Babamın Bana Ettikleri :((

dertli_simge

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
116
32
48
Ankara
kızlar, çocuklu ve gençlik yıllarından buyana babamın bana ettiklerini unutamıyorum. bu yaralar içimde bir türlü kapanmıyor :(( ondan için için nefret ediyorum. hayatımı yaşamama engel olduğunu düşünüyorum. ne mi yapardı peki? ben küçükken çekngen, pasif, pısırık bir çocuktum, gerçi şimdi 28'im hala öyleyim ama en azından bunun farkındayım ve değişmeye çalışıyorum. babam bana destek olacağına benle dalga geçerdi, şaka niyetine canımı acıtacak laflar söylerdi, beynimden vurulmuşa dönerdim :((( kimi zaman da dayak atardı hem de başkalarının yanında :((( şimdi sahip olduğum özgüvensizliğimin, mutsuzluğumun, arkadaşsızlığımın (arkadaş sayım yok denilcek kadar az) temelinde babamın bana davranışları olduğunu düşünüyorum ve onu sevmediğimi düşünüyorum :((( bende derin iz bırakan üç acı hatıramı paylaşıcam şimdi:

1) 12/13 yaşlarındaydım, bir akrabalarda misafirlikteydik. demin de belirttiğim gibi, asosyal pısırık pasif bir çocuktum, çok çekingendim. akrabalar da benim üstüme geldikçe geldiler "bu çocuk neden konuşmuyor, niye ağzını açmıyor" diye... babam da gülerek "onun akıl yaşı daha 3" dedi !!! o anda ben beynimde kurşun yemiş gibi oldum kızlar :((((( canım o kadar yandı ki, ağlasam ağlayamadım da o kadar insanın içinde :((( boynumu büktüm oturdum..

2) ortaokulda öğrenciyken heves ettim, biriktirdiğim harçlıkla "bir genç kızın gizli defteri" kitabını aldım. bizim yaşlarda bir kızın öyküsünü anlatıyordu kitap. babam kitabımı görünce cinsel ilişkiyle, seksle ilgili bir kitap sandı, ismi "bir genç kızın gizli defteri" ya!!!! paramparça etti kitabı ve beni de dövmüştü :((( çok üzülmüştüm ama çöpe atmaya kıyamadım kitabı, günlerce uğraşmıştım yırtık kısımları birleştireyim diye :((

3) bu olayda çok küçüğüm, 5-6 yaşında olmalıyım. otobüs bekliyorduk galiba, bir de manav vardı. manavda kıpkırmızı elmalar vardı ve ben elmalara bakıyordum çünkü çok kırmızıydılar ve rengi çok dikkatimi çekmişti.. biraz fazla yaklaşmışım, dokunmadım ama inceliyordum. manav beni babama şikayet etti elmalara yaklaşıyor diye, babam naptı peki? sağlı sollu iki tane tokat aşketti yüzüme... söyleyin el kadar çocuğa yapılır mı bu? elalem yüzünden kendi kanından canından çocuğuna vurur mu insan?? çocuğunun psikolojisinin bozulmasını göze alır mı? ben baba olsaydım manava "ne var beyefendi çocuk bu, birşey yapmıyor ya" der, evladımı korur gene de tokatları atmazdım.. bakın 28 oldum hala unutamam bu olayı..

arkadaşlar bu 3 olay sadece örnek.. daha nicelerini yaşadım ve hala da yaşıyorum.. sessizim diye sadece dışarda ezilmedim, ailem de ezdi beni. yıllar geçtikçe, okuyup işe girince ailemin gözünde prestijim biraz yükseldi ama yine de kontrol altında tutmaya çalışıyorlar beni.. bu yaşımda, bir arkadaşla günübirlik gezmeye gittim diye babam beni dövmeye kalkıştı.. anneme sitem etmeye kalkıyorum, diyor ki "o senin baban, yıllarca sizin için çalıştı çabaladı, mal mülk edindi sizi okuttu" vs. vs. evet tamam bunları kabul ediyorum ama babalık bundan mı ibaret sadece???? içimdeki kırgınlık geçmiyor geçmiyor işte... bir de babam benden sıcaklık beklemiyor mu sinir oluyorummm.. içimden gelmiyor ki sıcaklık göstermek, boynuna atılmak, vallahi de billahi de gelmiyor işte?? onlardan ayrı eve çıkmak istiyorum ama manevi baskı uyguluyorlar, annem "baba bedduası tutar, alırsan ömrün billah ızdırap içinde yüzersin" diyor.

ne yapmalıyım kızlar, nasıl etmeliyim?? aranızda benim gibi babası olan var mıydı?? gelin biraz dertleşelim inanın çok ihtiyacım var...

Son düzenleme:
diğer konularını da biliyorum aynı yorumu yaptım
pislik nişanlından ayrıl ve aileni de terket.
öyle babanın bedduası filan tutmaz

benim babam da seninki gibi,tahammülsüz,sever de tabiki güzel kızım diye ama insan kırgınlıkları daha bir benimsiyor,bnm de yaşım 28 çoğu şeyi unutamıyorum ama ne kadar kızarsam kızayım babamı seviyorum galiba,başka bir duygu,konuşamayız biz babamla,gözünün içine bakamam bile,mümkünse aynı ortamda durmam onunla,bn evliyim şuan ama bekar olup ta ben de günübrlik bi arkadaşımla gezseydim ve ters tarafına denk gelseydim döverdi bni....

ilişkini kesmeden kalplerini kırmadan
hislerini anlat
ve bence işin de varmış bir an önce kendi evine çık

çalışıp çocuk bakmak sadece beslemek değildir psikolojisinden de sorumlusun o çocuğun
belli ki zarar görmüşsün çok fazla

ailene onlarla görüşeceğini isterlerse destek te olacağını ama başka evde yaşayacağını söyle

işin nedir bilmiyorum ama şehir değiştirmen mümkünse değiştir kimsenin diyecek lafı kalmaz yeni bir hayata başlarsın

bu arada evlenince ( düzgün biriyle) hem evliliğinde mutlu olursun hem de baban sana karşı daha merhametli olur,bn evlenince öğrenmiştim ilk defa babamın beni özlediğini....

kızlar, çocuklu ve gençlik yıllarından buyana babamın bana ettiklerini unutamıyorum. bu yaralar içimde bir türlü kapanmıyor :(( ondan için için nefret ediyorum. hayatımı yaşamama engel olduğunu düşünüyorum. ne mi yapardı peki? ben küçükken çekngen, pasif, pısırık bir çocuktum, gerçi şimdi 28'im hala öyleyim ama en azından bunun farkındayım ve değişmeye çalışıyorum. babam bana destek olacağına benle dalga geçerdi, şaka niyetine canımı acıtacak laflar söylerdi, beynimden vurulmuşa dönerdim :((( kimi zaman da dayak atardı hem de başkalarının yanında :((( şimdi sahip olduğum özgüvensizliğimin, mutsuzluğumun, arkadaşsızlığımın (arkadaş sayım yok denilcek kadar az) temelinde babamın bana davranışları olduğunu düşünüyorum ve onu sevmediğimi düşünüyorum :((( bende derin iz bırakan üç acı hatıramı paylaşıcam şimdi:

1) 12/13 yaşlarındaydım, bir akrabalarda misafirlikteydik. demin de belirttiğim gibi, asosyal pısırık pasif bir çocuktum, çok çekingendim. akrabalar da benim üstüme geldikçe geldiler "bu çocuk neden konuşmuyor, niye ağzını açmıyor" diye... babam da gülerek "onun akıl yaşı daha 3" dedi !!! o anda ben beynimde kurşun yemiş gibi oldum kızlar :((((( canım o kadar yandı ki, ağlasam ağlayamadım da o kadar insanın içinde :((( boynumu büktüm oturdum..

2) ortaokulda öğrenciyken heves ettim, biriktirdiğim harçlıkla "bir genç kızın gizli defteri" kitabını aldım. bizim yaşlarda bir kızın öyküsünü anlatıyordu kitap. babam kitabımı görünce cinsel ilişkiyle, seksle ilgili bir kitap sandı, ismi "bir genç kızın gizli defteri" ya!!!! paramparça etti kitabı ve beni de dövmüştü :((( çok üzülmüştüm ama çöpe atmaya kıyamadım kitabı, günlerce uğraşmıştım yırtık kısımları birleştireyim diye :((

3) bu olayda çok küçüğüm, 5-6 yaşında olmalıyım. otobüs bekliyorduk galiba, bir de manav vardı. manavda kıpkırmızı elmalar vardı ve ben elmalara bakıyordum çünkü çok kırmızıydılar ve rengi çok dikkatimi çekmişti.. biraz fazla yaklaşmışım, dokunmadım ama inceliyordum. manav beni babama şikayet etti elmalara yaklaşıyor diye, babam naptı peki? sağlı sollu iki tane tokat aşketti yüzüme... söyleyin el kadar çocuğa yapılır mı bu? elalem yüzünden kendi kanından canından çocuğuna vurur mu insan?? çocuğunun psikolojisinin bozulmasını göze alır mı? ben baba olsaydım manava "ne var beyefendi çocuk bu, birşey yapmıyor ya" der, evladımı korur gene de tokatları atmazdım.. bakın 28 oldum hala unutamam bu olayı..

arkadaşlar bu 3 olay sadece örnek.. daha nicelerini yaşadım ve hala da yaşıyorum.. sessizim diye sadece dışarda ezilmedim, ailem de ezdi beni. yıllar geçtikçe, okuyup işe girince ailemin gözünde prestijim biraz yükseldi ama yine de kontrol altında tutmaya çalışıyorlar beni.. bu yaşımda, bir arkadaşla günübirlik gezmeye gittim diye babam beni dövmeye kalkıştı.. anneme sitem etmeye kalkıyorum, diyor ki "o senin baban, yıllarca sizin için çalıştı çabaladı, mal mülk edindi sizi okuttu" vs. vs. evet tamam bunları kabul ediyorum ama babalık bundan mı ibaret sadece???? içimdeki kırgınlık geçmiyor geçmiyor işte... bir de babam benden sıcaklık beklemiyor mu sinir oluyorummm.. içimden gelmiyor ki sıcaklık göstermek, boynuna atılmak, vallahi de billahi de gelmiyor işte?? onlardan ayrı eve çıkmak istiyorum ama manevi baskı uyguluyorlar, annem "baba bedduası tutar, alırsan ömrün billah ızdırap içinde yüzersin" diyor.

ne yapmalıyım kızlar, nasıl etmeliyim?? aranızda benim gibi babası olan var mıydı?? gelin biraz dertleşelim inanın çok ihtiyacım var...

canım benım ya yeter kı hayatta olsunda nasıl olursa olsun baban...ne demek ıstedığımı ılerde sende anlarsan ama dua et bı baban oldugu ıcın..bende babama cok kırgılıklar yasadım hıc anlasamazdım ama sımdı sımdı bılıomusun o nedenlı kıymetlı..ıyı kı onun evladıyım dıorm baskada bısı demıorm

git de babana sımsıkı sarıl bence:)ne olursa olsun ınsanın yanında duran ve her kosulda seven ıkı ınsan vardır anne ve baba
bu soledıklerının cok daha fazlasını yasadım olsun yeterkı onlar hayatta olsun
yeter kı bı sesını duyabıl gorebıl...:52:

Bir psikoloğun söylediği aklıma geldi..Normal zamanda gün içinde veya bir olay olduğunda, alakalı ve ya alakasız çocukken yaşadığınız bir olay aklınıza geliyorsa bilin ki o sizde travma yaratmıştır demişti..

Babana gelince yaptıkları inanılmaz ve bence de affedilmez! Bence baban sana manevi baskı uyguladığında sakin bir ses tonuyla yaptıklarını ve en önemlisi senin bundan nasıl etkilendiğini anlat.1olay bile anlatsan çok rahatlarsın diye düşünüyorum.

ya bıde su acıdan bakın babalarımız en az 55 60 yaslarında
ya allah askına ne beklıosunuz kı onlardan nasıl yetıstıler kaç kardes aynı odada
aynı kaptan yemek yıyen ınsanlar
bızım gıbı dusunmelerını bekleyemezsınız o farkında bıle deıldır hata yaptıgının
olsun farkında olmasın ama heeeeep bızım aılemız olsun sakın sınırlenme bence alttan al onda hak ver

tüğlerim tiken tiken oldu terbiye dayakla olmaz
ama bunu büyükler anlamaz
sen işini eline almış kendi paranı kazanan biriymişsin
sana çoçukluğunu zehir etmiş ve seni kötü hissettiren bi baban var
ne desem boş sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz sen yine de alttan alarak anlat
eve çıkmak istediğini bence çünkü baban despot birisi bence
üzülme artık boşver sen bide doktor yardımı al bence

Tamam babasıdır tabi ki silsin,bırakıp gitsin demiyoruz ama babası da haklı falan da değil kusura bakmayın!! Benim dedem 6çocuğu köy yerinde dövmeden büyütmüş..Ananem anlatırdı sadece 2kere el kaldırmış onda da 2dayım öğretmen okulunu bırakıp eve dönmüşler,o zaman ikisine de birer tokat! o kadar!

ya bıde su acıdan bakın babalarımız en az 55 60 yaslarında
ya allah askına ne beklıosunuz kı onlardan nasıl yetıstıler kaç kardes aynı odada
aynı kaptan yemek yıyen ınsanlar
bızım gıbı dusunmelerını bekleyemezsınız o farkında bıle deıldır hata yaptıgının
olsun farkında olmasın ama heeeeep bızım aılemız olsun sakın sınırlenme bence alttan al onda hak ver
İdrakten yoksun insanlar ebeveyn olmasınlar.
Şimdi 60 lı yaşlara gelen insanlar o zamanlar 40 lı yaşlardaydı. Aynı davranışı işyerindeki birisine veya komşu kızına yapmamayı
onlara hoşgörülü güleryüzlü davranmayı biliyorlar. İradelerini yabancılara karşı kullanabiliyorlar.
Demekki var bir irade.
Kendi evladına gelince mi buharlaşıyor bu irade!
Onun evladı ya, onun ya,
istediği gibi sindirebilir.
Ezerek, evlatları üzerinden çekinmeden nefs tatmini yapıcaklar.

Aynı tabaktan yemek yemek ile aynı odada uyumak ile insan karakteri gerilemez veya ilerlemez. Bağdaştığı düşünülüyorsa
neden böyle düşünüyorum diye dönüp kendini irdelemeli insan.

Sanmıyorum ki siz babanızdan sokakta dayak atılarak, davranışlarınız ezilerek yetişseydiniz
amaann boşver alttan al hak ver diyemezdiniz.

Biraz empati yapın lütfen.
Sonra yazın.

Forumda yazı yazarken nadirdir tepkili yazmam ama lütfen kusura bakmayın. Bana da, babadır nasıl böyle dersin v.s. demeye hazırlanmadan siz,
söyleyeyim. Benim babam üniversite hocası. Akademik kariyer yapmış okumuş etmiş falan bir adam. Aynı tabaktan da yemek yemişler ayrı tabaktan da.
Evleninceye kadar fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, bildiğin cinsel taciz, neler neler yaşattı bizlere.
Üniversitedeki öğrencilerine güzel intiba bırakmak için adeta melek olan babam eve geldiğinde dayaktan geçiriyordu bizleri.

Kız evladı için babanın yeri bambaşkadır. Evli olmasaydım babam yaşındaki adam çıksaydı karşıma tereddüt etmezdim evlenmek için.
Hastaneye herhangi bir hastalık için gittiğimde
yaşı ilerlemiş doktor bey ile konuyu uzatıyorum biraz daha muhabbet etmek istiyorum.
Öyle... Konu ile ilgili fikrime gelenler durmaz.. Ama ben durayım.. Sizden alıntı yaptığıma bakmayın.. Şahsınıza değil söylemlerim.. Şahsıma..

o 3 yas meselesini bence SAKACIKTAN demistirr
kim kiziyla sakalasmazki hangi baba sakalasmaz ? herkezinki sakalasir bu seni uzmus olabilir bunda bisey yok
dier tokat ise bazi babalar bunu yapar ama sende o sana vurdunda sesini cikarmaliydin
bence bunu sen kendin YAPTIN KENDINE NE YAPTIYSAN sirf baban seni dovdu falan diye suskun utangaclik olmaz kusura bakma bi insanin kendi kisiligi olur ve o kisiliginden asla odun vermez hic kimseye biraz AGZINI AC VE SESINI YUKSELT SUSMAK ASLA CARE OLMAZ sen boyle oldun icin belki baban saana bunlari yapiyorr 28 yasindasin daha fazla kendine guvenin olsun AYAKLARIN USTUNDE DUR VE CABALA DERIM...

UNUTMA BOYLE OLMAYA DEVAM EDERSEN ILLERDE SENI KOCANDA DOVER KOCANDANDA AGIR SOZLER DUYARSIM
BIRAZ DAHA OZ GUVEN BIRAZ DAHA KENDI KARARLARINI VER
BEN 20 YASINDAYIM VE KENDI KARARLARIMI KENDIM VERIYORUM
16 YASINDAN BU YANA VE 18 DEN SONRADA AILEMLE BIRLIKTE YASAMAMAYA BASLADIM
OKUYORUM VE ISTEDIM MESLEK ICIN AILEMDE BANA HEP DESTEK
BENIM OLMADIMI SORUNLARIM COK OLDU HERKEZIN GIBI AMA
ONLARA KENDINI KANITLA
SENIN COCUK DEIL DE GENC BI KADIN OLDUNU ISPATLA....

NEFRET KELIMESI COK KOTU BISEY... BENCEE
UNUTMA ANNENIN DEDI GIBI SANA BAKTI OKUTTU BUYUTUU... NEFRET YERINE ONU ANLAMAYA CALIS BENCE
....

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum bu yaşadıkalrının benzerleri bütün evlerde var ,anne baba olmaları o sorumluluğu taşıyabilecekleri anlamına gelmiyor ,çok güvendiğin birinin bunu yapması sende neden ,nasıl olur sorusuna yol açmış ki bu çok doğal bir durum
en iyisi bir uzmandan yardım al ,bu konuyla ilgili

dünyaya bir cocuk getirdiysen bakmak ZORUNDASIN..maddi manevi her türlü herzaman yanında olmak ZORUNDASIN. kimse kendi isteğiyle bu dünyaya gelmiyo..arkadaşım gücenme baban ama bu cahillikten en başta bu yaptıkları yoksa bilinçli bi anne baba asla bu şekilde davranmaz yada psikolojisi bozukta olabilir..böle şeler karşıdan bakınca önemsiz görünebilir nolcak babandır şaka yapmış ama bir çocuğun yüreğinde,beyninde,ruhunda çok izler bırakabilir arkadaşta bıraktığı gibi.. NİLY herkes senin ailen gibi 18 yaşında kızını ayrı evde yaşamasına müsaade etmez...haksız yere edilen beddua anne babada olsa tutmaz..28 yaşındasın tahsilin mesleğin varsa artık sana diretilen hayatı yaşamak zorunda değilsin.tabiki aileni üzecek bişey yapma ama kendi kararlarını vermekte yaşamakta senin hakkın

nasil yani bunlari babanla hic konusmadinmi??? bu forumda daha neler okuyacagim:50: bazi yorumlari okuyorum acaba bazilari nerde yasiyor die soruyorum kendime... saygi böyle olmazki , babamla herseyi konusurum neden cekiniyim o benim babam en guvendigim insan , zamaninda bana karsi biyanlisi oldu zamanigeldiginde dile getirmistim ee saygisizlikmi bu herkes ektigini bicer yok baba sus yok koca sus yok kv sus yok kb sus sus sus sus nereye kadar , sanirim burda yine hayat standard lari konusuyor , buarada gercek baba gibi bi adam cocuguna beddua etmez yuregi kaldirmaz!!!!!!

yazdıklarını aglayarak okudum sanırım banada tanıdık geldi yazdıkların canım yasayan bilemez ben daha 20 yasımdayım ablam sayılırsın birşeyi merak ediyorum düşündükçe aglamamayı içine atmayı nasıl ögrendin birde üniversite okuduysan uzakta mıydın yardımcı olursan cok sevinirim

Back
X