• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Tutucu olmasından o da yoksa yemekti plan hatta annem bazdn diyor.bak biz hemen evlendirdik seni maasını hic görmedik evde falan sakayla karısık
Ne acı yaa bizim nesil komple böyle yetişti. Zaten yapmaları gereken ebevenlik hep yüzimüze vuruldu. Hep bir beklenti içinde oldular. İlerde maaş , küçükken ev işi. Elalem modları var zaten kimse ne istediğini giydi ne istediğini yapabildi.

Konu sadece kardeslerınıze vereceğiniz para değil ki babanız daha sonrasında da her ay kendisine o miktarı vermenizi istiyor .şu an o miktarı istiyor ilerleyen senelerde maaşınız arttıkça daha fazlasını isteyecek. düşünsenize eşiniz her ay ailesine enflasyona göre artan bir miktarda para gönderse ne düşünürdünüz

Biz de kalabalık bir aileyiz, çok kardeşiz.
Babam gerçekten elinden gelenin en fazlasını yapti, bizleri okuttu. Dershanelere yolladı, dersler aldırdı, cebimizden harçlığımızı eksik etmedi.
Şimdi de biz elimizden geldiğince ona destek olmaya çalışıyoruz. Ben ise başladığımda kardesimin kirasını falan ödedim. En küçük kardeşim seneye üniversiteye gidecek. El birliğiyle okuturuz. Babam yetişemez, emekli maaşı uc kuruş malum.
Ama babam asla kendisiydi hiçbir talepte bulunmadı. Özellikle evlendikten sonra ben kardeşime harçlık versem kızardı.
Hele eşimden talepte bulunması söz konusu olamaz.
Siz zaten elinizden geleni yapmışsınız. Doğumdan sonra işe başlayınca belki yine yapacaksınız. Üstelik yaşınız çok genç ve çok zor zamandayız. Biz en azından evimizi arabamızı aldik. Bu şekilde üzerinizde baskı kurması çok çirkin gerçekten.
Siz saygınızı uslubunuzu bozmadan kendinizi anlatın. Artık küserse de kendi bilir. Onun ayıbı. Bence bi zaman sonra alışır.

merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Elbette kardeşe yardım edilir ama bu kadar büyük oranlarla ve sürekli olarak değil
Sen çalışmasan ne yapacakmış baban?
Benim babamda hepimizi okuttu ama hic birimize digerini siz okutun demedi.

Ayrica babanin beklentisi sürekli o okutulacak bitecek,diğerinin kirası ödenecek o bitecek diğeri özel okula gönderilecek.
bir noktada sizden ümidi kesmek zorundalar
Kusura bakma baba benden bu kadar deyip eşinizide uyaracaksıniz siz kardeslerinize ufak yardimlar yapabilirsiniz ama okutmak sizin göreviniz değil

Kesinlikle ve kesinlikle kimseye burs murs vermeyin. O kadar çocuğu yaparken büyük olan çocuklara mı güvenmis babanız? Sizi de öyle bir manipüle etmiş ki kendinizi sorguluyorsunuz ben mi bencilim diye. 6 aylık hamilesiniz o bebeğin birsuru ihtiyacı var,doğum sonrası masraflar var ve borclariniz varmıs. Kendi evinizi,kendi kurdugunuz ailenizi düşünmek zorundasınız. Eşiniz kendi ailesine bu kadar para verse emin olun hoşunuza gitmezdi. Bu yüzden küsecekse de küssün babanız. Evlat sömürmek nedir ya? Onlarınki can,sizinki patlıcan mı? O cocukları da gelir kapısı olarak mı dünyaya getirmiş her ay 10000 istiyormuş bir de. Sinir etti beni bu konu, lütfen silkelenip kendinize gelin ve bebeğinizi düsünün.

Tıp okuyan 2 kardeşi biraz idare ederdim şimdi işler değişti. Çünkü ne zamanlari var ne de yurtta kalack halleri ( sürekli ders çalışan insanlar yurtta kalamz malsf) sınıfta kalmaları da anormal degil.
verebildgnz kadar vermye çalışın eşiniz de destekse. Ama mecbur deglsnz de insanlık için verirdim doktor olmak hele böyle bir zamanda. Anne babanıza maşallah 🧿
anneye babaya niye maşallah yahu çocuklar çalışmış kazanmış asıl onlara maşallah. Anne baba zaten yapması gereken sorumluluğu yerine getirmiş o kadar
Ayrıca hiçte öyle zannettiğiniz gibi 7-24 ders çalışmıyorlar. Bir tanıdığım vardı tiyatro kulübündeydi haftanın 3 günü çalışmalarımız olurdu, farklı şehirlere turneye gidiliyordu hepsine de katıldı. Hem okuyup hem part time çalışan bir sürü tıp öğrencisi var.
Yurtta da mis gibi kalıyorlar valla kimseye bir şey olmuyor

Kesinlikle ve kesinlikle kimseye burs murs vermeyin. O kadar çocuğu yaparken büyük olan çocuklara mı güvenmis babanız? Sizi de öyle bir manipüle etmiş ki kendinizi sorguluyorsunuz ben mi bencilim diye. 6 aylık hamilesiniz o bebeğin birsuru ihtiyacı var,doğum sonrası masraflar var ve borclariniz varmıs. Kendi evinizi,kendi kurdugunuz ailenizi düşünmek zorundasınız. Eşiniz kendi ailesine bu kadar para verse emin olun hoşunuza gitmezdi. Bu yüzden küsecekse de küssün babanız. Evlat sömürmek nedir ya? Onlarınki can,sizinki patlıcan mı? O cocukları da gelir kapısı olarak mı dünyaya getirmiş her ay 10000 istiyormuş bir de. Sinir etti beni bu konu, lütfen silkelenip kendinize gelin ve bebeğinizi düsünün.
Bu arada kalkıp da ailenizi silin asla destek olmayın demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Aileye illa ki destek olunur ama babanız işi abartıp sizi sömürüye geçmiş. Ağır manipülasyon da var işin içinde. Doğacak olan bir bebek var, bebeğinizi düsünün diyorum

Gözümde canlanan baba

Eklentiler

• IMG_3194.webp
    IMG_3194.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 13
merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?kardeslerim tıp okuyor bu arada bir kac kisi sordu burdan yazayım ondan dolayı part time calısma sansları yok
Babanız kaç yaşında? Haberlerde görüyoruz kaç yaşında insanlar çalışıyor çocuklarına bakmam için. O da işe girebilir. Sizi nasıl okuttuysa onları da okutsun. Tüm çocuklarını okutacak maddi imkanı yoksa bir ya da iki çocuk sahibi olsaydılar

Şoook niye siz okutuyorsunuz niye doğmamış çocuğunuzin hakkını yediriyor sunuz borclariniz da varken

Çocuğunuzun rızkını yedirmeyin yahu haklı olan sizsiniz. Bu şekilde devam ederse ileride ''kardeşin ev tutacak destek ol'' diye söylenmeye de başlar. Kardeşlerin zor duruma düşer o ay ödeyemez o zaman tamam verilir 1 2 kez ama bunu sürekli yapmayın. Sizin artık kendi aileniz var. Erkek kardeşleriniz ileride evlense zırnık koklatmazlar ama.

Bana karşı gaddarlar hissediyorum zaten okurken de ben kyk da kardeslerim hep evde okudular evin uysalı oldugum icin beni umursamıyorlar.Bunları söyledigim de de cok kızdı kardeslerinle kıyaslama kendini diye
Açık konusayim şimdi sen verirsin ama ise baslayinca kardeşlerin hayatta vermez, sakın verme eşini de tembihle babam ararsa hayır diyeceksin de, çalışmıyorum nasıl vereyim çocugm olacak de....bir insan kardeşine okurken pra verir ben de verdim ama bu benim inisiyatifmde babam istemezdi,bazen kardeşin abla yollar misn derdi bazen ben o demeden yıllardır kafama göre ya da hediyeler alırdım bunun usulü budur bence, kardeşimle aramda olan birşeydir ve suistimal edilmediği sürece öğrenciye güzel bir destektir

Ya eşim cok iyi allahtan bir kere demedi ama calısmadıgımda da ödeyelim diyemem 10 bin az para degil ve o kadar duygusallastırdı ki bu olayı sanki ben ailemi reddetmisim gibi kendimi cok kötü hissettim.Babam okuturken cok fedakarlık yaptıgı icin karşılık bekliyor
Yani siz işten çıkmasanız hadi neyse de çıkarken nasıl olacak, eşinizin kazancı nasıl..yani tıp okuyorlarmis muhtemelen gider de vardır bayağı

Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var
Bence okutmaktan ayrı hiç birsey yapmayın ama aylık 10 bini kesmeyin bence o kardeşlerin hic geliri yok ve ihtiyaçları var. Zaten doğumdan sonra çalışırsınız tekrardan. Ama araba falan fazla yani.. okul biter bitmez vermeyin onlarsa çalışsın kazansın.

Bence okutmaktan ayrı hiç birsey yapmayın ama aylık 10 bini kesmeyin bence o kardeşlerin hic geliri yok ve ihtiyaçları var. Zaten doğumdan sonra çalışırsınız tekrardan. Ama araba falan fazla yani.. okul biter bitmez vermeyin onlarsa çalışsın kazansın.
Ama kadın çalışmazken nasıl verecek? 4-5 ay çalışmadı diyelim mesela en az, o süre zarfında eşi mi versin 10 bini?

anneye babaya niye maşallah yahu çocuklar çalışmış kazanmış asıl onlara maşallah. Anne baba zaten yapması gereken sorumluluğu yerine getirmiş o kadar
Ayrıca hiçte öyle zannettiğiniz gibi 7-24 ders çalışmıyorlar. Bir tanıdığım vardı tiyatro kulübündeydi haftanın 3 günü çalışmalarımız olurdu, farklı şehirlere turneye gidiliyordu hepsine de katıldı. Hem okuyup hem part time çalışan bir sürü tıp öğrencisi var.
Yurtta da mis gibi kalıyorlar valla kimseye bir şey olmuyor
Babanin tavrını onaylamiyorum ama cidden tıp hukuk gibi bölümler yurtta olmuyor.
Diğerleri lay lay lom takilirken onlar sürekli ders çalıştığı için sorun çıkıyordu bizim yurtta

Dis hekimiyim kardeslerim de tıp okuyor iste öyle calısma zamanları yok part time vs.Ama benden rahat okudular biri 2 sene sınıfta kaldı digeri 1 sene
Ben de doktorum aile yanında okudum. Yurtta kalan arkadaşlarım vardı. Tıp illa ayrı eve çıkarak okunmuyor aksine büyük ihtimalle ev rahatlığından uzatmışlardır. Siz de varsınız. Kira da ödenecek. Ben olsam ben de rahat olurdum.

Erkek ya” demenizi kiniyorum. Ne alaka ?
Ayy cok iyi bir tespit tam olarak bu herkese asırı fedakar aynısını bekliyor.Cok insandan darbede yedi bu yüzden.Yani okumamızı takıntı haline de getirdi.Başardı zaten başarıma katkısı cok.Ama karsılıksız yapmadıgı icin simdi sinirleniyır bana alınıyor kendimi ailemi reddetmisim gibi hissettim suratıma bakmıyor fakan tripler
Bir diş hekiminin 10 lirayı dert etmesine inanamıyorum

Back
X