• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı susturacak bir çare arıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zulemaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2020
285
391
53
Herkese merhaba. Benim artık çözüm bulamadığim ve ne yapacagimizi da bilmediğim bir konu var babamla ilgili. Babam 58 yasinda annemle 32 yillik evliler. Aşırı agresif aşırı kuralcı imanı zayıf sinirlendiğinde allah kitap kufur eden bir keresinde eline geçen kuran dili kitabini paramparca edecek kadar saygisiz aşırı konuşan kalabalik bir ortamda herkesi biktiracak kadar cok konusan ve annemin her tartismada beynini yiyen bir adam. Baskalarina sorsan cok yardimsever cok anlayisli saygili güleryüzlü gorunen kişi anneme karsi tam tersi. Bir suyu bile tersleyerek ister. Bu zamana kadar anneme sahip cikan bir anneanne ya da dede kardes olmadigi icin annem babamin agresifligine cocuklari icin katlandi. Yillarca orda burda calisti babamdan para almadi. Sonra kötü hastaliga yakalanip isten ayrildi artik calisamaz. Babam da her firsatta ben boyleyim yemiyosa boşan benim evimdeyseniz bana itaat edeceksiniz dedigim yapilacak diye baski yapiyor. Anneme ben yardimci olamiyorum maddi olarak bir gelirim yok yeni evliyim borc içindeyiz . Annem diyor ki sadece babanın siniri bagirmasi cagirmasi olmasa gecinip gidecegiz diyor ama nasil. Babamin kesinlikle bir psikiyatriye gitmesi lazim ama asla kabul etmiyor yetmezmis gibi mahalleyi ayaga kaldiracak kadar bagiriyor . Zaten o kuran kitabini yirtmasiyla keşke carpilsaydi diyorum keske bir sey olsa da artik sussa dedigim çok olmustur. Ne kadar babam da olsa ne kadına saygisi var ne dine ne insana. Ben evlendim annemi evde biraktim geldim ama biliyorum ki her gun anneme bagiriyor. Ne yapacagiz babami nasil sakinlestirebiliriz. O farketmeden sakinlestirici versek basimiza iş acar mi diye cok korkuyorum cunku oyle yapan bir aileye denk gelmistim adam melek gibi olmustu. Babami nasil susturabiliriz laftan anlayan bir insan degil. Günah vs hic bir sey umrunda degil adamin. Ben bu iman zayifliginin cok etkisi oldugunu dusunuyorum. Allah korkusu yok hic olsa anneme eziyet edip kotu davranmaz. Kendim gidip doktorla mi konussam acaba ?

Dine sövmek, Kurani yırtmak kişiyi İslam'dan ayırır. Nikahta düşer bu durumda, annenizin derhal o evden ayrılması gerek. Çok üzüldüm, Allah hidayet etsin babanıza...

Ben bu ayrintiyi atlamişim. Babam kurban bayramlarinda kurban kesmekten başka (eti annemin israriyla dagitilir) hic bisi yapmaz. Yani cok kez duydum kufur ettigini artik dinden tamamen cikmistir degil mi.

İlacın yan etkisi var mı onu iyice araştırın başına bir şey gelmesin kesinlikle yan etkisi varsa kullanmayın. siz sebep olmayın. ama şöyle de bir şey var o ölmeden durum değişmiyor çünkü ben de babam ölene kadar cehennem hayatı yaşadım evde. Sizin anlattıklarınıza benzer ama bütün parasını içkiye veren, eve asla bakmayan, sürekli diliyle eziyet veren biriydi annem işkence gibi bir ömür geçirdi. Hiç ölmez sanıyordum, yıllarca ölmesini istedim. Bi anda ağrıları başladı kanser olduğunu öğrendik, 3 gün içinde öldü. Ölünce yine de çok ağladık ama nerdeyse iyiliği hiç olmadı gibi bir şeydi yani bize. Öldü, insan gibi yaşamaya başladık ama hepimizde de psikolojik etkiler bıraktı hiç atlatamadık annem de ben de, kardeşim de. Keşke böyle yapmasaydı normal bir aile olabilseydik. Annem boşanmadı, şimdi baya bi maaşı anneme kaldı çok rahat ediyor o parayla

Hafifinden bir depresyon hapını vitamin diye verseniz mi acaba. Anneniz boşansa sağ bırakmaz diye korktum şimdi

Ben de oyle dusunuyorum iste bi doktorla konussam mi dedim. Boşanma cok dusuk bir ihtimal anneme neler yapar allah bilir. ama asiri sinirlenmekten kalp krizi gecirmisligi var doktor soylemisti kendi kendine yapmissin diye babama. Psikiyatriye gorun demisti.

Ben bu ayrintiyi atlamişim. Babam kurban bayramlarinda kurban kesmekten başka (eti annemin israriyla dagitilir) hic bisi yapmaz. Yani cok kez duydum kufur ettigini artik dinden tamamen cikmistir degil mi.
Maalesef :( islama girmesi için yapması gereken tek şey şehadet getirmek, tabi bunların küfür( dinden çıkaran şeyler) olduğunu bilip getirmesi gerek.

Öff iman zayıflığıyla ne ilgisi var? :işsiz:
İmanlı olsa tam bir beyefendi olacaktı sanki.

Anneniz katlanmayı kendi seçmiş. Çalışıp kocasından para bile almayan kadın istese çoktan boşanırdı zaten.
Onun boşanmaya, babanızın da susmaya niyeti yoksa öyle yaşayıp gidecekler, yapacak bir şey yok.

Benim babam hayatta hiç kesmedi, hiç camiye gittiğini filan hatırlamam. Bize verilen kurban etini içkisinin yanında meze yapmıştı. Çok kötü rahatsızlanmıştı. Çarpıldı heralde demiştim ama iyileşmişti sonra

İlacın yan etkisi var mı onu iyice araştırın başına bir şey gelmesin kesinlikle yan etkisi varsa kullanmayın. siz sebep olmayın. ama şöyle de bir şey var o ölmeden durum değişmiyor çünkü ben de babam ölene kadar cehennem hayatı yaşadım evde. Sizin anlattıklarınıza benzer ama bütün parasını içkiye veren, eve asla bakmayan, sürekli diliyle eziyet veren biriydi annem işkence gibi bir ömür geçirdi. Hiç ölmez sanıyordum, yıllarca ölmesini istedim. Bi anda ağrıları başladı kanser olduğunu öğrendik, 3 gün içinde öldü. Ölünce yine de çok ağladık ama nerdeyse iyiliği hiç olmadı gibi bir şeydi yani bize. Öldü, insan gibi yaşamaya başladık ama hepimizde de psikolojik etkiler bıraktı hiç atlatamadık annem de ben de, kardeşim de. Keşke böyle yapmasaydı normal bir aile olabilseydik. Annem boşanmadı, şimdi baya bi maaşı anneme kaldı çok rahat ediyor o parayla

Babamin içkisi kumari yok ilginc bir sekilde. Bir o eksik zaten. Eve de alir getirir gerekenleri. Ama agzi bozuk davranislari bozuk ahlaki bozuk. Emekli de oldu. Parasi da var ama annem evden gittigi gibi cok kotu seyler yapar . Bi keresinde bahceden gordugu bir adamin kafasini yarmisti kimsin diye sormadan. Düşünmeden gozu kararir anneme neler yapar bir anlik cinnetle.

Sürekli iman zayıflığından bahsetmişsin, bence karekter meselesi ve yetiştirildiği ortam daha çok insanı şekillendiriyor
Çok inançlı olup,
İğrenç işler yapan da var o çözüm üretmiyorsa siz çözüm bulup halledeceksiniz çayına sakinleştirici ilaçlar atmak ile başlaya bilirsiniz, bir zalimle baş etmek her yiğidin harcı değil

Siz madem inançlısınız, inanarak ona fark ettirmeden yüzüne ayet el kürsi, fatiha gibi sureleri araştırın okuyun. Esma ül hüsnada da bunun için faydalı olabilecek isimler var onları her gün tesbih çekebilirsiniz. Ben hasbunallahi ve ni'mel vekil zikrinin çok faydasını gördüm

Öff iman zayıflığıyla ne ilgisi var? :işsiz:
İmanlı olsa tam bir beyefendi olacaktı sanki.

Anneniz katlanmayı kendi seçmiş. Çalışıp kocasından para bile almayan kadın istese çoktan boşanırdı zaten.
Onun boşanmaya, babanızın da susmaya niyeti yoksa öyle yaşayıp gidecekler, yapacak bir şey yok.

Benim bi tanıdığımda böyle aşırı gereksiz huysuz. Ama karışı ve çocukları ona büyü yapmışlar, cinler musallat olmuş falan gibi saçma sağan yorumlar yapıyorlar. Kabul etmiyorlar huysuz, aksi, yüzüne bakılmaz bi adam olduğunu.

Konu sahibi anneniz çalışan da bi kadınmış neden bi türlü boşanmamış anlamadım açıkçası. Çocukların böyle bi babayla büyümesinin bi avantajı yok ki.

Babamin içkisi kumari yok ilginc bir sekilde. Bir o eksik zaten. Eve de alir getirir gerekenleri. Ama agzi bozuk davranislari bozuk ahlaki bozuk. Emekli de oldu. Parasi da var ama annem evden gittigi gibi cok kotu seyler yapar . Bi keresinde bahceden gordugu bir adamin kafasini yarmisti kimsin diye sormadan. Düşünmeden gozu kararir anneme neler yapar bir anlik cinnetle.
Bizimki de yıllarca annemi öldürür korkusuyla yaşadık hep rüyama girerdi çok gerçek gibiydi. Çok ta şiddet gördük zaten, en çok ta annem. Ben koskoca yaşımda, misafirin yanında sebepsiz dayak yediğimi bilirim ne kadar zor bişey. Anneme boşan dedik boşanmadı, şanslıymışız ki öldü babam. Böyle de demek zor ama biz de ya annemi öldürür ya da bi gün orda burda içtiği birini öldürür filan diye çok korkardı eve getirirdi arkadaşlarını, adamlar bana anneme göz dikerdi. Sabaha kadar uyutmazdı onların sesi. Adam odama mı girmedi,eşyalarımız mı kırılması,odamdan çıkınca iç çamaşırıyla bizim evde uyumuş kalmış sarhoşu mu görmedim, mahalleye rezil mi olmadık neler neler yaşadım hiç diyemiyorum keşke ölmeseydi diye çünkü bunca rezilliği ölüm pakladı

Benim babam hayatta hiç kesmedi, hiç camiye gittiğini filan hatırlamam. Bize verilen kurban etini içkisinin yanında meze yapmıştı. Çok kötü rahatsızlanmıştı. Çarpıldı heralde demiştim ama iyileşmişti sonra
Dine küfür etmesi, Kur'ani kerimi yırtması içki içmesinden, namaz kilmamasindan çok daha kötüdür. Kişi içki içerek günaha düşer, ama dine küfür Islam'dan ayirir.

Oyle tadi kokusu olmayan ilac var..bizzat biliyorum..psikiyatrist yaziyor..uyku veriyor..doktora lisani munasip ile anlatin yazsin

Benim bi tanıdığımda böyle aşırı gereksiz huysuz. Ama karışı ve çocukları ona büyü yapmışlar, cinler musallat olmuş falan gibi saçma sağan yorumlar yapıyorlar. Kabul etmiyorlar huysuz, aksi, yüzüne bakılmaz bi adam olduğunu.

Konu sahibi anneniz çalışan da bi kadınmış neden bi türlü boşanmamış anlamadım açıkçası. Çocukların böyle bi babayla büyümesinin bi avantajı yok ki.

Eskiden calisiyordu sonra hastalandi ve calisamayacak durumda. Yatalak oldugu donemde ben baktim anneme simdi sadece evde yuruyebiliyor cok sukur .
Calistigi donemde bosanmamasinin sebebi babamın hepimizi öldürmesi korkusu. 1 saniye bile dusunmez. Kucukken hepimizi bir odaya kitlemisti ablami banyoya kitlemisti psikolojik şiddetlerle yillarimiz gecti. Annem de bizi evin icinde babamdan korumaya calisti hep. Kazandigi para sadece ustumuze basimiza ve biraz hastanelere gitti. Ev gecindirecek paralar kazanmiyordu yani. Anneannem bizi yanina almadigi icin babam yalniz oldugumuzu biliyordu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X