- 17 Aralık 2015
- 27.122
- 49.578
- 598
insallah arkadasim sagolboyle durumlarda hep ayni seyi oneririm, aglanacaksin. annen baban para yardimi yapsin diyemeden baslayacaksin borclarini saymaya. sekere zam gelmis, pirinc bu kadar olmus diye surekli dert yanacaksin. anne babani ziyarete gittiginde ilk lafin merhaba ikincisi borclar, gecim sıkıntısı ile alakali seyler olmali.
sakin vicdan azabi cekme. boyle aileler o kadar cok ki kendini yalniz da hissetme. ileride kolay memur olur, bize bakar diye cocugunu yurda birakan aileler gordu bu gozler. senin kismetine dusen aile bu. gercegini kabullen ve kendini onlardan korumanin yoluna bak.
hic kendini uzme. bak sana burs veren iyi insanlar cikmis karsina ve sonra da esin destek olmus. sanssiz oldugun kisimlari degil basina gelen guzel seyleri dusun ve sukret. sana zarari olan kim varsa ki bu ailen dahi olsa kendinden uzak tut.
ne guzel birileri yoluna ışık tutmus, insallah bir gun sen de birilerine yardimci olursun.
eli sıkı fazlasiyla..Sanırım etrafta birileri var övünüyor çocuğum para yolluyor diye ya bunun için senden para istiyor yada babanın eli sıkı bir adam , vicdanın rahat olsun onun zaten durumu iyiymiş para yollaman gerekmez annenede söyle oda babana söylesin yoksa halen para talep edecek baban senden ,
bunu nerden cikardiniz.kiz cocugu babaya niye bakmakla mukellef degilmis.yapmayin ya.islam dininden bahsediyoruz heralde,bu soylediginizin akla mantiga sigari var mi?kesinlikle verme. dinde bile kızın babaya maddi yönden bakma zorunlulugu yok.hem borcum var diyorsun ki bende öyşe bir dönem yasadım. ikiniz calısırken cocuguma kıyafet alabilecekmiyim derdindeydim
annenin bunu sana söylemeside cok sacma. desydiniz anneneize borcumuz var diye.hem karsılıklı mı yapmıs ailen oldu olacak ben onu yedirdim de desin.
içinizden koparsa verin diğer türlü vermeyin
maalesef ki kimse bnm derdimle uzulsun istemem,istemedim hep..Bebeğinizi düşünün hele ki tedaviyle olmuş bebek dahada titizlenin.
Duymayın ya da annenizden önce siz ağlayın borcumuz çok bebeğimin masrafları çok istediklerimi alamayacağım vs vs diye
Ağlayın derken mızmızlanın yanimaalesef ki kimse bnm derdimle uzulsun istemem,istemedim hep..
Sirf bu yuzden yillarca cocuk istegimizi bile dile getirmedim,kimse uzulmesin diye
17 yaşında seni evlendirmekten utanmamış ki, şimdi para istemeye utansın.
Allahtan düzgün birine denk gelmişsiniz, kendinizi heba etmemişsiniz. Eşinize helal olsun!
Annene görev düşer, her olanı sana aktarmasın.
Her kız çocuğu okumalı!
Baban kendi ailesine yardim etnis mi yani borcunu odemis mi acaba bi sormak lazim.Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
Aynısını düşündüm. Hatta belki de sadece annenin fikridir bu, babanın haberi bile yoktur.Baban bunlari dese bile annenin sana yansitmamasi gerekir bence.
Sizin borcunuz çydd deki çocuklara bence. Durumunuzu düzeltince siz de oradan bir çocuğu okutmalısınız. Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?