- 17 Şubat 2016
- 1.290
- 259
- 123
- 34
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
-
Konularınıza bakacağım.Sizde mi benzer şeyleri yaşadinizSon 2 konumu okur musun ? Hikayelerimiz benzer ve yaşayabileceğin bir sonuç okuyabilirsin. Tabi başına farklı şeyler de gelebilir.
Diyebileceğim; İçinden geldiği gibi davran. Herkese her şeyi anlatma. Vicdan azabı elinden gelenin en iyisini yapsan bile oluyor.
Bakım evi yatalak hastada en az 100 bin isterBakım evine ver emeklisi vs yok mu adam olsaydı
Kadinla boşandilarEvli olduğu kadin baksın, sizin hiçbir vicdani yükümlülüğünüz yok.
60 hastaya 2 hasta bakıcı düşüyormuş.Düzgün bakılmaz dediler.Hasta bakıcı extra bakmak icin 12 saatlik o da 2bin istedi.ben de Türkiye'deki bu sistemi anlamıyorum
türkiyede hemşireler neden alt almıyor?
neden siz hasta bakıcı tutuyorsunuz hastanede yatan hastaya?
evet, şimdi hemşire arkadaşlar gelip bizim alt almak görev tanımımızda yok diyecekler. biliyorum yok. e hastanelerde hastabakıcı zaten yok, nasıl olacak?
inanılmaz ya gerçekten hastaneye neden yatıyor bu insan; hasta diye.
ama herşeyine ailesi koşturuyor. ailesi olmayan hastaları ne yapıyorlar ?
sıkıntınız burada kolaysa gel bırak ilgilenme. (bunu yapabilecek insan da vardır da çok da herkes yapamıyor işte)
bıraksanız ilgilenmeseniz büyük ihtimalle ortada kalacak, ki kalıyor da. insan zorla vicdan yapıyor.
Profilinizi göremiyorunSon 2 konumu okur musun ? Hikayelerimiz benzer ve yaşayabileceğin bir sonuç okuyabilirsin. Tabi başına farklı şeyler de gelebilir.
Diyebileceğim; İçinden geldiği gibi davran. Herkese her şeyi anlatma. Vicdan azabı elinden gelenin en iyisini yapsan bile oluyor.
60 hastaya düşen bakıcı da zaten başhekimin, diğer kontenjanlı kişilerin işini bitirirse ancak normal servis hastalarına bakıyor, orda da getir götür, hastayı taşı vb. işlerini yapıyor -zaten kaç tane hastanın herşeyine nasıl yetişsin?60 hastaya 2 hasta bakıcı düşüyormuş.Düzgün bakılmaz dediler.Hasta bakıcı extra bakmak icin 12 saatlik o da 2bin istedi.
O zaman parasını sen ver diyeceksiniz. Lafı yapıştırın çekinmeyin boylelerinden.Ya bakıcı bulduk.Para vermeyen akraba bakıcı beğenmiyor
Bende elimden geleni yapiyorumben bakardım babama
3 4 ameliyat daha olabilir.Bacakta kesilebilir.Boyun düzelene kadar mecbur refakatçi kalacak.60 hastaya düşen bakıcı da zaten başhekimin, diğer kontenjanlı kişilerin işini bitirirse ancak normal servis hastalarına bakıyor, orda da getir götür, hastayı taşı vb. işlerini yapıyor -zaten kaç tane hastanın herşeyine nasıl yetişsin?
kısacası alt almak, kişisel hijyen sağlamak çok çok çok nadir yapacakları bişey.
ben kimsesi olmayıp da hastabakıcının bakım verdiği kimseyi görmedim şimdiye kadar da hadi istisnai olarak varsa diye nadir dedim.
25 senelik profesyonel refakatçiyim...öncesinde öğrenciyken bile çok hasta başında kalmışımdır, da hadi o zamanlar neredeyse çocuktum
ankarada yatılı kalmadığım hastane yoktur.
hastanede daha ne kadar kalacak, süreç nasıl gidecek, doktorları bişey diyor mu?
60 hastaya 2 hasta bakıcı düşüyormuş.Düzgün bakılmaz dediler.Hasta bakıcı extra bakmak icin 12 saatlik o da 2bin istedi.
yani şu anda boyunda kırık olduğu için alt alınması gerekiyor3 4 ameliyat daha olabilir.Bacakta kesilebilir.Boyun düzelene kadar mecbur refakatçi kalacak.
Şuan bakıcı parası 45 bin yapıyor.Sonda takili.Aşıri nazlı.Bakici aylik 45 yapıyor.Şükür uyguna ayarladık.Ben hasta olucam sanirim.1 haftadır hergün hastahanedeyim.Yemek yemeyi unuttum.Dengesiz akrabaları geldi salak salak konuştular.Büyük ihtimalle 3 ay bakım gerekecek gibi duruyor.Sağ kolda kirik var.Belki orasıda alçıya alınacak.yani şu anda boyunda kırık olduğu için alt alınması gerekiyor
bu ne kadar zamanda düzelirmiş? bişey dediler mi?
bu 3-4 ameliyatın hepsini bu yatışında mı yapacaklarmış yoksa atıyorum çıkacak 6 ay sonra tekrar gelecek başka ameliyat mı olacak?
diyelim hastanede 1 ay kalışında bakıcı hergün gelse 60 bin yapıyor,
böyle bir parayı ne kadar süreyle verebilirsiniz?
evine çıkardınız
evde kendi kendine idare edebiliyor olacak mı ?
değilse eve gelen bakıcı da erkek hasta + yüksek ihtimalle bacak olmaması + zor bir insan olması gibi sebeplerle bence en az 50-60 bin isteyecektir.. zira hastanelerde telefonla arayıp 1-2 kerelik bile bakım alabilirsiniz, öyle gelen ve zaten sürekli hastane çevresinde olan kişiler var ama evde bakanlar aylık anlaşır.
bu daha evin masrafından da hariç.
kısacası bu 1 kerelik bir iş değil bakardım diyenler de atıyorum 15-20 sene bu işi nasıl yönetmeyi düşününüyorlar mesela keşke onu da bi anlatsalar.
beni gaddar bulabilirsiniz ama
babanız şu anda terminal evre bir hasta olsa da zaten 2-3 ay hadi 6 ay 1 sene ömrü kalmış olsa
olan olmuş neyse son vazife denir.
sizin durumunuzda ise önünüzde ne kadarlık ve nasıl bir süreç var bilmiyorsunuz. bilmeden de ne diyelim bilemiyorum ki seneler boyunca nasıl uğraşacaksınız bu kadar şeyle bilemedim.
İlahi adalet denen belki de budur. Allah yaptıklarının bedelini ödetiyordur olamaz mı?Ya bizde yaşlanacagiz sonuçta.Ayni durumda olmak istemezdim.Vicdanende rahat değilim ben.Amcamin çocuklarına bizden çok parası geçti.Tabiki gelsinler istemem.Çekemem ben onları kusura bakmasınlar.Zaten babam hastahanede kalacak.Bakici da hastahanede.Ya eşimden önce bende acikcasi evde bakmak istemiyorum
baba mi bu adam?İşte baba olunca öyle olmuyor.Aşırı bunaldım ve üzgünüm
Evette vicdanen rahat değilim.Ve 2 3 senedir aramız iyiydibaba mi bu adam?
herkesj engelle gitsin ne yapiyorsa yapsin
devlet baksin sokakta yatsin
sana babalık yapmamis ki
Ee tabiki.Annemde kendi hakkını savunamayan biri.Anneme miras kaldı.Kaç aydır avukata ver diyoruz.Dinlemiyor.Ben annemi herkese karşı savundum.Bakın 2 3 ay önce kız kardeşim, annem ve ben annemin hakkini savunmak için memlekete gittik.Anneme düşen ev içi dogalgazci getirecektim.Teyzem tepki gösterdi.Annemde para mi var diye tepki gösterdi.Ama böyle konuşmamiştik.Beni yalnız bıraktılar.İlahi adalet denen belki de budur. Allah yaptıklarının bedelini ödetiyordur olamaz mı?
Anneniz de yaşlandı değil mi, aldatıldı itelendi, yok sayıldı. Kocası başka kadın bulduğu ve sizi terk ettiği için çoluk çocuğu çöpten yiyecek aradı. Annenize de vicdan yapıyor musunuz, kadının hayatı mahvoldu diyor musunuz? Siz evlenmiş aile kurmuş, önünüze bakmışsınız. Adamın yapmadığı eziyet kötülük yok, üstelik sokakta aç açıkta değil. Kendinize zarar vermeniz yetmiyor eşinizi de sürüklüyorsunuz. Yapmayın bunu kendinize. Siz zayıf halkasınız, milletin en kolay ikna eder kitleriz dediği kişisiniz.
Üstelik bir günlük veya geçici bir durum da değil. Uzun süreli maddi manevi bakım gerekiyor. Bence o bile gereksiz ama kendinizi rahatlatmak istiyorsanız maddi olarak katkıda bulunabilirsiniz. Bu karakter bugün iyileşsin eline iyi para geçsin yine aynı şeyleri yapar.
Kendi düşen ağlamaz, ille müdahil olurum gittiği yere kadar bakar ilgilenirim diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Baba dediğiniz adam uzun vadede hem size hem evliliğinize zarar verecek. Sizin tüm aileniz malesef uzak durulması gereken tiplermiş. Evlenip yeni hayat kurmuşsunuz ama hala elli kişinin derdini sırtlıyorsunuz. Hepsine mesafe koymanız gerekirken hala çocuklarmış gibi kazık kadar insanların peşindesiniz. Günün sonunda hepsi yapmasaydın etmeseydin ilgilenmeseydin karışmasaydın diyecek.Ee tabiki.Annemde kendi hakkını savunamayan biri.Anneme miras kaldı.Kaç aydır avukata ver diyoruz.Dinlemiyor.Ben annemi herkese karşı savundum.Bakın 2 3 ay önce kız kardeşim, annem ve ben annemin hakkini savunmak için memlekete gittik.Anneme düşen ev içi dogalgazci getirecektim.Teyzem tepki gösterdi.Annemde para mi var diye tepki gösterdi.Ama böyle konuşmamiştik.Beni yalnız bıraktılar.
Teyzem annemi memlekete geldim, tapuları zam gelmeden paylaşalım diye çagirmişlar.Teyzeme güvenmediğimiz için kız kardeşim ve erkek kardeşim oraya gitmiş.Bu arada teyzem ve kızı için en az 20 kişi yedi dedi.Bende dedim.Teyzemde benim hakkımda bir ton şey söylemiş.Ve ne annem ne erkek kardeşim bizi savunmuş.O yüzden annemin miras işine de karışmıyorum.Gitsin onu dolandıracak kardeşine güvensin.
Biz maddi olarak yardım edip bakıcı ayarladik.Çünku aylarca hastahanede kalmaya gücümüz yetmeyecek.İnsallah akıllanır.Tabi sevimsiz akrabaları bin tane şey söylemiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?