Baban bunlari dese bile annenin sana yansitmamasi gerekir bence.Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalari duymuyorum,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD den.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
Annemi daha once uyardim,soyleme uzuluyorum diye ama o da soyleyiveriyor isteBaban bunlari dese bile annenin sana yansitmamasi gerekir bence.
Hiçbir zorunluluğun yok. Baba olarak yapması gerekeni yapmış ve hatta onu da tam yapmamış. Elbette insanın maddi durumu yerindeyse ailesine yardım eder ama bu şekilde isteyen bir babaya değil! Madem bakamayacaktı yapmasaydı çocuk. Çok zor durumdaysa o evlerden birini satıversin bir zahmet. Hiç alttan alma. Beş kuruş da verme.Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalari duymuyorum,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD den.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
Kardesim bulundugum ilde okuyor,devlet yurdunda kaliyor,kyk bursu aliyor,parasi fazlasiyla yetiyor cunku pahali bi yer degil burasi,yurdu kampusun icinde,yani yol parasi da vermiyor,arada teklif ediyorum ama istemedigini parasinin oldugunu soyluyor.. babaminki sadece beni rahatsiz etmek,uzmek.Baban az ötede oynasın diyeceğim ayıp olacak.
İhtiyacı olsa tabi ki yardım et.
Ya da kardeşine de harçlık vermiyorlarsa yaşadıklarını yaşamaması için destek ol derim.
Ama durup dururken ben seni okuttum karşılığını ver olmaz, çocuğu okutmak anne babanın görevi zaten.
Aynen oyle..E yuhh sonrayi okumamisim babanin 3 evi mi var bir tanesinin kirasini kardeşine verse rahat okur çocuk
Adama bak ya dogru düzgün kızını okutmamis bile onun yerine kendine ev araba yapmış hala gözü evlendikten so ra okuyan kızının maasinda
Ahh keske simdi bunlari okusaydi :)baban şu paracı tiplerden anlaşılan..
kusura bakmasında dünyaya getiren çocuğuna bakacakta, okutacakta, evlendirecekte...
kimse çocuğum bana bu yaptıklarımın karşılığını yapacak diye çocuk dünyaya getiremez..
o kadar malı mülkü varsa bi zahmet bir kaç çocuk o okutsun
hiç olmazsa sevaba girer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?