Babamla kavga ettik!

kahve muhabbeti zaten erkeklerin baska bir işi yok kimin karısı ne giymiş kimin kızı kimle napıyo orda oturup dikizlerler... baban haklı degil baskasının giyinişi için seni suclamasında gecerli ve mantıklı bir sebebp yok

öff valla küçük yerde yaşamak zor (:
dün çok üzülmüştüm ama bugün daha iyiyim.
babam da benimle konuşmaya başladı.
sanırım bana haksızlık ettiğini düşünüyor.
yorum yapan herkese çok teşekkürler..

yaşadığınız yere uyum sağlamaya çalışmanız normaldir. ama o gelen misafirdir ve onun yaşam tarzına karışmaya hakkınız yoktur. aynı şeyleri bende yaşadım. bu yüzden memleketime gitmiyorum. gitmeyide düşünmüyorum. bizde köye her giden kız başını kapatıp uzun eteğini giymek zorundadır. bende 17 yıl Ankarada yaşadım.köye gidipte bana al bu eşarbı takacaksın dediklerinde inanın çok şeyler geldi içimden. bir kez yaptım. ama asla yapmam gitmem. babanız değişmez. anneniz değişmez. çevre hele hiç değişmez. siz kendinizi bilin yeter. zaten o kız şort giyiyor diye kötü damgası vurulmuşsa ve sizede yanında yürüdünüz diye bu gözle bakılacaksa inanın o zihniyet her hareketinizden her kıyafetinizden zaten türlü türlü anlamlar çıkarıyordur. siz boşverin bunları.

insanlar bulunduğu ortama göre giyinmeli, ailesinin rahat olması,izin vermesi farklı birşey.ınsanlar her istediğini, istediği yerde giyme gibi bir lütufları yok maalesef memleketimizde.
bence giymemeliydi, küçük yer kaldırmaz,ayrıca insanın kendisi rahatsız olur o kadar gözün kendisine bakmasına.
Babana gelince küçük bir yerde dar kafada büyümüş, aynı kafadaki insanlarla ömür geçirdiği için ondan bir değişim beklemek hata olur.
Canım onu o şekil idare etmekten başka bir seçeneğin yok.
zaten çok da üzmüyosun anladığım kadarıyla.

Anladığım kadarı ile baban sana gözdağı vermiş.Hani okumaya gidiyorsun ya,o yokken de meydanı boş sanma diye.Babalık içgüdüsü işte.Kızını korumaya çalışıyor kendince.Kızma anlamaya çalış.Sen haklısın da baban da sevdiğinden böyle yapıyordur.Hani derler ya "kurda kuşa yem etmemek için".Daha farklı bir şekilde de anlatabilirdi belki ama .Bu da onun tarzı demek ki...Üzerinde durma bence.Haklısın de geç....

kız sonuçta senin akraban ve oranın nasıl biyer olduğunu biliyor. hadi bilmiyo diyelim annesi babasıdamı bilmiyo bence baban haklı seni korumak zorundaki adam söylenenleri kendi kulağıyla duymuş sen anne olsan aynı şeyi sen yaşasaydın ne yapardın. babana kızma bence insan nerde nasıl giyineceğini bilmeli suç ne babanda nede sende öyle biyere o kıyafetle gelende suç ki senide zor durumda bırakmış. üzülme canım baba kız olur böyle şeyler. teke benimde babam olsaydıda beni eve hapis etseydi:(((( ELıNDE ÇOK DEĞERLı BıŞEY VAR KIYMETıNı BıL.kaybedince değerlerini anlıyoruz ama herşey için çok geç oluyor.

sana yemin ediyorum uyku mahmuru babamı kaybettik diye okudum başlığı, üzülüverdim birden
baban öyle bi kültürde büyümüş, yaptığı yanlış tabii ama kendince haklı herhalde, ama bu devirde kızı eve kapatma gibi bi olay çok saçma sözünü saydığı birilerini araya sokabilirsin

antalyada genelde şort giyerler..yazın o suıcaklarda mecbursun zaten... ve kimse de,dönüp bakmaz. valla ben bu şehirden taşınıp istanbula dönmeyeyim ya.. orada bile bu kadar rahat giyinemezsin...
insanların kıyafetlerine göre yargılayan şekilci zihniyet hep farklı olanı,kendine uydurmak ister..
,işin ilginci, şort giydi diyede kötü kadın muhabbeti yaparlar.. sanki kız parayla kendini satıyor. nasıl bir günah alma ki bu.. çok tutucular ve muhafazakarlar ya.ama bir kıza iftira atmak onları rahatsız etmiyor..günah almakta.. çok ayıp çok...
baban hatalı. o kahvedeki insanlara bunun yanlış olduğunu söyleyip benzetebilirdi.... ama hoş oda aynı kafada.
neyseki böyle şekilci bir ailem olmadı... ve öyle yerlerde yaşamıyorum.. çok şanslıymışım ..

şort giymek mi KÖTÜ olan yoksa şort giyene KÖTÜ demek mi??
zaten bunun ayrımına varabilseydi baba, kendine çoban yakıştırmasını yapmazdı.
zira güdülmesi gereken kimse yok karşısında..
:delphin:

Bence bulunduğu ortama göre bukalemun gibi değişmek yerine,bulunduğu ortamdaki hıyarların alıcılarına ayar çekmek daha doğrudur :delphin:

hişt noluyor burada.kim kimi öpüyor..:1shok:sırnaşık şey
.. .,hadi bütün şortlular toplanalım.o ilçeye gidip pankart açalım. protesto edelim olayı...
şortta giyeriz etekte,
kötü ne demek ,emice,
yakıştımı sizce,:delphin:
diyede pankartlara yazalım...
....

arkadaşında ne giyiyor öyle kısacık şortları.kaydirigubbakcemile
çarşıda pazarda giyilmesi bencede hoş karşılanmaz.:olmaz:
sende ,böyle yerlerde çok rahatsız eden olur bence çarşıya şortla gitme deseydin arkadaşına.:delphin:
ve onunla gitmeseydin bir bahane bulsaydın işlerim var deseydin.:sm_confused:

hişt noluyor burada.kim kimi öpüyor..:1shok:sırnaşık şey
.. .,hadi bütün şortlular toplanalım.o ilçeye gidip pankart açalım. protesto edelim olayı...
şortta giyeriz etekte,
kötü ne demek ,emice,
yakıştımı sizce,:delphin:
diyede pankartlara yazalım...
....
Selülitim olmasaydı katılırdım ama mafoldumben
Beraydan sonra, rahmetli olmasaydı maykılım,gelip totomun üstünde moonwalking yapabilirdi sanırsam:gitme:
İşte öööle kraterliyimsenağlama

Yaa hata kuzeninde. Hiç mi bilmiyo küçük yerlerde öyle giyinilmeyeceğini. Bence Türk Filimlerine özenmiş...

Back
X