Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Evet manipüle etti resmen.İşte ben borcumuz var dedim o da su an sen benim nasıl borcta oldugumu biliyo musun ben söylemiyorum falan dedi.Öyle diyince ben de herkesin kendi hayatı baba dedim alındı ben de kafaya taktım işte

Baban yapmayı bildiği çocuklara bir zahmet kendi bakacak, bu ne yüzsüzlük

Eşinize söyleyin, baba borcumuz var tek maaşa düştük veremem desin. Bebek geliyor, bebek mi aç kalsın kardeşleriniz üniversite okuyacak diye?
Ya işte beklenti cok benden.Büyük kardesim mezun olunca digerinin kirasını ödeyecekmisiz yani hep bir zorunluluk baskı da hissediyorum.Beni hep dahil ediyorlar sagolsunlar :)

Maaşın yüksek ve baban bunu bildiği için senden alacağı parayı 10 bin olarak belirlemiş.Kardeşlerinin okulu biter bu sefer iş arama sürecinde para ister sonra evlenmeleri için para ister.İster de ister… Bir de bunu ben sana çok emek verdim tabiki vereceksin diye size dikte ettirmiş. Allah yardımcın olsun ne desem boş

Çocuğu yaparken de fedakarlık yapmış mı acaba? Daha doğrusu siz dünyaya gelmek için ondan ne gibi bir fedakarlık yapmışsınız da şimdi böyle bir beklentiye girmeyi hak görüyor kendine? Kimse bu dünyaya isteyerek gelmiyor, dünyaya gelmesine vesile olan da bir zahmet bütün masrafını çekecek. Hiç boşuna vicdan yapmayın. Siz fazlasıyla yardım yapmışınız zaten, ailenize 1 tl bile yardım yapmak zorunda değilsiniz. Canınız isterse ne ala.

Yok yok sakın kafana takma. Doğrusunu demişsin sınırı çizmen iyi oldu. Eşini ararlarsa lütfen eşin de kabul etmesin.

Sanki baba ile değil de kardeşlerle konuşup artık yardım edemeyeceğinizi çünkü işi bırakacağınızı söyleyin. 100 bin inanın çok para değil. Eşinizle de konuşun kabul etmesin babanız ondan isterse eğer . Söylesin açık açık şimdiye kadar yaptıklarımız yeterli diye. Hem borç hem çocuk anca bir maaşla idare edersiniz sanki.

Oldu olacak kardeşlerini nüfusunuza alın da sizin çocuklarınız olsunlar bari. Babaya bak. İnsan doğurduğuna bakmakla yükümlü. Kardeşlerindir, kıyamazsın arada yardım edersin ama böyle düzenli maaş falan çok absürd geldi bana. Kardeşlerin de part time işlerde çalışabilirler eğer ihtiyaçları varsa. Üniversitede çoğu genç çalışıyor, kendi harçlığını çıkarıyor. Ben de çalışmıştım. Yani babanla konuşup benim artık çocuğum olacak, çalışmıyorum, kocamın da böyle bir yükümlülüğü yok demelisin. Verilen tepkileri de kafana takmamalısın arkadaşım. Senin önceliğin artık kendi ailen.

Ya kesinlinlikle cok degil babama göre milyonluguz ama daha hayatın basındayız ve sıfırdan yaptık her seyi dügüni de esim kendi yaptı her seyi.

Eşim kabul etmiyor diyi bu ne arsızlık

Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var

Ay saçmalamayın lütfen ne bencilliği ya. Siz kendi ailenizi ve bebeğinizi düşünün lütfen.
Kaç kardeşsiniz? 4 gibi anladım ben ama yani madem bakamayacaktı 4 çocuk neyine hani eski zaman olsa anlayacağım ama 26 yaşındasınız siz daha.
Babanız kesinlikle haksız utanmadan haraca bağlamış sizi resmen. Kendine güvenmiyorsa borcun altına da girmeyecekti bir de borcum var diye manipüle ediyor sizi.

Yani kabul etmese de karşılık bekleyerek okutmus bizi işte.Ben borçlarımı söylüyorum o bana kendi borcunu anlatıyor seninki de borc mu dedi hatta.Baba hayata yeni atıldım bana fazla geliyor demekki dedim.Destek bekledim bunu söylerken ama o asla acımıyor nedense bana

Çocuklar sizin değil, babanızın. Ne güzel çocuk yap yap bir önceki diğerine baksın okutsun. Böyle bende 5 tane yaparım, daha neler.
Ailem beni okuttu demişsiniz, e bu zaten biz ebeveynlerin görevi? Ne yapacaktık? Anne babalığın getirdiği sorumluluk ve görevleri artık ekstra görüp minnet duymasak mı?
Ayrıca eşiniz ne alaka? Sizin kardeşinizi özel üniversitede okutmak, ev kirasını vermek zorunda değil

Evet 4 kardesiz ve o iki erkek kardesim de rahat harcar yani biri erasmusa gidiyor digeri gezip tozuyor.İlerde de bana maas ödeyeceksiniz falan fiyor.Mezun olmadan önce ilk 3 ay maasınızı ben alıcam diyordu evlenince o iptal oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…