Babamın tavırları

Emojii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
555
199
53
İzmir
Bazen herkesten herşeyden soğuyorum. Babamın sinirli halleri surat asma halleri, annemin hep alttan almaları bunaldım artık cidden çok bunaldım yazıp rahatlamak istedim. Ne kadar rahatlarim onu da bilmiyorum. Annem kuran okumaya gitti daha gelmedi babam sabahtan beri surat asıyor gelmedi de kabak tadı verdi iyice bir aydır abarttı diye. Bi kaç şey daha diyor ama onları demicem Allah akıl fikir versin baba su ramazan ayında sana dedim. gezmeye mi gitti Kur'an okumaya gitti diyorum. Kapat konuyu, iyi tamm, sus tamam hep bu laflar. Oruç ağzıma bunaldım kızlar oruç tutamıyor babam yemek hazırlayım mi dedim suratı beş karış yemicem hazırlama diyor. Kaldırdım yemekleri odama geçtim. Bunaldım. Şimdi annem gelir Onada laf söyler diye korkuyorum. Küçüklükten beri Aşmaya çalıştığım panik atağimi babam sanki ayaklandırıyor. Korkuyorum eskisi gibi kalbimin Güp Güp atmasından. Bunaldım kendimden bile bunaldım.

duymamazlıktan görmemezlikten geliceksin. başka çaresi yok.

Sizi hasta edecek kadar sorunlu ev ortamı var demek ki.
Babanız kadar annenizinde suçu bu durum.
Annenizin sürekli alttan alması, babanızın böyle davranması normal görmesinden kaynaklı.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama okulunu oku , ayaklarının üzerinde dur ve o evden ayrıl.
O güne kadar yapacak bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Huyu böyle diyip kabullenmeni öneririm
Aralarındaki ilişkiye müdahale etme demek ki annen sikayetci değil
Geneli böyle babaların dizilerde filmlerde gordugümuz gibi olmuyor malesef aile içi ilişkiler

Annem huyuna gidiyor hep o birşey dedi mi sessiz kalıyor üstüne düşmüyor eskiden çok düştüm daha kötü oldu der hep. O yüzden seslenmiyor. Başka şeylerle uğraşıyor.

Siz de aynısını yapın..
Mümkün mertebe biraraya gelmemeye çalışın..
Ve bir iş bulup çalışın..

Haksızlığa asla gelemiyorum. Küçükken çok sorunlar yaşadık evde , şuan 23 yaşındayım üniversite mezunuyum. Eskisi kadar sorun yok ama 50 yaşında ki adamın çocuk gibi davranması zoruma gidiyor. Annem çok güçlü bir kadın 2 kere kanseri yendi. Önceden çok kötü şeyler yasadık annem hep der sizin için katlandım diye. Ona asla laf söyletmem. Annemi çok seviyorum o her zaman yufka yürekli merhametli bi kadındır abdestli namazlı ı. Babam bazen çok iyi oluyor bazen çok vicdansız olabiliyor. Söz kelime anlamında soyut olarak.

Benim de var bu babadan...
Allah sabır versin bize....

23 yaşındayım Üniversitemi bitirdim. Kpss ye girdim sonucunu bekliyorum. O sürecte de evdeyim yaptığım hiç birşey yok. Annem ve babam 27 yıllık evli. Babam sinirli, gergin bi adamdır. Annem hep siz varsınız diye sustum der. Bazen adam melek oluyor bazen 5 yaşında ki çocuk gibi. Annem artık alışmış eskiden çok uğraştım düzeltmek için diyor bi yerden sonra salmış artık.

Çok kötü bir durum ama yapacak bir şey yok.50 yaşındaki adamı değiştiremezsiniz artık annenizin de yeri geldiğinde bastırması gerekiyordu.Ama böyle alışmışsa gider bu böyle.Siz çalışıp evden kaçmaya bakın.

İçime vesvese giriyor ya şimdi bişe olursa evde sorun olursa diye. Annem daha gelmedi. Babam da yattı uyumaya çalışıyor.
annenle sen oruç tutuyorsun kaprisini baban mı yapıyor öte tarafta onu oynatan çok olur nasılsa böyle bu dünyada karısına çoluğuna çocuğuna zulmeden müsvetteleri Allah görüyor..görme duyma bilme ipleme ..oku hayatını kazan ekmeğini eline al çek git annende nefeslenmeye gelir sana..çünkü boşanmaz teyzem o öyle gördü öyle gider..kaderimmiş bu zor adam der boynunu büker.

Biraz fazla abartiyorsunuz.bu kadar kaygilanacak durum yok baban bisey der susar kalkip oldurecek degil.
Boyle panik yapip kafanda kurdukca kendini yorarsin.

Bizim evi anlatmışsın sanki.. Babam hep durduk yere surat asar.. Ailecek gülüyoruz keyifliyiz diyelim, bi bakarız babam asmış yine suratını.. Neye bozuldu ne oldu anlamayız bile.. Sorsak, "bi şeyim yok, surat şeklim böyle" diye sinirlenir.. Evde annemi ve kardeşimi hep tersler, kızar, hemen bağırmaya müsait.. Bana yapamıyor son 1-2 yıldır bazı nedenlerden.. Annem de genelde alttan alır ama bazen dayanamaz.. Olay büyür.. Kendimi bildim bileli bu.. Suratsız, sinirli.. Bazen keyfi yerine gelir, onda da densiz bir espri yapıp yine moralimizi bozar.. Katlanıp gidiyoruz..

Haklısınız. Bi abdest alıp namaz kılcam sanırım manevi huzura ihtiyacım var. Karşılık vermemem lazım yoksa iyice sinir oluyor. Annemi tuttuğumu düşünüyor. Ama ben ikisini de tutuyorum ikisine de canım acıyor. Ama annem böyle surat asmaz hemen geçer.

Biraz fazla abartiyorsunuz.bu kadar kaygilanacak durum yok baban bisey der susar kalkip oldurecek degil.
Boyle panik yapip kafanda kurdukca kendini yorarsin.
Ben çok panik yapan biriyim ve kendi kafamda Herşeyi çok büyütüyorum haklısınız ama elimde değil nasıl asabilirim acaba bunu?

Katlanmak zorundayız alttan almak zorundayız. Şimdi bu kadar hassas ve güçsüz olmamı küçüklüğüme yoruyorum. Çok hassas korkak birisi oldum alınganımdir, Herşeyi kafamda büyütürüm ,kendi beynime eziyetler ederim. Küçükken daha kötü kavgalar olurdu . haksızlıga asla gelemiyorum alkol içip gelirdi. Annem herşeyine katlandı inşallah Allah onu mükafatlandırır öbür dünyada.

Canım seni çok iyi anlıyorum.. Benim annemde şu hayatta evliliğinden gün görmedi.. Allah inşallah onları ahirette mükafatlandırır.. Kendini üzme, annen alışmış yaşayıp gidiyor işte, sen onun stresini almaya bak, sen mutlu ol o da mutlu olur zaten.. Ama endişelenip kaygılanıp psikolojini mahvedersen anneni bi de sen üzmüş olursun.. Benin babam da zamanında çok içerdi, annemi kaç kez aldattı, neler neler yaptı, şimdiki hali iyi bile annem için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…