Babamın niyeti beni görücü usulü evlendirmekmiş !

bence babanızın kafa yapısıyla sizinki taban tabana zıt. bence şimdiden ailenizi yokluğunuza alıştırmaya başlamalı, ekonomik özgürlüğünüzü kazanınca da bir bahane uydurup evinizden ayrılmalısınız. yoksa siz iş bulunca babanız daha da diretecek, sonunda kalpler kırılacak. bunun olmasındansa bağları kopartmak daha iyi bence.

Garipmis benim babamda gez toz gencsin niye gezmeyesin hatta annene degil biri olunca ilk bana soyle derdi ki hep oyle olurdu hic karişmazdi erkek arkadaslarim oldu gezdim ettim evlen demezdi ama birgun evlenecegim diye geldigimde kucuk caplı savaş cıktı

Babandaki fantazi dünyasına hayran kaldım...çok beğendiği biri var diycem ama durmadan başkalarını buluyormuş..çozmedimki AMCAMI :))))

Bu 4. adayı. Bana birini bulacak diye 7 24 arayışta sanırım :)

Evet her konuda fikirlerimiz böyle tamamen birbirine zıt. Benimde tek isteğim o valla keşke bir fırsat çıksa da ayrılsam evden ama hem annemi bırakamam bazı durumlardan ötürü hem de zaten bu kafa yapısındaki bir adam kızının keyfi eve çıkmasına ne olaylar çıkarır. Dediğiniz gibi iş bulunca iyice diretecek, artık bu kız iyice evlilik için uygun moduna girecek.

Hayalimdeki baba:) Bazı arkadaşlarımın babaları da böyle, özeniyorum resmen :)) Ben bu kadarını beklemiyorum ya sevgilim olduğunda anlatacak değilim, iş ciddiye binince tanıştırmadan önce bahsederim işte. Yeter ki o arada bana yeni adaylar çıkarıp görücü usulü olsun diye tepeme dikilmesin, beni rahat bıraksın yeter. :)

Babaniz bence bu kafayi biraksin. Herseyi akışına birakin yahu sizi hemen elden çıkartmak istiyor galiba

Babaniz bence bu kafayi biraksin. Herseyi akışına birakin yahu sizi hemen elden çıkartmak istiyor galiba

Aynen bu tür şeyler zamanı gelince kendiliğinden oluyor zaten. Elden çıkartmak değil aslında onun derdi, evde 40 yaşıma kadar erkek arkadaşsız kalacağımı bilse ses etmez :) Ama bir sevgilim olur da aman onun elini tutarım aman ona sarılırım diye ödü kopuyor. Ona göre tanımadan evlenip belki de mutsuz olma ihtimalim bile erkek arkadaş bulup onla buluşup gezmemden daha iyi bir seçenek. Sevgiden korkuyor resmen. Yahu dünyada daha güzel bir duygu var mı ? :)

Ona ne yahu? Hangi devirde yaşıyoruz. Kiminle istiyorsan evlenirsin. Tamam anne babanın da hakkı var ama ailenin rıza verilmediği biriyle de evlenebilirsin yani, bu senin hayatın.

Baban sana feysbuktan cocuk fotosu gosteriyor, oturup olurdu olmazdi tartismasi yapabiliyosaniz o adam despot bir adam asla olamaz sana da istemedigin bi seyi yaptirmaz. Sadece senin iyigin icin cabaliyor hepsi bu.

Seni manipüle etmesine izin verme. Kararlarında net ol ve yılmadan tekrarla bıkacaktır sonunda bıkmalı. Karpuz mu seçiyoruz eş bu ! Evet eskilere göre gorucu daha iyi belki ama bi nevi kumar gibi bu da. Nasıl biri çıkacağı belirsiz..

okudum çok şaşkınım şuan.ben "işe falan girer gözü açılır gider bize saçma birini getirir damat olarak, ona fırsat vermeden birini bulalım demiş" kısmına takıldım.sana hiç mi güvenmiyo baban ne alaka yani

aaa nekadar kızlarını evlendirme meraklısı ailen...kimseyle tanımadan emin olmadan sevmeden evlenmeyeceğini söylemişsin zaten..tebrik ederim..

işin aslı görücü usulü evliliklerin daha uzun sürdüğü bir gerçek. fakaat önceki nesilde.. şimdiki bayanlar özgüvenli, hem çalışan hem evine bakan, güçlü hanımlar. eskiden çoğunlukla hanımlar evde olduğu ve erken evlendirildikleri için pasif kalıyorlardı.

eğer babana bu şekilde anlattığın zaman anlayamayacağını düşünüyorsan, şimdi evlenmeyi düşünmüyorum diyerek ertele. ne zaman ki kendi bulduğun biriyle evlenmeye karar verdin, o zaman babana söylersin. kızarsa kızsın. ama belli ki şu an biri yok ve senin bu mevzu canını sıkıyor.

komşumuzun kızının annesi ile babası ayrıydı. babası onu daha 17 yaşındayken görücü biriyle evlendirmek istedi. annesi de kızı da babaya çok kızgınlardı. sırf onun istediği olmasın diye kızı kendi buldukları biriyle yine görücü evlendirdiler.

görücü işi çok acayip.

Baban sana feysbuktan cocuk fotosu gosteriyor, oturup olurdu olmazdi tartismasi yapabiliyosaniz o adam despot bir adam asla olamaz sana da istemedigin bi seyi yaptirmaz. Sadece senin iyigin icin cabaliyor hepsi bu.

O biraz benim tavrımla alakalı. Direk bir çocuk var onunla tanışacaksın diye diretse evde kıyametler kopacağını biliyor. Bir şekilde önce benim aklıma sokmaya çalışıyor, çocuğu gösteriyor, saatlerce onu ve ailesini övme seansı falan yapıyor ki "aa aslında iyi bir adaymış bu" diyip tepki göstermeyeyim.

İlk yazdığımda da dedim zaten, hani bende beğenip gösteriyor işte diye düşündüm başta ama konu konuyu açınca "ne o öyle sen birini bulup gezip tozacaksın aylarca tanımak için, olmaz o iş asla, görücü usulü evlenirsin en güzeli bu" diye bu sefer onu diretmeye başladı. Bana zaten istemediğim bir şeyi yaptıramaz ama laftan da anlamıyor bu sunduğu 4. kişi. Her seferinde evde olay çıkıyor ama pes etmiyor.

Kendi tarafından bir kızı da görücü usulü evlendirdiler hem de akraba evliliği şeklindeydi onların. Akrabamız bu bizim zarar gelmez işi gücü de var oh mis modundaydılar. El oğlunun bile atmayacağı kadar büyük bir kazık attı gitti, kızın aylarca hayatı bitti. Bunu anlatıyorum bak böylesi iyi mi oldu diye. Severek evlenenler çok mu mükemmel sanki ikisinde de risk var diyor.

Evet güvenmiyor. Zaten konudan da anlaşıldığı gibi bizim babamla fikirlerimiz taban tabana zıt. Ben doğal olarak kendi kafama uygun birini bulup getiricem damat olarak. O da istiyor ki damadı onun gibi olsun, kendi fikirlerine yakın olsun. Benim getireceğim birini beğenmeyeceğini düşünüyor ki zaten kimi getirirsem getireyim öyle yapacak, o kadar saçma şeylerle insanları sınıflandırıyor ki. En basitinden onun oy verdiği partiye oy vermeyen biri, kesin kötü bir insan bin tane laf söyleyebilir sırf bu yüzden. Bende onla aynı partiye oy vermiyorum diye sen çevrenden çok etkileniyorsun, arkadaş çevren şöyle böyle diye konuşup duruyor seçim zamanları. Sanki benim kendi düşüncem fikrim yok gibi. İstiyor ki her konuda aynı olalım. Ayrı bir birey olduğum fikrini benimseyemiyor.

Evet dediğiniz gibi eskiden daha yaygınmış, kadınlar daha pasifmiş. Ya da gayet eğitimli, kendi ayakları üstünde duran ancak aile yaşantısına uyum sağlayarak görücü usulü evlenmeyi tercih etmiş ama mutlu olan insanlarda var onlara lafım yok ama benim hayat görüşüme uygun değil.

Güzel bir eğitim hayatım oldu, 2. bölümümü bitirdim bu sene . O diplomaları çerçeveletip asmak için almadım. Kariyer hedeflerim falan var zaten evlilik için acelem de yok. Hayatımda çok sevdiğim biri olsa sorun olmazdı evlenirdim zaten, hatta hep erken yaşta anne olmak istemiştim. Ama bu şekilde evlenemem kesinlikle.

Yarın öbür gün iş hayatına girsem, biriyle tanışsam, iş çıkışı gidip bir yerde iki sohbet edelim desek hepsi sorun. Her geç kaldığımda biriyle buluştum diye düşünecek kavgalar çıkacak. Amaç yine benim birini bulmamı engellemek. Vallahi nereden tutsam elimde kalıyor.

Babanızın işi gücü yok mu ya? Bir de tek çocuk musun? Kafayı sizi evlendirmekle bozmuş. Çok tuhaf.
Normalde aday varken bile bir babaya bunu konuşmak zor gelir. Kolay şey değildir kız vermek. Bir daha muhabbet açarsa, konuya damardan girin. Yok görücü usulü, modern evlilik falan değil; ya baba meğer ne meraklıymışsın sen beni bu evden yollamaya diye...
22-23 yaşlarında birine 36 yaşında bir adamı yakıştırması da düşündürücü. Tek derdi namusumuza laf gelmeden baş göz edelim bizim kızı galiba.

görücü usulü ile evlenen ler sevmiyormu yanı nasıl bir düşünce sizdeki ...bu zamanda öyle eskisi gibi evlenme kalmadı merak etmeyin aracı olunur tanisirsiniz biraz gorusup severseniz evlenirsiniz...kucumsemeniz çok garip...
ki ilk defa duyuyorum babanın damat adayı aradığını ki bunu kızıyla açık açık konusuyo birde adayın babasının bile haberi yok ... babanizla tartışmaya gerek yok sadece kız tarafı olduğunuzu dile getirin babamızın kafasıyla düşünürsek damadı istemeye siz gidersiniz artık...

o zaman işe girdiğinizde mesainizin daha geç bittiğini söyleyin. eve erken geldiğinizde ya da henüz hayatınızda biri yokken de bu aralar erken çıkıyorum filan deyin. 1-1 buçuk saat fazla söyleyin yani. sonra biri ile tanışırsanız 1 saat elbette yetmeyecek ama evliliği düşündüğünüz adam da emin olun bu konuya anlayış gösterecektir. tanımadığınız birine sizi kaptırmaktansa her gün 1 saatle idare etsin canım.

babanız çok garipmiş benim babam görücü kelimesini duysa kriz geçirir

sevmeden evlenmek tabiki olacak şey değil bunu ailenize nasıl anlatırsınız bilemiyorum

Evet tek çocuğum maalesef ve dediğiniz gibi en büyük derdi bir şekilde aman namusuna laf gelmesin. Sizin yazdığınızı da söyledim, olur mu öyle şey burası senin de evin istediğin kadar yaşayabilirsin ama artık yaşın geliyor bunları düşünüp konuşmamız lazım diyor. Zaten bulduğu adaylardan da bir bu sonuncusu düşünülebilir, diğerleri nereden tutsak elimizde kalıyordu. Biri halamın oğlu, diğeri benden kaç yaş büyük adam, bir diğeri çok kapalı bir aileydi çalışmasını falan istemezlermiş gelinlerinin. Hani diyorum sırf başımı bağlasın diye nasıl olmayacak kişileri zorluyor. Gözünü karatmış herhalde.

Küçümsemedim ki tercih meselesi bu sadece. Elbette o şekilde evlenip seven insanlar var ama ben önce sevip sonra bu kararı almak isterim. Kaldı ki babam bana dese bu çocukla tanış işte bir süre görüşürsünüz kararınızı verirsiniz diye problem etmezdim, beğendiği birini önermiş der geçerdim. Ama bana dediği bir iki kere görüşürsün araya duygusallık girmeden hemen nişan söz olur, o aşamada tanırsın. Benim karşı çıktığım şey bu. Duygusallık olmadan ben böyle bir yola giremem. Yani benim için henüz yabancı konumunda olan adamla o yüzüğü takmam.

babanız çok garipmiş benim babam görücü kelimesini duysa kriz geçirir

sevmeden evlenmek tabiki olacak şey değil bunu ailenize nasıl anlatırsınız bilemiyorum

Annemde benim gibi düşünüyor ama babama göre bu sevgi işleri falan gereksiz. Araya duygusallık girmemesi gerekiyormuş, sonra yanlış şeyler oluyormuş. Sanki evlenecek kişiyi seçmiyoruz da eve sözleşmeli üye alıyoruz. İşi gücü iyiyse, ailesiyle benim babamın kafası uyuşuyorsa, karşımızdakilerin niyeti de ciddiyse her şey tamam.

Yurt arkadasimin babasida sizinki gibiydi. Surekli eninde sonunda yilacaksin baskisi ile konuyu onune getirip duruyordu. Ustelik kizin zaten evlilik niyetinde baska bir iliskisi vardi.
Ne kavgalar, atismalar..
En en sonunda kiz haklisin baba ben ne bilirim. Kimin koynuna girecegimi kiminle sevismek zorunda kalacagimi sen daha iyi bilirsin. Gelsin goruculer bundan sonra her sorana cevabim budur demisti.
Simdi sevdigiyle mutlu mesut cocuk buyutuyorlar.

Bu kadar laçka bi baba ilk kez duyuyorum

ben 26 yaşında evlendim baban karalar bağlamıştı bi 30 sene daha evlenmesem Hayır demezdi seninkine yedigin yemek yattığın yatak fazla geldi demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…