınca her şey çarpı iki zor.
İnşallah konu sahibi de siz de iş bulursunuz ki zaten bulacaksınız o zaman anlayacaksınız ki hayat çok zor ve her şeyin suçlusu anne baba değil, babanız bir kursa sizi göndermediği için kaçırmadınız o işi ya da anneniz size o gün kötü söz söylediği için o gün sınavdan kötü not almadınız aslında.

ay aynı pozisyondan olmama gerek yok vallahi daha kötü pozisyondayım başımda bin tane sorumluluk.
İnşallah konu sahibi de siz de iş bulursunuz ki zaten bulacaksınız o zaman anlayacaksınız ki hayat çok zor ve her şeyin suçlusu anne baba değil, babanız bir kursa sizi göndermediği için kaçırmadınız o işi ya da anneniz size o gün kötü söz söylediği için o gün sınavdan kötü not almadınız aslında.
yaşanmışlık tecrübesi deniyor işte buna...ve bazı şeyleri belki yaşamak lazım anlamak için..
aslıda doğduğun ev kaderin belki bu daha doğru bir yaklaşım.Varlıklı insanlara bakarsanız kuşaklar boyu sorunsuzdur iş hayatları, düzenleri vs.

İş arama sürecinde kendi harçlığınızı çıkarmak için de bir çok yol var.
Mimarım, ve mezun olduktan sonra iş bulana kadar en azından telefon faturamı ödeyeyim, dışarı çıktığımda bi çay kahve içebileyim diye içerik üreticiliği yapmıştım mesela. Akmasa da damlamıştı.
Benim babam para konusunda sizin babanızdan daha kötü de sayılabilir üstelik, değil ki ona pahalı bir hobi edinmek istediğimi söyleyeyim, telefon faturamı söylemek bile sonunda laf işitecem diye zor geliyordu. Bunlardan kendimi korumak için evden yapabileceğim işler bulmuştum. Örgü ördüm, içerik ürettim vs vs.
Siz biraz fazla hassassınız. Babanızla ilgili travmalarınızı uzman yardımıyle çözmenizi de önerebilirim tabi. Ama bile bile babanızdan bişeyler istemek, sanırım çözüm o değil.

acitasyon olarak yorumlaman ne kadar acı ve bencilse. Belki de acitasyon yapmıyorumdur. Bunun ihtimali %50 ve hiç azımsanacak bir ihtimal değil. Ve bu ihtimal üstüne bile olsa normal bir yprum senin dediğin ifadeyi içermemesi lazım. Normalde insanlar babalarını severler, sevmeyenler geçmişlerinde bir travma yaşamış olanlar ya da anne baba boşanmasında babayı sürekli kötüleyen bir annenin yanında kalma bir sebeptir. tabi kötü babalar da vardır o da bir neden ama ne beni ne başkasını tanımadan acitasyon demen doğru değil kanımca.
Ölüm acı verici bişeydir, başınız sağ olsun. Fakat ne zaman böyle bi konu açılsa herkes babanın kıymetini bil , o öyle söylemek istememiştir, seviyordur vssss moduna geçiyor, nasıl herkes anne gibi anne olamıyorsa, bu baba içinde geçerli ve bi baba her zaman evladını sever diye bişey yok, sevmiyor işte , biz yanlış anlamıyoruz sevmiyor, aşağılıyor , kötü hissettiriyor ,kırıyor, dövüyor , bunu yaşadığım insanı nasıl sevebilirim ? nasıl saygı duyabilirim ? o yüzden kimsenin hayatını bilmeden , işte kıymetini bil , bizim babamız yok düşüncesini kabullenemiyorum , çocuğunu öldüren baba da var , o yüzden kıymet sevgi hak edene verilmeli bazı insanların yokluğu koymaz

Ben daha önce bir işte çalışıyordum zaten, ailemden ayrıydım işten çıkarıldım. İşim olmamasına rağmen 2 yıl kira ödedim. Tecrübesiz halimle iş bulmuşken, mezun olur olmaz hem de, şimdi başvurularıma dönen bile yok, görüşme yapıyorsunuz, olumsuz. Bu bir kısır döngü. Çalışırken de hayat zor ama işsizliği yaşamayan bilemez.

yaşanmışlık tecrübesi deniyor işte buna...ve bazı şeyleri belki yaşamak lazım anlamak için..
aslıda doğduğun ev kaderin belki bu daha doğru bir yaklaşım.Varlıklı insanlara bakarsanız kuşaklar boyu sorunsuzdur iş hayatları, düzenleri vs.

anne olunca anlarsın :D

Hayat sadece iş bulunca deil iş bulmadan da zor herkesin derdi kendine ağırdır iş yoğunluğu derdini işsizliğe yeğlerim

Back
X