• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın bakışları

"KESİNLİKLE" Kelimesini kullanacak kadar rahat olduğunuza göre psikolog falan olmanız gerek?
Ben tekrar ve tekrar söylüyorum ki babamın kötü bir yaklaşımda bulunacağını sanmıyorum sonuçta o benim babam.
Sadece bakışlarının fazla oluşu rahatsız etti bunu dile getiriyorum.
Benim de tabii ki gönlümden geçen babamın sizin bahsettiğiniz niyetlerde(iyi anlamda) bakması, ve benim yanılmış olmam.
Yaşadığım olayın da etkisi var tabii ki ama sadece benim çevreme karşı duyarlılığımı arttırmaktan yana.
Yani demem o ki her gördüğüme bana bakıyor yaftası yapıştırmıyorum.
Neyse teşekkür ederim.
Psikolog değilim ama SHU (sosyal hizmet uzmanı)yım , psikoloji dersi de gördüm ve bu konu da kendimi yetkin sayabilirim herhalde ! ben fikrimi söyledim taciz olayı için mutlaka destek alın, o zaman öz babanızın bakışlarından rahatsız olmazsınız normal değil çünkü neyse, iyi günler.

Merhabalar.
Konum babamın bakışları.
Babamın bakışlarından rahatsız oluyorum.
Küçükken spor yaptığım için insanlar tarafından beğenilen bir fiziğim var.(bunu kendimi övmek için söylemiyorum lütfen bu şekilde anlamayın, bunu olaya açıklık getirmesi içi, benim bu olayın nedeninin bu olduğunu düşündüğüm için belirtiyorum)

Geçen yaz bir taciz olayı yaşadım. Sapık bir adam arkamdan sarıldı ben çığlık atınca kaçtı.
Birkaç adam peşinden koştu yakalamaya çalıştı ben de babamı aradım gelip beni aldı.
Ben bu olayı hala atlatamadım, bu yüzden erkeklerin bakışlarına bana olan davranışlarına çok dikkat eder oldum.

Babama gelecek olursam, babam iyi biri bugüne kadar asla beni kırmadı, ne istersem yapar.
Annemi çok seviyor.
İyi biri yani.
Ama şu son zamanlarda beni çok rahatsız eden bakışlarını yakalıyorum.
Mesela ben yürüyüşe çıkarken tayt giyiyorum arkama bakışını yakalıyorum hem de birkaç kez.
başka taraflarıma da bakıyor utanıyorum yazmaya.
bazen diyorum ki acaba ben o unutamadığım olayın etkisinde olduğumdan mı böyle hissediyorum.
Ama birkaç kez yakaladığım için eminim.
Moralim çok bozuk.
Bana bir şey yapacağından değil ama mesela dar kıyafetlerimle salonda oturamıyorum, bazen babamdan kaçıyormuşum gibi hissediyorum.
Böyle şeyler kolay yazılmıyor, bilmiyorum içim çok sıkıntılı.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
Ya ben bu mantiği anlamiyorum. Sende evde dar giyinme o zaman. Bi etek giy otur hanimefendi gibi. Goz kayar tabi. Kotu niyetli olmasada.:KK34: tayt giynce bakiyormus e oyle yapisik dar giyersen gozu kayar farkinda olmadan tabi. Peeeh peh

Öz babasından nasıl bekler tarzı yorumlara katılmıyorum.
Ensest ilişkiden haberi vardır herkesin sanıyorum
Yine de umuyorum ki öyle bir durum yoktur
Babanın yanında daha usturuplu giyinmeye dikkat et

Ben iyi yönden bakmaya çalışırsam 19 ergensin ve hızlı bir gelişim sürecin var belki bu değişikliklere baban şaşırıyordur.

Böyle bir şeyle hiç bir zaman karşılaşmadığım için çok şaşırdım:KK57:

ve üzüldüm senin adına bu şüphelerle yaşamak çok zordur dikkatli giyin en iyisi

umarım sanıldığı gibi art niyetli bakışlar değildir

babanın kötü gözle bakacağına inanmayan biriysen demekki baban normal bi insan yani ensest gibi sapkınlıkları olsa önceden de olabilirdi ve sen fazlasıyla her zamn hssederdin sorun senin kafanda bence yaşın daha çok küçük bu gibi fikirlere kapılacağına usturuplu giyinmeyi öğren tacize uğramışşın korkuyosan ona göre giyin ozamn evde de baban varken dolaşma oyle ayrıca bu kafayla gidersen iyice sıyırırsın bi danışmandan yardım al burdakiler ne yapsın sana bu konuyu açman gereken kişi psikolog

Ya ben bu mantiği anlamiyorum. Sende evde dar giyinme o zaman. Bi etek giy otur hanimefendi gibi. Goz kayar tabi. Kotu niyetli olmasada.:KK34: tayt giynce bakiyormus e oyle yapisik dar giyersen gozu kayar farkinda olmadan tabi. Peeeh peh
Ne giyip giymeyeceğime siz karışamazsınız, uygun bir dille yazsanız sizi anlayabilirim ama üslubunuz çok çirkin bunu belirtmek istiyorum.
Ayrıca yorumları okursanız çok fazla açık/dar giyinmediğimi de belirttim.
Aslında sizin mesajınıza içimden cevap vermek gelmiyor ama yazma gereği duyuyorum yine de sonuçta yorum yapmışsınız.
Bakmak isteyen baş örtülüye de bakıyor bu bir sınırlama değil asıl o benim babam herkes baksa bile onun bakmaması gerek.
Ki ben zaten kötü bir şey yapacağını düşünerek yazmadım rahatsızlığımı dile getirdim.
Size de daha fazla bir şey yazmak istemiyorum çünkü yorumlarınızla bir başkasının kalbini kırabileceğinizi hiç düşünmeden yazabiliyorsunuz, neyse size iyi günler.

Psikolog değilim ama SHU (sosyal hizmet uzmanı)yım , psikoloji dersi de gördüm ve bu konu da kendimi yetkin sayabilirim herhalde ! ben fikrimi söyledim taciz olayı için mutlaka destek alın, o zaman öz babanızın bakışlarından rahatsız olmazsınız normal değil çünkü neyse, iyi günler.
sende teşhisi koydun hemen

Misal ben hic kimsenin bakislarina maruz kalmamak icin esim disinda kardesim babam dahil kimsenin yaninda dar yada kisa giymem, denize girmem... Rahatsiz oluyorsaniz siz de giymeyiverin. bakislara soz geciremeyeceginize gore...( cok kotu birseyi tecrube ettim su hayatimda babama dahi guvenmiyorum sen de guvenme

Öz babasından nasıl bekler tarzı yorumlara katılmıyorum.
Ensest ilişkiden haberi vardır herkesin sanıyorum
Yine de umuyorum ki öyle bir durum yoktur
Babanın yanında daha usturuplu giyinmeye dikkat et
insanlar çok garip neler duyduk gördük...ya babası bir şey yapacağından değil..yazmış,kadınlar bakışları hemen hisseder..kadın kadının kurdu bence..hayatta böyle bir şeyi ilk defa duyuyor gibi aaaa lar falan:KK48:

insanlar çok garip neler duyduk gördük...ya babası bir şey yapacağından değil..yazmış,kadınlar bakışları hemen hisseder..kadın kadının kurdu bence..hayatta böyle bir şeyi ilk defa duyuyor gibi aaaa lar falan:KK48:
Desteğiniz ve beni anladığınız için çok teşekkür ederim.
İnsanlar gerçekten tuhaf, burada bir forum var ve ben de bir derdimi yazıyorum.
Nasıl düşünebiliyorsun yazabiliyorsun diyorlar, belki de başkasına anlatamadığım için buradayımdır.
Ve inanın kaç kez silip tekrar yazdım.
Yaşayan hisseden bilir.
Bu yüzden kimseye bir şey diyemem ama kırıcı şeyler yazmaları hiç hoş değil..

Ben çözümü yazmak isterdim ama gerici yobaz diye taşlanmak istemiyorum. Ne de olsa "özgür" bir ülkede yaşıyoruz. "Din ve vicdan" özgürlüğü var. Herkes ne isterse onu giymekte "özgür". E tabii böyle olunca neticeleri de bir o kadar ahlaktan, insanlıktan mahrum ve sınır tanımaz "özgür" lükte oluyor.
Evet yobazsınız ve iğrenç bir anlayışa sahipsiniz.

4-5 yıl önce ülke gündemini sarsan 18 aylık bebeğe tecavüz olayında da zaten o 18 aylık bebek dekolte giydiği için tecavüze uğramıştı.

Hatta tecavüze uğrayan hayvanlar da hep dar ve dekolte giydiklerinden tecavüze uğruyorlar. Akşam akşam midemi bulandırdınız yine. Keşke sizin gibi düşünenler yok olsa da dünya daha yaşanılır bir yer olsa.

Desteğiniz ve beni anladığınız için çok teşekkür ederim.
İnsanlar gerçekten tuhaf, burada bir forum var ve ben de bir derdimi yazıyorum.
Nasıl düşünebiliyorsun yazabiliyorsun diyorlar, belki de başkasına anlatamadığım için buradayımdır.
Ve inanın kaç kez silip tekrar yazdım.
Yaşayan hisseden bilir.
Bu yüzden kimseye bir şey diyemem ama kırıcı şeyler yazmaları hiç hoş değil..
boşver sen önüne bak,doğru olanı yaptın paylaşmakla,ve yine iyisin,kk hatunları bazen çok acımasız olabilir:)çok mutlu olacaksın..canım dikkat et,tenha yerlerde dolaşma mümkünse tek başına,

boşver sen önüne bak,doğru olanı yaptın paylaşmakla,ve yine iyisin,kk hatunları bazen çok acımasız olabilir:)çok mutlu olacaksın..canım dikkat et,tenha yerlerde dolaşma mümkünse tek başına,
Peki çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız moral verdiniz :)

Şimdi gidip derslerime çalışmam gerek, yorum yazan herkese teşekkür ederim , yorumlara geç cevap verebilirim, herkese iyi akşamlar

Bende çocukluğumdan beri babamdan cekinirim.. Arkadaslarim babalarıyla sarılır, fotoğraflar cektirir, kızı babasını koluna girer gezerler ama ben babamdan hep cekinirim babama yaklasamam. Bu küçücükken de boyleydi hâlâ da böyle. Babam asi, sinirli birisi olduğu için değil, babamda cok cekingendir; anneme bile güzel bi kelime derken bizden utanir mesela :KK8:

Demek istediğim çok sağlam bir baba kız ilişkiniz yoksa;(mesela benimki gibi) geçmişte yaşadığınız bu olay yüzünden ister istemez daha da yanlış anlamaya musait olabilirsiniz..

Ben çözümü yazmak isterdim ama gerici yobaz diye taşlanmak istemiyorum. Ne de olsa "özgür" bir ülkede yaşıyoruz. "Din ve vicdan" özgürlüğü var. Herkes ne isterse onu giymekte "özgür". E tabii böyle olunca neticeleri de bir o kadar ahlaktan, insanlıktan mahrum ve sınır tanımaz "özgür" lükte oluyor.

bakış açınızı yargılama hakkım olmamakla birlikte size bilimsel bir gerçekten bahsedeyim. Türkiye'de kayıtlı ensest vakalarının çok büyük bir kısmı Doğunun kırsal kesimlerinde tespit edilmiş. Doğuluyum Doğu'da yaşıyorum ve şehrimin ilçelerinde öyle olaylar duydum ki...
asıl buna sebep olan sizin tabirinizle "sınır tanımayan özgürlük" değil,

-kendisini muhafazakar addeden insan topluluklarının din olgusunu anlamını kavramadan yaşaması,
-herşeyi yasaklar çerçevesinde değerlendirerek ayıp günah cehennem korkusu temelli bir din anlayışıyla
çevresini yoğun bir baskı altında tutması
-kadına yönelik bakış açısı
-karşısındaki insan değil sadece karşı cins-hemcins ayrımı ile görmesi
-6 yaşındaki kızınızdan sakının diyen şarlatanlara inanan bir toplum sonucu böyle problemler patlak veriyor.

kusura bakma margeratt ama insan öz babası hakkında nasıl böyle şeyler düşünebilir.acilen pskoloğa gitmelisin...
Kimse bunu isteyerek söylemez.Demekki ggercekten rahatsız edici bir durum varki söyleniyor.Gecen yil 6 yasindaki torunana cinsel TEMASta!!! bulunan bir dedenin haberini okumuştum ,bilmem anlatabildim mi yani konu sahibinin psikolojik bir rahatsiz olduğunu sanmiyorum.ortam çokbozuk arkadasim mmaalesef :KK43:

Margeratt , daha duzgun seyler tercih edersen daha iyi olur bende dar filan giymeye utanirdim ne bilim rahat edemezdim.Umarim en kisa zamanda normale doner her sey. İcin rahat olsun allah kalbine ferahlik versin kuzum

Son düzenleme:
Ne giyip giymeyeceğime siz karışamazsınız, uygun bir dille yazsanız sizi anlayabilirim ama üslubunuz çok çirkin bunu belirtmek istiyorum.
Ayrıca yorumları okursanız çok fazla açık/dar giyinmediğimi de belirttim.
Aslında sizin mesajınıza içimden cevap vermek gelmiyor ama yazma gereği duyuyorum yine de sonuçta yorum yapmışsınız.
Bakmak isteyen baş örtülüye de bakıyor bu bir sınırlama değil asıl o benim babam herkes baksa bile onun bakmaması gerek.
Ki ben zaten kötü bir şey yapacağını düşünerek yazmadım rahatsızlığımı dile getirdim.
Size de daha fazla bir şey yazmak istemiyorum çünkü yorumlarınızla bir başkasının kalbini kırabileceğinizi hiç düşünmeden yazabiliyorsunuz, neyse size iyi günler.
Ben yorumlara bakmadan direkt dusuncemi yazdim. Tabiki ne giyeceğine karisamam. Ancak Bende senin gibi daha once tacize maruz kaldim kucukken bir yabanci tarafindan.Seni benden daha cok kimse anlayamaz. Demissinki tayt giyince dar giyince babam bakiyor. Yani olayi buraya yazmadan once bi duzgun giyinmeyi deneseydin. Adamin gunahini almasaydin. Yazik yani. Sana tabiki ben oğretecek değilim. Mesela ben babamin yaninda oldukca duzgun oturup kalkmaya doğru giyinmeye calisirim. Bu seninde elinde. Kizgin sekilde yazmamin sebebide tamamen kardes gibi dusunduğumden. Ablan yasindayimve kardesim gibi dusundum. Rahatsiz olduysanda kusura bakma. Amacim kirmak falan değildi.

Herkesin için aynı şeyi gördüğümü söylemedim.
Sadece o olaydan sonra erkeklere ve davranışlarına dikkat ettiğimi söyledim.
Mesela dayılarımda var çok yakınız sürekli beraberiz ama bana karşı olumsuz bakışlarına şahit olmadım.
Ya da arkadaş çevremde de çok yakın olduğum bir erkek arkadaşım var sürekli beraberiz kardeş gibiyiz ondan da gördüğümü iddia edebilirdim ama hayır.
Ben gördüğümü yaşadığımı söylüyorum.

Ben hala yaşadığın olayın travma olduğunu ve algıda seçicilik yaşadığını düşünüyorum o olayı yaşamasaydın bu durum olsaydı yine psikologa annenle birlikte git size yol göstersinler derdim. .psikologa gitmenin sakıncası olmaz hatta bu durum cidden ensest bir durumsa psikolog ne yapman gerektiği konusunda konuşur ve annenle iletişimini sağlar..çünkü sen şüpheli değilsin eminim deyip duruyorsun..bu yüzden acilen psikologa durumunu anlat veya annene sana yön gösterir çok hassas konu..bunu geçer diye bekleme.sorun sende demiyorum sakın yanlış anlama, destek alarak çözülmesi gereken bir durum..

Son düzenleme:
bakış açınızı yargılama hakkım olmamakla birlikte size bilimsel bir gerçekten bahsedeyim. Türkiye'de kayıtlı ensest vakalarının çok büyük bir kısmı Doğunun kırsal kesimlerinde tespit edilmiş. Doğuluyum Doğu'da yaşıyorum ve şehrimin ilçelerinde öyle olaylar duydum ki...
asıl buna sebep olan sizin tabirinizle "sınır tanımayan özgürlük" değil,

-kendisini muhafazakar addeden insan topluluklarının din olgusunu anlamını kavramadan yaşaması,
-herşeyi yasaklar çerçevesinde değerlendirerek ayıp günah cehennem korkusu temelli bir din anlayışıyla
çevresini yoğun bir baskı altında tutması
-kadına yönelik bakış açısı
-karşısındaki insan değil sadece karşı cins-hemcins ayrımı ile görmesi
-6 yaşındaki kızınızdan sakının diyen şarlatanlara inanan bir toplum sonucu böyle problemler patlak veriyor.
Aynen öyle... Annen bile olsa dizinin üstü tahrik eder diyen cemaat liderleri var ülkemizde. Dekolte giyen tecavüzü hak eder ilahiyat profesörlerimiz var. Özgecan olayında konuyu laikliğe bağlayacak kadar cahil ve neredeyse öldürülen kızı suçlu bulacak kadar vicdansız türkücülerimiz var.

Bu arada bakış açısını yargılamak bal gibi de hakkımız. Bu bakış açısıdır Özgecanların katili.

Back
X