1 tane var sadece onu da dr bulmuş sözde doktor çıkarıyormuş. Daha farklı doktora gitmeye ikna olmadıİlla üçe bölecekse alın parayı, bankaya koyun. İhtiyacı olursa o zaman ona harcarsınız. Eğer gerçekten size vermediğinde yiyecekse en azından parayı korumuş olursunuz.
Sigara vs konularında maalesef kendileri istemiyorsa istediğiniz kadar söylenin hiçbir şey değişmiyor.
Benim babamda 8-9 stent vardı. İki-üç kalp krizi geçirdi, ki birinde resmen öldü geri döndürüldü. En son kalbine cihaz takıldı. Ne her gün içkisini bıraktı ne iki paket sigarasını. Ve kendisi doktordu.
Ben o paraya tekrar ev al kiraya ver diyorum en azından ek gelir olur daha rahat yaşarBu kadar mudahale etmeyin 3 e bolmesin 4 e bolsun 3 e bolsun ikisi onun hesabinda kalsin abine versin onun ise yarar hissetmesini saglayin kendini iyi hissedecektir, sigara konusunda ikna olmasi zor malesef gecerli bir yontem bilmiyorum
Ben o paraya tekrar ev al kiraya ver diyorum en azından ek gelir olur daha rahat yaşar
Evi ne yapacakmış zaten varmış evi. Babama kalsa her şeyini satar. Öleceğine emin çünküBu senin istegin babanin istedigi ne bunu gozlemlemelisin, hepsini teklif edebilirsin sonrasi onun karari olur.
Babandan sonra bu yazdıkların çok çok büyük sorun olmayacak mı ? Ev yazlık vs vs. Alkol ve sigara hariç diğer müdahalelerinin fazla kaçmış birakin içinden geldiği gibi yaşasın ( 3 kardeş de babanıza muhtaç degilmissiniz , malını yese ne olacak satsa ne olacak ? )Herkese merhaba. Bir babam var maalesef ki çok olgun olan bir adam değil. 2 evlilik yaşadı 3 çocuğu var. Öyle işsiz güçsüz birisi değildi ama çok daha iyisi olabilirdi. Aileden de şanslıydı. Ara ara beni çok üzüyor. Yakın zamanda kalp krizi geçirdi. Gayet sağlıklı hareketli aktif bir adamdı öncesinde. Sosyaldir çevresi geniştir. Bu kalp krizi onu da çok üzdü. Ailede genetik dayıları erken yaşta kalpten gitmiş. Kuzeni 20li yaşlarda gitmiş. Çok kötü bir süreç değildi krizi benim yanımda geçirdi. Hastaneye de kendi gitti çünkü kriz geçirdiğini düşünmedik. Normalde durup dururken ben hasta mıyım diyecek biri değil zehirlendiğini düşünüyordu.
Babaannemlerden eline para gelecekmiş. onu 3e böleceğini söyledi. Ben de sakla diyorum. Öyle kenarda köşede parası yok. Bi emekli maaşı var. O konuda da şanslı sayılır 50 bin civarında alıyor bana yeter diyor. Kendi evi var 2 katlı yazlık bölgede yaşıyor kiraya ver diyorum vermiyor. Vermeme sebebi orayı bana ayırması. Sezonluk çalışıyor. Ama kazandığını yer. Çok lüks bi hayatı yok tabii yemeği içmeyi gezmeyi sever. Yurtdışına tatile gider. Eskiden kazandığını bize harcardı hakkını yiyemem. Şuan üç kardeş kendi hayatımızı kurduk. Abim ben evliyiz. Kardeşim de daha yeni bitirdi ama çok iyi mesleği var. Aksine kardeşim babama arabasını yenileme teklifinde bulunmuş. Eline geçecek parayı üçe bölse bize etkisi yok yani. Ben kabul etmiyorum dedim. Ama abimin ihtiyacı var. Babam da onun ihtiyacı olduğu için vermek istiyor haksızlık olmasın diye 3e böleyim diyor.
yaşadığım şehirde de 1+1 evi var onu da abim ev alsın diye satacaktı. Ona da karşı çıktım. Almasına da ben sebep olmuştum. Bu şehirde tek bağlantısı benim. Emekli olduğunda ikramiyeyi yine 3e bölecekti. Engel oldum. Yalnız yaşıyor memleketimiz yazlık bir yerde. Kışın da pek insan olmuyor. Akrabalar da merkezde yaşıyor. İlk zamanlar 3 4 ay bu şehirde yazın memlekette geçirirdi. Sonra gelince benim evimde kalmaya başladı. Öyle uzun uzun durmaz. Kalp krizi geçirdiği zaman 1 ay zor durdu yanımda.Sağlığına dikkat etmiyor. Zayıf kilolu değil ama çok yer. 3 ekmeği yer. Sürekli sigara ve içki içer. İçmeyeceğine söz vermişti. Tutmuyor.
Çocuk yapmamı çok istiyordu 6 yıllık evliyim. Şuanda da hamileyim. Devam ediyor bu duruma. En son torununu merak etmiyor musun oğlum dedesini bilmeyecek mi daha 55 yaşında bile değilsin intihar mı ediyorsun dedim. Merak etmiyor musun torununu belki abimin kardeşimin bebeğini bile göremeyeceksin dedim. Bana hep torun torun diyordun ne oluyor diyorum. Ben zaten öleceğim diyor. Sürünmeyeceğin garanti mi dedim. Kim bakacak sana bunu düşündün mü dedim. Allah kimseye muhtaç etmesin diyor. Sonra da bana bir şey olmaz 1 damar sıkıntılı stent takıldı 10 yaş gencim diyor. Torunum yazları yanıma gelecek diye hayal kuruyor. 4.5 yaşında kuzenim bile babamdan şikayetçi. kokuyor dayım diyor. öptürmüyor kendini. Abileri sigara içince onlara da öptürmüyormuş. Ama ben babama yapmasına takılıyorum demek ki ben yokken daha kötü halde. Bu halde elindeki parayı tutman şart diyorum. Bana karışma diyor. Tamam dedim karışmıyorum. Abimle konuştum almayacağım dedi. O zaman ben de taylanda tatile giderim yerim dedi. Ortan yok mu diyorum. Babamdan çok onun geleceğini düşünüyorum
Evi ne yapacakmış zaten varmış evi. Babama kalsa her şeyini satar. Öleceğine emin çünkü
Geleceğine yatırım kalmalı çünkü bir şey olsa kimsenin evine sığamaz sığmıyor herkesin hayat telaşı kendine en azından bakıcı parası kalır. Ev al diyorum 1+1 bile olsa. Bakıcı kolay bir şey değil biz eşimin babaannesine bulamadık mesela. Şuan 60 veriyorlar yatılı bakıcı bulundu. 1 seneye evlenir gider.Babandan sonra bu yazdıkların çok çok büyük sorun olmayacak mı ? Ev yazlık vs vs. Alkol ve sigara hariç diğer müdahalelerinin fazla kaçmış birakin içinden geldiği gibi yaşasın ( 3 kardeş de babanıza muhtaç degilmissiniz , malını yese ne olacak satsa ne olacak ? )
Ölüm kurtuluş asıl dert kalmakta çünkü babamı tanıyorum gel benimle yaşa desem yaşamaz bu gidişte sağlığı elden gidiyor. Kenarda parası olmak zorunda. Ev al kiraya ver kirasını ver çok istiyorsan dedim ben diğerini de satacağım diyor insan oğlu nankör ben kendime bile güvenmiyorum bir şey olsa bakarım diyemiyorumHepimiz olecegimize eminiz, ama kalan vakti nasil yasayacagiz
Ölüm kurtuluş asıl dert kalmakta çünkü babamı tanıyorum gel benimle yaşa desem yaşamaz bu gidişte sağlığı elden gidiyor. Kenarda parası olmak zorunda. Ev al kiraya ver kirasını ver çok istiyorsan dedim ben diğerini de satacağım diyor insan oğlu nankör ben kendime bile güvenmiyorum bir şey olsa bakarım diyemiyorum
Huzur evi seçeneği size çok mu uzak ? Bunu sizi kırmak üzmek amaçlı bir yorum olarak algılamayın lütfen sizin de hassas olduğunuzun farkindayim.(38 yaşında annesini kalp kriziyle, 40 yaşındaki sapa sağlam babasını da trafik kazasında kaybeden biri olarak)Geleceğine yatırım kalmalı çünkü bir şey olsa kimsenin evine sığamaz sığmıyor herkesin hayat telaşı kendine en azından bakıcı parası kalır. Ev al diyorum 1+1 bile olsa. Bakıcı kolay bir şey değil biz eşimin babaannesine bulamadık mesela. Şuan 60 veriyorlar yatılı bakıcı bulundu. 1 seneye evlenir gider.
Zaten tüm para 1 milyon onu da 3 bölecekmiş. Bir kaç seneye de evi satacağım diyor.Bahsettigim sey sifiri tuketmek degil aslinda. 10 milyonu vermezde 5 verir 2 verir 1 vermez 500bin verir ama bir parca ise yarar hisseder sakinlesir
Boyle bir formul varsa uygulayin
Yoksa yasarken kendini neden sifirlasin olacak is degil
İlla bölecekse bölsün. Hepiniz payınızı alın, sağol baba deyin. Bankaya yatırın. Hatta döviz veya altın alın. Durduğu yerde de değerlenir. İleride korktuğunuz gibi bir durum olursa da paraları birleştirir gerekeni yaparsınız. Bir yerden sonra inatlaşmanın gereği yok.Zaten tüm para 1 milyon onu da 3 bölecekmiş. Bir kaç seneye de evi satacağım diyor.
Şuan genç 50lerinde aktif bi hayatı var babaannemin babası bakım evindeydi ona çok üzülüyordu ama babam kimsenin evinde kalamaz benim evime gelir eşim babamı çok sever babam kocamı çok sever beraber balık tutmaya tatile bile giderler kimse ona bir şey demez zaten bana çok düşkün. 3 gün sonra gidecek olur. Abim 2 senedir evli daha evine 1 kere gitmedi. Ki gelin kötü değil çağırıyorlar farklı şehirdeler uzak. Siz gelin diyor. Yaşadığı şehir bana da uzak. 3 kardeş birleşip gidemiyoruz. Bayramda vs üzülüyor çok. Evet kime ne olacağı belli olmaz ama genç parası var artık çocuk derdi yok eşi yok. Elindeki 3 kuruşu bölmek zorunda mı. Bunu anlatamıyorum çok şükür açlıktan ölmüyoruz yani zaten yapacağını yaptı. Anneannem ömrünü dayılarıma adadı öldü mezarda bile lafını ediyorlar.Huzur evi seçeneği size çok mu uzak ? Bunu sizi kırmak üzmek amaçlı bir yorum olarak algılamayın lütfen sizin de hassas olduğunuzun farkindayim.(38 yaşında annesini kalp kriziyle, 40 yaşındaki sapa sağlam babasını da trafik kazasında kaybeden biri olarak)
Elden ayaktan düşme ihtimali olduğu gibi elden ayaktan düşmeden de ( inşallah) bu yaşamı sonlandirabilir. Anneannem 75 yaşında ocakti yemeğinin altını kapatıp kontrol amaçlı gittiği hastanede kalp krizi sonucu vefat etti. Bizim sulalede de kalp krizi ,şeker ve böbrek kroniktir ama hayatımızı buna odaklarsak hiç bir şeyden zevk alamayiz.Allah sağlıklı uzun ömür versin.
Bunu ben yaparım da diğerleri yapar mı sıkıntı buradaİlla bölecekse bölsün. Hepiniz payınızı alın, sağol baba deyin. Bankaya yatırın. Hatta döviz veya altın alın. Durduğu yerde de değerlenir. İleride korktuğunuz gibi bir durum olursa da paraları birleştirir gerekeni yaparsınız. Bir yerden sonra inatlaşmanın gereği yok.
Birkaç seneye evi satacaksa da birkaç sene sonra konuşursunuz bunu. Hemen yarın satacağım demiyormuş. Birkaç seneye neler olur neler değişir, şimdiden didişmeyin. Zamanı geldiginde düşünürsünüz.
Parası yetiyorsa hobisine uygun bir şeye yonlendirin ?Şuan genç 50lerinde aktif bi hayatı var babaannemin babası bakım evindeydi ona çok üzülüyordu ama babam kimsenin evinde kalamaz benim evime gelir eşim babamı çok sever babam kocamı çok sever beraber balık tutmaya tatile bile giderler kimse ona bir şey demez zaten bana çok düşkün. 3 gün sonra gidecek olur. Abim 2 senedir evli daha evine 1 kere gitmedi. Ki gelin kötü değil çağırıyorlar farklı şehirdeler uzak. Siz gelin diyor. Yaşadığı şehir bana da uzak. 3 kardeş birleşip gidemiyoruz. Bayramda vs üzülüyor çok. Evet kime ne olacağı belli olmaz ama genç parası var artık çocuk derdi yok eşi yok. Elindeki 3 kuruşu bölmek zorunda mı. Bunu anlatamıyorum çok şükür açlıktan ölmüyoruz yani zaten yapacağını yaptı. Anneannem ömrünü dayılarıma adadı öldü mezarda bile lafını ediyorlar.
Hmm evet diğer kardeşleriniz yanaşmıyorsa sıkıntılı bir durum. Bir de nolursa olsun siz de abiniz de evlisiniz, ileride kardeşiniz de evlenir. İşin içine el girer.Bunu ben yaparım da diğerleri yapar mı sıkıntı burada
Şuan zaten hayatı güzel bi hayat yazlık yerde yaşıyor doğası güzel mayıs ekim çalışıyor işi de yorucu değil sosyal bi hayatı var hayatından memnun gözü yüksekte değil aç mı kalacağım diyor sokakta mı kalacağım diyor arkadaşları çok sevgilisi var tamamen yalnız değil ama çok depresyonda bence. Ölüm korkusu var hatta emin çok ysşamayacağım gerek yok diyoParası yetiyorsa hobisine uygun bir şeye yonlendirin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?