Odun nedir!! Bir anneye odun demek nasıl bir uslüp bu?
Sorununuza gelince babanız genel olarak bu mizaca sahip biri ise zaten bilirsiniz.
Ama yok sonradan bana karşı oldu diyorsanız belki sizin zor durumda olduğunuzu düşündüğünden olabilir.
Şaka yollu ağzınızdan laf almak isteyebilir.
davranışı odunca ama kabul edelim.üslup yakışmadı haklısın.
evet babamın mizacı o ama hoşlanmıyorum.herşeyim ortada ağzımdan laf alınacak bir durum yok ki.
Yinede bir anneye odun demek benim kabul edebileceğim birşey değil.
Bir arkadaşın konusunda "yüzsüz"kelimesini ayıplamışsınız buda onla eşdeğerdir unutmayın.
O zaman babanızın mizacını değiştiremeyeceksinizdir bu saatten sonra ne derseniz deyin anlamayacaktır.
O tip insanlarla muhatabım çok oldu az çok anlıyorum durumunuzu.
Duymayın sizde espriye vurun en kolayı bu olacaktır.
evet canım aynen öyle yapıyorum.ben de gülüp geçiyorum.keşke böyle saçmalamasa ama elden birşey gelmiyor."böyle şakalar yapma kırlıyorum"desem mi acaba?
Eğer mizacı böyleyse değişeceğini sanmıyorum yoksa ben çoktan değiştirmiştim.
Ama yinede rahatsızlığını bildir şakalarının seni kırdığını yada şakalarını ciddiye aldığını söyle.
Umarım sen değiştirebilirsin.
dediğin gibi 70 yaşında adam huyu değişmez herhalde.kötü niyetle değil sadece bana da değil.mesela gelinine de ne laflar söylüyor ama o hiç önemsemiyor.önemsemek işine gelmiyor çünkü.ama ben alınganım işte.
Şaşırdım açıkcası...
Yaşamayan anlamaz diye söyledikleri bu olsa gerek...
Ben de ara ara babamın evinde kalırım eşim olmadığında, bazen de kendi evimde...
Kendi evimde kaldığımda babam 40 kez arar, niye tek kalıyorsun kızım, almaya geliyorum diye...
Orda kaldığımda da oturtacak yer bulamaz...sürekli kendi elleriyle besler... çocuklu bir hatun olmama rağmen... hala küçüğüm diye sever....
Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum....
Ben çok üzülürdüm.. gidip kalamazdım heralde bi daha da...
Babama da ne kadar kırıldığımı belli eder...
"Aşk olsun baba, ne biçim konuşuyorsun, açlığımdan gelmiyorum ben buraya, değişiklik olsun, oğlum sıkılmasın diye geliyorum, çok mu görüyosun, tamam bir daha da geldiğimde kalmam merak etme" der... sürekli evimde kalmaya başlardım, sizin yerinizde olsam...
O da anlardı hatasını...
Anlaşılan bir kulaktan girip, diğerinden çıkan tiplerden değilsiniz...
Üzülmeyin lütfen...
Sevgiler...
ya şaka yapıyor kendine göre ama insan kırılıyor yine de.hele de böyle bir konuda.kendimi onun yerine koyuyorum.asla böyle davranmazdım.o da herşeyi benim önüme seriyor ben geleceğim diye çerezler,tatlılar alıyor ama şakalarından (!) da vazgeçmiyor. annem bile dedi "görüyorsun babanın çenesi ne kadar çok" diye.hani dediğin gibi ben bu tip laf denmiyecek insanım çünkü "amaaan ne derse desin ben keyfime bakarım" diyemiyorum.bir de öyle bir tip ki belki senin dediğin cümleyi ona desem ailedeki herkese anlatır elektraya bunu dedim de beni ters anladı" diye.iyice rezil edebilir.
Canım babanı en iyi sen tanırsın...
Demek ki laf olsun diye konuşuyor...
Ben de senin gibi aman keyfime bakıyım diyemiyorum....
Ama üzüldüğünü anlamalı ki... bir daha bu şekilde konuşmamalı...
Mesela hadi sen kızısın... bugün kızar, yarın bağrına basarsın babanı, o da seni aynı şekilde ama eşin yanındayken en azından yapmasa bu tür şakalar...
O daha çok üzülür eminim...
kızlar,
benim canımı sıkan konu şu;şimdi biz ev aldık ve kredi ödüyoruz,sadece eşim çalışıyor.maaşının yarısı krediye gidiyor.kalan kısmıyla da geçiniyoruz.Allaha şükür kimseye muhtaç olmuyoruz
etrafa saçamasak da ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.sıkıntı çektiğimi de söyleyemem.
yalnız şöyle bir durum var.benim eşim bazı geceler nöbetçi oluyor.o gecelerde bazen annem bana geliyor bazen ben ona gidiyorum ki çoğunluk annem bana geliyor.
neyse sorun nerede diyeceksiniz.ben annemlere gittiğimde babamın tavrı beni çok üzüyor.babam her lafa karışan,annemle iki muhabbet etsem ortada beliren bir tip,herşeye karışır.tuhaf tuhaf espriler yapar ama lafın nereye gideceğini hiç düşünmez.
bana sanki ben onlara yemeye içmeye gidiyormuşum,onlardan geçiniyormuşum gibi imalar yapıyor,aslında böyle düşünecek biri değil beni özel okullara göndermiş biri ama işte güya espri.yalnız iki lafından biri bu tarz espri.mesela birinden para alacakmış "ben de elektraya veririm hayır olur" diyor yani alakasız yere beni ezikleyip duruyor.yani bu tip laflar etmesin diye her gittiğimde kek kurabiye falan yapıp götürüyorum evlerini full temizliyorum.tabi içimden geldiği için yapıyorum esas.annem de babamın bu laflarına kızıyor tersliyor bazen ama babam asla durmuyor.yani onlar bana daha çok geliyor (babam nadir gelir ama)ben onlara daha çok hürmet ediyorum ama başa kakmak mı lazım?fazla bir çevrem yok bir gittiğim annem var ona da mı gitmeyeyim?
aynı lafları kayınvalidem de yapıyor.geçen annem de kaldım diyorum "paranız yoksa biraz da ben de kalın" diyor.şimdi diyeceksiniz iyi niyettir falan.böyle mi söylenir Allah aşkına ki ben açlıktan ölsem gitmem bu sebepten birine.
ben arsız biri değilim hassasım.onun için bu laflar bana ağır geliyor.eve kapanıp kimseyle görüşmeyesim geliyor ama çocuğum var o çok bunalıyor.
çok üzülüyorum ya.o an belli etmiyorum gülüp geçiyorum ama içimi yaralıyor?
bana böyle laf ettiklerinde nasıl tepki vereyim sizce?
yok zaten eşime yapmıyor kesinlikle,oğullarına da yapmıyor.onlar erkek ya kırılır ama kadınlara her laf denilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?