Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Ya bide ben de güzel güzel anlattım bak 2 ayım kaldı borcumuz da var artık fazla geliyor dedim hic umursamadı ki allah rızkı verir diyor annemde yanında
Vallahi eşinizde fazla dayanmaz bu duruma haklı olarak, kimse dayanmaz. Sağlam bir tepki koymanız lazım.
 
Herkes kendi çocuğundan sorumlu.
Babanız özelde okuyacağına güveniyorsa göndersin.
Sizi okutmasına da minnet göstermeyin. Babalık vazifesini yapmış. Herkes evladını okutmakla sorumludur.

Aynısını yazacaktım, herkes kendi çocğundan sorumlu. Baba da çocuklarını okutmalı. Burs nedir ayrıca, konu sahibesi ekabir iş insanı mı ki bağışta bulunsun, hamile işi yok ne bursu
 
Ya bide ben de güzel güzel anlattım bak 2 ayım kaldı borcumuz da var artık fazla geliyor dedim hic umursamadı ki allah rızkı verir diyor annemde yanında
Yapmasaymış 4 tane birden. Bizimkiler ikide kalmış bak mesela. Sizinkiler de maşallah, büyüyen diğerini büyütür demiş ohhh ne sorumluluk ne tasa. Öyle olacaksa ben de doğururum 4-5 tane.
Öyle babalıkta ne var, çocuğumu damadım okutacaksa...
 
Cok net bu konuda bide ilerde bana herkes maas vericek ya veririm de imkan olsa böyle diyince hic hoşuma gitmiyor
Ya istedigi kadar net olsun, ne alaka siz hayır dedikten sonra. Başınıza silah mi dayayacak para ver diye, kartınız mı onda, nedir yani. Esiniz böyle yapıyor olsa ortalık yıkılırdı herhalde. Babanız arsız bir dilenci, çocukları da inek gibi sagmak için yapmış masallah.

Ben de çocuk okutuyorum, bu benim boynumun borcu. Eski eşimden ayrıldığım zaman çok sıkıntı çektik. Yani ben de çok fedakarlık ettim diyebilirim. Annesi benim çünkü, onu dünyaya ben getirdim. Seneye üniversitesi bitince haraca baglamak gibi şeyler hiç aklımda yok.

Haraç diyorum çünkü duygusal santajla, zorla alınan paraya ancak haraç denir. Eşim iyi kalpli, anlayışlı diyorsunuz. Ac gözlü babanız yüzünden eşinizden olmayın, dikkat edin.
 
Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.
masallah baban bakamayacagi cocuklara guvenip guvenip üremiş .
ne munasebet ya , senin kendi hayatin cocugun varken neden babanin sorumluluğunu alasin ki?
ayrica etiniz ne budunuz ne cocuk ozel okula gidiyor? dersaneye gitsin hazirlansin kazanabildigi okulu okusun. ilk seneyi odeyebilseniz artan enflasyonla dolar kuruyla ikinci seneyi odeyemezsiniz zaten.
ayrica senin "birlik olman" gereken ailen kocan ve bebegin. kök ailesiyle birlik olan herkesin evliligo sallaniyor. bkz kkdaki hala ailesine bakan kocalar, bkz kendi ailenizdeki hikayeler...
 
Önce dilini değiştir imkan olsa her şeyi yaparız falan demeye gerek yok. Neden yapasınız ki? Bir sağlık problemi olur, acil bir durum olur ya da baban emekli olacaktır kardeşinin son dönemidir destek rica ederler anlarım. Ama bu “eşek gibi yapacaksınız!!!!” ya da “Bana borçlusunuz!!!” dilini çok rahatsız edici buluyorum. Sen mi istedin böyle bir adamın kızı olmayı? Peçeteden kendi imkanlarınla okudun muhtemelen. Hatta bu aileye rağmen okumuşsundur böyle adamların ilk kızı için hiç şaşmaz.
Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin bir zahmet.
Eşine de söyle merhametli falan davranmasın merhametli olmak böyle bir şey değil.
 
Cok net bu konuda bide ilerde bana herkes maas vericek ya veririm de imkan olsa böyle diyince hic hoşuma gitmiyor
bu devlettte kırk sene calisip devlete her ay maaşının yarisini vergi diye ödeyenler 15 bin aylik alıyorlar. baban hangi köyün kurnazi kendi bakmasi gereken cocuklara 20 sene ekmek verdi diye hemen kendini emekli etmis?
o soylerken utanmadiysa sen "ben de anne olacagim, cocuguma ne yaparsam yapmam gerektigi icin yapiyorum. onun bana borcu olamaz. yapman gereken babaligi yaptigin icin benim de sana borcum olamaz" demeye utanma bence
 
Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var

Engelle gec, baban artik yuzsuzluge vurmus isi. Ciddiyim engelle, ya da sen yapamayacaksan ver kocana telefonu agzina geleni saysin. Bu nedir canim
 
Ya ben başka bölüm okuyordum basta bırakmam için destek oldu bana onu bile yüzime vurdu bak sayemde kazandın bu mesleği diyor ben de dedim ki ben de istedim emek verdim baba.
 
Ya işte beklenti cok benden.Büyük kardesim mezun olunca digerinin kirasını ödeyecekmisiz yani hep bir zorunluluk baskı da hissediyorum.Beni hep dahil ediyorlar sagolsunlar :)
Hayır diyeceksiniz bu kadar basit. Babanıza hayır demek zor geliyorsa, eşiniz gözünü karartıp "ailene çalışmak istiyorsan yolları ayıralım vb" derse kucağınızda bebeğinizle aile evinize döndüğünüzü düşünün.

Herkesin sabrı bir yere kadar.
 
Ya ben başka bölüm okuyordum basta bırakmam için destek oldu bana onu bile yüzime vurdu bak sayemde kazandın bu mesleği diyor ben de dedim ki ben de istedim emek verdim baba.
Kaç yıl daha bunun bedelini ödeyecekmişsin peki
Ay cidden bir daha muhatap olma bu adamla ya doğumda annen gelince ona da para ister bunlar. Baştan söyleyeyim eğer bebek doğmaya yakın mızıldanırlarsa hiç gelmeyin de gayet güzel bakarsın çocuğuna.
 
Sizin yaşadığınız durumu çevremde 6-7 kişide gördüm. En başı çeken örnek eşimin annesi ve babası. Diğerleri de hemen hemen aynı memleketli. Öyle merak ediyorum ki nereli olduğunuzu.
 
Bana karşı gaddarlar hissediyorum zaten okurken de ben kyk da kardeslerim hep evde okudular evin uysalı oldugum icin beni umursamıyorlar.Bunları söyledigim de de cok kızdı kardeslerinle kıyaslama kendini diye
Kiyaslamaniz bile kabul edilmiyor.
Ailenin kurban seçilen çocuğu olabilir misiniz?
Ailenize sınır cizmeniz gerekiyor.
Kendiniz yapamiyorsaniz, bir uzman yardimi almanizi öneririm.
 
Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var
Silkelenip kendinize gelir misiniz lütfen. Her cevabınız birbirinden tuhaf. Neden evlendiniz, neden çocuk yaptınız o zaman ? Otursaydınız o zaman aile evinizde, maaşınızı da ailenizle yeseydiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…