İçime vesvese giriyor ya şimdi bişe olursa evde sorun olursa diye. Annem daha gelmedi. Babam da yattı uyumaya çalışıyor.duymamazlıktan görmemezlikten geliceksin. başka çaresi yok.
Annem huyuna gidiyor hep o birşey dedi mi sessiz kalıyor üstüne düşmüyor eskiden çok düştüm daha kötü oldu der hep. O yüzden seslenmiyor. Başka şeylerle uğraşıyor.Anneniz nasıl davranıyor?
Annem huyuna gidiyor hep o birşey dedi mi sessiz kalıyor üstüne düşmüyor eskiden çok düştüm daha kötü oldu der hep. O yüzden seslenmiyor. Başka şeylerle uğraşıyor.
Bazen herkesten herşeyden soğuyorum. Babamın sinirli halleri surat asma halleri, annemin hep alttan almaları bunaldım artık cidden çok bunaldım yazıp rahatlamak istedim. Ne kadar rahatlarim onu da bilmiyorum. Annem kuran okumaya gitti daha gelmedi babam sabahtan beri surat asıyor gelmedi de kabak tadı verdi iyice bir aydır abarttı diye. Bi kaç şey daha diyor ama onları demicem Allah akıl fikir versin baba su ramazan ayında sana dedim. gezmeye mi gitti Kur'an okumaya gitti diyorum. Kapat konuyu, iyi tamm, sus tamam hep bu laflar. Oruç ağzıma bunaldım kızlar oruç tutamıyor babam yemek hazırlayım mi dedim suratı beş karış yemicem hazırlama diyor. Kaldırdım yemekleri odama geçtim. Bunaldım. Şimdi annem gelir Onada laf söyler diye korkuyorum. Küçüklükten beri Aşmaya çalıştığım panik atağimi babam sanki ayaklandırıyor. Korkuyorum eskisi gibi kalbimin Güp Güp atmasından. Bunaldım kendimden bile bunaldım.
23 yaşındayım Üniversitemi bitirdim. Kpss ye girdim sonucunu bekliyorum. O sürecte de evdeyim yaptığım hiç birşey yok. Annem ve babam 27 yıllık evli. Babam sinirli, gergin bi adamdır. Annem hep siz varsınız diye sustum der. Bazen adam melek oluyor bazen 5 yaşında ki çocuk gibi. Annem artık alışmış eskiden çok uğraştım düzeltmek için diyor bi yerden sonra salmış artık.Sizi hasta edecek kadar sorunlu ev ortamı var demek ki.
Babanız kadar annenizinde suçu bu durum.
Annenizin sürekli alttan alması, babanızın böyle davranması normal görmesinden kaynaklı.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama okulunu oku , ayaklarının üzerinde dur ve o evden ayrıl.
O güne kadar yapacak bir şey yok.
annenle sen oruç tutuyorsun kaprisini baban mı yapıyor öte tarafta onu oynatan çok olur nasılsa böyle bu dünyada karısına çoluğuna çocuğuna zulmeden müsvetteleri Allah görüyor..görme duyma bilme ipleme ..oku hayatını kazan ekmeğini eline al çek git annende nefeslenmeye gelir sana..çünkü boşanmaz teyzem o öyle gördü öyle gider..kaderimmiş bu zor adam der boynunu büker.İçime vesvese giriyor ya şimdi bişe olursa evde sorun olursa diye. Annem daha gelmedi. Babam da yattı uyumaya çalışıyor.
Haklısınız. Bi abdest alıp namaz kılcam sanırım manevi huzura ihtiyacım var. Karşılık vermemem lazım yoksa iyice sinir oluyor. Annemi tuttuğumu düşünüyor. Ama ben ikisini de tutuyorum ikisine de canım acıyor. Ama annem böyle surat asmaz hemen geçer.annenle sen oruç tutuyorsun kaprisini baban mı yapıyor öte tarafta onu oynatan çok olur nasılsa böyle bu dünyada karısına çoluğuna çocuğuna zulmeden müsvetteleri Allah görüyor..görme duyma bilme ipleme ..oku hayatını kazan ekmeğini eline al çek git annende nefeslenmeye gelir sana..çünkü boşanmaz teyzem o öyle gördü öyle gider..kaderimmiş bu zor adam der boynunu büker.
Ben çok panik yapan biriyim ve kendi kafamda Herşeyi çok büyütüyorum haklısınız ama elimde değil nasıl asabilirim acaba bunu?Biraz fazla abartiyorsunuz.bu kadar kaygilanacak durum yok baban bisey der susar kalkip oldurecek degil.
Boyle panik yapip kafanda kurdukca kendini yorarsin.
Katlanmak zorundayız alttan almak zorundayız. Şimdi bu kadar hassas ve güçsüz olmamı küçüklüğüme yoruyorum. Çok hassas korkak birisi oldum alınganımdir, Herşeyi kafamda büyütürüm ,kendi beynime eziyetler ederim. Küçükken daha kötü kavgalar olurdu . haksızlıga asla gelemiyorum alkol içip gelirdi. Annem herşeyine katlandı inşallah Allah onu mükafatlandırır öbür dünyada.Bizim evi anlatmışsın sanki.. Babam hep durduk yere surat asar.. Ailecek gülüyoruz keyifliyiz diyelim, bi bakarız babam asmış yine suratını.. Neye bozuldu ne oldu anlamayız bile.. Sorsak, "bi şeyim yok, surat şeklim böyle" diye sinirlenir.. Evde annemi ve kardeşimi hep tersler, kızar, hemen bağırmaya müsait.. Bana yapamıyor son 1-2 yıldır bazı nedenlerden.. Annem de genelde alttan alır ama bazen dayanamaz.. Olay büyür.. Kendimi bildim bileli bu.. Suratsız, sinirli.. Bazen keyfi yerine gelir, onda da densiz bir espri yapıp yine moralimizi bozar.. Katlanıp gidiyoruz..
Katlanmak zorundayız alttan almak zorundayız. Şimdi bu kadar hassas ve güçsüz olmamı küçüklüğüme yoruyorum. Çok hassas korkak birisi oldum alınganımdir, Herşeyi kafamda büyütürüm ,kendi beynime eziyetler ederim. Küçükken daha kötü kavgalar olurdu . haksızlıga asla gelemiyorum alkol içip gelirdi. Annem herşeyine katlandı inşallah Allah onu mükafatlandırır öbür dünyada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?