Babamin borc istemesi

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Kizlar Babam ablamdan cok degil 350 tl borc istemis olsa daha cok isterdi eminimde ablamda bize sormadan gondermis (kartini odemis). Sonrada kardesimle bana sizde katarmisiniz dedi bende olursa veririm dedim. Ben calismiyorum zaten her ay ailemizin faturalari icin 100 tl kendi paramizdan ayirip veriyoruz bunun icin bile esimden cekindigim oluyo. Bu aksam yine konustuk ablamla 50 olsa veremezmisin dedi bende bu ay cok odeme yaptik ise girersem falan veririm dedim ama bi kac kerede babama bi daha para gonderme dedim en sonda gonderirsende ben bi daha veremem dedim babamin kendi isi is yok ve gidip baska yerde calismiyor evi resmen biz gecindiriyoruz eski konularimi okuyanlar bilir hepimiz evliyiz ve babama cok kiziyoruz ama ablam yufka yurekli dayanamiyo ama o arada bizde gidiyoruz oda bana simdi darildi vermezsen verme falan dedi bende hepimiz icin soyluyorum senlik bisey yok dedim oda kac kere soyledin anladim falan dedi ama babam onun kiyamadigini bildigi icin hep onu ariyor bizi hic aramaz sizce kotumu yapmisim boyle diyerek aylardir zaten biz fatura kira falan odedik babamlarin yiprandik yani bilemedm ablam alindi anlayacaginiz bi daha olmaz benden yana falan dedi ama kirildi anladm napmam lazm sizce

Babanız çalışmıyorsa evi nasıl gecindiriyo
ablaniz kirilmakta haklı 50 tl de mi yardım edemediniz babanıza ne olursa olsun zor durumda belki kimden isteyecek evladindan istemeyipte

Eski konularinizi bilmiyorum

Babam yaşasa da sırtıma semer vurup eşşek gibi çalışsam onun için. Her baba bir değil tabi belki özverili olamayacak kadar hayırsız bi babada olabilir bilmiyorum aranızdaki ilişkiyi ama ölümlü dünya. 50liran eksik olsun vicdanının rahat olsun kaybettiğinde

Babanız çalışmıyorsa evi nasıl gecindiriyo
ablaniz kirilmakta haklı 50 tl de mi yardım edemediniz babanıza ne olursa olsun zor durumda belki kimden isteyecek evladindan istemeyipte

Eski konularinizi bilmiyorum

50 tl icin kirmadim ben onu bi daha isterse verme veririm deme verirsende bize guvenme diye kizdim keske babam evini gecindiremedigi icin bizden para istese varsa yoksa kredisi kartlari sigarasi 6 aydir ne bi kere kira odedi ne bi tane fatura odedi gidip.maasli bi iste calismiyo oturuyo aksama kadar bos dukkanda is gelecek diye guya biz aylardir neler odedik onun yuzunden halada oduyoruz ben ablamin yumsakligindan yararlanmamasi icin konustum ablamla oyle ama sonunda alindi tabi oda.

Babam yaşasa da sırtıma semer vurup eşşek gibi çalışsam onun için. Her baba bir değil tabi belki özverili olamayacak kadar hayırsız bi babada olabilir bilmiyorum aranızdaki ilişkiyi ama ölümlü dünya. 50liran eksik olsun vicdanının rahat olsun kaybettiğinde

Keske sorun 50 lira olsa ailem icin canimi veririm ama babam hic fedakar degil aksama kadar dukkanda oturuyo is gelmiyo sksincada bizi ariyo aldigi paralari geri verme gibi bi huyuda yok bu kizlarinda kocalari var onlardanda cekinir demiyo

Çalışıyorsan tabiki yardım et baban sonuçta ama eşinden baban için para istemek doğru olurmu bilemiyorum,ya da eşin bunu normal karşılar mı önemli olan bu,belki ablanın eşi daha anlayışlıdır bu konuda..

Aile ile alakalı bu konuları gördüğümde içim aciyo. Baban boş boş oturuo olablr benim babam 3 4 yıl çalışmadı. 1 sene hastanelerde geçti geri kalan seneler keyfi yattı ama yinede para vermeyelm calissin diyemedik çalış diye baskı kurduk ama hicbiseyni eksik etmedik vicdanım el vermio kaldiki yan yanyz aynı evin icindeyz sen bide evlymissin neblym insn düşünür ne yio ne içiolar kirasını ödedimi elin adamı babamı kira yada başka bişey için sikistrp lafmi soyluo. Bilmiyorm ben kendi adıma ne olursa olsn aileme babama kıyamıyorm ve böyle konularida asla anlayamıyorum. 50 lira nedir ya yarn birgun kaybettgnzde o 50 lira bile oturur içinize gercektn

Babaniz adina cok uzuldum.50-100 tl nedir yaa. Adam baska iste calismiyor diyorsun,belki is bulamiyor.gencler bile bulamazken...

Babam yasasada her ay bin tl istese....

Çalışıyorsan tabiki yardım et baban sonuçta ama eşinden baban için para istemek doğru olurmu bilemiyorum,ya da eşin bunu normal karşılar mı önemli olan bu,belki ablanın eşi daha anlayışlıdır bu konuda..

Aile ile alakalı bu konuları gördüğümde içim aciyo. Baban boş boş oturuo olablr benim babam 3 4 yıl çalışmadı. 1 sene hastanelerde geçti geri kalan seneler keyfi yattı ama yinede para vermeyelm calissin diyemedik çalış diye baskı kurduk ama hicbiseyni eksik etmedik vicdanım el vermio kaldiki yan yanyz aynı evin icindeyz sen bide evlymissin neblym insn düşünür ne yio ne içiolar kirasını ödedimi elin adamı babamı kira yada başka bişey için sikistrp lafmi soyluo. Bilmiyorm ben kendi adıma ne olursa olsn aileme babama kıyamıyorm ve böyle konularida asla anlayamıyorum. 50 lira nedir ya yarn birgun kaybettgnzde o 50 lira bile oturur içinize gercektn

Babaniz adina cok uzuldum.50-100 tl nedir yaa. Adam baska iste calismiyor diyorsun,belki is bulamiyor.gencler bile bulamazken...

Babam yasasada her ay bin tl istese....

Arkadaslar ben anlatamiyorum galiba. Mesele 50 100 200 degil babam gayet genc biri gitse baska yere isede alirlar calisir ama keyfi calismiyor dukkanda oturup is bekliyor neden baskasinin emri altinda calismak istemiyo cunku baska kadinla konusup anneme kotu davraniyor biz annemin hatri icin yardim ediyoruz bide ayriyetten arayip para istiyor mesele aileye para vermekten ziyade keyfen calismayan bi babanin kizlarini damatlarina karsi zorda birakmasi ben calismiyorum bu arada esimin kazancindan ayirip veriyorum

Anneniz calismiyor mu? Hayat musterek ,madem babanizin isi iyi gitmiyor o zaman anneniz calismali. Onun da calismasina ragmen yetmiyorsa gecinmeleri icin sizler katkida bulunmak zorundasiniz malesef. Ha bulunamayacaksaniz da huzurevine gitsinler de kurtulsunlar madem.
Ablaniz hakli

Arkadaslar ben anlatamiyorum galiba. Mesele 50 100 200 degil babam gayet genc biri gitse baska yere isede alirlar calisir ama keyfi calismiyor dukkanda oturup is bekliyor neden baskasinin emri altinda calismak istemiyo cunku baska kadinla konusup anneme kotu davraniyor biz annemin hatri icin yardim ediyoruz bide ayriyetten arayip para istiyor mesele aileye para vermekten ziyade keyfen calismayan bi babanin kizlarini damatlarina karsi zorda birakmasi ben calismiyorum bu arada esimin kazancindan ayirip veriyorum

ben olsam ben de vermem annemi ayırır ona yardım ederim
metreslere param gideceğine annemi beslerim
ayrıca para hususi olarak sizin bile değil
babanız da iyice gemi azıya almış

Kizlar Babam ablamdan cok degil 350 tl borc istemis olsa daha cok isterdi eminimde ablamda bize sormadan gondermis (kartini odemis). Sonrada kardesimle bana sizde katarmisiniz dedi bende olursa veririm dedim. Ben calismiyorum zaten her ay ailemizin faturalari icin 100 tl kendi paramizdan ayirip veriyoruz bunun icin bile esimden cekindigim oluyo. Bu aksam yine konustuk ablamla 50 olsa veremezmisin dedi bende bu ay cok odeme yaptik ise girersem falan veririm dedim ama bi kac kerede babama bi daha para gonderme dedim en sonda gonderirsende ben bi daha veremem dedim babamin kendi isi is yok ve gidip baska yerde calismiyor evi resmen biz gecindiriyoruz eski konularimi okuyanlar bilir hepimiz evliyiz ve babama cok kiziyoruz ama ablam yufka yurekli dayanamiyo ama o arada bizde gidiyoruz oda bana simdi darildi vermezsen verme falan dedi bende hepimiz icin soyluyorum senlik bisey yok dedim oda kac kere soyledin anladim falan dedi ama babam onun kiyamadigini bildigi icin hep onu ariyor bizi hic aramaz sizce kotumu yapmisim boyle diyerek aylardir zaten biz fatura kira falan odedik babamlarin yiprandik yani bilemedm ablam alindi anlayacaginiz bi daha olmaz benden yana falan dedi ama kirildi anladm napmam lazm sizce
Kırılsın o da öğrensin. Bu kadar yumuşaklıkla çok darbeler yer daha. Hem kendisine yapılam emrivakiye boyun eğiyor hem de aynı potanın altına sizi de çekmek istiyor.

İyi yapmışsınız eşiniz sabahtan akşama kadar kafa patlatıp babanıza para yetiştirmek zorunda değil hele ki paranın değerinin olmadığı şu zamanda duyar kasmaya gerek yok Babam olsaydı da şu kadar isteseydi diye evlenince herkes geçinme derdine düşüyor esin sana ben senin ailene bakmak zorundamiyim dese haklı kaldı ki başka metrese para yetistiriyodur allah bilir bizim ki de öyle bi tarafı sıkışınca da bizden ister

baban kaç yaşında

daha genç demek yerine objektif değerlendirme için yaşını yaz

işi ne

dükkan şimdi çalışmaz da Hazşiran 15 ten sonra çalışır belki

bazı işler sezonluktur beklenir vs vs

maaşlı i,ş geçmişi var mı ,yıllardır kendi işi olanı maaşlı işe zor alırlar

mesleği var mı usta vs mi

sigaraya kiraya parası yok da başka kadınlara ne yediriyor

o zaman anneniz ayrılsın madem katkısı yok ona bakın hiç olmazsa mecburen yardım ediyoruz dersiniz

anneniz de çalışabilir tıpkı babanız gibi

Ben seni çok iyi anlıyorum canım,mesele 50 lira değil.Daha 2gün önce arkadaşım içini döktü.Onun babası da eski işi gibi aradığı için her işi kendine yakıştırmıyor.Artı delikanlı oğlunu işe çağırıyorlar,atıyorum,1500 için ele uşaklık mı edeceksin diyor,engelliyor ama damatlarından 50 500 ne olursa istemeye çekinmiyor.Bu sefer arkadaşın kocasına yani damadına demiş,100bin kredi çek bana.İş kurmak için filan da değil.Kızım duymasın,ben oderım demiş.Ama arkadaşım biliyor kaç yılda gelmeyeceğini.Damatta babasından alıp vermek istemiş filan.Kız çırpınıyordu,vermesin,kayınpederim yarın acımasızca yüzüme vuracak,babam benim düşeceğim durumu niye hiç düşünmüyor diye...Kısacası var böyle düşüncesiz babalar.Babam sağ,olsa da canımı versem diyenlere sözüm,ölüm herkes için.Ezip illallah ettirmeden yaşamakta mümkün.Hastalıkta,muhtaçlıkta,zaten hiçbir insaflı evlat ailesini mahrum bırakmaz.

Yeter ki başımda olsun gölgesinde dinleneyim 50 lira değil 50 milyon istesin
Canımı istesin ömrümü sereyim ayaklarının altına
Gücüm neye yetiyorsa yapayım tek sağlıklı olsun gülsün kızım desin

yine de Allah yardımcınız olsun birşey diyemem

Bir ömrü adayıp çalışarak az veya çok bir şekilde evlatlarına harcayan babaya ben veremem,çalışmıyorum,kocama yazık değil mi,daha ne vereyim,zor durumda bırakıyor.
Dua edin de Allah baba evine geri göndermesin...
Senin de evlatların sana aynısını yapıcak,sabret ve gör.

O sizin babaniz fatkındamısınız.Hani sizi dunyaya getiren besleyip büyüten yıllarca calışıp size bakan sizin de barındıgınız evin kirasını faturalarını ödeyen evinize ekmek getirip karnınızı doyuran sizin bugun burada bu yazıyı yazabilmenizi bile saglayan okula yollayan ve artık yaşlanan babanız.Baba yani baba

Ben seni çok iyi anladım canım
Senin derdin 50 lira degil bıkmışlık...
Herkes o senin baban demiş ama malesef bazıları o babalıgı yapamıyo
Bazıları varki ölse arkasından çocugu bi dua etmez niye çünkü yaşarken çok çektirmiş

Back
X