- 11 Aralık 2014
- 506
- 487
- 23
- 28
güzel sözmüş tuttum bunuSevmeden evlenmek, inanmadan ibadet yapmaya benzer...
Babandaki fantazi dünyasına hayran kaldım...çok beğendiği biri var diycem ama durmadan başkalarını buluyormuş..çozmedimki AMCAMI :))))
bence babanızın kafa yapısıyla sizinki taban tabana zıt. bence şimdiden ailenizi yokluğunuza alıştırmaya başlamalı, ekonomik özgürlüğünüzü kazanınca da bir bahane uydurup evinizden ayrılmalısınız. yoksa siz iş bulunca babanız daha da diretecek, sonunda kalpler kırılacak. bunun olmasındansa bağları kopartmak daha iyi bence.
Garipmis benim babamda gez toz gencsin niye gezmeyesin hatta annene degil biri olunca ilk bana soyle derdi ki hep oyle olurdu hic karişmazdi erkek arkadaslarim oldu gezdim ettim evlen demezdi ama birgun evlenecegim diye geldigimde kucuk caplı savaş cıktı
Babaniz bence bu kafayi biraksin. Herseyi akışına birakin yahu sizi hemen elden çıkartmak istiyor galiba
Baban sana feysbuktan cocuk fotosu gosteriyor, oturup olurdu olmazdi tartismasi yapabiliyosaniz o adam despot bir adam asla olamaz sana da istemedigin bi seyi yaptirmaz. Sadece senin iyigin icin cabaliyor hepsi bu.Kızlar gün geçmiyor ki yeni bir dertle karşılaşmayayım. Geçenlerde babam geldi bana bir arkadaşının oğlu varmış onu anlattı. İşte şöyle efendi, böyle durumları iyi falan diye. Hatta resmini gösterdi facebooktan. Eli yüzü düzgün bir çocuk. Neyse sevgilim benden ayrılalı daha 3 hafta olmuş, terk edilmenin sinirini atamamışım üstümden ama aileme bunu söyleyemediğim için geçiştirdim şimdi aklımda biriyle tanışmak yok, önce bir iş bulayım falan ondan sonra belki diye. Hani ben zannediyorum adamcağız kendince beğenmiş bana öylesine öneriyor.
Dün de sabah kahvaltıda yine muhabbeti açıldı bu çocuğun. Babasıyla konuşup ağzını yoklasam mı dedi. Bende yine gerek yok dedim. Sonra başladı işte o benim şu an aklımdaki tek aday diye yine anlatmaya. En sonunda dedim yahu senin aklındaki aday o tamam da acelemiz ne? belki ileride benimde aklımda başka adaylar olacak. Sonra demesin mi öyle şey mi olur ben seni görücü usulü evlendiricem.
Bunun peşine biz başladık tartışmaya. Dedim görüşüp vakit geçirmeden, tanımadan biriyle mi evleneceğimi sandın. O da yok görüşürsünüz 2 3 kez, sadece evlilik çerçevesinde gider bir yerde konuşursunuz, sonra da nişan söz falan olur tanıyacaksan o zaman tanırsın dedi. Bende benim bildiğim birini tanırsın, tanıdıktan sonra evlenmeye karar verirsen nişan söz olayına girersin dedim. Milleti nişan aşamasında tanımaya çalışıcam bu sefer olmadıkça zırt pırt nişan atıcam daha çok herkese rezil olacağız, sürekli nişan atan kız muamelesi görücem.
Nitekim bir sonuca varamadık. En son benim fikirlerime kızıp yanımızdan kalktı. Evet görücü usulü evlenip mutlu olanlar illa ki vardır ama benim yapıma ters. Sevmediğim biriyle ya sonra seversem diye hayatta bir yola giremem. Öncelikle dibine kadar severim, dibine kadar da sevildiğimi hissetmek isterim.
Ama şimdi taşları yerine oturtuyorum da okulumun bitmesi yaklaştığından beri evde sürekli bir evlilik muhabbeti dönüyor. Daha önce de anneme şimdi bu kızın okulu biter, işe falan girer gözü açılır gider bize saçma birini getirir damat olarak, ona fırsat vermeden birini bulalım demiş. Bunu bana annem anlatmadı kızarım diye ama çok sonra kuzenim anlatmıştı. Annen böyle böyle dedi, babanın aklında seni mezun olunca biriyle evlendirmek var galiba haberin olsun ona fırsat bırakma ondan önce sen bul birini diye.Yani adamın niyeti ciddi ciddi bana birini bulmak galiba. Şimdi ben babamı bu saçma fikirlerinden nasıl vazgeçirebilirim?
okudum çok şaşkınım şuan.ben "işe falan girer gözü açılır gider bize saçma birini getirir damat olarak, ona fırsat vermeden birini bulalım demiş" kısmına takıldım.sana hiç mi güvenmiyo baban ne alaka yaniKızlar gün geçmiyor ki yeni bir dertle karşılaşmayayım. Geçenlerde babam geldi bana bir arkadaşının oğlu varmış onu anlattı. İşte şöyle efendi, böyle durumları iyi falan diye. Hatta resmini gösterdi facebooktan. Eli yüzü düzgün bir çocuk. Neyse sevgilim benden ayrılalı daha 3 hafta olmuş, terk edilmenin sinirini atamamışım üstümden ama aileme bunu söyleyemediğim için geçiştirdim şimdi aklımda biriyle tanışmak yok, önce bir iş bulayım falan ondan sonra belki diye. Hani ben zannediyorum adamcağız kendince beğenmiş bana öylesine öneriyor.
Dün de sabah kahvaltıda yine muhabbeti açıldı bu çocuğun. Babasıyla konuşup ağzını yoklasam mı dedi. Bende yine gerek yok dedim. Sonra başladı işte o benim şu an aklımdaki tek aday diye yine anlatmaya. En sonunda dedim yahu senin aklındaki aday o tamam da acelemiz ne? belki ileride benimde aklımda başka adaylar olacak. Sonra demesin mi öyle şey mi olur ben seni görücü usulü evlendiricem.
Bunun peşine biz başladık tartışmaya. Dedim görüşüp vakit geçirmeden, tanımadan biriyle mi evleneceğimi sandın. O da yok görüşürsünüz 2 3 kez, sadece evlilik çerçevesinde gider bir yerde konuşursunuz, sonra da nişan söz falan olur tanıyacaksan o zaman tanırsın dedi. Bende benim bildiğim birini tanırsın, tanıdıktan sonra evlenmeye karar verirsen nişan söz olayına girersin dedim. Milleti nişan aşamasında tanımaya çalışıcam bu sefer olmadıkça zırt pırt nişan atıcam daha çok herkese rezil olacağız, sürekli nişan atan kız muamelesi görücem.
Nitekim bir sonuca varamadık. En son benim fikirlerime kızıp yanımızdan kalktı. Evet görücü usulü evlenip mutlu olanlar illa ki vardır ama benim yapıma ters. Sevmediğim biriyle ya sonra seversem diye hayatta bir yola giremem. Öncelikle dibine kadar severim, dibine kadar da sevildiğimi hissetmek isterim.
Ama şimdi taşları yerine oturtuyorum da okulumun bitmesi yaklaştığından beri evde sürekli bir evlilik muhabbeti dönüyor. Daha önce de anneme şimdi bu kızın okulu biter, işe falan girer gözü açılır gider bize saçma birini getirir damat olarak, ona fırsat vermeden birini bulalım demiş. Bunu bana annem anlatmadı kızarım diye ama çok sonra kuzenim anlatmıştı. Annen böyle böyle dedi, babanın aklında seni mezun olunca biriyle evlendirmek var galiba haberin olsun ona fırsat bırakma ondan önce sen bul birini diye.Yani adamın niyeti ciddi ciddi bana birini bulmak galiba. Şimdi ben babamı bu saçma fikirlerinden nasıl vazgeçirebilirim?
Baban sana feysbuktan cocuk fotosu gosteriyor, oturup olurdu olmazdi tartismasi yapabiliyosaniz o adam despot bir adam asla olamaz sana da istemedigin bi seyi yaptirmaz. Sadece senin iyigin icin cabaliyor hepsi bu.
Seni manipüle etmesine izin verme. Kararlarında net ol ve yılmadan tekrarla bıkacaktır sonunda bıkmalı. Karpuz mu seçiyoruz eş bu ! Evet eskilere göre gorucu daha iyi belki ama bi nevi kumar gibi bu da. Nasıl biri çıkacağı belirsiz..
okudum çok şaşkınım şuan.ben "işe falan girer gözü açılır gider bize saçma birini getirir damat olarak, ona fırsat vermeden birini bulalım demiş" kısmına takıldım.sana hiç mi güvenmiyo baban ne alaka yani
işin aslı görücü usulü evliliklerin daha uzun sürdüğü bir gerçek. fakaat önceki nesilde.. şimdiki bayanlar özgüvenli, hem çalışan hem evine bakan, güçlü hanımlar. eskiden çoğunlukla hanımlar evde olduğu ve erken evlendirildikleri için pasif kalıyorlardı.
eğer babana bu şekilde anlattığın zaman anlayamayacağını düşünüyorsan, şimdi evlenmeyi düşünmüyorum diyerek ertele. ne zaman ki kendi bulduğun biriyle evlenmeye karar verdin, o zaman babana söylersin. kızarsa kızsın. ama belli ki şu an biri yok ve senin bu mevzu canını sıkıyor.
komşumuzun kızının annesi ile babası ayrıydı. babası onu daha 17 yaşındayken görücü biriyle evlendirmek istedi. annesi de kızı da babaya çok kızgınlardı. sırf onun istediği olmasın diye kızı kendi buldukları biriyle yine görücü evlendirdiler.
görücü işi çok acayip.
Babanızın işi gücü yok mu ya? Bir de tek çocuk musun? Kafayı sizi evlendirmekle bozmuş. Çok tuhaf.. Daha okulum varken bile gitmiş bana uzaktan bir akrabasının oğlunu beğenmiş onu gösteriyordu. Adamda benden bir 13 yaş falan büyük. Ondan önce de halamın oğlunu söyleyip duruyordu, o konuda da ağır tepki alınca en azından yakın akraba olayını bir daha gündeme getirmedi. Adamdaki çaba bitmiyor yani.
o zaman işe girdiğinizde mesainizin daha geç bittiğini söyleyin. eve erken geldiğinizde ya da henüz hayatınızda biri yokken de bu aralar erken çıkıyorum filan deyin. 1-1 buçuk saat fazla söyleyin yani. sonra biri ile tanışırsanız 1 saat elbette yetmeyecek ama evliliği düşündüğünüz adam da emin olun bu konuya anlayış gösterecektir. tanımadığınız birine sizi kaptırmaktansa her gün 1 saatle idare etsin canım.Evet dediğiniz gibi eskiden daha yaygınmış, kadınlar daha pasifmiş. Ya da gayet eğitimli, kendi ayakları üstünde duran ancak aile yaşantısına uyum sağlayarak görücü usulü evlenmeyi tercih etmiş ama mutlu olan insanlarda var onlara lafım yok ama benim hayat görüşüme uygun değil.
Güzel bir eğitim hayatım oldu, 2. bölümümü bitirdim bu sene . O diplomaları çerçeveletip asmak için almadım. Kariyer hedeflerim falan var zaten evlilik için acelem de yok. Hayatımda çok sevdiğim biri olsa sorun olmazdı evlenirdim zaten, hatta hep erken yaşta anne olmak istemiştim. Ama bu şekilde evlenemem kesinlikle.
Yarın öbür gün iş hayatına girsem, biriyle tanışsam, iş çıkışı gidip bir yerde iki sohbet edelim desek hepsi sorun. Her geç kaldığımda biriyle buluştum diye düşünecek kavgalar çıkacak. Amaç yine benim birini bulmamı engellemek. Vallahi nereden tutsam elimde kalıyor.
Babanızın işi gücü yok mu ya? Bir de tek çocuk musun? Kafayı sizi evlendirmekle bozmuş. Çok tuhaf.
Normalde aday varken bile bir babaya bunu konuşmak zor gelir. Kolay şey değildir kız vermek. Bir daha muhabbet açarsa, konuya damardan girin. Yok görücü usulü, modern evlilik falan değil; ya baba meğer ne meraklıymışsın sen beni bu evden yollamaya diye...
22-23 yaşlarında birine 36 yaşında bir adamı yakıştırması da düşündürücü. Tek derdi namusumuza laf gelmeden baş göz edelim bizim kızı galiba.
görücü usulü ile evlenen ler sevmiyormu yanı nasıl bir düşünce sizdeki ...bu zamanda öyle eskisi gibi evlenme kalmadı merak etmeyin aracı olunur tanisirsiniz biraz gorusup severseniz evlenirsiniz...kucumsemeniz çok garip...
ki ilk defa duyuyorum babanın damat adayı aradığını ki bunu kızıyla açık açık konusuyo birde adayın babasının bile haberi yok ... babanizla tartışmaya gerek yok sadece kız tarafı olduğunuzu dile getirin babamızın kafasıyla düşünürsek damadı istemeye siz gidersiniz artık...
babanız çok garipmişbenim babam görücü kelimesini duysa kriz geçirir
sevmeden evlenmek tabiki olacak şey değil bunu ailenize nasıl anlatırsınız bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?