- 18 Şubat 2018
- 13.364
- En iyi cevaplar
- 2
- 61.644
- 598
- 44
- Konu Sahibi flowerworld
-
Vallahi eşinizde fazla dayanmaz bu duruma haklı olarak, kimse dayanmaz. Sağlam bir tepki koymanız lazım.Ya bide ben de güzel güzel anlattım bak 2 ayım kaldı borcumuz da var artık fazla geliyor dedim hic umursamadı ki allah rızkı verir diyor annemde yanında
Herkes kendi çocuğundan sorumlu.
Babanız özelde okuyacağına güveniyorsa göndersin.
Sizi okutmasına da minnet göstermeyin. Babalık vazifesini yapmış. Herkes evladını okutmakla sorumludur.
Yapmasaymış 4 tane birden. Bizimkiler ikide kalmış bak mesela.Ya bide ben de güzel güzel anlattım bak 2 ayım kaldı borcumuz da var artık fazla geliyor dedim hic umursamadı ki allah rızkı verir diyor annemde yanında
Ya istedigi kadar net olsun, ne alaka siz hayır dedikten sonra. Başınıza silah mi dayayacak para ver diye, kartınız mı onda, nedir yani. Esiniz böyle yapıyor olsa ortalık yıkılırdı herhalde. Babanız arsız bir dilenci, çocukları da inek gibi sagmak için yapmış masallah.Cok net bu konuda bide ilerde bana herkes maas vericek ya veririm de imkan olsa böyle diyince hic hoşuma gitmiyor
masallah baban bakamayacagi cocuklara guvenip guvenip üremiş .Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.
Önce dilini değiştir imkan olsa her şeyi yaparız falan demeye gerek yok. Neden yapasınız ki? Bir sağlık problemi olur, acil bir durum olur ya da baban emekli olacaktır kardeşinin son dönemidir destek rica ederler anlarım. Ama bu “eşek gibi yapacaksınız!!!!” ya da “Bana borçlusunuz!!!” dilini çok rahatsız edici buluyorum. Sen mi istedin böyle bir adamın kızı olmayı? Peçeteden kendi imkanlarınla okudun muhtemelen. Hatta bu aileye rağmen okumuşsundur böyle adamların ilk kızı için hiç şaşmaz.Ya iste baskıyı hep seviyor hala da devam ediyor baskıya.Ben dedim bir kere baba imkan olsa her seyi yaparız ama cocuk olucak ev almak isticez zor olur dedim.Yok siz bana vermek zorundasınız diyo.Hatta geçen bir akrabanın yanında da dedi adam sasırdı simdiden yapma öyle gerek yok türkiyede hayat pahalı dedi.Sonra adam döndü bana dedi ki siz de dükkan alın kirasını verin bari dedi
bu devlettte kırk sene calisip devlete her ay maaşının yarisini vergi diye ödeyenler 15 bin aylik alıyorlar. baban hangi köyün kurnazi kendi bakmasi gereken cocuklara 20 sene ekmek verdi diye hemen kendini emekli etmis?Cok net bu konuda bide ilerde bana herkes maas vericek ya veririm de imkan olsa böyle diyince hic hoşuma gitmiyor
Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var
Tutucu olmasından o da yoksa yemekti plan hatta annem bazdn diyor.bak biz hemen evlendirdik seni maasını hic görmedik evde falan sakayla karısıkHayret nasıl seni evlendirmiş ben esas ona şaşırdım.Adam senin maaşını yiyemeden evlenmişsin
Ya ben başka bölüm okuyordum basta bırakmam için destek oldu bana onu bile yüzime vurdu bak sayemde kazandın bu mesleği diyor ben de dedim ki ben de istedim emek verdim baba.Önce dilini değiştir imkan olsa her şeyi yaparız falan demeye gerek yok. Neden yapasınız ki? Bir sağlık problemi olur, acil bir durum olur ya da baban emekli olacaktır kardeşinin son dönemidir destek rica ederler anlarım. Ama bu “eşek gibi yapacaksınız!!!!” ya da “Bana borçlusunuz!!!” dilini çok rahatsız edici buluyorum. Sen mi istedin böyle bir adamın kızı olmayı? Peçeteden kendi imkanlarınla okudun muhtemelen. Hatta bu aileye rağmen okumuşsundur böyle adamların ilk kızı için hiç şaşmaz.
Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin bir zahmet.
Eşine de söyle merhametli falan davranmasın merhametli olmak böyle bir şey değil.
Hayır diyeceksiniz bu kadar basit. Babanıza hayır demek zor geliyorsa, eşiniz gözünü karartıp "ailene çalışmak istiyorsan yolları ayıralım vb" derse kucağınızda bebeğinizle aile evinize döndüğünüzü düşünün.Ya işte beklenti cok benden.Büyük kardesim mezun olunca digerinin kirasını ödeyecekmisiz yani hep bir zorunluluk baskı da hissediyorum.Beni hep dahil ediyorlar sagolsunlar :)
Kaç yıl daha bunun bedelini ödeyecekmişsin pekiYa ben başka bölüm okuyordum basta bırakmam için destek oldu bana onu bile yüzime vurdu bak sayemde kazandın bu mesleği diyor ben de dedim ki ben de istedim emek verdim baba.
Hangi zorunluluk ? Kendi elinizle evliliğinizden olursanız o zaman da zorunluluktu dersiniz artık.Zorunluluk artık ya benim icin 5 bini zorla 10 bin yaptılar zaten ben 5 veriyordum normalde
Kiyaslamaniz bile kabul edilmiyor.Bana karşı gaddarlar hissediyorum zaten okurken de ben kyk da kardeslerim hep evde okudular evin uysalı oldugum icin beni umursamıyorlar.Bunları söyledigim de de cok kızdı kardeslerinle kıyaslama kendini diye
Silkelenip kendinize gelir misiniz lütfen. Her cevabınız birbirinden tuhaf. Neden evlendiniz, neden çocuk yaptınız o zaman ? Otursaydınız o zaman aile evinizde, maaşınızı da ailenizle yeseydiniz.Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?