• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamla Kavgamız

Evde tamamen baba parası yemedim.Uzun zamandır yeri geldi bende esya alırken yardım ettim.Ama şöyle birşey var.Zaten çalıştığım dönem tüm maaşım evde duruyor.Babamda hep ona veriyorum.Vermeyince kusuyor.Birikim yapicam sen yapamazsın diyor.

Araba almak istedim acele etme.Ehliyete acele etme.Arsa almayı bile düşündüm.Hani hem elimde yatirim olur hem babam eker biçer.Herseye acele etme.Kendi parama bile çok karışıyor ki.Herseye karışıyor.

Bir erkek eve alinan tabağın bardağın rengine karışır mi ?
e karışır demek ki
seninki karışıyor işte...

neden hep böyle herşey hep senin kendi kafandaki dünyaya uysun diye bekliyorsun ki ? daha baban bile o kalıba uymuyor :D

işin ilginç yanı böyle baban var gittin k.valide yüzünden nişan attın
bence biraz adam idare etmeyi öğrenmen lazım
orada k.valide var burada baban var kimseyi idare edemiyorsun

e o zaman kendine düzen kur, kimseyi çekme, e onu da yapmıyorsun

o köye gelin olup evi arabası olan kızlar köyün düzenini kabul edip ona uyuyor mesela...

Baban olmasa ne yapardın? Olmadığını düşün, tek başına. Onun nazı sana geçiyor senin nazın ona geçiyor. İdare edeceksiniz birbirinizi. Ya siz birbirinizi idare edemiyorsanız elin oğlu nasıl idare edebilir ki?
Derici sevdiği deriyi yerden yere vururmuş. Hem adam haklı yani, evinin işini de görebilirsin. Ayrıca hem dışarda çalışıp hem evinin işini hem çocuğunun baskınını yapan niceler var. Yemeği akşamdan yap çık.
Asgari masgari başka işe, evde oturmaktan iyidir en azından sigortan galan yatar üç insan görürsün. İş işte bulunur.

Ev mi tutsun, ev varken verilen ücretten hoşlanmamış ev- fatura- market- kira giderlerine yetişebilir mi? Hem yalnız yapamaz o bence.
Şöyle söyleyeyim.Yemek yaptım diyor.Baba yapma ben senden yemek istemiyorum diyorum.Bunu şikayet ederek söylüyor.
İşten gelirken arabada söyleniyor.Evde şunu yaptım diye.
Daraldim evet iş beğenmiyorum.

e karışır demek ki
seninki karışıyor işte...

neden hep böyle herşey hep senin kendi kafandaki dünyaya uysun diye bekliyorsun ki ? daha baban bile o kalıba uymuyor :KK70:

işin ilginç yanı böyle baban var gittin k.valide yüzünden nişan attın
bence biraz adam idare etmeyi öğrenmen lazım
orada k.valide var burada baban var kimseyi idare edemiyorsun

e o zaman kendine düzen kur, kimseyi çekme, e onu da yapmıyorsun

o köye gelin olup evi arabası olan kızlar köyün düzenini kabul edip ona uyuyor mesela...
Ben uyumsuzum.Babamla bu benim ilk kavgam değil.Ama son aylardır adam yeni yeni huylar edindi.Eskiden kizmadigi şeyleri sorun problem yapmaya başladı.
Dedim ya caydanliktan kavga ettik diye.Teyzem ocakta çaydanlığı unutmuş kuzenim güldü mesela.Aldi üstüne su ekledi.Ya da kapattı.Babam oraya unuttum diye su eklemez kapatmaz oraya çağırır bir ton laf söyler.Caydanlik tan bile nutuk dinlemekten sıkıldım.

Ev mi tutsun, ev varken verilen ücretten hoşlanmamış ev- fatura- market- kira giderlerine yetişebilir mi? Hem yalnız yapamaz o bence.
bunca sikayetin sonucu evden ayrilmak olmalidir. Cunku 30 yasinda bir kadin ve calisma gecmisi var, su an ankarada. Daha kucuk illerde daha az kiralarda ev arkadasli bir daire bulsa asgarinin biraz ustunde maasi olan bir is bulsa kit kanaat kimsenin agzina bakmadan gecinir. Ama sanirim ustesinden gelemez o halde kulaklarini tikayip yasamayi deniycek konu sahibi mecburen.

bunca sikayetin sonucu evden ayrilmak olmalidir. Cunku 30 yasinda bir kadin ve calisma gecmisi var, su an ankarada. Daha kucuk illerde daha az kiralarda ev arkadasli bir daire bulsa asgarinin biraz ustunde maasi olan bir is bulsa kit kanaat kimsenin agzina bakmadan gecinir. Ama sanirim ustesinden gelemez o halde kulaklarini tikayip yasamayi deniycek konu sahibi mecburen.
Ev arkadaşıyla anlaşabilir miyim.Peki sigara içen biriyle anlasamam.Yada temiz olmazsa vs.Herkese güvenilir mi ?
Şu şartlarda ayrı eve çıkamam ama çok istiyorum hevesliyim.Sadece kendime ait ev istiyorum.

Ben uyumsuzum.Babamla bu benim ilk kavgam değil.Ama son aylardır adam yeni yeni huylar edindi.Eskiden kizmadigi şeyleri sorun problem yapmaya başladı.
Dedim ya caydanliktan kavga ettik diye.Teyzem ocakta çaydanlığı unutmuş kuzenim güldü mesela.Aldi üstüne su ekledi.Ya da kapattı.Babam oraya unuttum diye su eklemez kapatmaz oraya çağırır bir ton laf söyler.Caydanlik tan bile nutuk dinlemekten sıkıldım.
ben ölümden döndüm diye işi bıraktım
babam beni neredeyse evlatlıktan reddediyordu.

herkesin öyle pamuklara saran babası yok...
üstelik ihtiyarladıkça ya da üzücü olaylar yaşadıkça, hele hele yalnızsa emeki filan olmuşsa tümden sarıp, daha asabi hırçın olan da bir dünya erkek var

baban bu. olmasa iyiydi ama bu.
dahası zaten aynı kafada insanlarsınız yani ...
kızı nişan atmış bu adam zil takıp oynamayacaktı, ne bekliyordun?

Nur evlilik konusuna girmeden yorum yapmamizi istemissin ama bu biraz da onunla ilgili. Baban sana soylenmeye devam edecek. Uyumsuzsun bunu baban da biliyor, bu yastan sonra bosanmis ve uyumsuz kizla ayni evde napicaz diye dusunuyo muhtemelen, seni uzmek istemem ama ben boyle hissediyorum. Bosanmis olusun benim icin hic onemli degil fakat cevren ve baban ve hatta senin icin de onemli. Baban bu sorumlulugu stresi yasamaktan kacamiyor ve acik acik istemiyor. Ama seni o sacmaliktan kurtaran da kendisi bunu unutma.
Siz ayni evde daha cok didisirsiniz. Maalesef duymazliktan geliceksin sartlar buyken.

ben ölümden döndüm diye işi bıraktım
babam beni neredeyse evlatlıktan reddediyordu.

herkesin öyle pamuklara saran babası yok...
üstelik ihtiyarladıkça ya da üzücü olaylar yaşadıkça, hele hele yalnızsa emeki filan olmuşsa tümden sarıp, daha asabi hırçın olan da bir dünya erkek var

baban bu. olmasa iyiydi ama bu.
dahası zaten aynı kafada insanlarsınız yani ...
kızı nişan atmış bu adam zil takıp oynamayacaktı, ne bekliyordun?
Benimde evlenmem buna bağlı işte.Gecen sene bu zamanlar delirdim ağladım.Yapamicam dedim.İste düğün masrafı olacaktı.Elde birikim yok.Dedim ben işi birakicam SGK'ya şikayet edicem.Diye evin içinde çıldırdım.Gerekirse başka yerde çalışıyim dedim.Nikah muhabbet i olmuştu.Tamam evlenin dedi babam.

Ve benim referansimi babam tanıyordu.Sikayet etmeme engel oldu.Cogu zaman.İk' ya hiç şikayet etmedim.Ex'te mahkeme ile uğraşma dedim.Evlendim.Melek gibi adam gitti.

Benim suçum ne ? Dün dedem gelmiş anneni doktor'a goturmediniz diyor.Dede gitmedi napiyim dedim.Zorla götürseydiniz diyor.İlac icmezdi bu sefer ee ben ne yapayım.Annemin ölümünü bile benim üzerime yıkıyorlar.

Ahlakla ne alakası var bunun.Ayri evde yaşamak istemek ahlaksizlik mi.Sadece insan görmek istemiyorum artık.Cok bunaldım.Bir insana caydanlikta su az diye kavga çıkarılır mi ?

Babamın asıl hinci şu ben nisan attim problem yaşadım etkilendi ki.Bana moral olması gerekirken kendisi üzerine geliyor.Eskiden sakalasirdik güler eglenirdik babamla.Sadece sofrada muhabbet ediyorum.Onun dışında babamın muhabbetini sevmiyorum.İnsanlarin içinde babamla oturmayı sevmiyorum mesela rahatsız oluyorum.
Niye ? Sen değil miydin dün bir konuda kadın arkadaşıyla WhatsApptan yazısmış araç almak için eşi de kıskançlık krizine girmiş diye onaylamıyorum online yazısamazsınız diye ahlak dersi veren? :) Bunu neden yadırgadın zihniyet aynıydı aslında?:)

Nur evlilik konusuna girmeden yorum yapmamizi istemissin ama bu biraz da onunla ilgili. Baban sana soylenmeye devam edecek. Uyumsuzsun bunu baban da biliyor, bu yastan sonra bosanmis ve uyumsuz kizla ayni evde napicaz diye dusunuyo muhtemelen, seni uzmek istemem ama ben boyle hissediyorum. Bosanmis olusun benim icin hic onemli degil fakat cevren ve baban ve hatta senin icin de onemli. Baban bu sorumlulugu stresi yasamaktan kacamiyor ve acik acik istemiyor. Ama seni o sacmaliktan kurtaran da kendisi bunu unutma.
Siz ayni evde daha cok didisirsiniz. Maalesef duymazliktan geliceksin sartlar buyken.
O benim düğününden sonra evi boşaltıp memlekete yerlesecekti.Plan yaptı.Bana da her ay para göndereceğini söylüyordu.Ama ben talep etmedim.
Sonra düğün olmayınca gene beraber gidelim dedi.Suan kirada değiliz memlekette kira ile tek maaşla ne yapacağız diye ben karşı çıktım.Biraz da borç var.Sonra kendisi iş buldu.Adamin biriyle sözlü diyaloğa girmiş.İsi bıraktı.

Niye ? Sen değil miydin dün bir konuda kadın arkadaşıyla WhatsApptan yazısmış araç almak için eşi de kıskançlık krizine girmiş diye onaylamıyorum online yazısamazsınız diye ahlak dersi veren? :) Bunu neden yadırgadın zihniyet aynıydı aslında?:)
Bunu ben normal görmüyorum doğru.Ayri yaşamayı ahlaksızlık görmüyorum ben.

Ben kendim ayrıldım.Erkek tarafı da hatta babamda gizli onlarla gorusmemi istediler.

Olayın aslı şu babam bana herkesin içinde masraf yapmıyorlar diye kızdı.Herseyi ben mi yapicam diye.Erkek tarafı ayrı bir hava.Ayri bir baskı yeter dedim birkere evleniyorum demek bile suç oldu.İstedigim gelin arabasiydi bu arada.Gosteris seviyomusum ben.Bilezik falan değildi.Lanet olsun dedim.Babamda hıncını benden alıyor.

Sen ne ayaksin ya? Sen degil miydin annem bilmem kac sene bilmem ne zorluklar cekmis ama sevap haneni bonuslarla dolduruyorsun diye millete akil veren. Sira sana gelince ne oldu? Hani sevapti? Millete kaynanani cek sevaptir diyordun ama kendin babana tahammul edemiyorsun. Surekli kendinle celismekten yorulmadin mi?
Böyle yorumlara cevap vermiyor asla. Görmezden geliyor.

Öncelikle uyariyim.Eski ilişkimi konuya dahil etmeyin.Alakasi yok.Evde konusu geçmiyor.Bosanma tarihi konusu geçiyor arada oda birisi sorarsa.

Bir haftadır evde değildim.Babam sudan sebepten kavga çıkardı.Delirdim.30 senedir yapmadığım isyanı çıkardım.Ocaga çay suyu koydum.Alti kısık zaten kendisi yatıyordu.Bende ağırdan aldım.Su az olmuş.Uyanip bilgisayar'in başına geçiyor.Mutfakta masanın üstünde kızlar çok mu zor.Kaynayan suya biraz daha eklemek azsa.Telefona bakıyormuşum ben.Kendisi akşama kadar bilgisayar'dan kafayı kaldırmıyor.

Eskiden babannemde böyleydi.Cok zor insandi.Annem onunla 28 sene yaşadı.Annemin kaçta uyandığını falan herkese söylerdi.Gec kalkıyor falan derdi.Ben anlamıyorum genelde insanlar 9 10 gibi uyanır.Neden yabancı birine 11 12 de uyandı denilir evin dışındaki insanı ne ilgilendirir.Babannemin huyunu annemde babamda amcamlarda sevmezdi.

Şimdi aynı huyları kendisi yapıyor.Ben geç kalksaydim az önce akraba ile konuştu.Nur daha yeni uyandı.Ne zaman yemek yiyeceğiz bilmiyorum derdi.Ben erken kalktım arayan kişiye babam daha uyuyor.Hic karismadim.Surekli rencide ediyor.İste telefonumu ister gibi oldum.Nur telefonu istiyor sosyal medyadan geri kalmasın diyor.Aksama kadar Bilgisayar'da video izleyen adam beni eleştiriyor sürekli.

Sürekli iş görüşmelerine gidiyorum.Cazip gelen yerlerden dönüş olmadı.Diger işleri şartlarından dolayı istemedim.Mesela Ankara gibi yerde yol yemek ücreti yok ulaşım sıkıntısı var.Asgari ücret ve Kanunda ki çalışma saatlerinin üzerinde işçi çalıştırıyorlar.Fazla mesai ücreti izni hicbirsey yok.

Yürüyorum geziyorum evde ufak tefek işler.Babam emekli oldum ben deyip sadece çarşı pazar bilgisayar vs. Ama evde ben iş yapmazsam elestirir.Birde bunu yalnızken yapmıyor.Baska insanların yanında kaçta kalktığımi ne yemek yaptığımı sürekli söylüyor.Teyzem bile rahatsız oluyor ki.Anne tarafım geldiginde sürekli beni onlara kotuluyor.
Nisanliyken bile nişanlıma anne tarafımin yanında kadınlar varken sen niye sofraya yardım ediyorsun diye kızmış.

Kendi kardeşlerine kırgın annem hayatta değil.Surekli benden birşeyler bekliyor.Ben artık çok sıkıldım.Diyeceginizi de biliyorum işe gir çalış.Onu da yapıyorum bu sefer evde yemek yapıyor sana yemek yaptım diye söyleniyor.Baba zorunda değilsin diyorum yapıyor.İsten almaya geliyor gene zorunda değilsin diyorum gene çıkıp çıkıp geliyor.Omrumu yedi bitirdi ya.

hiç kardeşin yok mu senin?

Ahlakla ne alakası var bunun.Ayri evde yaşamak istemek ahlaksizlik mi.Sadece insan görmek istemiyorum artık.Cok bunaldım.Bir insana caydanlikta su az diye kavga çıkarılır mi ?

Bir kadının arabası için eski bir arkadaşıyla yazışması da ahlaksızlık değil işte. Arkadaşlar bunu söylüyorlar.
Sana kızsam da etsem de belki bir faydamız olur bakış açına diye uğraşıyoruz. Kendinle ilgili farkındalığını arttır.

Back
X