- 10 Şubat 2020
- 285
- 391
- 53
Herkese merhaba. Benim artık çözüm bulamadığim ve ne yapacagimizi da bilmediğim bir konu var babamla ilgili. Babam 58 yasinda annemle 32 yillik evliler. Aşırı agresif aşırı kuralcı imanı zayıf sinirlendiğinde allah kitap kufur eden bir keresinde eline geçen kuran dili kitabini paramparca edecek kadar saygisiz aşırı konuşan kalabalik bir ortamda herkesi biktiracak kadar cok konusan ve annemin her tartismada beynini yiyen bir adam. Baskalarina sorsan cok yardimsever cok anlayisli saygili güleryüzlü gorunen kişi anneme karsi tam tersi. Bir suyu bile tersleyerek ister. Bu zamana kadar anneme sahip cikan bir anneanne ya da dede kardes olmadigi icin annem babamin agresifligine cocuklari icin katlandi. Yillarca orda burda calisti babamdan para almadi. Sonra kötü hastaliga yakalanip isten ayrildi artik calisamaz. Babam da her firsatta ben boyleyim yemiyosa boşan benim evimdeyseniz bana itaat edeceksiniz dedigim yapilacak diye baski yapiyor. Anneme ben yardimci olamiyorum maddi olarak bir gelirim yok yeni evliyim borc içindeyiz . Annem diyor ki sadece babanın siniri bagirmasi cagirmasi olmasa gecinip gidecegiz diyor ama nasil. Babamin kesinlikle bir psikiyatriye gitmesi lazim ama asla kabul etmiyor yetmezmis gibi mahalleyi ayaga kaldiracak kadar bagiriyor . Zaten o kuran kitabini yirtmasiyla keşke carpilsaydi diyorum keske bir sey olsa da artik sussa dedigim çok olmustur. Ne kadar babam da olsa ne kadına saygisi var ne dine ne insana. Ben evlendim annemi evde biraktim geldim ama biliyorum ki her gun anneme bagiriyor. Ne yapacagiz babami nasil sakinlestirebiliriz. O farketmeden sakinlestirici versek basimiza iş acar mi diye cok korkuyorum cunku oyle yapan bir aileye denk gelmistim adam melek gibi olmustu. Babami nasil susturabiliriz laftan anlayan bir insan degil. Günah vs hic bir sey umrunda degil adamin. Ben bu iman zayifliginin cok etkisi oldugunu dusunuyorum. Allah korkusu yok hic olsa anneme eziyet edip kotu davranmaz. Kendim gidip doktorla mi konussam acaba ?