Babamın işyerindeki personel

gizlikale

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2025
94
-123
1
Babamın küçük bir yeri var. Anahtarı bile kadına vermiş o çekip çeviriyor ama bana da ilerde orası senin git yönet diyor. Sorun şu ki kadın beni tanımıyor.
Birşey söylesem, yapmam ,etmem ,istemiyorum, bana uymuyor gibi cevaplarla beni deli ediyor.
Israrcı olsam baban ararsa ,söylerse yaparım diyor. Babama söylesem sen lafını dinletemiyorsan bu senin eksikliğin, senden çekinmesi lazım, saygınlığını kendin kazan diyor.
Müşterinin biri geldi , kutuyu dolu alırken gördüm ama boş kutu aldım diyerek yalan söylüyor. O açıyı kamera görmüyor ama boş kutuyu farketmeden kimse almaz
Sesimi çıkarmadan oturdum adam bunu iyi haşladı.
Dükkan sahibi bu hanım , o da gördü dedi hayır ben değilim sorunu aranızda çözün dedim. Kadının ağzına edip gitti.müşteri Şansını deneyen dolandırıcı gibi geldi.
Babama beni şikayet etmiş. Müdahale etmemişim.
Gerçekten artık çok yoruldum.

Pizzacı bir aile vardı, adamın 15 yıllık 14 saat ayakta çalışan kadın müdürü vardı. Adam kızlarını şımartıp şımartıp kadının önüne bıraktı. O kadının suçu neydi. Çırak olarak bıraksaydı kadın eğitebilirdi fakat babası tecrübesiz kızını usta olarak saldı ortaya. Bence babanız ikili oynuyor. Muhtemelen kadınada eti senin kemiği benim demiştir. Bence siz çıraklıktan en alt düzeyden başlayın 3 yıl içinde ustalık düzeyine erişirsiniz. 3 yıldan önce kimseyi yönetmeye kalkmayınız bence.

Babamın küçük bir yeri var. Anahtarı bile kadına vermiş o çekip çeviriyor ama bana da ilerde orası senin git yönet diyor. Sorun şu ki kadın beni tanımıyor.
Birşey söylesem, yapmam ,etmem ,istemiyorum, bana uymuyor gibi cevaplarla beni deli ediyor.
Israrcı olsam baban ararsa ,söylerse yaparım diyor. Babama söylesem sen lafını dinletemiyorsan bu senin eksikliğin, senden çekinmesi lazım, saygınlığını kendin kazan diyor.
Müşterinin biri geldi , kutuyu dolu alırken gördüm ama boş kutu aldım diyerek yalan söylüyor. O açıyı kamera görmüyor ama boş kutuyu farketmeden kimse almaz
Sesimi çıkarmadan oturdum adam bunu iyi haşladı.
Dükkan sahibi bu hanım , o da gördü dedi hayır ben değilim sorunu aranızda çözün dedim. Kadının ağzına edip gitti.müşteri Şansını deneyen dolandırıcı gibi geldi.
Babama beni şikayet etmiş. Müdahale etmemişim.
Gerçekten artık çok yoruldum.
Nişanlınızla kuzeninizi çağrısanız da dükkanı bassalar olmaz mı?

Kadının adı her neyse, X hanım şunu yapın diye emir vereceksin o zaman. Yapmam etmem derse, Ayşe hanım lafımı ikiletmeyin, şunu yapın diye tekrar edeceksin. Baban söylesin derse de şu an babam yok, patron benim. Ne diyorsam ikiletmeden yapmakla yükümlüsünüz diyeceksin. Karşılığında da sana adınla değil GİZLİKALE HANIM diye hitap etmesini söyleyeceksin. Baban haklı, patron olduğun yerde çalışanın seni eziklemesine sen müsade ediyorsun demek ki. Yeterince otoriter durmadığın için olabilir.

Dolu kutuyu alırken sen de görmüşsün, neden doğruya doğru demedin? Haksızlık karşısında susmak çok büyük günah değil midir bu nasıl bir olay
Benim otoritemi tanımıyor, patronun sümüklü veledi muamelesi yapıyor. Sorununu kendisi çözsün diye bekledim

Kucucuk yerde niye iki kisi patronluk tasliyor
Gidin baska ise girin
Babaniz da tuhaf yani kadina diyecek ben yokken gizlikaleyenin dediklerini yaparsin diye
Herkeste bir tuhaflik var
Ben orada olmuyorum her zaman. Olursam da becer ,sözünü dinlet diyor. İşten çıkarma yetkimin olmadığı birine sözümü nasıl geçireceğim. Herkesin bana ezik , güç gösteremeyen muamelesi yapmasından bıktım artık.

Kadının adı her neyse, X hanım şunu yapın diye emir vereceksin o zaman. Yapmam etmem derse, Ayşe hanım lafımı ikiletmeyin, şunu yapın diye tekrar edeceksin. Baban söylesin derse de şu an babam yok, patron benim. Ne diyorsam ikiletmeden yapmakla yükümlüsünüz diyeceksin. Karşılığında da sana adınla değil GİZLİKALE HANIM diye hitap etmesini söyleyeceksin. Baban haklı, patron olduğun yerde çalışanın seni eziklemesine sen müsade ediyorsun demek ki. Yeterince otoriter durmadığın için olabilir.
Kavga çıkarsa , o zaman daha küçük düşmez miyim

Pizzacı bir aile vardı, adamın 15 yıllık 14 saat ayakta çalışan kadın müdürü vardı. Adam kızlarını şımartıp şımartıp kadının önüne bıraktı. O kadının suçu neydi. Çırak olarak bıraksaydı kadın eğitebilirdi fakat babası tecrübesiz kızını usta olarak saldı ortaya. Bence babanız ikili oynuyor. Muhtemelen kadınada eti senin kemiği benim demiştir. Bence siz çıraklıktan en alt düzeyden başlayın 3 yıl içinde ustalık düzeyine erişirsiniz. 3 yıldan önce kimseyi yönetmeye kalkmayınız bence.
Bunu ben de hissediyorum. Kadının hiç korkusu yok çünkü. Kadın beni dinlemeyince de lafını geçir o zaman diyor

Kavga çıkarsa , o zaman daha küçük düşmez miyim
Yoo adam toplar döversiniz nolucak ki? Nişanlınız ne güne duruyor? Konuşayım iletişim kurayım, kibarca işi öğrenip devralacağımı belirteyim, tecrübe edineyim vs. Bunlar hiç geçiyor mu aklınızdan? İşiniz gücünüz kaos, kavga, dayılanma milletin evini basma. Patron çocuğu bile olsan her işin yolu yordamı var. Tecrübe deneyim ezer geçer.

Ben orada olmuyorum her zaman. Olursam da becer ,sözünü dinlet diyor. İşten çıkarma yetkimin olmadığı birine sözümü nasıl geçireceğim. Herkesin bana ezik , güç gösteremeyen muamelesi yapmasından bıktım artık.
Her şeyin bir acemiliği oluyor. Benim yerime vekil olarak bakan birisi ben gelince anlatmak adına yaşım ondan küçük diye resmen bana emir veriyordu. Anlatmak derken o kurumun sistemi, düzeni vs. Annemle telefonda konuşuyordum sesim bozuktu. O gün olanları anlattım annem "Zaren, beynin mi durdu? Sen oraya bayram ziyaretine mi gittin? Günün sonunda kimin yetkisi ve imzası var? -Benim. Sen kimsin kızım? -??? Bunun yaşla ne alakası var? Kimsenin zoruna gitmesin Sen orayı hakedip geldiysen sana saygı duymak zorunda ağırlığını koru" diye fırçalamıştı.

Cidden ben de en başta insanları kırmak istemedikçe o mesafeyi korumak zor oluyordu. Ne zaman iş profesyonelliği ile duygularımı karıştırmadım işte o zaman herkes çekinir oldu. Bazen mesafe, az konuşma, ortama çok dahil olmama çok işe yarıyor.

Nereye tayin olsam en baştan taviz vermiyorum artık. Günlük hayatta olduğunuz gibi iş yerinde olursanız kimse haddini bilmez.

Back
X