• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamla Kavgamız

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.803
4.465
103
31
Öncelikle uyariyim.Eski ilişkimi konuya dahil etmeyin.Alakasi yok.Evde konusu geçmiyor.Bosanma tarihi konusu geçiyor arada oda birisi sorarsa.

Bir haftadır evde değildim.Babam sudan sebepten kavga çıkardı.Delirdim.30 senedir yapmadığım isyanı çıkardım.Ocaga çay suyu koydum.Alti kısık zaten kendisi yatıyordu.Bende ağırdan aldım.Su az olmuş.Uyanip bilgisayar'in başına geçiyor.Mutfakta masanın üstünde kızlar çok mu zor.Kaynayan suya biraz daha eklemek azsa.Telefona bakıyormuşum ben.Kendisi akşama kadar bilgisayar'dan kafayı kaldırmıyor.

Eskiden babannemde böyleydi.Cok zor insandi.Annem onunla 28 sene yaşadı.Annemin kaçta uyandığını falan herkese söylerdi.Gec kalkıyor falan derdi.Ben anlamıyorum genelde insanlar 9 10 gibi uyanır.Neden yabancı birine 11 12 de uyandı denilir evin dışındaki insanı ne ilgilendirir.Babannemin huyunu annemde babamda amcamlarda sevmezdi.

Şimdi aynı huyları kendisi yapıyor.Ben geç kalksaydim az önce akraba ile konuştu.Nur daha yeni uyandı.Ne zaman yemek yiyeceğiz bilmiyorum derdi.Ben erken kalktım arayan kişiye babam daha uyuyor.Hic karismadim.Surekli rencide ediyor.İste telefonumu ister gibi oldum.Nur telefonu istiyor sosyal medyadan geri kalmasın diyor.Aksama kadar Bilgisayar'da video izleyen adam beni eleştiriyor sürekli.

Sürekli iş görüşmelerine gidiyorum.Cazip gelen yerlerden dönüş olmadı.Diger işleri şartlarından dolayı istemedim.Mesela Ankara gibi yerde yol yemek ücreti yok ulaşım sıkıntısı var.Asgari ücret ve Kanunda ki çalışma saatlerinin üzerinde işçi çalıştırıyorlar.Fazla mesai ücreti izni hicbirsey yok.

Yürüyorum geziyorum evde ufak tefek işler.Babam emekli oldum ben deyip sadece çarşı pazar bilgisayar vs. Ama evde ben iş yapmazsam elestirir.Birde bunu yalnızken yapmıyor.Baska insanların yanında kaçta kalktığımi ne yemek yaptığımı sürekli söylüyor.Teyzem bile rahatsız oluyor ki.Anne tarafım geldiginde sürekli beni onlara kotuluyor.
Nisanliyken bile nişanlıma anne tarafımin yanında kadınlar varken sen niye sofraya yardım ediyorsun diye kızmış.

Kendi kardeşlerine kırgın annem hayatta değil.Surekli benden birşeyler bekliyor.Ben artık çok sıkıldım.Diyeceginizi de biliyorum işe gir çalış.Onu da yapıyorum bu sefer evde yemek yapıyor sana yemek yaptım diye söyleniyor.Baba zorunda değilsin diyorum yapıyor.İsten almaya geliyor gene zorunda değilsin diyorum gene çıkıp çıkıp geliyor.Omrumu yedi bitirdi ya.

Öncelikle uyariyim.Eski ilişkimi konuya dahil etmeyin.Alakasi yok.Evde konusu geçmiyor.Bosanma tarihi konusu geçiyor arada oda birisi sorarsa.
E birkaç gün önce çay içiyordunuz enişteyle o noldu?😂

Daha kucuk bi sehirde ev tutup orada calis nur. Ben yerinde olsam bunun pesine duserdim. Kafa dinlemeye ihtiyacin var.
Yürüyüşe çıkıyorum.Geziyorum.Ama işte babama göre hatta çevreme göre kadın evlenirse ayrı eve çıkar.Kadin tek yaşayamaz.Tek yaşayacağım dediğim zaman ergen gibi konuşuyorsun diyor.Ankara'da kiralar bir asgari ücret kadar hatta asgari ucreti geçiyor.

Yürüyüşe çıkıyorum.Geziyorum.Ama işte babama göre hatta çevreme göre kadın evlenirse ayrı eve çıkar.Kadin tek yaşayamaz.Tek yaşayacağım dediğim zaman ergen gibi konuşuyorsun diyor.Ankara'da kiralar bir asgari ücret kadar hatta asgari ucreti geçiyor.
Evi tuttum gidiyorum dediginde kimse 30 yasindaki kadini odaya kilitlemez. Belli siz beraber cok zorlanacaksiniz senin daha bosanma evren var, igneler laf sokmalar bitmiycek belki sen o sureci atlatamiycaksin e bu sartlar altinda iyilesmen gecikecek. Bilemiyorum ikili iliskinizi ancak sen tolere edersen duzeltebilirsiniz o da her seye goz yumman demek. Buni ayni evde basarabilecek misin

Evi tuttum gidiyorum dediginde kimse 30 yasindaki kadini odaya kilitlemez. Belli siz beraber cok zorlanacaksiniz senin daha bosanma evren var, igneler laf sokmalar bitmiycek belki sen o sureci atlatamiycaksin e bu sartlar altinda iyilesmen gecikecek. Bilemiyorum ikili iliskinizi ancak sen tolere edersen duzeltebilirsiniz o da her seye goz yumman demek. Buni ayni evde basarabilecek misin
ayrı ev tutacak parası yok ki
iş bulabilirse asgari ücret alacak henüz işi de yok
hadi bulsun, yol yemek veren iş bile bulsa alacağı 10-11 bin lira, zaten borcu var, nereye tutuyor ayrı ev?

.Ama işte babama göre hatta çevreme göre kadın evlenirse ayrı eve çıkar.Kadin tek yaşayamaz.Tek yaşayacağım dediğim zaman ergen gibi konuşuyorsun diyor.

iyi de sen de çevrenin insanısın
yok izni/haberi olmadan başka erkekle konuşulmaz
yok evlenmeden birlikte yaşanmaz
yok o yok bu
tam çevrene uygun kafan var
baban da o çevrenin insanı işte...

Geçen konu açmıştım.Kuzenimle alakalı erkek kuzenim daha 20 yaşında.Ben yeni nisanlandim geçen sene kuzenimin de arkadaşı var.Kiz diyorki abla biz evleneceğiz benden 10 yaş küçük ikisi de bizim oğlan üniversite okuyor.Kiz sınava girecekmis.Arkadasca konuşun dedim ne var bunda okul bitmesi gerekir mantıken değilmi.Bu sene de nişanlandılar.Ben karismadim.Neymis ben karısiyormusum.Kendimi şöyle hissediyorum 30 yaşında mutlu olamadı.Baskalarina karışıyor.Falan.

Sen niye düğünden önce nikah yaptın.Sen niye internetten koca buldun vs vs.

Görücü oneiriler oluyor.Daha sonra duyuyorum işte babasına bıçak çekmiş yada aile yaşantısı benden çok farklı çıkıyor.

Madem kendin buluyorsun işyerinde yokmuydu netten buluyorsun diyorlar.İsyerimde tanıdığım adam gelmiş bana evlenmek istemiyorum ben diyor.Cinsellik konuşmaya çalışıyor.

Ben eşimde nisan ve sevgililik döneminde saygısızlık hiç görmedim.1.5 sene boyunca ne zaman annesi müdahil oldu.Birbirimize düştük.
Bana sürekli başıma kakar gibi davranıyorlar.

E birkaç gün önce çay içiyordunuz enişteyle o noldu?😂

O gerçek değildi yaw. Daha cumartesi günü bunu yazmış:

Benim eşim yani eski olacak diyeyim.Nasil olduysa telefonum elinde değil.Benim bu siteye üye olduğumu farketmiş.Ama çok meraklı detaycı biridir.Cok inceler herşeyi.Biraz.sorun yaşadık.Suan okuyor bile olabilir yazdıklarımı ki
Kendisi çok meraklıdır.
Ne çabalıyor kendisi barışmak için ne de boşanmaya çabalıyor.

ayrı ev tutacak parası yok ki
iş bulabilirse asgari ücret alacak henüz işi de yok
hadi bulsun, yol yemek veren iş bile bulsa alacağı 10-11 bin lira, zaten borcu var, nereye tutuyor ayrı ev?

iyi de sen de çevrenin insanısın
yok izni/haberi olmadan başka erkekle konuşulmaz
yok evlenmeden birlikte yaşanmaz
yok o yok bu
tam çevrene uygun kafan var
baban da o çevrenin insanı işte...
Ben öyle yetiştim evet ve ben evlenmeden beraber yasamayi kendim de doğru bulmuyorum.

Evet ama kronolojiye göre barıştık çay içiyoruz dedikten sonra benim alıntı yaptığım mesajı yazmış. Tarih sırasına göre baktım 😄
Eşimle görüşmediğini nereden biliyorsunuz.

Evet barıştık çay içtik şuan yanımda yazdıklarınızi beraber okuyoruz.Ne çok bilmiş kadın var burada diyor.
Çok gerçek duruyor ya, gerçeklik algısı kaydı kızın heralde töbest.

Çok gerçek duruyor ya, gerçeklik algısı kaydı kızın heralde töbest.

Yok ben hiç inanmamıştım. Zaten inanmayacağımızı kendisi de düşünmüş olmalı cuma gecesi barıştık çay içiyoruz yazdıktan sonra cumartesi öğlen ex koca aramıyor sormuyor yazmış. Katip sen nasıl oldu da inandın ona şaşıyorum sadece :KK45:

Ben öyle yetiştim evet ve ben evlenmeden beraber yasamayi kendim de doğru bulmuyorum.
valla kusura bakma da
o çevrede büyüdün, beğenmediğin o insanlar seni öyle yetiştirdi ve sen de doğru bulmuyorsan
netten tanışıp
düğün yapmadan nikah kıyıp (tayin yok bir şey yok) annesini tolere edemeyip nişan atmayacaksın o zaman

o çevrenin insanısın evden de gidemiyorsun geçerli bir meslek de edinmemişsin
babanı da büyüğüm deyip alttan alacaksın o zaman, o adamın evinde oturup ekmeğini yiyorsun 30 yaşında kazık kadar halinle...bak kuzenlerin 20sinde evleniyor. neden, e çevren öyle.

sen istiyorsun altın takılırken bohça yapılırken o çevrenin insanı olayım
ama 30 yaşında babamın evinde oturuyom ama babamın kurallarına uymayayım babam bana laf etmesin

kusura bakma öyle opsiyonel paket yok - olan varsa da nadir işte fabrikadanne çıkıyosa onu kullanacaksın...

Ev kiraları ortalama 11 12 bin var.Cevremde Ankara'ya uzak taşra ilceler de bile 2+1 evler 7 bin istiyorlarmış.Ben nasıl gecinicem.Bana demagoji yapıyor.Ben gidiyim sen yasa diye.

Eve param yetse bile eşyayı nasıl temin edicem.Bayan olarak güvenliğim ne olacak.En ucuz semtlerden ev tutsam serseri varoş mahalleleri nasıl oturacağım.

Bazen şehir dışına gitmek bile istiyorum.Herkesten herşeyden kaçmak istiyorum.Nisanlandigimda çevremden baskıdan kurtulacağım diye çok sevinmiştim.Sehir değişikliği yapacaktım.Olmadi gene kaldım bu insanlara şimdi ekmek almaya gitsem komşu görse nereye böyle diye soruyor.Acayip sinir oluyorum.

valla kusura bakma da
o çevrede büyüdün, beğenmediğin o insanlar seni öyle yetiştirdi ve sen de doğru bulmuyorsan
netten tanışıp
düğün yapmadan nikah kıyıp (tayin yok bir şey yok) annesini tolere edemeyip nişan atmayacaksın o zaman

o çevrenin insanısın evden de gidemiyorsun geçerli bir meslek de edinmemişsin
babanı da büyüğüm deyip alttan alacaksın o zaman, o adamın evinde oturup ekmeğini yiyorsun 30 yaşında kazık kadar halinle...bak kuzenlerin 20sinde evleniyor. neden, e çevren öyle.

sen istiyorsun altın takılırken bohça yapılırken o çevrenin insanı olayım
ama 30 yaşında babamın evinde oturuyom ama babamın kurallarına uymayayım babam bana laf etmesin

kusura bakma öyle opsiyonel paket yok - olan varsa da nadir işte fabrikadanne çıkıyosa onu kullanacaksın...
Evde tamamen baba parası yemedim.Uzun zamandır yeri geldi bende esya alırken yardım ettim.Ama şöyle birşey var.Zaten çalıştığım dönem tüm maaşım evde duruyor.Babamda hep ona veriyorum.Vermeyince kusuyor.Birikim yapicam sen yapamazsın diyor.

Araba almak istedim acele etme.Ehliyete acele etme.Arsa almayı bile düşündüm.Hani hem elimde yatirim olur hem babam eker biçer.Herseye acele etme.Kendi parama bile çok karışıyor ki.Herseye karışıyor.

Bir erkek eve alinan tabağın bardağın rengine karışır mi ?

Ev kiraları ortalama 11 12 bin var.Cevremde Ankara'ya uzak taşra ilceler de bile 2+1 evler 7 bin istiyorlarmış.Ben nasıl gecinicem.Bana demagoji yapıyor.Ben gidiyim sen yasa diye.

Eve param yetse bile eşyayı nasıl temin edicem.Bayan olarak güvenliğim ne olacak.En ucuz semtlerden ev tutsam serseri varoş mahalleleri nasıl oturacağım.

Bazen şehir dışına gitmek bile istiyorum.Herkesten herşeyden kaçmak istiyorum.Nisanlandigimda çevremden baskıdan kurtulacağım diye çok sevinmiştim.Sehir değişikliği yapacaktım.Olmadi gene kaldım bu insanlara şimdi ekmek almaya gitsem komşu görse nereye böyle diye soruyor.Acayip sinir oluyorum.

1+1 eşyalı daireler var, yanına ev arkadaşı arayan kadınlar var, bu alternatiflere de bakabilirsiniz bence, diğerlerinden ucuza geliyor.

Yok ben hiç inanmamıştım. Zaten inanmayacağımızı kendisi de düşünmüş olmalı cuma gecesi barıştık çay içiyoruz yazdıktan sonra cumartesi öğlen ex koca aramıyor sormuyor yazmış. Katip sen nasıl oldu da inandın ona şaşıyorum sadece :KK45:
Ne bileyim başka konulara geçmiş de öyle yazmış sonra, kızı mı kovalıyorum ben? 🤣

Back
X